DV2021 Bekleme Odası
-
Öyle bakma onlar da farkındadır burada üni mezunu orada ne iş olursa yaptığının,
-
kaldı ki denklik vs orada bu işlemler kolay değil araştırılacak sonra belli bir maaş geliri olacak bir üniversite de denklik olacak, uzun işler.
-
@gokcell Mavi yaka zaten hizmet işleri yapanlara denir yani işçilere denir ben mesela mavi yakayım forklift operatörüyüm ve depo operatörüyüm beyaz yaka ofis personelleri
-
Beyaz yada yada mavi yaka ne farkederki eğer dilin belli seviyede değilse denklikte alsan beden işi yada daha angarya işlerde çalışmaya mecbursun. Her ne şekilde olursa olsun eğer alım gücüne (kendince) sahipsen yaptığın işte. Çokta takılmamak lazım diplomaya...
-
@gokcell bembeyaz yakası olan insanlar var forumda @redsat2000 @mhepekiz
-
........
-
@Mrfirat, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Oktay-İbiş evet aynen öyle Abd de iş var maaşlarda iyi özellikle sezonel işlerde tek gitmek bana daha avantajlı geliyor Alaskada balık sezonu yapıştır minnesota kış sezonu miami yaz sezonu paranın kokusu nerde orada olucan yoğunluktan dolayı işveren keseyi açar 3 e 5 e bakmaz
kişi kendini ne kadar çok geliştirmiş ise ve elinde birden fazla meslek var ise o kişi her yerde kazanır. yani sadece bir şeye takılı kalmayıp her zaman bir b planı vardır.
-
@gokcell merak etme amerikadaki vergileride sollamış durumdayız..o yüzden ağlatmaz arkadaşı o vergiler...
-
@Mrfirat 2002 ç.kale su ürünleri müh. 4yıllık mezun oldum. Kışın beni alaskada bulursunuz. Aynı zamanda tüplü dalış hocasıyım yazında miami de vay be hayatıma bakar mısın. İkisi arasında da şimdi ki mesleğim sigortacılığı yaparım. Borç para isteyen olursa bana gelebilir :)
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Mrfirat 2002 ç.kale su ürünleri müh. 4yıllık mezun oldum. Kışın beni alaskada bulursunuz. Aynı zamanda tüplü dalış hocasıyım yazında miami de vay be hayatıma bakar mısın. İkisi arasında da şimdi ki mesleğim sigortacılığı yaparım. Borç para isteyen olursa bana gelebilir :)
yardımcı lazımmı mesela özel şoför yada tüplerini taşıayacak birisi veya balıkları mangalda yapıcak birisi :)
-
@ayvalik10 verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim.sindire sindire yazılı bilgileri okuyayım artık.
-
@Oktay-İbiş aynen ben mesela oraya gidip fabrikada falan çalışmayı asla düşünmüyorum burda istanbulda çalıştığım firmanın altı eyaletinde fabrikası var usa da ben serbest ve sezonel işlerin peşinde olucam fabrikaya tıkılıp kaldınmı bşr adım ileri gidemezsin
-
........
-
........
-
@Mrfirat, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Oktay-İbiş aynen ben mesela oraya gidip fabrikada falan çalışmayı asla düşünmüyorum burda istanbulda çalıştığım firmanın altı eyaletinde fabrikası var usa da ben serbest ve sezonel işlerin peşinde olucam fabrikaya tıkılıp kaldınmı bşr adım ileri gidemezsin
güzel ve doğru bir karar inşallah gerçekleştrirsiniz. bende şu an market işletiyorum ama asıl işim iş makinası operatörü ve tır şoförlüğü bunlara ek olarak emlak komisyonculuğuda yapıyorum. şahsen ssn ve gc gelene + ehliyet ve cdl alana kadar yapacağım ilk iş olarak market bana yabancı değil sonrasında tır yada iş makinası düşünüyorum seçenekler bol olunca haliyle ne yaparım kaygısı olmuyor. ama tek bir işi olan kişiler için zor olsa gerek.
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim :)
-
........
-
Hadi hayırlı olsun, bir amerika turu daha yaptık bugün :)
-
@gokcell, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Oktay-İbiş sen iyi para yaparsin orada. Tam Amerikanin aradagi kalifiyeler bunlar
evet zaten mesleğime güvenmesem yani tır ve iş makinası işlerine düşünmezdim.. tabi önceliğim çocuklarımın iyi bir eğitim alması. tır şoförlerinin yıllık 50k dan 200k ya kadar aldıklarını ve mil başınada 0,42 ile 0,62 cent aldıklarını haftalık 2500 / 3500 mil yaptıklarını deneyimleyip çalışmış olanlardan işittim duydum. iş makinası konusundada yine yıllık 50 k ile 150 k arasında değiştiğini biliyorum. kısmet olurda çıkarsa gidip yaşayarak öğrenecez.
-
birde ben şu işi yapmam bu işi yapmam diyemem kendi adıma konuşuyorum. oraya gidiş amacım belli yeri gelir araba yıkarım yeri gelir uber yaparım yeri gelir tuvalet bile temizlerim yada doordash yaparım veya lokantada garsonluk bunlardan gocunmam iş seçmem ama kendi mesleğimde seçici olurum her zaman çünkü kendi mesleğim alanımda iyisini yapmak isterim. orada yaşayan çocuklu aileler için konuşuyorum ben değil biz kavramı olmalı ve ona göre hareket etmeli.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum