Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    DV2018 için 2016 da başvurduk, 2017 de çıktı, 2018 de mülakat derken muhtemelen 2019 ilk giriş. Süreç çok uzun. Bu başlıkta isteyen herkese umarım çıkar. Ama şunu da unutmayın bu süreçte insanın hayatında çok şey değişiyor, sizde değişiyorsunuz. Kaçıncı senenizde kazandığınız değil kaç yaşında kazandığınız çok önemli. Genç yaşlarda kazanmak çok güzel ama bizim gibi 40'lı yaşlarda kazanmak düşündürüyor. Diyeceksiniz ki niye başvurdun o zaman. Derim ki ailem için. Sizde çok iyi düşünün. Özellikle çıksın bir dakika durmam diyen arkadaşlar. Dimyat bulgur ilişkisini dikkate alın :). Hangi ülke olursa olsun gideceğiniz yerde daha önce çalışarak hiç para kazanmadınız. En azından ben dahil çoğumuz.
    Sonuç olarak,
    Size çıkmış gibi şimdiden kendinizi yetiştirmeye başlayın. Dil probleminiz varsa çözün. İş yetkinliklerinizi arttırın. Para biriktirin.
    Hepinize bol şans diliyorum.


  • @arnblt ve @hsndmn arkadaşlarımız sonuna kadar haklılar. Özel bir macera arayışınız yoksa herkesin ortak paydası bunca yıl çalışıp didinmemize rağmen elimize birşey geçmemesi ve üstüne daha çok kayıplar vermemiz maddi ve manevi anlamda. @arnblt gibi bende 35 yaşındayım ve önce ailem sonra kendim adına diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi güzel şartlarda yaşamak istiyoruz. Güzel eğitim almak istiyoruz. Çocuklarımızı dışarı gönderirken korkmadan, karşıdan karşıya geçerken sağa sola 10 kere bakmadan (hangi aracın nereden çıkacağı belli olmuyor), Sinyal kullanmadığı için sövmeden 🙂 saymakla bitmeyen tüm konular için güzel bir yaşantımız olsun istiyoruz 🙂 Çok şey mi istiyoruz? Gerçekten gitmek isteyenlere çıksın inşallah.


  • @arnblt +1



  • @arnblt @apex katılıyorum.
    Arkadaşlar burayı bir kaç ay önceden keşfettim aslında ama yorum yazmadım. Dün yorum yazmak nasip oldu. Kusura bakmayın içim içimi yiyor bu duyguyu paylaşmak istiyorum yoldaşlarım ile. Tam olarak 49 gün kaldı. Henüz 17 yaşında iken öğrendim greencard konusunu. O dönem ailem izin vermedi. Sonrasında üniversite kazandım okulu bıraktım ve askere gittim. Geldiğim de ticarete atıldım kendi yerimi açtım derken şuan 25 yaşındayım aileme söz etmeden başvurumu yaptım. Aşçılığım var çok şükür. Belgem de var. E ticaretten amazondan anlayan birisiyim. Bir önceki mesajımda maddiyattan bahsetmiştim sadece ama benim için önde gelen maneviyat. Dün sözlüm ile konuşurken yarın bigün evlenirsek Türkiye sınırları içinde bir çocuğumun olmasını istemiyorum dedim. Sonumuz nereye gidiyor belli değil. Can güvenliği mi? Maddiyat mı? Güzel ülkemin eğitim seviyesi mi? Bunlara kafa yormaktan çok sıkıldım ben. Bu yüzden buradaki her arkadaşın söylediği şeylerde, gitmek isteme sebeplerinde kesinlikle haklı olduğu şeyler var. Ailem çok çalışıp didinip maddi anlamda iyi durumda olan insanlar değil. İster istemez ailemde gördüklerim ve yaşadıklarım bir dakika durma burada diyor.


  • @caglaror evet böyle yazılar ben de bu son 1 senedir hep okuyorum. E ne yapsın insanlar, e ne yapalım biz eğer imkânımız varsa tabii ki gideceğiz, gidecekler. Hiç kimseyi suçlamıyorum ben. Bir insanın en temel ihtiyaçları şunlardır:

    *Beslenme

    *Barınma

    *Korunma

    *Sağlıklı yaşama

    *Eğitim ve öğretim görme

    *Adalet içinde yaşama

    *Güvenli bir hayat sürme

    *Geçinme (İş sahibi olma)

    *Aile kurma (Temel bir ihtiyaç olarak isteğe bağlıdır.)

    Farkındaysanız burda bir hobi yok. Kendime güzel giysiler alayım, bir bilgisayarım bir telefonum olsun. Arada arkadaşlarımla çıkıp eğlenebileyim. Çocuklarıma spor, müzik gibi aktiviteler yaptırayım. Çocuklarımı tiyatroya, sinemaya, konsere götüreyim yok.

    Neden yok? Bizim ne farkımız var? Hadi diyelim ki devletimiz zor durumda o zaman herkes o zorluğu çekecek. Eşitlik olacak eşitlik. Müslümanlık sadece dilde kalmayacak. Gavur gibi yaşayıp biz müslümanız diyen insanların old. bir ulkede yaşamaktansa müslüman gibi yaşayıp gavur olanların ulkesinde yaşamayı tercih ediyorum ben.


  • @hsndmn daha çok gençsiniz kendinizi de egitmeye devam edin ascilik meslegi ile dunyanin her yerinde tutunabilirsiniz. Hakkinizda insallah hayirlisi olsun kardeşim.


  • Yaşı genç ve burada net bir düzeni olmayanlar, benim gibi yaşı 40 olmuş ve burada düzenini kurmuş insanlara göre karar vermekte daha az zorlanacaktır.

    Tek yapmanız gereken; orada da hayatın toz pembe olmadığını buradan iyi olsada orada da zorluklar olacağını aklınızdan çıkarmamak ve yılmamak.

    Herkesin şansı çok olsun, case nonuz maks. 20.000 olsun... 🙂


  • @reader Bakalım elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah Allah izin verir de yüzümüz gülerse, bu odadan mutlu bir şekilde ayrılırsam önümdeki yılları en iyi şekilde değerlendireceğim. Amerikan rüyasını en iyisi ile yaşamak istiyorum. Söyledim tekrar söylüyorum umarım gerçekten isteyen kem küm etmeyecek herkese bu piyango vurur.


  • @asilcenk Abi valla çok güzel konuşuyorsun inşallah olur. Türkiye'de hayatta kalmayı başaran bir insan Amerikayı feth eder bence.


  • Şimdi Muğla' nın sahillerinde olmak vardı👉48👈
    😁😁😁

    Herkese günaydın.


  • ben yirmi yaşındayım ilk ve son kez başvurdum.çıkarsa amerika da çok ezileceğimi biliyorum ama işimi iyi yaparsam karşılığını göreceğimi düşünüyorum.türkiyede biraz sahtekar olmak lazım rüşvet yalan rant gibi şeyler olmazsa rahat yüzü görmüyorsunuz.rekabet için sizinde sahtekar olmanız çalmanız lazım .yoksa iş hayatında tutunabileceğimi düşünmüyorum.
    bazen düşünüyorum insanlar ne için çalışıyor kazandığın paranın değeri yok.alım gücü çok düşük.elektrik su doğalgaz et benzin vb harcamaları karşılamak çok zor.ortadoğu ülkelerine gitsem yukarı yazdığım giderler çok daha ucuz olur diye düşünüyorum.türkiye de yaşamak için geçerli bir sebep bulamıyorum.tek bir sebep bile göremiyorum.ırak a git eti benzini ucuza alırsın belki elektirk de ucuzdur.bizim ülkede herşey pahalı insan emeği insan canı ucuz.ağır vergiler altında eziliyoruz.yurt dışında gelir vergisi var ama geri kalanlar uygun fiyatta.eminim biz türkiyede daha fazla vergi vermişizdir.
    ekonomik sebepleri geçelim siyasi sebepler var.bir ay sonrasını düşünemiyoruz.kafesteki tavşandan farkımız yok.
    bari toplumda insanların birbirne saygısı olsun o da yok.
    ailemiz için kardeşlerimiz için kalalım desek siyasi fikirlerinden faşistliklerinden yobazlıklarından yılmışım kimseyi görmek istemiyorum.siyaset aşırı derece hayatın içine girmiş durumda.insanı bunaltıyor.
    insanlar iştahla akşam haberlerini izliyor.şu şunu öldürdü buna tecavüz etti gasp terör sahtekarlıklar .ülkemiz git gide yozlaşıyor insanlar daha ahlaksız oluyor gibime geliyor.

  • ⭐⭐

    Ayni sahtekarlar dolandiricilar malesef Abd de var. Onemli olan akilli olabilmek. Turk’un dolandiricisi burada da cok var. Hayat sartlari iyi onu kabul ediyorum ancak burada yasadigin problemler gurbet sartlarindan yalniz olmandan kaynakli insani daha cok etkiliyor.


  • Hayat Türkiye de de kolay değil.Ama özellikle maneviyat yönünden sahip olduklarımız oldukça fazla.Gurbette en zorlanacağımız konu yalnızlık olacaktır.Her zaman dile getiriliyor.İlk 6 ay çok zor 2 yıl zor geçecek diye.Bu zorluklara göğüs germek için dirayetli ve yılmamamız gerekecek.Sahip olduğumuz konfor balonundan fedakarlık edilemediği sürece hiç bir yerde başarılı olunamaz.Bir şeyler elde etmek istiyorsak bedelini ödemeye de razı olmamız gerekiyor.


  • @goodluck herkesun görüşü farklı tabi saygı duyuyorum. Mesela siz gurbet ve yalnızlık demişsiniz. Ben hiç öyle görmüyorum. Tabii ki orda da dolandırıcısından her türlü pisliğine kadar var ama orda yakaladılar mı ceza da var. Ayrıca meşru müdaafa da var senin evine gireni çekip vurabiliyorsun. Burada bir kere haberlerde duydum ve şok geçirdim ya adamın birinin evine hırsız girmiş yakalayıp darp etmiş hırsızı adam hapise girdi darptan. Şaka gibi.
    Her neyse insanın da ağrına gidiyor ne kadar kötü de olsa ulkesi hakkinda boyle konusmak.
    Dayanın arkadaşlar sonuçların açıklanmasına👉47👈gün kaldı.


  • @zagatoff kardeşim daha o kadar başındasın ki herşeyin sen her ne kadar öyle görmesen de... 20 yaş ile 30 yaş arasindaki farki bir bilsen siyah ve beyaz gibi...sen hep Allah' ın emrettiği doğrular üzerinde git çevrendeki yanlışlara kapılma.. İnşallah ger geçen 10 senede daha iyi olursun.


  • Herkese günaydın son 47 gün. Askerde 365 gün aralıksız şafak saydım burada 47 gün daha saymak zor olmaz. @zagatoff arkadaşımıza katılıyorum. Yaşadığı herşeyi sonuç olarak bizde yaşıyoruz. Türkiye sözde Adalet ülkesi olmasına rağmen insanlar suç işlemeye çok cesaretli. Orada en azından adalet oldukça hassas. Yaşam şartları Türkiyeden kesinlikle çok daha iyi. Birilerine yağcılık olsun diye sahte siyasi din savaşları yok. Alevlerin kapılarına işaret bırakan insanlar yok. (Sünniyim). Yobaz insanlar varsa da en azından beni etkilemeyecektir. Günlük 12 saat çalışıp haftasonu izin yapamamak (bkz. Ankara aşçılık piyasası), ailemize ve sosyal hayatımıza vakit ayıramamak, aptalca gereksiz kaygılar duymak, kızılayda bomba patlayacak mı? (keza güven parktan her geçtiğimde bu kaygıyı yaşıyorum) vb. tasalar yaşayacağımızı sanmıyorum. Zaten yaşamakta bu değil midir? Birşeyleri başarabilmek için imkanların var Normal bir Amerikalının yıllık geliri $70.000 ise, bunun çok üstünde kazanabileceğimi biliyorum. 1 sene sonunda kendi iş yerimi bile açabilirim. Türkiyede iş yerimi açalı 7 sene oldu ve hala borçlarım var. Ciddi bir emek ile daha yeni düzene oturtabildim. Umarım kazanırım o şansı Allah bana nasip eder de kendimi gerçek anlamda kanıtlayabilirim.

  • ⭐⭐

    Değerli @zagatoff paylaştığın düşüncelere ait tecrübeleri umarım hiç yaşamamış sındır yada hiç yaşamazsın. Daha yaşınız çok küçük. Eğer başka bir ülkeye gitmek istersenizde önünüzde daha uzun seneler var. Ben 44 yaşındayım doktora yapmayı düşünüyorum. Sen hedefini belirleyerek şimdiden çalış, kendini geliştir. Ben bir devlet bankasında yöneticiyim. Benim şu yaşıma kadar yaşadıklarımı, çalınan emeklerimizi bir yazsam dersin ki "Ben bir daha bir şey görmemişim". Ona rağmen pes etmedim, şimdide pes edip hemen gidecek değilim. Bundan sonra kendimiz için değil ailemiz için kararlar alıcaz. Hangisi iyiyse ona göre hareket edicez. Tabiki bende ailem için yurtdışının çok daha iyi olduğunun farkındayım.
    GC umarım çıkar ama hiç çıkmayacakmış gibi düşünüp kendine farklı kapılar açmayı da dene. Gazetelere bakıp karamsar olma. Biz deki bütün kötü yanlar, ABD dahil her ülke de var. İnternet de ciddi araştırmalar yap. Sadece toz pembe anlatımları içeren videoları değil, görüntü filtresi kullanılmamış videoları izle. Ondan sonra kararlarını al.
    Son olarak @reader 'ın da dediği gibi 20 li yaşlar ile 30 lu yaşlar çok farklı. Bir söz var çok sevdiğim.
    "Ben 20 yaşındaydım babam zır cahildi. 30 yaşıma geldim babam 10 sene de ne kadar çok şey öğrenmiş" demiş birileri 🙂


  • Yoğun stres yaşıyorum bu yüzden yarın tai chi yapmaya başlayacağım


  • dolar 4 tl i gördü arkadaşlar :))))))))))))))))))))) :(((((((((((((


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum