DV2021 Bekleme Odası
-
@ilkeryat hayırlı olsun
-
@ilkeryat hayırlı olsun
-
Kim Iowa diyordu? Bir iki şehir söylesin de eyaletin şeceresini sereyim önüne.
-
Merhaba 2 yıllık meslek yüksek okulu ön lisans mezunu olanlar okul kısmından nereyi seçmesi gerekiyor ?
-
Bu ileti silindi! -
@Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Fort Worth, San Antonio ve Oklahoma City araştırmaya değer bence (Houston ve Austin den sonra)
-
@Merika, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@dmrtkn sanirim. :) bi de ben daha vatandaslik surecimi baslatacagim Turkiye de birkac ay sonra, mayista kazaninca (:folded_hands: ) tc vatandasi olursam bir de dogdugum ulke cifte vatandasligi kabul etmedigi icin onu geri verecegim, bu zaman ankara mulakati icin dogdugum ulkedeki evraklari hazirlamamda sorun olacak mi acaba? ( nufus, sicil, vs gibi) @crazycells bey, aydinlatirsaniz, cok sevinirim.
bu belgeleri hazirlamanizda sorun olmamasi lazim. Azerbaycan'daki burokrasiyi cok iyi bilmiyorum ama sonucta dogum yeriniz, buna dair belge verebilmeleri lazim.
-
@evrennce, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
alt kademe yapılabilecek işler (ek iş veya başlangıç)
- lyft ( 1 senelik ehliyet ama esnek)( eyaletlere göre minumum araç yılı değişiyor)
- uber (1 senelik ehliyet istiyor)( eyaletlere göre minumum araç yılı değişiyor)
- doordash
- grubhub
- uber eats
- amazon flex ( her yerde açık değil bazı yerler dolu sırayla alınıyor)
- postmates ( çok fazla sipariş gelmiyor)
- bedava eşyaları toplayıp internetten satmak ( mahallelerin eşya çıkarma gününü öğrenmek gerekiyor)
- bulaşıkçılık ( dil olmadan yapılabilir) ( hiç iş bulamazsak)
- emlakçılar için fotoğraf çekimi (günlük iş) belirli yerlere gidip foto çekmenizi istiyor dışardan.
- field agent ( markette raf kontrol etme en kısa anlatımı bu )
eklemek isteyenleri yoruma bekliyorum.
Bu listeyi su konuya da aktarabilirseniz harika olur:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1863/abd-i̇ş-alanları-deneyimli-deneyimsiz?page=1
-
@KAYHAN, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@crazycells hocam bazı çakallar fake pasaport numarasıyla pek çok başvuru yapıyorlar sistem bunları otomatik tespit edip eleyecek mi?
Ayni numaranin bu sekilde defalarca kullanilmasini sistem yakalayacaktir diye dusunuyorum ben de.
-
Merhaba, öncelikle herkese bol şans diliyorum. Bu sene ilk kez başvuru yaptım ve fotoğrafla ilgili bir sorum olacak. ne yazık ki siteyi ve fotoğraf konusuyla ilgili olan videoyu başvurumu tamamladıktan sonra keşfettim. Resmi siteden aldığım bilgiler doğrultusunda fotoyu 2''x2'', uygun fon ve çözünürlükte çektirdim. Daha sonra konsolosluğun kendi foto edit uygulamasına yükleyip düzenlenmiş halini başvuru için kullandım ve başvurumu tamamladım. Daha sonra paylaştığınız videodaki siteden denediğimde çenemde olması gereken çizginin daha yukarıda olduğunu gördüm, fotoğrafı o sitenin kıstaslarına nazaran daha yakın bir mesafeden çektirmişim sanırım. Yüzümün tamamı görünüyor, yukarıda biraz boşluk kalıyor ve omzumun altı kısmına kadar görünüyor. Sizce bu fotoğraf geçersiz mi sayılır? Eğer öyleyse başvurumu iptal edip tekrar başvurma gibi bir imkanım var mı? Yoksa daha başlamadan her şey bitti mi :grinning_face_with_big_eyes:
-
@Ali-Dmr, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Eğer öyleyse başvurumu iptal edip tekrar başvurma gibi bir imkanım var mı? Yoksa daha başlamadan her şey bitti mi :grinning_face_with_big_eyes:
Hocam başvuruyu iptal edip tekrar başvurma gibi bir imkanınız maalesef yok.
Nihai kararı konsolosluk veriyor.
-
@Final-Approach Teşekkür ederim cevabınız için. Bazı kaynaklarda fotoğrafın gerekli standartlara uymaması halinde başvuruların sonlandırılamadığını okudum. Eğer durum böyleyse ve doğru fotoğraf yüklenene kadar form tamamlanamıyorsa sanırım yüklediğim fotoğrafta bir sıkıntı yok. Gerçi bu bilgi pek de aklıma yatmadı ama umarım doğrudur.
-
@omerelci, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Fort Worth, San Antonio ve Oklahoma City araştırmaya değer bence (Houston ve Austin den sonra)
Bu şehirlerin hiçbirisi Iowa eyaletinde değil. :)
Benim Fort Wayne'imden ucuz bir şehir hiç bulamadınız.
Forth Worth, San Antonio, Oklahoma City, Iowa City bunların hepsi % 10-15 daha pahalı.
Desenize bugün de kazanan benim. :hugging_face:
https://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/iowa-city/fort-wayne
https://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/san-antonio-texas/fort-wayne
https://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/oklahoma-city/fort-wayne
-
@Final-Approach ben size birşey sormak istiyorum sizin eyalet ve şehirler hakkında baya bilginiz var. Sizce 4 kişilik bir ailenin seçmesi gereken eyalet ve şehir sizce hangisidir ilk etapta zorlanmadan hayata başlayabilmesi için. Bunlara ev kirası, depozitosu , iş bulma olanağı, araba fiyatları dahil
-
@Ali-Dmr, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Final-Approach Teşekkür ederim cevabınız için. Bazı kaynaklarda fotoğrafın gerekli standartlara uymaması halinde başvuruların sonlandırılamadığını okudum. Eğer durum böyleyse ve doğru fotoğraf yüklenene kadar form tamamlanamıyorsa sanırım yüklediğim fotoğrafta bir sıkıntı yok. Gerçi bu bilgi pek de aklıma yatmadı ama umarım doğrudur.
Hocam bu danışmanlık firmaları en çok elenmenin fotoğraftan olduğuna dair bir şey uydurmuşlar ama böyle bir istatistik yok. Bugüne kadar fotoğraftan elenen olduğunu da ben duymadım.
Yüzünüz netse, ölçüler de direktiflere verildiği gibiyse çok sıkıntı çıkmaz gibi.
Zaten kazanma şansımız % 1'den az, hele bir çıksın o zaman dert edersiniz. :)
-
@Ali-Dmr Merhaba Ali bey fotoğrafınızı aşağıdaki linkten uygunluğunu kontrol edin eğer hata vermezse sorun teşkil etmez hata verirse de konsolosluk vicdanına kaldınız bol şans
-
@Final-Approach aslında biraz baktım fort Wayne aklıma yatmadı değil ev kiraları çok uygun ama iyice araştırmak lazım iş olanakları nasıl mesela
-
@Yunus-Tilki Teşekkür ederim Yunus Bey, fotoğraf çektirmeden önce bu siteyi kullanmıştım ve yüklemeden önce de buradaki photo tool'u kullandım, herhangi bir sorun çıkmadı.
-
@dmrtkn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Final-Approach ben size birşey sormak istiyorum sizin eyalet ve şehirler hakkında baya bilginiz var. Sizce 4 kişilik bir ailenin seçmesi gereken eyalet ve şehir sizce hangisidir ilk etapta zorlanmadan hayata başlayabilmesi için. Bunlara ev kirası, depozitosu , iş bulma olanağı, araba fiyatları dahil
Hocam aslında nasıl bir şehirde yaşamak istediğinize ve ne meslekler yapabileceğinize de bağlı bir soru bu. :)
Ofis ortamlarında çalışayım diyorsanız iş bulma süreniz normala göre elbette fazla olacaktır.
Ancak gözümü kararttım her türlü fast foodçuda, manavda vs. çalışırım diyorsanız hemen hemen çoğu eyaletlerde iş bulursunuz.
Mesela ben şunu fark ettim Türkler genellikle düşük nüfuslu (500 binden az) yerleri pek sevmiyor ve heyecanlı bulmuyor.
Bu durumda Houston gibi düşük bütçeyle yaşanabilecek büyük nüfuslu şehirlere yönelmeniz gerekir.
Örneğin ALDI alışveriş şirketi var Amerika'da.
Austin'de saatlik 13.9 dolar ödeniyor. Haftada 40 saat çalıştığınızı düşünürsek ayda vergi sonrası aşağı yukarı 1900 dolar kalıyor cebinize.
Aynı ALDI firması Fort Wayne'de saatlik 12,35 dolar ödüyor. Haftada yine 40 saat çalışırsanız ayda vergi sonrası aşağı yukarı 1600 dolar kalıyor cebinize.
Fort Wayne'de 85 m2'lik normal bölgedeki ev fiyatı 775 dolar, Austin'de bu rakam 1600 dolar.
Volkswagen Golf 1.4 her ikisinde de aşağı yukarı aynı fiyata denk geliyor 21 bin dolar kadar.
Mesela şunu fark ettim Fort Wayne'de 1 litre yakıt 0.71 Austin'de ise daha ucuz 0.64 dolarmış.
ALDI'yı örnek verme sebebim lise mezunu ve iş deneyimi olmayan herkesin başvurularını kabul ediyor.
Aynı firmanın farklı eyaletlerdeki maaş farkı 300 dolar ama eve verdiğiniz fark 800-900 dolar. :)
-
@zeropower " Vocational school " seçmek gerekiyor. ayrıca başvuru aşamasında bir pencerede de şu sayfayı açarsanız adım adım yardımcı olur.
bağlantı metni
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum