Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2-yil kuralini kaldirdiktan sonra OPT

• Lisans sirasinda J-1 vizesiyle degisim ogrencisi olarak bulundum ABD’de. Su an hala ABD’deyim, F-1 vizem var ve doktorami bitirmek uzereyim. Onceki vizemdeki (J-1) 2-yil kuralini kaldirmak icin basvuracagim. Doktoradan sonra F-1 vizemi kullanarak OPT yapabilir miyim? J1 vizesiyle okurken OPT yapmak icin basvuran bir kisiye, waiver aldigi icin artik OPT yapamayacagini soylemisler. Ben F-1'den yapacagim OPT'yi, waiver'dan sonra bu mumkun mu?

• @bermudali, içinde söyledi: 2-yil kuralini kaldirdiktan sonra OPT

Lisans sirasinda J-1 vizesiyle degisim ogrencisi olarak bulundum ABD’de. Su an hala ABD’deyim, F-1 vizem var ve doktorami bitirmek uzereyim. Onceki vizemdeki (J-1) 2-yil kuralini kaldirmak icin basvuracagim. Doktoradan sonra F-1 vizemi kullanarak OPT yapabilir miyim? J1 vizesiyle okurken OPT yapmak icin basvuran bir kisiye, waiver aldigi icin artik OPT yapamayacagini soylemisler. Ben F-1'den yapacagim OPT'yi, waiver'dan sonra bu mumkun mu?

Sayın @bermudali,
    Kural olarak her eğitim seviyesinde bir OPT yapılabilir. Üniversite mezuniyetinde bir kez, Masterda bir kez, gibi ve OPTnin öğrencinin alanı ile direkt ilgili olması gerekir. Bazı durumlarda OPT kullanımı toplam OPTyi azaltır. Durumunuzun detayına bakmadan bu soruları cevaplamak mümkün değildir. Ancak Designated School Officialiniza durumunuzu detayı ile anlatıp sorularınızın cevaplarını öğrenmeniz mümkün olabilir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    350 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu @Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor? Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur. Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.
  • Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    -1 Oy
    2 İleti
    157 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @berantopcu, içinde söyledi: Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği. Merhabalar KCC den evrak talep maili aldıktan sonra evraklarımı hazırlayıp gönderdim, 8 hafta içinde evrak onay mailimde geldi ancak onay maili geldikten sonra çalışma durumu değişikliğim sebebiyle yeşil pasaportum geçersiz kılınacak ve bordo pasaporta geçiş yapacağım. Evrak onay mailim geldikten sonra böyle bir değişiklik yaşanması süreci olumsuz yönde etkiler mi? Bu değişikliği KCC ye yada konsolosluğa bildirmem gerekir mi? Bu pasaport değişikliği sonrasında süreci sağlıklı devam ettirebilmek adına ne yapmam gerekir? Teşekkürler. Sayın@berantopcu; pasaport değişikliğini bir dönemde bildirmeniz gerekecektir. İki pasaportu da işlemler sırasınca beraberinizde bulundurmanız gerekecektir. Zamanı gelince konsoloslukla temasa geçebilirsiniz.
  • J1 2 yil kurali ile I-485 yardim

2
    0 Oy
    2 İleti
    328 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Reggie-Temir, içinde söyledi: J1 2 yil kurali ile I-485 yardim Merhabalar, Ben Amerika ya J1 traineeship vizesi ile staj yapmaya geldim. Hiç bir kuruma bağlı olarak herhangi bir burs veya yardım fonu kullanmadığım halde, vize kuralları gereği 2 yok kuralına dahil edildim. Vizem 30 Kasım’da bitiyor, 12 ekimde evlendim ve bu kuralı kaldırmak için herhangi bir girişimim olmadı. Çünkü bilmiyordum formda sorulduğunu. 24a sorusunda özellikle bu konu üzerine soru var. Waive işlemi 4-6 ay sürmekte ancak benim vizem 20 güne bitiyor. Herhangi bir waive başvurusu yapmadan I-485 i göndersem sorun yaşar mıyım? Başvuru aşamalarında ilk aşama case nosu alıp öyle büyükelçilik ve department of states e başvuruluyor. Online case no alıp, dilekçe yazıp göndersem hoş karşılarlar mı? Sayın @Reggie-Temir , Bazen iki yıl kuralına tabii olmasanız da pasaportunuza iki yıl kuralına tabiisiniz gibi yalnız bir ibare yazılabilmektedir. Genelde ABD veya Türk kaynaklı burslar kullananlar bu kurala bağlıdır. İlk aşamada bu kurala gerçekten tabii olup olmadığınızı bilmek önemlidir. Sizin durumunuzda Department of Stateden bir görüş alıp (advisory opinion) bu kurala bağlı olup olmadığınızı teyit etmek yararlı olabilir. Size ilgili linki gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/advisory-opinions.html Waivere tabii iseniz I-485i sonuçlandıramazsınız ve sorun yasarsınız. Teşekkürler.
  • EB-1A vs. EB-2 vizeleri

3
    1 Oy
    3 İleti
    878 Bakış
    C
    @claudia-j-muslu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler Claudia Hanim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k