Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
İki yil kural nə demək abi .onu anlamadim
-
@samir, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
İki yil kural nə demək abi .onu anlamadim
bunu cok dusunmenize gerek yok su an icin, cunku buna siz karar veremezsiniz. Isterseniz bu basliktaki ilk iletiyi okuyun.
Vizenizi aldiktan sonra iki yil kuralina tabi olup olmadiginizi ogrenebilirsiniz.
-
@crazycells Tekrar merhabalar. Anlamadigim bir sekilde bugun kontrol icin baktigimda boyle bir ekranla karsilastim. “ Incomplete Information Letter” sent yaziyor. Bir kac gune ulasir sanirim. Saskinim acikcasi. Ne ile alakali olabilcegine dair ihtimaller nelerdir mumkunse yardimci olabilir misiniz ? Tesekkurler.
-
@mertcanu, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Tekrar merhabalar. Anlamadigim bir sekilde bugun kontrol icin baktigimda boyle bir ekranla karsilastim. “ Incomplete Information Letter” sent yaziyor. Bir kac gune ulasir sanirim. Saskinim acikcasi. Ne ile alakali olabilcegine dair ihtimaller nelerdir mumkunse yardimci olabilir misiniz ? Tesekkurler.
DOS sitesinde mi yaziyor bu sekilde?
Formlarda bir eksiklik olabilir, ben de tam emin degilim.
-
@crazycells önceki sorularıma verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler. statement of reason a ne yazmamı tavsiye edersiniz? oraya "evlenicem" gibi bir ifade yazsam ne kadar gerçekçi bulunur?
-
@crazycells abi .merhaba .suzin email adresiniz varmi ? Özelden konuşmak isdiyorum
-
Hocam merhabalar, ' 2 year rule applies' bendede yazıyor vizemde. İnternship ile geldim Amerika ya geçen ay. Bu kuralı kaldırmak istiyorum yalnız benım devlete kyk borcum var sıkıntısı olur mu? Waiver olmadan f1 e yada h2b ye basvurabilir miyim, red alma oranımmı yüksek? Yada iltica yoluyla green kart alımlarında damı bir engel bu 2 year rules applies? Çol teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için.
-
@Hüseyin-Huseyın, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Hocam merhabalar, ' 2 year rule applies' bendede yazıyor vizemde. İnternship ile geldim Amerika ya geçen ay. Bu kuralı kaldırmak istiyorum yalnız benım devlete kyk borcum var sıkıntısı olur mu? Waiver olmadan f1 e yada h2b ye basvurabilir miyim, red alma oranımmı yüksek? Yada iltica yoluyla green kart alımlarında damı bir engel bu 2 year rules applies? Çol teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için.
iltica icin gerekli sebeplerinizin olmasi gerekiyor bunlara haizseniz tabi neden olmasin.
-
@duruolcay, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells önceki sorularıma verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler. statement of reason a ne yazmamı tavsiye edersiniz? oraya "evlenicem" gibi bir ifade yazsam ne kadar gerçekçi bulunur?
Evet, gercek nedenlerinizi uygun bir dilde yazmanizda bir sakinca yok. Cunku hukumet No Objection Statement verdigi surece, waiver almanizin onunde bir engel yok.
Eger evlenecekseniz, oncelikle J1 ile ABD'ye gecici sure kalmak icin geldiginizi, ama bu sirada esinizle tasinip evlendiginizi ve beraber ABD'de kalmak istediginizi, esinizle Turkiye yerine ABD'de yasamaya karar verdiginizi vs. yazabilirsiniz. Sonucta insanlarin hayatina dair kararlar sonradan degisebilir. Dolayisiyla sonradan biriyle tanisip evlenmeniz "J1 vizesi icin" bir "fraud" olarak degerlendirilmez. Hayatta boyle seyler de olabilir

-
@samir, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells abi .merhaba .suzin email adresiniz varmi ? Özelden konuşmak isdiyorum
maalesef, ozelden soru cevaplamiyorum.
-
@Hüseyin-Huseyın, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
F1'e basvuru yapabilirsiniz, bir problem olmaz.
Waiver olmadan H ve L calisma vizelerine, bir de green card'a basvuru yapilamiyor. Eger boyle bir amaciniz varsa o durumda waiver almalisiniz. Isterseniz ilk iletinin ust kismindaki bilgileri bir daha gozden gecirin.
-
Yakin zamanda cevremdeki bir arkadasin J1 waiver sureci hakkinda bilgilendirme...
DOS, Turkiye'den No Objection gelmesine ragmen ayrica kendisinin ABD'de calistigi egitim kurumuna ulasip kendilerinden de yazi istemis. Bu sekilde forumdaki bahsedilen zaman cizelgesine gore 2-3 haftalik bir gecikme yasamis. Bilginize.
Bunun cok sik gerceklestigini sanmiyorum, ama hizli sekilde waiver almak isteyenlerin dikkat etmesi gerekiyor, bu sekilde gecikmeler de yasanabiliyor.
-
@crazycells teşekkür ederim yalnız sorun şu, biz henüz evlenmedik. o yüzden statement of reason a evlenmeye karar verdik, evleneceğiz gibi bir şey yazacağım. ancak ortada somut bişey değil bir plan olduğu için bunu ciddiye alırlar mı onu bilemiyorum. sizce bu şekilde bir sorun çıkar mı?
-
@duruolcay, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells teşekkür ederim yalnız sorun şu, biz henüz evlenmedik. o yüzden statement of reason a evlenmeye karar verdik, evleneceğiz gibi bir şey yazacağım. ancak ortada somut bişey değil bir plan olduğu için bunu ciddiye alırlar mı onu bilemiyorum. sizce bu şekilde bir sorun çıkar mı?
problem degil. Sorun cikacagini sanmam, evliliginizin ciddi oldugundan bahsedip boyle bir karar aldiginizi yazabilirsiniz. Dedigim gibi boyle seyler olabilecek, normal seyler.
-
@crazycells Av. Ayhan Ogmen bey youtube videosunda o kural kalkmadan f1 basvurunuz red alır diye bir videosu var. Ama sen diyosun başvurulur. Başvurulursa red mi alınır, eksi yönü varmıdır 2 yıl kuralının f1 vizesinde. Evlilikte green kart sorunu olur mu peki? Yada ilticada, lütfen bu sorularımıda cevaplar mısın? Çok teşekkürler
-
@crazycells Lisans sirasinda J-1 vizesiyle degisim ogrencisi olarak bulundum ABD’de. Su an hala ABD’deyim, F-1 vizem var ve doktorami bitirmek uzereyim. Onceki vizemdeki (J-1) 2-yil kuralini kaldirmak icin basvuracagim. Degisim programi icin Turkiye’deki universitemden geri odemesiz burs kazanmistim. DS-2019 formumda hukumetten burs aldigim yonunde yanlis bir ibare var. Hicbir kuruma borcuma yok. Sizce aldigim burs 2-yil kuralini kaldirmak icin bir engel teskil eder mi?
Tesekkurler her sey icin!
-
@crazycells Av. Ayhan Ogmen bey youtube videosunda o kural kalkmadan f1 basvurunuz red alır diye bir videosu var. Ama sen diyosun başvurulur. Başvurulursa red mi alınır, eksi yönü varmıdır 2 yıl kuralının f1 vizesinde. Evlilikte green kart sorunu olur mu peki? Yada ilticada, lütfen bu sorularımıda cevaplar mısın? Çok teşekkürler
Ilk iletiden alintiliyorum:
Eger J1 vizenizde 2 yil kuraliniz varsa ve waiver'iniz yoksa, gocmenlik yasalari su islemleri yapmanizi yasakliyor:
- ABD'deyken H veya L vizelerine basvuru yapmak (H1B - H1B disi - L)
- ABD'deyken Green Card statusune gecis yapmak
- Konsoloslukta bir gocmen vize almak
- Konsoloslukta H, L veya K (Nisanlilik vizesi) vizesi almak
(kaynak)
Green Card'lar icin J1 waiver gerekli.
F'den bahsetmiyor resmi yonergelerde, dolayisiyla waiver olmadan da F1'e donusturmek mumkun; isterseniz soruyu surada yeni bir konu olusturarak Muslu Hukuk Burosu'na da suradan sorun:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@bermudali, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Lisans sirasinda J-1 vizesiyle degisim ogrencisi olarak bulundum ABD’de. Su an hala ABD’deyim, F-1 vizem var ve doktorami bitirmek uzereyim. Onceki vizemdeki (J-1) 2-yil kuralini kaldirmak icin basvuracagim. Degisim programi icin Turkiye’deki universitemden geri odemesiz burs kazanmistim. DS-2019 formumda hukumetten burs aldigim yonunde yanlis bir ibare var. Hicbir kuruma borcuma yok. Sizce aldigim burs 2-yil kuralini kaldirmak icin bir engel teskil eder mi?
Tesekkurler her sey icin!
Okula soracaklar, okul da borcunuz olmadigini soyleyince Disisleri Bakanligi size "No Objection" mektubunu verecek.
Bu arada dikkatli olun, eger J1 waiver basvurusu yaparsaniz, OPT almakta sorun yasayabilirsiniz. Sizinki gibi degil, ama J1 vizesiyle okurken OPT yapmak icin basvuran arkadasa, waiver aldigi icin artik OPT yapamayacagini soylemislerdi. Siz J1'den degil, F1'den OPT yapacaksaniz okul bitince ama okulun gocmenlik birimiyle konusup fikirlerini alin isterseniz.
Ayrica suradan yeni bir konu olusturarak OPT durumunun ne olacagini Muslu Hukuk Burosu'na da sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@crazycells Tesekkurler! OPT'yi sorayim.
-
Merhabar
Belki belki yazılmıştır ama göremedim
Ben şuan j1 ile Amerika da intern programındayım ve vizemdeki 2 yıl kuralını kaldırmak istiyorum h2b vizesine geçiş için.
Ancak şöyle bir sorum var 2 yıl kuralını kaldırırsam eğer çalıştığım iş yeri ile ilgili sıkıntı yaşar mıyım? Kuralı kaldırdığımda sorunsuz olarak çalışabilir miyim gene?Yoksa vizede bulunan 2 yıl kuralını kaldırma işlemini burdaki stajımın bitmesine göre mi ayarlamam lazım?
Benzer Başlıklar
148
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k