Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 1$-5$ gibi sembolik bir rakam ile ücretlendirilimeli başvurular, eğer başvuruya verecek 5 dolarınız yok ise zaten kazansanızda vizeyi alacak iken gerekli olan 1.000$'ı karşılayamaz ve vizeyi alamazsınız demektir.
    Boşlukların doldurulması kazananlar için farketmez ama kazanıp vize almayacaklar, kazanamayanların oransal kazanma şansını düşürmüş olur.

    Ama bence başvuru yapanlara kazanamayınca para ödensin 🙂 Böylece hem loto kazanma hemde para kazanma şansımız olur. Yada elit başvuru olsun 250.000 doları verene %20, 500.000 doları verene %50 daha fazla şans tanınsın. Hahahaaahahaha...

    Hayır sanki, burada yazılanlara göre ABD sisteme yön verecek gibi birde ciddi ciddi tartışma ortamı oluşmuş iyi mi... 🙂 Rahat olun arkadaşlar ABD ne ister ise yapacak burada sadece fikirlerimizi paylaşıyoruz, strese ve sinire gerek yok...


  • @hsndmn Green card çekilişi bence ücretli olmalı, siz ne düşünüyorsunuz? içinde söyledi:

    Bu yazının girişi şöyle olsun, ulan andaval. Madem tuzun kuru. Ne diye piyangodan lotodan çıkacak gariban bir kartın vasfı için senelerdir yırtarsın bir yerlerini. Biri demiş 10 $ garibim ya öğrenci yada geçim derdinde. Klavyenin tanrı olduğu yer değil midir burası ? Rakamlar bol ama eli gitmiyor adamcağızın. Dürüst ne yapsın. Biri demiş 50$ buna bişey yazarsam her kılıfa uyacak o yüzden es geçeyim. İlk örneğin temsili diyelim. Gerçekten gitmek isteyen arkadaş, bir lotoya basacak 15.000$ paran varsa eğer farklı yolların olduğunu öğrenebilmen için beyin egzersizine ihtiyacın yok. Ruh haline bakınca da kesinlikle Türkiye'de kalması gereken birisi olduğun net bir şekilde ortada. Kurduğun son cümlede bu basit loto senin tabirinde bir plaj ise önce mayonu giy. Absürt görünüyorsun. Seni denizler ne yapsın.

    Bende paralı omasını mantıksız buluyorum. Ama bu arkadaşın dediği gibi de olay sadece para meselesi değil Türkiye'de geçim derdin yoktur ama mevcut durum seni bunaltıyordur. Kaçmak için green kartta başka bir şans. 10-15bin dolar hiç bir şeyi çözmez o zaman onun için her şeyi paraya bağlamamak lazım aynı loto başvuru işini paraya bağlamamak gibi. Para zaten insanları her yerde eziyor burada ezerse bunu şans işi nerede.


  • Bir kaç şeyden bahsedeceğim. Burası polemik yaratmak veya tartışma yaşanacak bir ortam değil. Öyle birşey yapılacaksa da işim olmaz böyle şeylerle. Bu yüzden arkadaşın yazdığı şeye ikinci bir cevap vermeyeceğim. Ben 26 yaşındayım. Hayatım boyunca birşeyler için çabaladım. Üniversiteyi terk edip, 19 yaşımda zor bela bir iş yeri açtım. 7 senedir aktif olarak devam ediyorum. Bu yüzden 19 yaşındayken babasından harçlık alan klavye efendisi bir arkadaş ile uğraşacak vaktim de yok. Çekiliş belli bir ücret ile yapılsa bu 50 dolar olur 100 dolar olur. İçim rahat bir şekilde ücretini öderim. Hem keyfi başvuru yapan kişiler ortadan kalkar gerçek kitle ortaya çıkar. Hemde hayallerimize daha yakın oluruz. Ama bu meblağ yüksek olursa ne anladım ben bu çekilişten olur. Şahsen ödemem de. Amerikaya mı gidiyoruz yoksa Türkiyeden Amerikayı mı kalkındırıyoruz olur. Bu olayı ciddi olarak düşünen bir insan 15.000$ parayı temin edebilecek insandır. Mesela ben bir işe kalkışmadan önce araştırırım ne gerekiyor ne gerekmiyor bakarım. Herkes de bunu yapıyordur bence. Gerekli şartları taşımıyorsan da bi zahmet başvuru yapma güzel kardeşim. Fake hesap açıp yorum yapan takıntılı ve hasta arkadaşa diyebileceğim tek şey ise burası basit bir forum. Kimse yazdığın şeyleri bir kaç saniye sonrası bi yerine takmıyor. Hayatını bu şekilde sürdürüyorsan da Allah sana acil şifalar versin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahahaha Green card çekilişi bence ücretli olmalı, siz ne düşünüyorsunuz? içinde söyledi:

    AHAHAHAHA

    Malum fıkra gibi...

    "sıra uzuyor, bir adam daha koysanız..."

    Yok arkadaş, ben bu zihniyetten kaçmaya çalışıyorum zaten. Biri 10 dolar olsun yazmış, diğeri 50
    Umarım 15.000$ gibi bir "sembolik" ücret olur da gerçekten gitmek isteyenlerin şansı artar.
    "halk plaja akın etti vatandaş denize giremiyor"

    10 dolari ilk -hatta sadece- siz yazmissiniz. ABD'de yeni bir yasama hazir olmayip, sadece "bir sansimi deneyeyim" diye bu cekilise katilan kisiler var. Hatta her yil bu arkadaslarin sayisi da artiyor. Fakat bunlarin yaninda ABD'de yeni bir yasama baslamaya dunden hazir cok fazla kisi de var. Eger vize sayisi kisitliysa -ki oyle- bu vizelerin tabii ki ABD'de yasamaya hazir ya da tasindigi zaman sorun yasamayacagi (ya da yasama olasiligi daha az olan) kisilere verilmesi vizelerin en etkili sekilde kullanilmasini saglar.

    Bu basvurunun ucretsiz ve 5 dk'da yapilabiliyor olmasi, insanlarin dusunmeden cekilise basvurmasina neden oluyor. Insanlar cekilisin sartlarini bilmiyorlar, Green Card almak icin ne gerektigini bilmiyorlar, Green Card'in ne demek oldugunu ve kendilerine nasil haklar verdigini bilmiyorlar. Insanlar bunlari ancak cekilis kendilerine ciktigi zaman ogrenip dusunuyorlar. ABD'de yeni bir yasama baslamak maddi ve manevi yonden kulfetli bir surec. Insanlar Turkiye'de yasamina devam edip, ABD vatandasi olmanin planlarini yapiyor. Sizce bu tur arkadaslara verilen vize, bosa harcanan bir vize degil mi? Bu vize kesinlikle ABD'ye tasinmaya dunden hazir olan bir kisiye de verilebilirdi ve o durumda birilerinin hayatini olumlu yonde etkilemis olurdu.

    Cekilisten secilip surece devam etmeyen arkadaslar kesinlikle var, bu arkadaslarin cogu Turkiye'de belli bir kariyere ve pozisyona ulasmis, hayatini kurmus ve coluk cocuk sahibi insanlar. Turkiye'deki duzenini bozmaya niyetleri olmadiklarindan Green Card surecine devam etmiyorlar. Sizce bu arkadaslar bu bilgileri cekilise basvurudan once ogrense ve ona gore basvursa herkes icin daha iyi olmaz mi?

    Cekilisin bu problemini gozlemleyebilmek icin dahi olmaya gerek yok. Eger maddi birikiminiz yoksa ya da ABD'de size yardimci olabilecek birileri yoksa, oldukca zorlu bir surec sizi bekliyor olacak. Eger yasiniz gencse, ingilizceniz varsa, egitiminiz varsa ya da ABD'de istenilen bir meslekte deneyim sahibiyseniz isiniz kesinlikle kolaylasir. Fakat yine de direkt kesin bir sekilde "su, su, su" kisiler gelmesin ya da gelsin demek mantikli degil, aile olup 4 cocuk sahibi birileri ABD'ye cok rahat uyum saglayabilir ama yasi genc ve ingilizcesi olan biri uyum saglayamayabilir... Bu artik insanlarin dusunmesi ve uzerinde karar vermesi gereken bir surec. Ama en azindan cekilisin bu "bilincsizlik" sorununun cozulmesi bence cok hakli bir serzenis. Ozellikle de bu tur gocmenlik forumu uyeleri tarafindan... Sonucta buradaki arkadaslar, surece hakim, neyin ne oldugunun farkinda ve ABD'de yasamaya hazirlar. Bence de vize bu tur arkadaslara verilirse, en iyi sekilde harcanmis olur.

    Diger bir konu da arkadaslarin bahsettigi gibi... ABD hukumeti bir karar verirken bu forumu ve uyelerinin yazdiklarini kontrol etmiyor. O nedenle yazilanlara sanki sistemi degistireceklermis gibi tepki vermek oldukca gereksiz...

    Kendi dusuncenizi dile getirseydiniz sorun degildi de, insanlarin dusuncesine saygi gostermeden yaptiginiz yorumlar yuzunden bu kadar tepki aldiniz. Madem fikri oldukca itici buldunuz, neden 50 dolar istenirse gercekten bilincli kisilerin basvuru yapacagini dusunmuyorsunuz, isterseniz bunun cevabini verin. Forum uyeleri de dusuncenizde katilip katilmadiklari yerleri soylerler.

  • ⭐⭐

    bence cekilişin ücretli olması başvuran sayısını azalmaz
    azalsaydı green card şirketleri var genede herkes heryıl bu şirketlerler başvuruyor zaten ücret ödeyerek başvuruyorlar azalma olsaydı şirketler olmazdı gibime geliyor


  • Gayet tabi , Amerikan hükümetinin burayı okumadığının ben de farkındayım. Dikkat çekmeye çalıştığım husus, mesajlardaki tutarsızlık. Başvuru yaptığım süreçte , cebimde lotoya ayırabileceğim 50 dolarım yoktu. Bu durum gerekli olan 15.000$ doları karşılayamayacağım anlamına gelmiyor. Kimsenin de dert edinmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten bu tip durumlar için ortalama 100k kazanan , 50k vize yok mu ? Ayrıca diğer forumdan gördüğüm kadarıyla , green cardı vize niyetine kullanmaya çalışan insanlar var ki bahsettiğiniz 50 doları emin olun çok rahat gözden çıkarabilirler. Belki de hedeflenen vize sayısı reelde 25k ve bu tip sapmalar yüzünden 50k veriliyordur bilemiyoruz. Şansının azaldığını düşünenler bir de bu şekilde baksın. Demek ki başvuru ücreti bir kriter değil aksine her sene başvuru yapanlar için bir yük.

    Başvuru ücretinin katılım "ciddiyetini" arttırdığını savunan insanlara, madem öyle ücret daha fazla olsun o zaman dediğimde aldığım cevaplar :

    -ulan andaval. Madem tuzun kuru - yırtarsın bir yerlerini -kesinlikle Türkiye'de kalması gereken birisi -hasta arkadaşa vs vs..

    Kendisi 50 - 100 doları rahatlıkla verebildiği için diğerleri umurunda değil. Sistem kendisine dokununca verdiği tepkileri takdirinize bırakıyorum. Benim şikayet ettiğim zihniyet budur.


  • Yazdığın mesajdaki bir çok yeri öncesinde zaten açıkladım. Senin sistemin bana neden dokunsun güzel kardeşim ? Sen 15.000$ olsun dediğin zaman biz önümüzdeki yıllarda başvuru yaparken 15.000$ para mı ödeyeceğiz ? Eğer başvuru ücreti o rakamda olacaksa ve en az %80 kadar bir ihtimalle de çıkacak ise o rakamı 30.000$ yap herkesten önce ben öderim. Yazacağın rakamlar bana dokunmaz. Beni kendin ile karıştırma. Öncelikle çıkacağı kesin olmayan bir başvuruya o rakamı ödeyebileceğine kendini inandır. Bizim inanıp inanmayacağımız bi yana dursun. Zengin bir insan değilim. Hiç bir zaman olmadım. Ama senin de dediğin gibi o parayı bulamayacağım anlamına gelmiyor. Yarın bulurum hiç sorun değil. 50 $ konusuna gelince de, tamamen iyi niyetimden yazdım o rakamı. Gerçekten isteyen herkesin ödeyebileceği bir meblağ belirttim. Oraya 5.000$ da yazabilirdim. Önceden söylediğim gibi para konusunda kendim de bir sıkıntı göremiyorum. Ben o kelimeleri sana ettiğim için değil de, şu kadar insanın beni ağır kelimeler kullanırken gördüğüne yanıyorum. Yarın birgün herhangi bir konunun altına birşey yazdığım zaman bu mesajları okuyan insanların aklına ağır laflar kullanan birisi olarak kazınacağıma üzülüyorum. Bir süredir bu forumdayım çok değerli insanlar ile tanıştım. Gayet güzel muhabbetlere tanık oldum. Belki de şu konudaki eski yeni hemen hemen herkes bu durumdadır. Ama tek tepki alan kişi sensin. Neden acaba ? Bu arada senin bu fake hesap açıp insanları tahrik etmen bana birşeyi anımsattı. Başımdan attığım eski kız arkadaşlarım yapardı bu yaptığını haberin olsun. Neyse, ben o tarz kelimeler kullandığım için forum ahalisinden özür diliyorum. Bundan sonra da beni bu tarz herhangi bir tartışma içinde görmeyeceksiniz.


  • Birader sen ne anlatıyosun ya ?

    Hala ben 15k öderim sen ödeyemezsin muhabbetine çekiyorsun. Ne gerek var , bırak kimse zorlanmadan başvurusunu yapsın diyorum. 10 yıldır şansını deneyen insanlar var. Neden her sene 50 dolar ödesinler. Başvuru ücretinin kazanma şansını etkilemeyeceği anlatmaya çalıştım zaten. İlla başvuru ücreti ödemek istiyorum diyorsan firmalardan yardım alabilirsin.

    Sana gelince, İnsanların karakterleri bu tip durumlarda ortaya çıkar. Boşu boşuna kendini üzmene gerek yok yani.

    Troll falan da değilim hali hazırda takip ediyordum. Sonuçlar açıklanıp ortalık karışmadan, bilgi veren 1-2 insana teşekkür etmek istemiştim olay buralara geldi.

    Forumdan da hazır konu açılmışken

    Her topluluk belirli değerler etrafında oluşur. İnsanların sadece maddi beklentilerden ötürü ABD ye göç etmek istediği düşünmüyordum. En azından bende ,başkalarının haklarına saygılı bireyler oldukları izlenimi uyandırmıştı ki forumda okuduğum, ülkemiz hakkındaki şikayetlerde bu yöndeydi. Lakin bunun böyle olmadığı öğrenmiş oldum. iyi zannettiğimiz insanlar ellerine fırsat geçmemiş kişilerdir sözünün de sağlaması oldu. Elinize fırsat geçse kendinizden başka kimseyi düşünmeyeceğinizi gösterdiniz.

    Bunun için sana teşekkür ediyorum.


  • Nezih , saygılı ortama sahip forumu ne hala getirdiniz !?adı ustunde burası forum bilgi ve deneyim alısverisi yapilan bi sistem ,karşilikli atisma yeri degil.kim kime neyi ikna etmeye calisiyor??abd paradan once zeka ve birbirine saygı yetisini ölçmeli herhalde...


  • Ne anlattığımı 5 adam anlamış like bırakmış. Sen anlamadıysan kanımca sıkıntı sendedir. Ben şu kadar öderim veya şu kadar ödeyemem muhabbetinde değilim. Bu konuyu açan da ben değilim. Konuyu buralara çeken zaten sensin. Bir konu açılmış, doğru veya yanlış düşüncemi belirtmek için 2 gün önce bir yorum yazdım. 2 gündür pusuda bekliyorsun. 14 sene boyunca deneyip hala aktif olarak başvuru yapan insanlar da tanıyorum. Kendin de söylüyorsun 'şans'. Şu anda sistem böyle. Bu ne senin ne de benim yazacağım bir mesaj ile değişir. Neden düşünceni kabullendirmeye çalışıyorsun ? Bir kere söylersin biter. Bir de ben sorayım, birader sen ne anlatıyorsun ? Yarın bir gün olur da talihli olursan eminim bu zihniyet ile greencard firmalarına ödemediğin başvuru ücretini misli ile danışmanlık şirketlerine ödersin.

    Karakter konusunda hayatım boyunca bir sorun yaşamadım. Eğer bu konuda herhangi bir problemim var ise lütfen senin dışında birisi eleştirsin ki kendimi düzeltmeye çalışayım.

    Troll de çok gördük en azından gülümsedik. Ama burada insanlar tıpkı nick name'in gibi sana gülüyor. Şahsen samimiyetine hiç bir şekilde inanmıyorum. Çünkü sen baştan kendini belli ettin. Şimdi lütfen tribünlere oynama. Ne zamandan beri insanları tahrik etmek teşekkür etmeye gelmek oldu ?

    İnsanlar sadece maddi beklentilerden ötürü ABD'ye göç etmeyi düşünmüyor zaten güzel kardeşim. Emin ol buradaki insanların gözünde para hiç birşey. Buradaki insanlar hakkını arıyor. Buradaki insanlar çoluk çocuğunun geleceğini düşünüyor. Buradaki insanlar fedakar insanlar. Söylediğin o sözün sağlamasını kendi üzerinde yap. Allahtan eline fırsat vermedik.


  • Olgun (erişkin) insan üzerinde sözlü (karşılıklı olmasa da) mutabakat sağlanmış iletişim kurallarına ve sağduyulu (aklın yolu) davranışlara bağlı insandır. Lütfen kişilerle değil olgularla, tezlerle, antitezlerle ilgili yazışalım.
    Bizim kurumda 2 büyük 1 küçük asansör var. İşe geliş ve işten çıkış saatlerinde inanılmaz yığın oluşur önlerinde. Bina kapasitesinin üzerinde ve amacının dışında bizim kurum tarafından kiralanmıştır. Bina görece sakin iş yeri olarak tasarlanmış 17 katlı bir bina. Ama çalışan sayısı çok fazla.
    Neyse gelelim benim sıkıntıma, işten tam 18:00'da çıkarım. Hangi asansör müsaitse gideceğim yönde düğmeye basar beklerim. Genellikle de bir asansörde düğmeye bastıysam onun kapısı önünde beklerim.
    Amacım nettir. Gelen asansör aşağı yönde gidiyorsa ve yer varsa ben de sırada uygun pozisyonda isem binerim ve giriş katında inerim.
    Ama her iki yöne ve tüm asansörlere her kattan çok sayıda insan bastığı için düğmelere asansör ne inebilir ne çıkabilir. Dakikalar sürer inmem ve çıkmam.
    Küçük asansör dolmuş gibidir her katta durur. Büyükler ise çift veya tek katlarda dururlar (birisi çift katlarda birisi tek katlarda).
    İnsanların genel davranışı, gelmekte olan asansörü görmesine rağmen tüm asansörlerin her iki yöne de giden düğmesine basmak şeklindedir. Sistem gereksiz meşgul edilir, herkes gitmesi gerekenden daha uzun sürede gider.
    Ama eğer düğmeye basmak tek kredilik bir hak olsa (bir asansörün sadece bir yönüne) eminim işler biraz daha düzenli yürürdü.
    Yüzlerce insan "meraktan başvurayım bir", "çıksın hele bir düşünürüm", "elimde seçenek olsun hele", "nasıl birşeymiş göreyim", "çıkarsa en azından hava atarım" diye düşünüyor.
    Kurumda her gün onlarca soru alıyorum, "nasıl çıktı?", "gitmezsen birşey olur mu?", "GC yi alsak sonra gitmesek", "başvuru şirketleri indirim/kampanya yapıyor mu?", "gitmeden GC vermezler mi" gibi gitmek ve orada yaşamak gibi hiç bir talebi/tutkusu olmayan insanların soruları bunlar.
    Dilim döndüğünce işlem basamaklarını bir bir anlatıyorum. Bunların bir kısmı geçen sene başvuran bazı arkadaşlarıma benziyor. Ve eminim çıkarsa ya gitmeyecekler ye da süreci yarılarda bırakıp sistemi boş yere meşgul edecekler.
    6 yıldır başvuruyordum. O kadar çok istedim ki gitmeyi.
    O yüzden benim kadar gitmeyi isteyenlerin kazanma şansını arttıracak her türlü fikri benimserim ve desteklerim.
    Kişisel gözlemim TR insanı davranışı "bedel ödediği şeyden beklediği sonucu alamazsa tekrar bedel ödemez eğilimindedir" yönünde.
    Dolayısıyla para ya da efor verdiğinde kazanamazsa sadece sonucu deli gibi arzuluyorsa devam eder. US hakkında fikri ve tutkusu yoksa kazanamadığında sadece burun kıvırır.
    Sayısal Loto'daki milyarların hayali kazanamadıkça tekrar tekrar oynatır. Oysa US çoğu insanımız için nefretle karışık yabancılık, hayranlıkla karışık korku (kültürel yabancılıktan kaynaklı) demek.
    Ben geçtiğimiz sene kessen US'a gitmeyecek insanların formu doldurduğunu biliyorum. 5-10-50$ belki onların doldurmalarını engellerdi. Veya form biraz daha doldurması meşaggatli olsa (DS260 gibi). Çaba gerektirirse sadece gerçekten isteyenler başvuruyu tamamlar diye düşünüyorum.


  • @caglaror Net. Altına imzamı atarım.

    Gerçekten bir şeyin bedava ve kolay ulaşılabilir olması insanımızda sebepsizce deneme isteği uyandırıyor. Sebep yok yani "Bi deneyeyim zaten bedavaymış. Hem onlar da başvuruyormuş benim ne eksiğim var ya tutarsa " hesabı eee cidden ya tutarsa? Gidecek mi, hayır. "Bana çıktı gitmedim ehe ehe" diye de çıkmayanlara karşı nispet yapmaktan geri durmayacak. Yani mekanizma gitmeye niyeti olmayıp öylesine deneyenlerle bunun hayaliyle yanıp tutuşanları ayıklama yetisine sahip değil. Bu zaten olasılığı düşük bir çekilişken alakasız kişilerin bu olasılığı iyice düşürmesini engelleyecek bir adım emin olun hepimiz için avantajlı bir durum olurdu. Bizi kimse takmaz orası ayrı ancak bir düşünceyi savunmak için illa karşında bir muhattap olmasına lüzum yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar hemen yukarida yazildigi gibi lutfen kisilere karsi degil sadece dusuncelere karsi yazin... Aksi takdirde hem konudan sapiliyor, hem de kalpler kiriliyor. @hsndmn @AHAHAHA

    Cekilisin formati degisseydi, nasil olabilirdi?... Insanlar bu konuda fikirlerini belirtiyorlar. Yazilan her seye katilmayabilirsiniz ama her fikri cok ciddiye alip olum kalim meselesi haline getirmeye de gerek yok gercekten. Sayin @AHAHAHA merak etmeyin, cekilisin ucretli olma ihtimali bence 0. ABD'de herhangi bir cekilis yapiyorsaniz ucretsiz yapmak zorundasiniz, aksi takdirde yasal olarak ismi "gambling" yani kumar oluyor. Federal hukumet de kumar oynayarak gocmen almayacaktir.

    Ben sizin yukaridaki butun cumlelerinize katilmiyorum ama perspektif olarak nerede durdugunuzu anladim. Kendinize gore siz de haklisiniz. Her yil bosa harcanan vizeler oluyor, bazi arkadaslar bunlarin daha etkili kullanilabilecegini dusunuyor, bazi arkadaslar da bu halinde de bir problem olmadigini dusunuyor...


  • @caglaror
    Green card paralı mı oluyor ???
    Green card başvuru ücreti ne kadar ???

    Medyamızın sevebileceği türden başlıklar. Bu tür haberler ters tepebilir, neyse.

    Yaklaşık bir ay sonra insanlar buraya -"green card kazanmışım nereden almam lazım ? türü mesajlar atacaklar. Belki de olması gereken budur. Neymiş bu kart bir araştırayım dediğimde kendimi burada gün sayarken buldum.
    -kıymetlimisss...

    Perdelerini değiştirmek için sonuçları bekleyen birisi vardı 🙂 hepimizin durumu az çok aynı. Belki de yanlış olan bizim yaptığımızdır belki de o asansör hiç gelmeyecek. Kazanmış biri olarak gideceğiniz eyaleti belirleyebildiniz mi? süreç zaten zor %1 şans için bekleyerek daha da zorlaştırmak pek mantıklı gelmiyor açıkcası


  • @crazycells Bu konudaki son mesajımdır. Bu arkadaş ile bundan sonra herhangi bir muhataplığım olmayacaktır. Çünkü diğer insanların başından beri bu atışmalı sohbetten rahatsız olduğunu biliyorum. Burada iki kişi üç kişi değiliz. Sonuç olarak bir topluluk. Cümleten kusura bakmayın.


  • DV Lottery ile AUS ve Canada'nın uyguladığı "Skilled Migration" oldukça farklı. Ama sonuçları açısından göç alan ülke için ikincisi daha faydalı. Diversity yine sağlanıyor ama nitelikli bir toplum oluşturulmaya bir tık daha yakın oluyorlar.
    DV Lottery US'in tabiatına uygun ama modernize edilme zamanı gelmiş (Trump'a göre). US tamamen bir hayal ülke hiç olmadı. Ama birilerinin hayalindeki ülke olabilmek adına randomize'den selection'a geçmeli diye düşünüyorum.
    Forumda muhtelif yerlerde önermişimdir. US'e giden gitmek isteyen herkesin ABD Tarihi kitabını okumasını öneririm.
    Ben de kapatıyorum. 2 gündür geç yatmaktan beynim döndü. İyi geceler herkese.


  • Bence ne paralı olmalı ne de nitelikli insan seçilmeli. Direk randomize olamalı. Kimse kimseden üstün olmamalıdır. Bu üstünlüğü ne parayla sağlamaya çalışmalı ne de sırf belki de daha önce imkanı var diye iyi şartlarda okumuş olmasından kaynaklı birine imtiyaz tanınmalı ( Türkiye'de şartları kötü olduğundan dolayı okuyamayan bir sürü insan var göz ardı edilmemeli) Zaten zamanında amerika bu vizenin sayısını düşünerekten fazla kişi sayısı seçiyor. Başvuruyor ama gitmiyor konusunu her sene ne kadar vize artığı oluyor bunun istatistiği üzerinden yorumlamak lazım eğer vize artığı olmuyorsa bence bir sorun yoktur. Ekstra konu para bence şuanda bazı şeyler para üzerinden konuşuluyor ama benim gibi sırf siyasi ortam ve gelecek kaygısından dolayı green kart başvurusu yapanlarda göz ardı edilmemeli.

    belki bana da trol denmiştir bilemedim ben dv2018 talihlisiyim kazandım arkamdakiler ne hali varsa görsün demiyorum yada boş keseden sallamıyorum


  • Vay babam ne muhabbet dönmüş 😁 kaçırmışım ben. Ağalar yapmayın etmeyin neyse ki konu kapanmış, en azından şimdilik öyle görünüyor. Ben de paralı başvuru yapacaklarını düşünmüyorum ama Avustralya ya da Kanada gibi puan sistemi getirebilirler belki. Gerçi bana göre onu da yapmayacaklar ama... Gene de sembolik bir ücret isteselerdi insanların daha çok dusunerek başvuracağını sanırdım.


  • Şu an selektif olmayan bir göç politikası izleyen bir ülkeden yazıyoruz bunları çok garip değil mi?
    Not: Savaş nedeniyle gelen göçmenleri hariç tutuyorum.
    TR vatandaşı olmak oldukça kolay. Üniversitede sınıf arkadaşım olan yabancı uyruklu arkadaşlarımdan TR de kalmak isteyip kalamayan olmadı. Şu an görüştüklerimin hepsi TR vatandaşı. Bir kısmının uyrukları Türki Cumhuriyetlerden veya İrandan da değil üstelik 🙂


  • @caglaror aslinda benim tanidigim iki cift var yabancilarla evli olan o kadar da kolay olmadi tc vatandasi olmalari belki de onlara oyle denk geldi. Tam hatirlamiyorum ama dil sinavi bizde de varmis ondan gecememislerdi sanirim.
    Ama diger ulkelerle karşılaştırınca tabi bizim ulkemiz daha kolay.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum