Arkadaşlar Türk bir dis hekimi olarak amerikada nasıl dental asistan oldum hem de 5 kurus para vermeden toplanın anlatıyorum.Bir turlu zaman bulamamistim simdi vaktim oldu hemen paylaşayım dedim.2025 yilinin eylül ayinda ülkeye giriş yaptık San diegoya yerleştik oraları geciyorum konu ile alakası yok 🙂 Tr de tahsiliniz ne olursa olsun burda sıfırdan basladiginiz icin hemen kendi alanımda nasıl calisabilirim yollarını arastirmaya başladım.INdeed ve direkt dental siteleri uzerinden is başvurularında bulundum( inanılmaz bir talep var bu arada dental asistanlığa ) is görüşmelerine cagrildim İngilizce A1 🙂 Dile çok takılmıyorlar sonuçta amaçları sizi train etmek deneyim de çok onemli degil bu alanda bu arada. Ama belli başlı sertifikalar zorunlu CA icin konuşuyorum.E ben nasıl alcam bu sertifikalari diye araştırmaya basladim ve dental certifications adi altında 6 hafta suren programlar oldugunu keşfettim.Yalniz şöyle bir sorun var okul 7 bin Usd burda eğitim pahalı biliyosunuz.Ama devlet bu konuda sizin eğitiminize ve sonrasında eğer kendiniz is bulamazsaniz is bulmanıza destek oluyor.WIOA hibesi diye geciyor o ayrı ve uzun detay soran olursa onu da anlatırım.Okula parayı sizin adınıza devlet ödüyor.Siz 6 haftalık egitim sonrasi yasal olarak dental asistanlık yapabiliyosunuz.Dis hekimi olmanıza gerek yok gecmeniz gereken sınavlar yok baska prosedür yok.Saatlik 18-30 Usd arası değişiyor ücreti de kliniğe ve klinikte hangi islemlerin yapildigina gore. Bu sertifika programı.Bi de okul versiyonu var o en az 8 ay okula gore değişiyor . 19 bin Usd civarı onun da 7 bin Usd sini devlet oduyo kalanı siz.Ama bence gerek yok okullu ile sertifikalı arasında birkaç dolar oynuyor sadece calisma hayatında .Workforce career centerlar araciligi ile başvurdum hibeye bu arada,onlar yönlendiriyor.Sectiginiz okul ya da sertifika programı hangisi olursa olsun okul sadece 7 bin Usd karsiliyor max haberiniz olsun.Dis hekimliği denkliğine giden yolda bu alanda deneyim kazanmak ve Amerikada dis hekimliği sistemini öğrenmek icin ben bu yolu sectim.Sizler icin de yeni bir kariyer olabilir hem yeni bir meslek öğrenmiş olursunuz hem de para kazanirsiniz..Merak ettikleriniz olursa cevaplamaya hazırım herkese surecinde bol sans dilerim.
-
Arkadaşlar Türk bir dis hekimi olarak amerikada nasıl dental asistan oldum hem de 5 kurus para vermeden toplanın anlatıyorum.Bir turlu zaman bulamamistim simdi vaktim oldu hemen paylaşayım dedim.2025 yilinin eylül ayinda ülkeye giriş yaptık San diegoya yerleştik oraları geciyorum konu ile alakası yok 🙂 Tr de tahsiliniz ne olursa olsun burda sıfırdan basladiginiz icin hemen kendi alanımda nasıl calisabilirim yollarını arastirmaya başladım.INdeed ve direkt dental siteleri uzerinden is başvurularında bulundum( inanılmaz bir talep var bu arada dental asistanlığa ) is görüşmelerine cagrildim İngilizce A1 🙂 Dile çok takılmıyorlar sonuçta amaçları sizi train etmek deneyim de çok onemli degil bu alanda bu arada. Ama belli başlı sertifikalar zorunlu CA icin konuşuyorum.E ben nasıl alcam bu sertifikalari diye araştırmaya basladim ve dental certifications adi altında 6 hafta suren programlar oldugunu keşfettim.Yalniz şöyle bir sorun var okul 7 bin Usd burda eğitim pahalı biliyosunuz.Ama devlet bu konuda sizin eğitiminize ve sonrasında eğer kendiniz is bulamazsaniz is bulmanıza destek oluyor.WIOA hibesi diye geciyor o ayrı ve uzun detay soran olursa onu da anlatırım.Okula parayı sizin adınıza devlet ödüyor.Siz 6 haftalık egitim sonrasi yasal olarak dental asistanlık yapabiliyosunuz.Dis hekimi olmanıza gerek yok gecmeniz gereken sınavlar yok baska prosedür yok.Saatlik 18-30 Usd arası değişiyor ücreti de kliniğe ve klinikte hangi islemlerin yapildigina gore. Bu sertifika programı.Bi de okul versiyonu var o en az 8 ay okula gore değişiyor . 19 bin Usd civarı onun da 7 bin Usd sini devlet oduyo kalanı siz.Ama bence gerek yok okullu ile sertifikalı arasında birkaç dolar oynuyor sadece calisma hayatında .Workforce career centerlar araciligi ile başvurdum hibeye bu arada,onlar yönlendiriyor.Sectiginiz okul ya da sertifika programı hangisi olursa olsun okul sadece 7 bin Usd karsiliyor max haberiniz olsun.Dis hekimliği denkliğine giden yolda bu alanda deneyim kazanmak ve Amerikada dis hekimliği sistemini öğrenmek icin ben bu yolu sectim.Sizler icin de yeni bir kariyer olabilir hem yeni bir meslek öğrenmiş olursunuz hem de para kazanirsiniz..Merak ettikleriniz olursa cevaplamaya hazırım herkese surecinde bol sans dilerim.
-
Merhaba,
Kardeşim adına bu başlığa ulaşıyorum. Kendisi Türkiye’de Çanakkale Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunu. İngilizce seviyesi ileri düzeyde olmasına rağmen IELTS veya TOEFL gibi resmi bir sınav skoru bulunmuyor. Ben ABD vatandaşıyım ve New Jersey’de yaşıyorum; şu anda kardeşim ziyaret amaçlı olarak yanımda. Buradaki yaşamı gördükten sonra kariyerine ABD’de devam etmeye karar verdi ancak süreçlerin oldukça uzun ve karmaşık göründüğünü fark ettik.Öncelikle CGFNS üzerinden bir hesap oluşturduk ve tamamlaması gereken adımlar listelendi. Süreç başladıktan sonra okulun diploma ve transkript gibi belgeleri kapalı zarf içinde onaylı şekilde CGFNS’e göndermesi gerekiyor. Ardından EB3 vizesi sürecinin başlamasını bekleyeceğiz gibi görünüyor.
Bu aşamaları göz önünde bulundurduğumuzda, genel olarak ne kadar sürebileceği konusunda deneyimlerinizi duymak isteriz. Süreç gerçekten oldukça karışık görünüyor; kendi Green Card ve vatandaşlık sürecimden bile daha karmaşık diyebilirim 🙂
Şimdiden teşekkürler! -
Merhaba, Ben biyomedikal mühendisiyim. Lisans ve yüksek lisansımı bu alanda tamamladım fakat Türkiye’de mesleğimde çalışma imkânı bulamadım. Şimdi DV-2026 ile Amerika’ya yerleşme sürecindeyim ve orada biyomedikal mühendisiliği ya da araştırma-geliştirme (R&D) alanında çalışmayı istiyorum.
Henüz hangi şehirde yerleşeceğime karar vermedim. Bu nedenle iş fırsatları açısından hangi bölgelerin daha avantajlı olduğunu, bizim meslek için diploma denkliği gerekiyor mu, Türkiye’den başvuru yaparak iş bulma ihtimali var mı gibi konularda tecrübelerinizi öğrenmek isterim.
Ayrıca mesleğimizle uğraşan veya ilgilenen kişilerle tanışmak, fikir alışverişi yapmak benim için çok değerli olur.
-
-
Merhaba Sedef Hanim, bu postu paylasali baya olmus umarim gorur ve cevaplarsiniz. Ben ptcb sertifikasini yeni aldim 2 ay kadar once. Onumuzdeki ay haftada bir ecza deposunda tekniker olarak ise baslayacagim. Benimde hedefimde bir muddet burda kalip tecrube edinip bir hastanaye gecmek, sizden ricam tecrube ve onerilerinizi dinlemek. Tesekkurler simdiden.
-
@deff, içinde söyledi: Amerika’da fizyoterapistlik (Physical Therapist)
Çok yeni bu sürece başladım. NYS'den başvurumu başlattığım için CGFNS isimli kuruluş da denklik süreçleri için kullanılabiliyor. Süreç gerçekten uzun, sabır istiyor. Bu dönemde mutlaka NPTE ve TOEFL için çalışmaya başlanmalı diye düşünüyorum.
Bu gönderimden aylar sonra ocak ayı NPTE’de tek seferde sınavı geçtim. Bu sürede eşimin I-140 formu onaylandı. NY lisanslı PT oldum fakat şu an için başka eyaletlerde çalışma iznim yok. Ayrıca başka eyaletler için derslerimin tekrar onaylanması gerekecek. Bu amaçla ileride AOS yapacağımız için fccpt kurumundan ECR işlemi ile derslerimin tekrar onaylanması sürecini başlatacağım. Bir yandan da garanti elimde bulunması adına TOEFL için çalışıyorum.
-
merhaba tıbbi laboratuvar teknikleri bölümü okuyorum son bir dönemim kaldı mesleğimi yurt dışında yapmak istiyorum nereye nasıl başvurabilirim
-
@bedosamka, içinde söyledi: Amerika’da Radyoloji Teknikerliği
@siraysessiz ben daha gidemedim. Bende denklik veren kurum veya okul arıyorum. Bir kaç şirkete mail attım ama genelde hemşire arayan yerlere atmışım sanırım. Şirketlere mail atıyorum sadece daha bir şey bulamadım. Sadece 2-3 aylık kursla hemşire yardımcısı veya pharmacy assistant olunabiliyor onu biliyorum.
Radyoloji teknikerliği için denklik alınamıyor diye biliyorum. Herhangibi sonuç alabildiniz mi?
-
Veteriner hekimim. 20 Ocak öncesinde Amerika'da olacağım. Henüz eyalet seçimi yapmadım. Bu konu ile ilgilenen arkadaşlarım var mıdır ?
-
@ahuramazda @somebody Merhabalar. Ben de biyomühendislik mezunuyum, 6 yıldır ilaç sektöründeyim. Son 1 yıldır da klinik ve portföy geliştirme alanında çalıştım. İngilizcem var profesyonel olarak, son yöneticim de hintliydi. Bütün şartlar lehime gibi gözükürken iş ilanlarına baktığımda sanki hiçbirine uymuyorum ve yeterince kalifiye değilmişim gibi hissediyorum...Şu an aktif olarak bu alanda çalışan birileri var mı, varsa iletişime geçebilirsek çok sevinirim.
-
@barky merhaba, benim bildiğim her eyaletin şartları farklı ama hemen hemen dediğiniz gibi. Okuldan ders alma zorunluluğu yok ama lisans yenilemek için her yıl 10 saat kadar bi ders almanız gerekiyor, bilgileri taze tutmak amaçlı gibi. Onun dışında bu alanda yapılacak işler kısıtlı ama lisansınız olmadan sadece ilk görüşme, raporlama, grup terapileri gibi şeyler yapabilirsiniz. Çoğu yer sizi associate lisans ile çalıştırıp supervision saatlerinizi doldurmanıza yardımcı oluyor tabi normal lisanslı psikologdan daha az saatlik ücret alıyorsunuz, köprüyü geçene kadar diyelim 🙂
-
-
@knnrn şuan türkiyede ameliyathane teknisyenliği bölümünde okuyorum birçok arkadaşımda radyoloji, radyoterapi ve bu tarz yan sağlık dallarında okuyorlar bu işleri amerikada yapabilir miyiz veya yine bahsettiğiniz sağlık dallarına orda eğitim alınca geçiş yapabilir miyiz
-
Merhaba. Ben anestezi teknikerliği okuyorum. Kuzenim New York'ta özel bir hastanede kalp Cerrahı. Bana yanıma gel dedi ve gidip -kimlerle konuştuğunu bilmiyorum- birileriyle? konuştu. Neyse tamam dedim sonra biraz araştırma yaptım. Önlisansın orada geçerli olmadığını öğrendim. Ve ona anlatım. Ama bana hastanenin sponsor olacağını söyledi. Şimdi hastanenin sponsor olmasına rağmen -diplomam orada geçerli değil- çalışabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
-
@Serkan-Kaya
Nişanlınız ile bol şans dilerim, ben de mülakat bekliyorum ve uzmanlığını almış bir hekimim. Tennessee’deki bu sürecin bizler için makul bir yol olabileceğini düşünüyorum. Sürecin gelişmelerini buradan paylaşırsanız sevinirim 🙏🏻 -
tıbbi görüntüleme teknikeriyim . amerikaya da çalışmak istyorum . bilen varmı ????lütfen
-
@gnccx new mexico yu deneyebilirsiniz. ERES ile
-
@Hakanx https://yesilkartforum.com/forum/topic/164/amerika-da-diş-hekimliği
bu kismi incelerseniz sorulariniza cevap bulabilirsiniz saniyorum.
-
@EsmaY akreditasyon konusunda genel bilgiler icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/206/amerikan-üniversiteleri-akreditasyonu
Amerika'da Hemşirelik
-
merhabalar. gocmen hemsire telegram grubuna erisemiyorum. Acaba grup kaldirildi mi?
-
@beyzakr, içinde söyledi: Amerika'da Hemşirelik
merhabalar. gocmen hemsire telegram grubuna erisemiyorum. Acaba grup kaldirildi mi?
Bana Telegram'dan bir mesaj atarsan gruba eklerim. Kullanıcı adım gocmenhemsire
-
Merhaba
Sml hemşirelik mezunuyum ama Amerikada eğitimimi tamamlayıp lisanslı hemşire olmayı planlıyorum. Fakat para kazanırken bu eğitim süreçlerini tamamlayabilirim. Bana bir tanıdığım cna(nac) sertifikası alıp bakım işleri yaparken hemşireliğe tamamlamamı önerdi. Sizler cna mi önerirsiniz yoksa Lpn mi? İkisinin arasında farklar var araştırmaya devam ediyorum. -
@beyzakr, içinde söyledi: Amerika'da Hemşirelik
Merhaba
Sml hemşirelik mezunuyum ama Amerikada eğitimimi tamamlayıp lisanslı hemşire olmayı planlıyorum. Fakat para kazanırken bu eğitim süreçlerini tamamlayabilirim. Bana bir tanıdığım cna(nac) sertifikası alıp bakım işleri yaparken hemşireliğe tamamlamamı önerdi. Sizler cna mi önerirsiniz yoksa Lpn mi? İkisinin arasında farklar var araştırmaya devam ediyorum.Hemşirelik eğitimi almış olanlar için nursing assistant, patient care tech, medical assistant gibi işlerde herhangi bir sertifika olmadan çalışmak mümkün. Sertifikalar var ama çoğu eyalette zorunlu değil. LVN/LPN olmak içinse 1-2 yıl eğitim almak gerekir. Çalışma izni olan biri için RN eğitimi alırken yukarıda bahsettiğim işlerde çalışmak daha mantıklı olur.
-
@knnrn tesekkur ederim.
-
@knnrn merhaba almanyada ausbildung yapanlar amerikada çalışabilir mi resmi olarak tanınıyor mu ?
-
@Burak-Altan, içinde söyledi: Amerika'da Hemşirelik
@knnrn merhaba almanyada ausbildung yapanlar amerikada çalışabilir mi resmi olarak tanınıyor mu ?
Bildiğim kadarıyla ausbildung denen eğitim ABD'de associate degree ile denk oluyor. RN lisansı alınabilir.
-
@knnrn merhaba lisans hemşireliği okuyorum bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın geçen bu süreçte dil bilgim yeterli düzeydeyse amerikaya gelmek ne kadar olası ? şirket sponsorluğu konusunda da ekstra bilgilendirebilir misiniz ?
-
@earons, içinde söyledi: Amerika'da Hemşirelik
@knnrn merhaba lisans hemşireliği okuyorum bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın geçen bu süreçte dil bilgim yeterli düzeydeyse amerikaya gelmek ne kadar olası ? şirket sponsorluğu konusunda da ekstra bilgilendirebilir misiniz ?
İngilizce seviyesi B2 üstü olan lisans mezunu hemşireler için H-1B veya EB-3 ile ABD'de hemşirelik yapmak %100 garanti diyebilirim. Her ikisi için de işveren sponsorluğu gerekiyor. Genelde staffing agency üzerinden yapılıyor. H-1B için en az iki yıl deneyim şartı var.
-
Merhaba greencard ım var. Türkiye’de aile hekimi uzmanıyım. Denkliğimi alana kadar medical assistant, nursing assistant gibi meslekler yapabiliyor muyum, ya da kısa yoldan sertifika alabiliyor muyum sınav vs ile? bilginiz varsa söyleyebilir misiniz? teşekkürler şimdiden.
-
@ismre, içinde söyledi: Amerika'da Hemşirelik
Merhaba greencard ım var. Türkiye’de aile hekimi uzmanıyım. Denkliğimi alana kadar medical assistant, nursing assistant gibi meslekler yapabiliyor muyum, ya da kısa yoldan sertifika alabiliyor muyum sınav vs ile? bilginiz varsa söyleyebilir misiniz? teşekkürler şimdiden.
Evet yapabilirsiniz. Çoğu eyalette herhangi bir sertifika gerekmiyor. İngilizceniz iyiyse research vb pozisyonlara da bakabilirsiniz. Genelde hekimler MD lisansı alana kadar o tür işler yapıyor.
-
@knnrn çok teşekkürler
-
Herkese merhabalr, BSN eğitimini tamamladığımız takdirde hangi title ile işe girebiliyoruz ? Henüz RN olarak çalışılmıyor değil mi ? 7 aydır buradayım ve hemşirelik düşünüyorum. Ama direkt 4 yıllık bir eğitime başlamaktansa LPN veya BSN eğitimi alıp aynı zamanda çalışarak para kazanmayı planlıyorum. @knnrn blogunuzu takipteyim ama sanırım sadece RN olmak için gerekli adımları anlatan bir yazınız var. Eğer LPN veya BSN için varsa da ben gözden kaçırdım herhalde

-
@hope123 BSN dört yıllık hemşirelik lisans eğitimi. RN lisansı alınabilecek eğitimler Associate degree ve bachelor’s degree (BSN). LPN bunlardan daha kısa süreli pratik hemşirelik eğitimi. Türkiye'de hemşirelik lisans eğitiminiz varsa RN lisansı alabilirsiniz.
-
Merhaba, Greencard ile Amerika'dayım. Bir süredir dil okuluna gidiyordum, bu dönem mezun olacağım için okul çeşitli programlar sunmaya başladı. Hemşire asistanlığıyla ilgili 8 haftalık bir program önerdiler. Anlattıkları cazip geldi, dediler ki sertifikayı alıp sınavı geçtikten sonra kolaylıkla iş bulabilirsiniz vb. ben de bu işi basamak için kullanmak için bu programı araştırıyorum. Buraya da yazarak görüş almak istedim. Şimdiki gelirimi artırarak daha sonra başka bir programda ilerleyebilirim ya da nursing e tamamlayabilirim diye düşündüm. Bilgi ve tecrübesini paylaşmak isteyen, öneride bulunmak isteyenler olursa sevinirim.
-
@baharg Merhaba suanki durumunuz nedir bilmiyorum
ama yaziniza cevap vermek istedim.Eger Nursing alaninda ilerlemek istiyorsaniz Hemsire asistanligi yakindan hastane ortamini ve birebir hemsirelerle calismak karar vermenizde faydali olur.Ustelik bazi okullarin CNA certifikasi olup aktif calisan ogrencilere puan olarak oncelik veriliyor(Her okulda farklidir).Hastanede belli sure calisirsaniz okul ucretinize bir butcede veriyorlar ve sendikali olarakda calisabiliyorsunuz ki bu cok buyuk bir arti.Hemsire asistanligi olarak hasta bakiminda aktif olarak gorevleriniz olacaktir bu her turlu hygiene bakiminida kapsiyor.Eger Nurse olmak istiyorsaniz yapilabilir bir is.Kursu bitirdiginiz gibi lisans sinavinida gectikten sonra hemen is bulabilirsiniz. -
@ice Merhaba, teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de oradan buradan okuduklarımdan yazdıklarınızla benzer bir düşünceye ulaşıp bu işten vazgeçtim.

-
@knnrn cevabınız için çok teşekkürler. Buradaki eğitim sistemi Türkiyedekine göre çok karışık geliyor bana. BSN’in ortalama 4 yıllık bir eğitim olduğunu ve ADN’in 2 yıllık bir eğitim olduğunu anladım. Peki sadece ADN eğitimi ile de RN olarak işe başlamak mümkün mü ? Tabiiki salary ve iş olanakları bir BSN eğitimi almakla aynı değildir ama yine de internette ADN tamamladıktan sonra da RN olarak başlamanın mümkün olduğu söyleniyor genelde. Doğru mudur acaba Kenan bey ?
-
@knnrn abi merhabalar. Ben anestezi teknikeryim abd ye geldikten sonra LVN eğitimi almadan elimdeki diploma ile çalışabilir miyim nurse olarak? ya da hemşireliğe yükselebilmek için 4 sene mi ya da 2 sene mi okumak gerekecek? sence benim için en iyi yol hangisi olur teşekkürler.
-
@Onur-Kürekçi, içinde söyledi: Amerika'da Hemşirelik
@knnrn abi merhabalar. Ben anestezi teknikeryim abd ye geldikten sonra LVN eğitimi almadan elimdeki diploma ile çalışabilir miyim nurse olarak? ya da hemşireliğe yükselebilmek için 4 sene mi ya da 2 sene mi okumak gerekecek? sence benim için en iyi yol hangisi olur teşekkürler.
ABD'de çalışma iznin varsa surgical tech olarak çalışabilirsin, ama hastaya temas eden herhangi bir iş yapamazsın.
LVN eğitimi 1.5-2 yıl. RN olmak için en azından 2.5-3 yıl. Bence Associate degree nursing en mantıklısı olur.
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k