Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Fotoğrafta arka fon beyaz olmak zorundamı olmasa bi sıkıntı çıkarmı


  • @Burak-Sezgin beyaz yada açık ton gri farketmez. Zaten ışıklı bir ortamda cep telefonu ile 2 metre mesafeden cekebilirsiniz. Abartılacak birşey yok fotoğraf olayında. 👍🏻


  • DV2021 için başvurumuzuda yaptık bakalım hayırlısı olsun hepimiz için.


  • @delikadir54 photoshop vs gerek yok, açık renkli bir duvarın önünde durup cep telefonuyla çekebilirsiniz. Orta-uzak mesafelerden birkaç poz çekin, biri oturmazsa diğeri mutlaka oturur, tekrar tekrar uğraşmak zorunda kalmazsınız.


  • Merhaba, ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. DV2021 icin kendi başvurumu yaptım. Ancak şöyle bir sorum var.
    Annem ve babamda yapmayı düşünüyorum 21 yaş altı bekar çocuklara da hak tanıdıkları için. Mayıs'ta çekiliş yapıldığında 20 yaşında olacağım ama Haziran'da 21 olacağım.
    Örneğin Mayıs'ta aile üyelerimden biri hak kazandığı vakit benim hakkım daha sonradan kaybolur mu? Nasıl bir durum işler? Teşekkürler.


  • valla ben balkonda beyaz duvarda çekildim geçen senede öyle çekilmiştim sıkıntı olucağını zannetmiyorum pek içerde odalarda çekinice arkama hep gölge düşüyor gün ışığı en iyi o yüzden bu sene fotorafcıya gideyim orda çekineyim dedim kardeşim ve kendim için sordum direk flasha atın çıkartma olmucak 2 kişi kaça olur dedim 25 tl dedi 😃 kolay gelsin dedim çıktım


  • Günaydın,

    1-Mülakatta elenme oranı ortalama % kaçtır?
    2-Çıktıktan sonra elenen kişiler en çok hangi aşamada elenmektedir?

    Şimdiden teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @profaxes, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Günaydın,

    1-Mülakatta elenme oranı ortalama % kaçtır?
    2-Çıktıktan sonra elenen kişiler en çok hangi aşamada elenmektedir?

    Şimdiden teşekkür ederim

    1- %7
    2- yalan beyan, sabıka kaydı, yetersiz eğitim seviyesi


  • @bolatmali Teşekkür ederim. %7 yüksek bir oran olduğunu düşündüm, kazanma olasılığını düşününce. Bu sene yapılan değişiklikten sonra bu oranında düşeceğini düşünüyorum.


  • Merhabalar öncelikle ben 21 yaşında genç bir kardeşinizim şuan sadece ihtimaller üzerine yazıyorum oldu ki çekişi kazandık ben şuan işsizim ailemin durumu çok da iyi değil lise mezunuyum şuan ülkemde önümü göremiyorum treni kaçırmış gibi hissediyorum internette çok yazı okudum ve video izledim amerika ya gelip yapamazsınız burası çok zor diye sizce bunlara kulak asmalı mıyım gözüm korktu açıkçası ama yapacağıma tamamen inanıyorum günde 12-13 saat çalışmayı göze alıyorum ki burada çalıştım sizin fikirleriniz nelerdir

  • ⭐⭐

    @profaxes @bolatmali Geçen sene bu oran %1.3. Bir önceki sene daha düşük. @profaxes in yazdığı gibi %7 yüksek bir rakam.


  • @aysegul siz kazandinizmi bu sekilde fotograf cektirip


  • @arnblt revize bilgilendirme için teşekkür ederim. Mülakatta en çok elenme sebepleri hakkında yorumlarınızı bizimle paylaşır mısınız?

  • ⭐⭐

    @delikadir54 kazanma konusunda bir sıkıntı olmuyor fotoğraf olayında. Fotoğraftan dolayı kura işlemi ve sonrasında bir eleme işlemi yok zaten. Eleme mülakat aşamasında olursa olur, o da konsolosun insiyatifinde olan bir şey.

  • ⭐⭐

    @profaxes bir arkadaşımın eşi (ayrılmak üzere oldukları) forma arkadaşımı ve kızını yazmamıştı. Mülakata gitti.Sağlık muayenesi ve 330$' alıp elediler.
    -Bir de lise mezunu veya geçerli meslek olmayınca elenirsiniz.
    -Aile bireylerinin fotoğraflarını karıştırırsanız elenirsiniz.

    • Kazandıktan sonra yaptığınız evliliğin gerçekliğini ispatlayamazsanız elenirsiniz.
      -Belli suçlardan uzun süreli hüküm giymişseniz elenirsiniz.

    Bunlar dışında elenmezsiniz. Bazende eleme olmuyor ama 30 Eylül'e kadar vize vermiyor. Soruşturma yapıyor. Süre yetmedi diyerek vize vermiyor. Buda her sene 1,2 kişiye oluyor.


  • @arnblt Tecrübeli yorumlar bizleri rahatlatıyor ve yorumlarınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla elenmek için herşey bizim elimizde 🙂 onlar sadece soruşturma süresini belirterek eleyebiliyorlar.
    .

  • ⭐⭐⭐⭐

    @summersnow, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Merhaba, ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. DV2021 icin kendi başvurumu yaptım. Ancak şöyle bir sorum var.
    Annem ve babamda yapmayı düşünüyorum 21 yaş altı bekar çocuklara da hak tanıdıkları için. Mayıs'ta çekiliş yapıldığında 20 yaşında olacağım ama Haziran'da 21 olacağım.
    Örneğin Mayıs'ta aile üyelerimden biri hak kazandığı vakit benim hakkım daha sonradan kaybolur mu? Nasıl bir durum işler? Teşekkürler.

    anne babanız amerika da yaşamak istemiyorlarsa başvuru yapmamalısınız. Eğer istiyorlarsa sizin için bir sıkıntı olmaz bu yıl kazanmaları halinde konsolosluk kendine göre bir hesap yapıyor bu 21 yaş olayı için böyle durumlarda.

  • ⭐⭐⭐⭐

    bir kere daha green card a başvurmakla doğru birşey yaptığımı anladım. geçen gün dişçide sırada beklerken 2 tane 40 yaşlarında "hanımefendi" doktor kim diye sordu biri diğerine öteki de erkekmiş dedi ve gelen cevap ülke durumunu ortaya koydu "iyi ya kadından doktor mu olurmuş" bunu hemcinsine karşı diyorlar... diğer olayı da dün evde yaşadım misafirler gelmişti biri beni doğumumdan beri seven büyüten ilgilenen teyzem dediğim ata dede dostu birisi diğeri de komşusuydu konu konuyu açınca annem bir tanıdığın arkadaşından bahsediyordu ateistmiş oğlum dedi şöyle iyi böyle iyi tarzında 15 20 saniyelik bir konuşmanın ardından teyzem cehennemde yansınlar diye başlayan beddua silsilesine başladı arkadaşı da sende mi ateistsin dedi senden beklemem böyle bir şey dedi ama millete söylemeye çekindiğimden yok dedim.


  • @summersnow bu başlığa bakabilirsin

    Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi https://yesilkartforum.com/forum/post/20229


  • @Rhonster valla kadından öyle güzel doktor olur ki, ailemizin diş hekimi bir hanımefendi, kendisi kanal tedavisini yaparken uykum bile geliyor
    Tüm erkek doktorlar için söylemiyorum ama geçen yıllarda bir erkek diş hekimine gittim, sanki kanal tedavisi yapmıyordu, içeride hafriyat çalışması vardı, bu kadar kabada olunmaz canım

    İkinci karşılaştığınız durum maalesef insanlar tek tip bir modele sokulmak isteniyor ve farklılıklar düşman olarak tanımlanıp, dışlanıyor maalesef ülkemizde
    Maalesef mahalle baskısından dolayı çevremizde rahatça fikirlerimizi ifade edemediğimiz bir hale geldik

    Ama ben bu durumun daha genç nesil tarafından düzeltileceğine eminim, bu konularda ümitsiz değilim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum