Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ömer-Yavuz, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @crazycells Nasipse yarın sabah 6:50 de JFK ye doğru yola çıkacağım. Gerçekten çok gerginim. İyi düşünmeye çalışıyorum.Yanıma belgeleri aldım.Eğer ABD ye giriş yapabilirsem hikayemi detaylı paylaşacağım. Umarım yarın mutlu bir şekilde sizlere yazabilirim. Desteğiniz için çok sağolun. Gerçekten içime su serptiniz.

    NOT: Facebook ile bağlandığım için profil resmim farklı gözükebilir.

    Bol sanslar 🙂 Iyi haberlerinizi bekliyoruz...


  • Tekrar merhaba arkadaşlar. 2 yıl sonra Uzun yorucu bir yolculuğun sonunda tek seferde sorgulanmadan USA ye girmeyi başardım. Çok yorgun olduğum için haber verip dinleneyim dedim.Dinlendikten sonra sizlerle hikayemi baştan sona paylaşacağım. Benzer durumu olan arkadaşlara fikir verecektir. Bu arada desteğiniz ve cesaret veren tavsiyeniz için teşekkür ederim. Siz bu şansı kaçırmayın dedikten sonra bende düğmeye bastım 🙂 yakın zamanda yeni yazıda görüşmek dileği ile.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ömer-Yavuz, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    Tekrar merhaba arkadaşlar. 2 yıl sonra Uzun yorucu bir yolculuğun sonunda tek seferde sorgulanmadan USA ye girmeyi başardım. Çok yorgun olduğum için haber verip dinleneyim dedim.Dinlendikten sonra sizlerle hikayemi baştan sona paylaşacağım. Benzer durumu olan arkadaşlara fikir verecektir. Bu arada desteğiniz ve cesaret veren tavsiyeniz için teşekkür ederim. Siz bu şansı kaçırmayın dedikten sonra bende düğmeye bastım 🙂 yakın zamanda yeni yazıda görüşmek dileği ile.

    harika. her seyin tatliya baglanmasi sevindirici olmus... Deneyimlerinizi bekliyoruz 🙂


  • @cecyunus Özelden yazdım ama buraya da yazayım. Zira görüyorum ki benim gibi herkes aynı hataya düşüyor, kimse de kartın süresi dolmuş şu işlemleri yapman gerekiyor diye uyarmıyor.

    SB-1 ile Amerika'ya giriş yaptıktan sonra Green Kartın süresi dolmuşsa, expire olmuş Green Kart muamelesini yapmak gerekiyor. Yani;
    540 $ kart ücreti yatırmak, I-90 formu doldurmak ve biyometrik randevusu almak şart. Yeni kart ancak bu işlemleri yaptıktan sonra geliyor.
    Öğrendiğime göre kartın gelmesi de 1 yılı buluyormuş.


  • Merhabalar benim expire olmama 1 yıl var. Uzun yıllar oldu gitmedim. Bunun için ne yapabilirim?


  • @Cehennemindibi Ya bir kumar oynayıp geri dönmeyi de göze alarak kalkıp gideceksiniz, kapıdaki memura mantıklı / geçerli bir mazeret göstereceksiniz,
    ya da SB-1 vizesine başvurup ABD ile bağlarınızı koparmadığınıza dair belgeleri ve elinizde olmayan nedenlerden dolayı TR'de neden bu kadar uzun süre kaldığınızı ispatlayarak alacağınız vizeyle gideceksiniz.
    İçeri girebilirseniz kartın expire olma tarihinden 6 ay önce I-90 formu doldurup yeni kart için müracaat edeceksiniz.


  • Cevap için teşekkür ederim 🙏Sb1 formunun yanında ekstra ne istiyorlar acaba?


  • @Cehennemindibi Yukarıda belirttiğim belgelerle yaptığınız vize müracaatı kabul edilirse e-mail ile diğer belgeleri bildiriliyorlar. Onlar da klasik turist vizesi için herkesten istenen evraklar. Nüfus kayıt örneği, bankadan kağıt v.s.


  • Başvurdum randevu için hayırlısı olsun.


  • 2.Aşama:
    We are contacting you regarding your request for a returning residency appointment. We would appreciate it if you could provide detailed information on the reasons which that prevented you from travelling to the United States. Please also state whether you have maintained ties (bank accounts, property ownership, etc.) to the United States during this time. You can send the required information by responding to this email message.

    Sincerely,

    Immigrant Visa Unit

    U.S. Embassy Ankara, Turkey

  • ⭐⭐

    @Cehennemindibi konsolosluğa e-mail atdınmı yoksa ais üye olunca bu mesaj otomotikmi geldi


  • Email atmadım daha istedikleri durumlar ben de mevcut değil. O yüzden olumlu bir gelişme beklemiyorum. Şansımı deneyeyim dedim.Ben sb-1 vize başvurusu yaptım bu şekilde döndüler.

  • ⭐⭐

    google dan cevir meye çalışdım böyle bişey cıkdı
    Geri dönen oturma randevusu talebinizle ilgili olarak sizinle iletişime geçiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmenizi engelleyen nedenler hakkında ayrıntılı bilgi verebilirseniz memnuniyet duyarız. Lütfen bu süre boyunca Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkileri (banka hesapları, mülk sahipliği vb.) Koruyup korumadığınızı da belirtin. Bu e-posta iletisine cevap vererek gerekli bilgileri gönderebilirsiniz.

    İçtenlikle,

    Göçmen Vize Birimi


  • @yapay-zeka, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    google dan cevir meye çalışdım böyle bişey cıkdı
    Geri dönen oturma randevusu talebinizle ilgili olarak sizinle iletişime geçiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmenizi engelleyen nedenler hakkında ayrıntılı bilgi verebilirseniz memnuniyet duyarız. Lütfen bu süre boyunca Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkileri (banka hesapları, mülk sahipliği vb.) Koruyup korumadığınızı da belirtin. Bu e-posta iletisine cevap vererek gerekli bilgileri gönderebilirsiniz.

    İçtenlikle,

    Göçmen Vize Birimi

    Evet bu şekilde çevirisi . Benim ABD ile ilgili bağlantım yok banka vb. Nasıl bir şey yollasam da kabul görsem bilemedim.

  • ⭐⭐

    daha önceki mesajlarda abd banka hesabı olmadanda mezaret gösteren olmuşdu vizeyi alan vardı
    daha önceki mesajları okursan
    ayrıca abd deyken banka hesabı acdınızmı dekontlarını yanınıza alabilirsiniz
    benim abdeyken td-bank dan debit kart almışdım halen yanımda siz abd de banka hesabı acmadınızmı
    cep telefonu sözleşmesi gibi şeyleride göstere bilirsiniz


  • @yapay-zeka Bunların hiç biri ssn falan var o kadar.


  • @Cehennemindibi Onları tatmin edecek geçerli bir mazeret ve diğer belgeler yoksa vazgeçin bence. Hem vize alamazsınız hem de paranız ziyan olur. Ben Amerikan vatandaşı ile evli olduğumu gösteren marriage certificate ve hastalığım ile ilgili bir dosya dolusu belge, banka hesaplarını, ehliyetimi v.s. gösterdim bunlar bile inandırıcı olmadı herhalde ki dosyayı alıp elçilik doktoruna gösterdiler kontrol için... Kolay kolay tatmin olmuyorlar yani.


  • @Taurus aslında tatmin edecek belge yok ama şansımı deneyeceğim .


  • Merhaba arkadaşlar burada herkese yardımcı olmuşssunuz, bizim de umudumuz oldu sayenizde. 2008 yılında babamın başvurusu ile green kart hakkını kazanıp Amerikaya teyzemin yanına ailecek yerleştik. Ancak elimizde olmayan nedenlerle 2009 yılında geri dönmek zorunda kaldık, bunların kanıtı da var ama ne kadar geçerli olur bilemiyorum ve 10 ay orada kaldık. aradan 10 sene geçti Green Kartlarımız ve tüm belgelerimiz hala duruyor ama tabiki kart süresi 2018de bitti. Şimdi aklımız tekrar başımıza geldi ve babamın adına konsolosluğa mail attik onlar da cevap olarak SB-1 returning resident visa - sb1 geri donen gocmen vizesİne başvurmamızı önerdiler... Bu konuda kimden yardım alabiliriz? şansımız var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berkay-Aksu su an bu konuda bulunan bilgileri ve deneyimleri okumanizi tavsiye ederim. 10 sene oldukca uzun bir sure, bu kadar uzun sure sizi ABD'ye gitmekten alikoyan seyleri belgeleriyle goturup konsolosu ikna etmeniz lazim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum