Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
512 102 37.6k 69

• @anilcangokben, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım için hepsini okuyamıyorum. Acaba şuan için pasaport zorunluluğu kesin olarak geldimi? Vakti olan gelişmeleri yazabilir mi bana? :)

Evet, uygulamaya konuldu. Fakat henuz DV2021 yonergeleri aciklanmadigi icin bunu yazili olarak goremiyoruz.

• iyi bayramlar herkese.

• Başvuru için pasaport zorunluluğu kesinleştimi yazılı bir açıklama veye bildiri oldumu bilgisi olan varmı ?

• Değerli grup üyeleri merhaba,
    Malum 2021 green card için başvurular yaklaşmakta, sormak istediğim iki sorum var.
    1-Bu yılki başvurularda pasaport numarası zorunluluğu yasalaştı mı? Sadece başvuruyu yapacak kişi için mi istenmekte, aile fertleri de dahil mi?
    2-Eşim türk vatandaşı, ben ve çocuklarım çift vatandaşız ayrıca Bulgaristan vatandaşlığımız var. Şayet pasaport zorunluğu var ise BG pasaportlarımız ile başvuru yaparsak Türkiyede yaşadığımız için süreç nasıl ilerler?
    Desteklerinizi rica ediyorum, ayrıca detaylı bilgi alabileceğim birileri var ise iletişime geçmek isterim.
    Teşekkürler.

• yazılımı bilmiyorum ama pasaport var artık iyide oldu bence.

• @optimistic, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Başvuru için pasaport zorunluluğu kesinleştimi yazılı bir açıklama veye bildiri oldumu bilgisi olan varmı ?

resmi gazetede yaziyor, ama dv yonergeleri hala aciklanmadigi icin onu goremiyoruz.

• @salim, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Değerli grup üyeleri merhaba,
    Malum 2021 green card için başvurular yaklaşmakta, sormak istediğim iki sorum var.
    1-Bu yılki başvurularda pasaport numarası zorunluluğu yasalaştı mı? Sadece başvuruyu yapacak kişi için mi istenmekte, aile fertleri de dahil mi?
    2-Eşim türk vatandaşı, ben ve çocuklarım çift vatandaşız ayrıca Bulgaristan vatandaşlığımız var. Şayet pasaport zorunluğu var ise BG pasaportlarımız ile başvuru yaparsak Türkiyede yaşadığımız için süreç nasıl ilerler?
    Desteklerinizi rica ediyorum, ayrıca detaylı bilgi alabileceğim birileri var ise iletişime geçmek isterim.
    Teşekkürler.

1. Evet, uygulama yururluge konuldu. Sadece basvuru yapacak kisi icin gerekecek.

2. Problem olmaz, onemli olan gecerli bir pasaport olmasi. Surece yasadiginiz ulkede devam edebilirsiniz.

• pasaport zorunluluğu şuan kesin yürürlüktemi ? ben bu yıl DV için danışmanlık alıyorum fakat onlar benden pasaport ile alakalı birşey istemediler pasaport yürürlükteyse resmi sitelerden kesinleştiğine dair link verebilirmisiniz ? veya nerden bakabilirim

• @crazycells merhaba,
    Bulgaristan pasaportumu yazarsam nasıl olacak, yani evrak işlemleri mülakat nerede olacak.

• @jinglebells çeşitlilik kurasının amacı zaten, parası olanlar kadar, pasaport alacak parası bile olmayan insanlara amerikan rüyasını ve fırsatını vermek. parası yok diye insanların önünü kesmenin ya da burda oturun işte k.çınızda donunuz bile yok tarzı düşünceler çok acımasız gerçekten. amerikalı'lar bilmiyor mu afrika'nın bir köyünden başvuran adama "lan yiyecek ekmeğin yok amerika'yla uğraşıyon" demeyi? ama işte o fırsatı veriyolar, gerisi sana kalmış diyo adamlar. küçümsenen insanlar fırsat verilince inanılmaz işler başabileceği gibi, her şeyi hakettiği düşünülen zenginler 3-5 yıla sıfırı tüketip dönebilirler. herkesin yolu açık olsun demek düşer bize sadece.

• Yasaklı

@skywalker, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@jinglebells çeşitlilik kurasının amacı zaten, parası olanlar kadar, pasaport alacak parası bile olmayan insanlara amerikan rüyasını ve fırsatını vermek. parası yok diye insanların önünü kesmenin ya da burda oturun işte k.çınızda donunuz bile yok tarzı düşünceler çok acımasız gerçekten. amerikalı'lar bilmiyor mu afrika'nın bir köyünden başvuran adama "lan yiyecek ekmeğin yok amerika'yla uğraşıyon" demeyi? ama işte o fırsatı veriyolar, gerisi sana kalmış diyo adamlar. küçümsenen insanlar fırsat verilince inanılmaz işler başabileceği gibi, her şeyi hakettiği düşünülen zenginler 3-5 yıla sıfırı tüketip dönebilirler. herkesin yolu açık olsun demek düşer bize sadece.

var öyle tipler. geçen günde biri yazmış: "harç ücreti ödemeden pasaport alıp gidemeyecek öğrenciler başvurmasın" demiş. Neymiş? şansı artacakmış. :D Ahahahahah :D Neyse, değmez birşey demeyeceğim.
    Dostlar, bunu diyenlerin çoğu yıllardır çalıştığı için kenarda birikmişi olan insanlar ve çoğu orta yaşın üstünde. Siz gençsiniz, dil bilirsiniz, üniversite mezunusunuz, çoğunuz erasmus vb. projeler sayesinde veya o projeler olmadan iyi kötü yurtdışı tecrübeleri edinmişsiniz. ve bekarsınız. Sorumluluklarınız kendinize ait. Kaldı ki Bu tecrübeler ve bilgi birikimi parayla satın alınamaz. Sizde olupta onlarda olmayan çok şey var, kıymetinizi bilin. Kimsenin içinizi karartmasına izin vermeyin.
    Lafım, gençlerin içini karartarak birşeylere ulaşabileceğini düşünen insanlara.

• @yıgıt035, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

pasaport zorunluluğu şuan kesin yürürlüktemi ? ben bu yıl DV için danışmanlık alıyorum fakat onlar benden pasaport ile alakalı birşey istemediler pasaport yürürlükteyse resmi sitelerden kesinleştiğine dair link verebilirmisiniz ? veya nerden bakabilirim

evet, surada:

https://www.federalregister.gov/documents/2019/06/05/2019-11762/visas-diversity-immigrants

• @salim, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@crazycells merhaba,
    Bulgaristan pasaportumu yazarsam nasıl olacak, yani evrak işlemleri mülakat nerede olacak.

Turkiye'de islemlere Bulgaristan pasaportu ile de devam edebilirsiniz. Merak etmeyin islemlerde bir problem olmaz :) sonucta pasaport elinizde, yalan bir bilgi vermiyorsunuz.

• @skywalker, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@jinglebells çeşitlilik kurasının amacı zaten, parası olanlar kadar, pasaport alacak parası bile olmayan insanlara amerikan rüyasını ve fırsatını vermek. parası yok diye insanların önünü kesmenin ya da burda oturun işte k.çınızda donunuz bile yok tarzı düşünceler çok acımasız gerçekten. amerikalı'lar bilmiyor mu afrika'nın bir köyünden başvuran adama "lan yiyecek ekmeğin yok amerika'yla uğraşıyon" demeyi? ama işte o fırsatı veriyolar, gerisi sana kalmış diyo adamlar. küçümsenen insanlar fırsat verilince inanılmaz işler başabileceği gibi, her şeyi hakettiği düşünülen zenginler 3-5 yıla sıfırı tüketip dönebilirler. herkesin yolu açık olsun demek düşer bize sadece.

vizeyi ve Green Card'i alabilmek icin ABD'ye girdikten sonra "kamuya yuk" olmayacaginizi kanitlamaniz gerekiyor. Gocmenlik yasalari bunu gerektiriyor. O nedenle hic parasi olmayan birine Green Card verilecegi bilgisi dogru degil.

Ama eger paraniz yoksa, sizi ABD'de destekleyecek bir sponsor bularak vize almayi deneyebilirsiniz.

• Yasaklı

@crazycells burada bahsi geçen farklı konu hocam. O adamın parası yoksa zaten bir sonraki case numberdaki adama sıra gelir. Kendisinden başka kimsenin kaybı olmaz. Ayrıca emek verirse, çalışırsa loto süreci içinde gerekli parayı çalışarak kazanabilir. Arkadaşın bahsettiği konu, "ne kadar insanın umutlarınızı karartırsak o kadar az başvuru olur, bizim şansımız o kadar yükselir" gibi basit düşüncelere sahip bazı insanlar var. Kaldı ki 4 kişilik bir ailenin göstermesi gereken para miktarı ile bir gencin göstermesi gereken para miktarı arasında büyük fark var.

Kimsenin içinizi karartmasına izin vermeyin. Çalışın, emek verin. İhtiyacınız olan tek şey maddiyat olsun. Halledilir. Parayla kazanılamayacak şeylere sahipsiniz çoğunuz.

• @jinglebells Ben size gönülden katılıyorum. Bazı kişiler eleştirmiş bilmem ne falan.. Bunların hepsi boş duygu sömürüsü. Ben 24 yaşında üniversite mezunuyum 3 yıldır başvuruyorum. ''Durumum çok mu iyi de pasaport parası vericem'' diye düşünmek yerine, gerekirse 15 lira verdiğim sigaradan keserim öğle yemeğimden keserim yinede pasaport parasını biriktirip başvururum diye düşünüyorum. Çalıştığım bir yerde sevdiğim patronum bana şunu demişti; ''Anıl bu hayatta başarılı olmak istiyorsan acımasız olacaksın'' E şimdi ben bu genç yaşımda 3 yıl boyunca başvuruyorum, tarihleri kaçırmıyorum, izlemediğim video kurmadığım hayal kalmıyor.. sonra çıkıp öylesine başvuran birileri kazanıyor ben kazanamıyorum öyle mi? :)))) KİMSE KUSURA BAKMASIN KARDEŞİM ÇOK İSTEYENLER BAŞVURSUN VERSİN PARASINI BEKLESİN. YEMİN EDİYORUM SİZE CEBİMDE 5 KURUŞ PARA OLMASIN GİDERİM BORÇ PARA BULURUM YİNE O PASAPORTU ÇIKARTIP BAŞVURURUM. Yaşadığımız ülkenin Türkiye olduğunu ve burada önüne gelenin yani her canı sıkılanın GC başvurusunda bulunduğunu hatırlatırım. Son olarak dileğim; inşallah gerçekten isteyen kişilerin başvurması ve hayırlısı neyse o olması. İyi forumlar

• @anilcangokben tek tavsiyem size aynı kararlılığı devam etirmeniz.acımasız olmak gerekli ancak desteğe ıhtıyac duyana değil.tembellere .uyuşuklara ve herşeyi bilen kısıler gıbılerıne bunlara bır defa soylerım anlarlarsa anlarlar anlamazlarsa onlarla uğrasmam.bu tur kısıler dısındakılere oğretırım.yardım gerekırse ederım.ancak yardımın sınırı bence o kısının o ısın sorumluluğunu ustlenmesı beceremıyor olsa bile çaba gostermekten vazgecmemesıdır.yoksa o yardım olmaktan cıkıp vazife oluyor senın ustune kalıyor.boylesını bulursan acımam.

• herkese iyi forumlar bu seneki pasaport zorunluluğu çok iyi oldu en azından %1 olan şansımızı 2 kat arttıracağına inanıyorum vede greencard başvurularında kesinlikle 50 usd 100 usd gibi bi ücret alınmalı ki boş beleş başvuranlar; (adamın süreçten hatta greencard ın ne olduğundan haberi yok geçerken bi uğradım misali) şöyle bi silkelensin ki gerçekten kendini maddi manevi sürece hazırlayan canı gönülden isteyen ve en önemlisi mental olarak olayı benimsemiş kişilerin şansı artsın

• ⭐⭐

kesinleştimi bu pasaport zorunluğu

• Evet, uygulamaya konuldu. Fakat henuz DV2021 yonergeleri aciklanmadigi icin bunu yazili olarak goremiyoruz. demiş en son syn @crazycells

Benzer Başlıklar

• Pasaport degisikligi

6
    0 Oy
    6 İleti
    264 Bakış
    scuba06S
    @gucarslan teşekkürler üstadım, mail atmıştım lakin bu zamana kadar cevap alamadım
  • 0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    RuhunGemisiR
    Küçük bir başlık olmasında rağmen biz askeri personellerin denk geldiği ve işe yarayabilecek bir başlık. Ben de süreç içinde bu başlığı okudum ve bilgi almaya çalıştım. Önümüzdeki dönemlerde bu iletiyi okuyup birileri faydalanır umarım, dolayışıyla süreç içinde kafamda yer eden soruları cevapları ile birlikte alt tarafa kısa ve net şekilde yazacağım. İyi forumlar ! -Askeri personel olmam artı/eksi bir katkı sağlar mı? Hayır askeri personel olmanızın greencart mülakatı esnasında bir artısı veya eksisi yok -Muvazzaf personel olduğum için e-devletten "askerlik durum belgesi" alamıyorum, ne yapmalıyım? Bangkok özelinde ben sadece askeri kimliğimi gösterdim ve yeterli oldu, bunun yanı sıra birliğinizden "görev belgesi" alabilirsiniz. -Hala personelim greencart kazandım ve mesleği disiplin suçu işleyerek bırakmaya çalışıyorum(15 yılı doldurmadım) ve vize sürem içerisinde ihraç edilemeyeceğim. Ne yapmalıyım. -Kişiye göre değişmekle beraber ihraç süresi içinde vizenizin süresi dolmadan Amerika'ya gir çık yapmalısınız, elinizde greencart olmasa bile ilk giriş tarihinden itibaren Amerika'ya tekrar girebilirsiniz. Eğer TSK'dan "yurt dışı izni" almadan çıkacaksanız(ki yıllık izninizi mülakat süresi için harcayacağınızdan büyük ihtimal öyle olacak) Amerika'da kesinlikle polislik vb. olaya karışmamalısınız ki izinsiz çıktığınız anlaşılmasın aksi taktirde yaptırımları çok kötü olabilir.
  • Greencard (sponsorluk)

2
    0 Oy
    2 İleti
    547 Bakış
    crazycellsC
    @berkayy11 Greencard (sponsorluk) içinde söyledi: Merhabalar Sponsorluk yoluyla greencard ı almış biriyle evlensem bende greencard sahibi olabilirmiyim? Greencard ı almak için illaki Abd vatandaşıylamı evlenmek gerekli yoksa greencardı almış biriyle evlenmek yeterli olurmu? Eger Green Card alma surecinde ya da oncesinde evlenirseniz siz de dosyasina eklenirsiniz, ama Green Card'i aldiktan sonra evlenirseniz ya da evli olsaniz bile oncesinde surece dahil olmazsaniz o durumda F2A basvurusu yapmaniz gerekecek. Ilgili konu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

1
    4 Oy
    1 İleti
    839 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k