Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @FreeWoRLD Bende bu sene çıkmazsa evlenip başvurcam sırf gc için en azından şansı ikiye katlarız :)


  • @vecihi Sadece çevremden 5 kişi 4 sene içerisinde gc ile gitti. Hepsi de 20-27 yaş arasındaydı. Evlilerin gc hikayesini internette çok görüyorum da bekarlar gider gitmez internet ile alakasını kesiyor heralde :)


  • @hsndmn evlenme kısmı işin şakasıda :) 5 kişi 4 sene içerisinde gittiyse etrafındakiler çok şanslı :) sizin kaçıncı başvurusunuz?


  • Karı koca ikisine aynı anda çıkanlar da olmuş Milletin şansı çifter çifter 🤣


  • @vecihi Benim ilk başvurum daha. 15 yaşımdan beri bildiğim bir sistem ama ailemi bu yıla kadar razı edememiştim. Yaş oldu 26 DV 2019'a nasip oldu hadi hayırlısı bakalım. @ekpr O olaya şaşırdım bende. Millet 10 sene deniyor tutturamıyor karı koca ikisine birden aynı başvuruda çıkıyor. İlginç.


  • @ekpr valla büyük şans benimde @hsndmn benimde 4. başvuruşum 28 yaşına gircem , keşke daha erken aklım başıma gelseydide başvursaydım diye yakınıyorum :)


  • @vecihi Çok hızlıydım zamanında bu yüzden çok takmıyordum bu sistemi. Sevdiklerim yanımdaydı. Şimdi ortamdan uzaklaşınca, kendim ile baş başa kalınca aklım başıma geldi. Bugünkü aklım olsaydı eğer 18 olduğum gibi kimseye sormadan başlardım başvurulara. Geç olsun güç olmasın. Trump'ın tasarısı yeni bir gc sistemi ile başlarsa sorun çok büyük. Ama bu sistemde devam ederse benim için problem olmaz her sene çıkana kadar yaparım başvuru. İnşallah bunlara gerek kalmaz da ilk başvurum da turnayı gözünden vururum. Hayırlısı.


  • @hsndmn açıkcası bende ilk başvuruda çıksa bu kadar kararlı bir şekilde gidermiydim bilmiyorum ben son 2 senedir çok kararlıyım , çünkü burada bi şansım yok. mühendisliği ve iş bulamıyorum uzun zamandır ve buraya dair ümitlerim aşırı azalmış durumda. hayat 2. şansı verirse orda yeni hayat kurup sıfırdan başlamak istiyorum ve bunu çok iyi değerlendircem bunun için dua ediyorum.


  • @yekta hocam aynısını bende yaşadım :)))


  • Orada kendine bir gelecek kurabilmen için vasıflı olmak zorunda değilsin. Hangi işte mutlu isen o işi yapmanı tavsiye ederim. Türkiye kaideleri orada geçerli birşey değil. @reader arkadaşım geçen gün bir video paylaştı. Kadın gezerek bir uygulama üzerinden görev yaparak geçim sağlıyor. Aylık 3000 dolara kadar da kazanç mümkün olduğunu söylüyor. Bu hayata bir kez geliyorum ve hangi işte mutlu isem o işi yapacağım. İş hayatına çok erken yaşta atıldım. Yaşıtlarım sırtında çanta taşırdı benim ellerimde toptancıdan aldığım torbalarım vardı her gün 25 kilo ile 2 km düz yol 500 m de yokuş çıkardım. Bilmiyorum galiba bazı şeylerden çok soğudum. Bu yüzden çok istiyorum bunu. Rabbim cümlemize herşeyin hayırlısını versin.


  • CNN dv2019 başvuru dönemindeki internet haberine göre her yıl greenkart çekilişi için dünya genelindeki başvuruların 9 10 milyonunun Türkiye içinse 120 bin başvurunun hatalı fotoğraf kaynaklı elendiğini yazmış. 120 bin çok çok yüksek bir rakam sizce doğruluk payı var mıdır?


  • @ekpr Konu Türkiye ise doğruluk payı çok yüksektir. Şaşırmam yani. Hani başvuruları Türkiyeden yaptığımız için bence çok şanslıyız.


  • @hsndmn Doğru haberse şahane çünkü 2015 de 157.780 başvuru ve aile bireyleri dahil toplam Türkiye başvuru sayısı 254.660 gözüküyor.


  • @ekpr keşke fotoyu ben çekseydim, fotoğrafçıda çektirmiştik. İçime bir kurt düştü şimdi😫


  • @wwinter benimde kurt düştü kontroledebileceğimiz site varmı acaba :)


  • @wwinter Içinizi rahat tutun bence bu şekilde elenenler kuvvetle muhtemel ışığa ve arka fona dikkat etmeden kendi çekenlerdir.


  • @vecihi bilemiyorum ama iş işten geçmiş olmalı☹️


  • @ekpr Bu sene Türkiye’den kaç bin kişinin başvurduğunu gerçekten çok merak ediyorum.


  • @vecihi green card photo check diye yazarsanız bir site vardı. Ancak gölge yoksa yüzünüzde arka plan da beyazsa ve kaba haliyle şablona da uyuyorsa hiç telaş yapmayın.


  • @ekpr DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @vecihi green card photo check diye yazarsanız bir site vardı. Ancak gölge yoksa yüzünüzde arka plan da beyazsa ve kaba haliyle şablona da uyuyorsa hiç telaş yapmayın.

    Beni kaygılandıran bunlar değil de fotunun boyutu oldu. Acaba fotoğrafçı doğru en boy ölçüsünde çekti mi diye düşündüm.


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum