sorularinizi sadece su baslikta sormalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
**Öncelikle herkese iyi günler
Aklıma takılan bir husus var oda lise mezunu olmadığım için greencard talihlisi olamayacağımı düşünmem ile başladı.
Grrencard 7/24 adlı sayfa ile kuraya katıldım. Fakat iş puanlama durumunu sonradan öğrendim
Gel gelelim soruma, benim sorum kuyumcuyum ve 5 senelik çalışanım işçi olarak cnc operetörüyüm yani bu sayfada kuyumcu olarak başvurursam puan yetiyor https://www.onetonline.org/link/summary/51-9071.01 fakat
@Şahin-Yüce konsolosluk için yeterli olan hangisi ise odur. Bu kadar detaycı olmayın amerikalılar için DOĞRU SÖYLEMEK en önemli kriterdir. Bu kadar ayrıntılı bakmaz yaptığın iş karşılığı var mı var puan tutuyor mu tutuyor yok bu işte varda onda puan tutmuyor gerek yok mesela yaşayanlar çok daha iyi bilirler bir soru sorar onun cevabını ister kısa ve net o kadar bizim huyumuzdur çenemiz düşer anlatır da anlatırız gerek yok
@ayvalik10, içinde söyledi: LİSE MEZUNU OLMAYAN ARKADAŞLAR
@Şahin-Yüce konsolosluk için yeterli olan hangisi ise odur. Bu kadar detaycı olmayın amerikalılar için DOĞRU SÖYLEMEK en önemli kriterdir. Bu kadar ayrıntılı bakmaz yaptığın iş karşılığı var mı var puan tutuyor mu tutuyor yok bu işte varda onda puan tutmuyor gerek yok mesela yaşayanlar çok daha iyi bilirler bir soru sorar onun cevabını ister kısa ve net o kadar bizim huyumuzdur çenemiz düşer anlatır da anlatırız gerek yok
Teşekkür ederim iki link de doğru benim için kuyumcuyum vede cnc tornacıyım sadece tornanın puanı yetmiyor o yüzden sordum
@Şahin-Yüce puanın hangisine yetiyorsa onu ver zaten gittiğinde belki başka işler yapıcaksın. mesela ben market işletiyorum puanı 6 ama bunun yanında emlak firması açtım ve sertifikayıda aldım emlak olarak 7 puan bende kazandığımda emlakçı olarak göstericem.
@Oktay-İbiş Merhaba Oktay bey teşekkür ederim benim mesleğimin sp 6 7 arası gösteriyor bu yeterli dimi
yanlış bilmiyorum 7 ve yukarı olmalı 6 ve 7 değil @Şahin-Yüce daha önce de cevaplamıştım galiba bu soruyu dejavu mu yaşıyorum 
@Şahin-Yüce 7 olması lazım 7/8 olması şart
@Rhonster Vallahi pek hatırlayamadım ama bi şekilde çıkar yolu arıyorum herşey tamam puanda sıkıntı var 

@Oktay-İbiş tamam teşekkür ederim
@Şahin-Yüce sen mesleğini yazsana br bakalım belki gözden kaçırdığımız bir husus vardır.
pardon varmış üstteki postta bakıyorum.
@Oktay-İbiş tanımlı işlerde sizin işe uygun olanı yada yakın olanı siz kanaat getirdiyseniz sıkıntı yok. birde bunun yanında bu işi yaptığınıza dair sertifikanız var ise bence dert etmenize gerek yok...
@Oktay-İbiş yaptığım işi kanıtlayabilirim ama puan yeterli görünmüyor ama oraya gittiğimde bana demeyecekler mi puan yetersiz diye
@Şahin-Yüce pardon ben cnc tornanın svp puanına bakmadım 4/6 çıkıyormuş. kuyumcuda 6 çıkıyor.
@Oktay-İbiş Yani diyelim ki orada sp 6 ve 7 arası yazıyor ama konsolosluğa gittim yinede bi ihtimal varmı almaları için
@Şahin-Yüce dikkatlice okumakta fayda var
Koşul: Her başvuru sahibi, DV programının gerekliliği olan eğitim ve/veya meslek koşullarını aşağıdaki
şekilde yerine getirmelidir:
• En az lise veya dengi bir eğitim görmüş olmak, ki bu koşul 12 yıllık resmi ilk, orta ve lise
eğitiminin başarılı bir şekilde tamamlanmış olmasını gerektirir; VEYA
• Son 5 (beş) yıl içinde belirli bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 (iki)
yıllık bir iş deneyimine sahip olmak. Dışişleri Bakanlığı iş deneyiminin yeterliğini belirlemek
için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı’nın O*Net Online (https://www.onetonline.org) veri
tabanını kullanacaktır.
DV- 2020’un bölgesel sınırları nedir?
ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS), her yıl Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası’nın (INA) 203(c)
maddesinde belirtilen bir formüle göre DV programının bölgesel sınırlarını belirlemektedir. Her ülkenin
yerlilerine verilecek vizelerin sayısı belirlenen bölgesel sınırlara, her ülkeden kaç başvurunun geldiğine ve
kazananlar arasında kaç kişinin vize almaya uygun bulunduğuna bağlı olacaktır. Herhangi bir ülkenin
yerlilerine verilecek vizeler toplam vizelerin yüzde 7’sinden fazla olamaz.
Eğitim veya iş tecrübesi şartları nelerdir?
Yasa ve yönetmelikler, katılımcıların lise veya dengi bir eğitim görmüş olmasını veya son beş yıl içinde
eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az iki yıllık bir iş tecrübesine sahip olmalarını
öngörmektedir. “Lise veya dengi” bir eğitim, ABD’de ilk, orta ve lise eğitiminin tamamlanmış olması veya
başka bir ülkede ABD’deki lise eğitimine denk resmi tüm eğitimlerin tamamlanmış olması olarak tanımlanır.
Sadece resmi eğitimler kabul edilir. Hizmet içi eğitimler veya denklik sertifikaları [G.E.D. (Genel Eğitim
Gelişimi sertifikaları) gibi] kabul edilmez. Eğitim ve iş tecrübesiyle ilgili belgeler vize görüşmesi sırasında
konsolosluk yetkilisine ibraz edilmelidir.
İstenilen eğitim ve iş tecrübesine sahip değilseniz başvurunuz vize görüşmeniz sırasında diskalifiye
edilecektir ve size ya da aile bireylerinize vize verilmeyecektir.
Çeşitlilik vize programına hangi meslek sahipleri katılabilir?
İş tecrübelerinin yeterlik ve denkliğini belirlemek için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı’nın ONet OnLine
veri tabanı kullanılacaktır. ONet OnLine veri tabanı iş tecrübelerini beş iş alanına (job zone) bölmüştür.
Çalışma Bakanlığı web sitesinde birçok meslekten bahsedilmiş olsa da sadece belli meslekler kura
programına katılım için uygundur. Mesleğinize dayanarak kura programına katılmak istiyorsanız, son beş
yıl içinde, veri tabanında Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0
veya daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız.
İstenilen eğitim ve iş tecrübesine sahip değilseniz başvurunuz vize görüşmeniz sırasında diskalifiye
edilecektir ve size ya da aile bireylerinize vize verilmeyecektir.
Çalışma Bakanlığı web sitesinde kuraya katılmaya uygun meslekleri nasıl bulurum?
O*Net OnLine web sitesinde bir mesleğin yeterli olup olmadığını anlamak için aşağıdaki adımları izleyiniz:
9
UNCLASSIFIED
Web sitesinde “Meslek Bulma” (“Find Occupations”) alanından“Meslek Grubu’nu (“Job Family”)
listeleyiniz.
Seçiminizi yaptıktan sonra “git” (“go”) komutuna basınız.
Buradan mesleğinizin bağlantısına tıklayınız.
Meslek bağlantısına tıkladıktan sonra İş Alanı (Job Zone) bağlantısını seçip bu meslek için uygun
görülmüş İş Alanınına (Job Zone) ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesine (SVP range) bakınız.
Örnegin, Aerospace Engineers (Uzay Mühendisliği) seçiniz. Bu meslek için verilen Summary Report (özet
raporu) sonunda Job Zone (iş alanı) altında Özel Mesleki Hazırlık seviyesini 7.0<8.0 olarak göreceksiniz.
Bu durumda Uzay Mühendisliği kura programı için uygun bir meslektir.
Ek bilgiler için Göçmenlik Kurası – Meslekler Listesi Web Sayfasına tıklayabilirsiniz
takıldığın yerler olursa yardımcı olmaya çalışırız yinede.
@Şahin-Yüce Şahin bey yaşınız genç, gc başvurusu çıkar veya çıkmaz gelecek için olumlu bir adım.Bunun yanında dışarıdan lise okuyor musunuz bilmiyorum ama en kısa sürede okul kaydı yapmak size gelecek için bir artı daha kazandırır, sonuç her ne olursa.
@Nothing-Man Teşekkür ederim ama dışarıdan okumuyorum fakat açık liseye kayıt olsam anlam ifade eder mi sonuçta bitirmemiş ve hem okuyor hemde çalışıyor görüneceğim
@Şahin-Yüce konsolosluk mülakatta sizden lise diploması isteyecek yani diplomanız olması şart.
@Oktay-İbiş, içinde söyledi: LİSE MEZUNU OLMAYAN ARKADAŞLAR
@Şahin-Yüce konsolosluk mülakatta sizden lise diploması isteyecek yani diplomanız olması şart.
Vallahi bune ya düşün düşün sıyırdım kafayı Suriyeli olarak denizden yüzerek gitsem daha hızlı ulaşırım Amerika kıtasına ya