DV2021 Bekleme Odası
-
Hayal kurmak iyidir fakat kaptırmamak lazım. Her gece yatağa yattığımda yaklaşık 15 dakka hayal kurar öyle uyurum.
Konu dönemsel olarak değişiyor. Bu günlerde yerleşeceğim eyalet seçimini hayal ediyorum :) -
Bu kurlarla çıkınca gitmekte kolay değil. 10 bin dolar 60 bin TL para yapıyor.Örneğin 2 sene önce ilk başvurumda çıksaydı 25 bin dolar para ile gidebilecekken bugün 10 bin dolar yapıyor aynı meblağ para. Gerçekten hayallerin yıkılması bir yana çıktıktan sonra girilecek olan süreçte psikolojik ve maddi olarak yorucu olacak.
-
@darkred çok doğru, para biriktirmek de yarar var bence. Çıkmasa da değerlenmesi birikim güzel.En başından beri köşeye fırsat buldukça atıyorum 5500 dolar 2000 euro birikti devam da ediyorum.Bunu birikim olarak düşünüyorum artık, vesilesi de gc oldu :)
-
ekonomist yazmış :) yazılarına itimat ettiğim biri isim istemeyin
Dolar bugünlerde politik gelişmelerden dolayı pek civcivli. Millet doların yüksek fiyatını konuşa dursun (biraz daha konuşulacak gibi), ben önümüzdeki iki-üç yıl içerisinde Dolar'ın 3-4 TL seviyelerine düşebileceğini beklediğimi yazsam ne dersiniz? :) (Yazıyla Üç-Dört)
-
@Oktay-İbiş, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
ekonomist yazmış :) yazılarına itimat ettiğim biri isim istemeyin
Dolar bugünlerde politik gelişmelerden dolayı pek civcivli. Millet doların yüksek fiyatını konuşa dursun (biraz daha konuşulacak gibi), ben önümüzdeki iki-üç yıl içerisinde Dolar'ın 3-4 TL seviyelerine düşebileceğini beklediğimi yazsam ne dersiniz? :) (Yazıyla Üç-Dört)
şöylede bir yorum yapılmış
Abd dolarının 3-4 TL olmasının bize “ekonomik olarak katkı sağlayacaksa olsun”..
Fakat, 3-4 tl olması fed’den dolayı olabilir..
Zaten fed, tahvil alımına başladı.. ayrıca 2020’de abd de seçimler var ve Trump güçlü dolar istemiyor.. birde buna ilave AB’de resesyona girdi -
@Oktay-İbiş Bende gördüm onu ancak maalesef pek doğru değil. Kripto para ile ilgili bir durum ama rezerv paranın kripto para olarak belirlenmesi çok çok uzun bir zaman alacak... Ve şuan ki hükümet değişmeden dolar o seviyelere gelmez çünkü doların gücünü elinde tutanlar bunu istiyor. Ve hükümet değişmeden bunu gercekleştirmezler ama ilk seçimde hükümetin değişeceğini düşünüyorum.
-
@topraxxx, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Tek bir kişi için söylemiyorum. Genele yayın mesajımı.
Yüksek oranda hayal kurmak yeşilkart için gerçekten yıkım oluyor.
Gece gündüz eş dost ile bunun muhabbeti yapılıyor. Çıkacakmış gibi hissediyorum deniliyor. Ama aslında çıkmış olduğu düşünülerek mayısa kadar Çığ etkisi ile katlanarak büyüyor. Sonra bir tık ile yıkım.
Kolayda kurtulunmuyor nalet hayallerden.
Kolayda çıkılmıyor o boşluktan.Kafın kısası dolar kuru olmuş 5.90.gidene kadar 6.50 - 7.50 arası olur.
Herkese şimdiden hayırlısı olsun. Bol şanslar.
🤞👍🏻🙏
Ben kendi adıma çıkarsa çıkar, çıkmazsada çıkmaz diyebiliyorum. Neticede bir şekilde geldik gidiyoruz da çocuklarımın geleceği için aynı şeyi, aynı rahatlıkla söyleyemiyorum🤦♀️Hayal kurmaktan başka çare kalmıyor bu durumda. Eğer kazanırsam hem kendi hayallerimi, hem de çocuklarımın hedeflerini gerçekleştirme imkanı bulabilirim. olmazsa da üzülürüm ama yıkılmam. Çünkü yıkılmamam için bir sürü sebebim var. Hayat tek bir şeyden ibaret değil, üstelik ne zaman ne getireceği de hiç belli olmaz🍀🍀🍀
-
@LordBolton yazan ekonomist sebebinde yeni dünya düzeni ve dijital para egemenliği diyede belirtmiş. hatta gecen günde bir programda abdullah çiftçi de bu konudan bahsetmişti
-
@Oktay-İbiş çok zor ihtimal, fakat şu da bir gerçek doların bugün olan kurda son 10 yıla bakıldığı zaman enteresan.2018 nisan aylarında 3,80 civarında iken rahip olayları patlak vermeye başladı ve dolar 6-7 gördü.
Şimdi burada önemli olan kıstas 2010 yılında dolar kaç paraydı ?1,50 tl ülke de üretim olmadığı ve var olan tesislerin kapatılması ile zaten dolar hep tırmanış da ve bir çok devalüasyon yaşandı bu süreçte.Biz bir şey üretmeden Abd Çin savaşlarından vs dolayı doların değer kaybetmesi bizim için önemli değil.Çünkü bir gecede 8 de olur bu gidişle 9 da. -
@Nothing-Man ben ekomist yada prof değilim :) yazılarını ilg ile takip ettiğim kişilerin yorumları. bende farkındayım tarımın,çiftçinin,hayvancılığın,sanayinin ve iş gücü bitirildiğinin. ama senin yada benim gibi düşünmüyorlar bu konuşulan tartışılan şeyler dünya geneli yani dünyayı ilgilendiren bir konu.
-
@Oktay-İbiş Evet yeni dijital para Libra benzeri olacak Libranın da yüzde %50'si dolar. Bunun 2-3 yıl süreceğini çok sanmam kaynaklar çok uzun bir zamana ihtiyaç var diyor. Abdullah çiftçiyi biliyorum o hep bunlardan bahsediyor ama sadece işine geldiği şeyleri paylaşıyor. Ayrıca bahsettiğiniz kişi Rusya Çin Japonya bizim tarafımız da olursa ekonomimiz o kadar etkilenmez dedi ancak çin bugün barış harekatı durdurulsun dedi Japonya ABD'nin istediğin dışına cıkamaz Rusya'da da güven olmaz tarihe bakarsanız.. biraz karartıcı oldum ama ülkenin erken seçime gideceği ve hükümetin gideceğini düşünüyorum o zaman rahatlarız.
-
Arkadaşlar resim olarak örnek bi tane atsanıza şuraya bi bakim tam olarak nasıl bi görsel
-
@LordBolton önümüzdeki sene en geç kasımda erkek seçim var bana göre bu sene olmadı malum millet bunaldı artık. hakkımızda her şeyin hayırlısı keşke dolar düşse yerlerde sürünse iki yakası bir araya gelmese
-
-
@Oktay-İbiş Aslında doğru olanı dolar yükselmiyor bizim paramız değer kaybediyor. Dolar ile birlikte tüm para birimleri yükseliyor avro Kanada doları Singapur doları bu bizim paramızın değeri ile ilgili elbette küresel sistemin de etkisi büyük bugün güzel bir yazı gördüm hiç bir şey yapamayınca gerçekleri kabul etmek olmuş.. 1976 yapımı Network/Şebeke adlı filmden bir replik: “Millet diye bir şey yok, insan diye bir şey yok. Birbirinin içine girmiş, etkileşim halinde ulus üstü para sistemi var. Holdingler var. Biz varız!” işin ana özü bu aslında. Bence de erken seçim olacak aklıma Ecevit barış harekatı ekonomi ve erken seçim hepsi tarihe uyuyor....
-
@LordBolton doğru kendine kendine yetebilen 7 ülkeden biri iken özellikle 4 mevsimi bir arada yaşayan bir ülkeyken eskilerin tabiri ile adam dik adam yetişir denen topraklarımız virane oldu bejmurde oldu. gürcistanın larisi bile bizim paradan değerliyse Ülkeyi bu hale getirenlerle onlara oy verenlerin boynuna günahı.
-
Youtube da zilion tane ekonomist; dolar 10 lira!! Altında büyük vurgun vs vs başlık atıp belirli hatlarıyla ekonomiyi anlatıyor sözde.
Yahu Emin çapa sürekli diyor kardeşim ben bilsem dolar ne olur bitcoin zıplar hoplar ben alırım ben zengin olurum ki çok doğru bir laf.
belli başlı verileri senden benden daha iyi yorumlamaları dışında bir artıları yok bence de.
Bu ekonomi olaylarında adam altın çıksın istiyorsa zaten piyasaya aaa altın çıkıcak ha diyip altına yönlendirip, yükselmesini sağlayıp bir anda elindeki altınları çıkarıyor.
bu tabi ki büyük bir masa wall street ile alakalı film yada belgesel izlersen olayları daha çok anlıyorsun bence.
garip :D -
@Nothing-Man emin çapa atilla yeşilada , osman altuğ, ve diğerlerigerçekten çok akıllı mantıklı bir ekonomistler ben sadece bir paylaşım yaptım olucak diye bir şey yok ama olmayacak diye bir şey de yok :)
-
bu ülkede bugüne kadar öğrendiğim tek şey çıkan bir daha inmiyor abi :)
-
@dmrtkn gercekten ılgınc bır bakıs acısı tam olarak nelere oranla sansımızın bu kadar yuksek oldugunu dusunuyosun ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum