Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)


  • @usanyc 2020 dv lottery yönergelerinde böyle bir şey yok, 2021 ise henüz yayınlanmadı diye biliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @usanyc, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    @victory ne kadar finans hangi seviye ingilizce ve hangi egitim seviyesi acaba artık lise diplomasi kabul görmeyecek mi?

    Green Card ile Green Card cekilisi ayni sey degil. Her "Green Card" kelimesini okudugunuzda bunun cekilisle ilgili oldugunu dusunmemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozN, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    Şu noktayı anlamadım veya bir şeyleri kaçırıyorum, şimdi devletin yardim programlarindan birini son 36 aylik sure icerisinde 12 aydan fazla sure kullanan bir kişinin green card başvurusu reddedilecek denmiş, bu yardım programlarından yararlanabilmek için halihazırda bir kişinin green cardı veya amerikan vatandaşı olması gerekmiyor mu? Başta türkiyedeki devlet yardımlarından bahsediliyor sandım ama örnek olarak verilen devlet yardımları listesi Amerikadaki olan devlet yardımları, mesela Medicaid. Kafam oldukça karıştı. Daha önce hiç Amerika'ya gitmemiş 2020 green card talihlerini etkileyecek kısım tam olarak nedir?

    Hayir, her programin sartlari farkli. Bazilarini belli bir sure ABD'de yasayanlar da alabiliyor.

    DV2020 talihlilerini cok ilgilendiren bir uygulama degil bu, ilgilendirdigini nerede okudunuz? Bu, Icisleri Bakanligi'nin uygulamasi. Cekilisi yapan ve yoneten Disisleri Bakanligi...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maranty, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    Konu karmaşık bir hal alıyor sayın @crazycells 1 senedir abd deyim bildiğiniz üzere. Medicaid var fakat hiç faydalanmadım herhangi bir sağlık giderim olmadı. Şuanda bizi etkilemeyecek fakat vatandaşlık durumuna giderken bunun olumsuz etkisi olur mu?

    Hayir, vatandaslik surecini etkilemiyor. Resmi gazetede uygulama biraz once yayimlandi, "citizenship" diye arayip baktim, acik bir sekilde etkilemeyecegi yaziyor...

    Ilgili kisim:

    DHS notes that this rule does not address eligibility for citizenship and neither the statute nor this final rule permit revocation or denial of citizenship status based on the public charge inadmissibility ground.


  • @crazycells İçime su serptiniz çok teşşekür ederim ......

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @LordBolton, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    Arkadaşlar bunun dv lottery kısmını ilgilendirdiğine emin misiniz onun için kongre onayı gerekmiyor muydu?

    @LordBolton, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    @crazycells peki bir sonra ki çekilişi etkileyecek bir durummudur acaba?

    Hayir, cekilisi etkilemiyor. Cekilisi yapan kurum Department of State, yani Disisleri bakanligi... Bu uygulama sadece ve sadece Department of Homeland Security'i yani Icisleri Bakanligi'ni ilgilendiriyor.

    Yonergede, Disisleri Bakanligi'nin da sartlarin uyumlu olmasi bakimindan kendi yonergeleri guncellemesini bekledikleri yaziyor, ama Icisleri Bakanligi'nin, Disisleri Bakanligi'na bir yaptirim gucu yok.

    Eger, Disisleri Bakanligi'nda bir degisik olmazsa, hala ayni kurallarla vize verecekler. Eger kurallarda degisik olsa bile (bana olacakmis gibi gelmiyor), sadece maddi durum bakimindan daha sert uygulamalar getirebilirler. Ama o durumda bile forumdaki tek kisi icin 15.000$ + her aile uyesi icin 5000$ formulu hala gecerli, bu formul yasalara dayandigi icin bu miktarda birikim gosteren birini maddi bakimdan yetersiz bulamazlar.

    Yukarida da belirttigim gibi, forumdaki yonlendirme ve tavsiyelere uydugunuz surece hicbir sorunla karsilasmazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    @crazycells
    Teşekkür ederiz, bu bilgiler içimize su serpti
    Bugünden sonra resmi gazetede tam metin yayınlandıktan sonra daha çok konuşulacaktır, birde abd de ben yaptım oldu durumu yok sanırım, bu değişikliklere vakıflar, dernekler itiraz edip dava konusu yapabiliyor

    Evet, bence de dava edilmeli. Eger bu programi insanlarin kullanmalarina izin veriyorsaniz o durumda boyle yaptirimlar uygulamamalisiniz. Devletin gorevi insanlara -ihtiyac sahiplerine- hizmet sunup, sonra onlari bu hizmetlerden dolayi cezalandirmak olmamali.

    Tabii ki sozum gercek ihtiyac sahipleri icin, eger yalan veya yanlis bilgi vererek bu yardimlari almislarsa bazi yaptirimlar uygulanmali bu kisilere.

    Eger illaki degisiklik yapilacaksa, bu programlarin sartlarinda degisiklik yapilip, daha siki bir elemeyle gercek ihtiyac sahiplerine ulastirilmali.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @usanyc, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    eğer maddi durumu iyi ve ingilizce konuşabiliyorsa sadece lise mezunu ise green cardı alamaaz mı üniversite mezunu olmak şart mı olacak ?lise diploması kabul göremeyecek mi?

    Siz Green Card'dan degil, Cesitlilik Vizesinden bahsediyorsunuz... Bu uygulamanin direkt olarak cesitlilik vizesiyle bir alakasi yok.

    Green Card Alma Yontemlerini inceleyebilirsiniz:

    alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Kurala dair yayin yapildi:

    Acik bir sekilde yazmiyor ama ABD disinda konsolosluklarda vize alanlari ilgilendirebilecek su an icin tek sey, CBP (Custom and Border Protection)'nin ABD'ye girerken gocmen vize sahiplerine maddi durumlarini sormasi olabilir...

    CBP'nin zaten boyle bir hakki var, su anda da CBP, "kamuya yuk" olabilecek bir vize sahibini geri cevirip, ulkeye almayabilir. Ama tabii ki bunu insanlarin kasinin gozunun rengine bakarak yapamaz 🙂 Su ana kadar bu konuda hickimsenin problemi olmadi, ama bundan sonra sorgulamalar artabilir.

    Bu durumda hickimsenin sorun yasamamasi icin, ABD'de nasil yasamayi dusunuyorsaniz, hangi kaynaklarla ABD'ye giriyorsaniz buna dair belgeleri ayrica onlem olarak yaninizda tasimaniz iyi olur. Eger sorulursa, bu belgeleri gosterirsiniz. Eger sponsorunuz varsa, yine bu sponsorluga dair belgenin bir kopyasini da ilk giris sirasinda yaninizda bulundurabilirsiniz.


  • Merhabalar @crazycells ben durumu simdi sosyal mediadan gördüm ancak pek bişey anlayamadım yani beni etkilermi yada ileride etkileyecek bir durum var mı bilemedim. Ben Agustos itibariyle vizemi aldım. Ocak 2020 de US ilk girişimi yapıcam ve Greencard ımı alarak tekrar TR gelicem. US girişte tekrar bir belge sponspor felan bende de istenirmi yoksa zaten onaylanmıs vizem ile beni etkilemiyor mu bu durum? Ekimden önce mi gitmeliyim ? Birde egitim hakkı vs. bunları hala alabiliyor olacak mıyız ? Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @se-du, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    Merhabalar @crazycells ben durumu simdi sosyal mediadan gördüm ancak pek bişey anlayamadım yani beni etkilermi yada ileride etkileyecek bir durum var mı bilemedim. Ben Agustos itibariyle vizemi aldım. Ocak 2020 de US ilk girişimi yapıcam ve Greencard ımı alarak tekrar TR gelicem. US girişte tekrar bir belge sponspor felan bende de istenirmi yoksa zaten onaylanmıs vizem ile beni etkilemiyor mu bu durum? Ekimden önce mi gitmeliyim ? Birde egitim hakkı vs. bunları hala alabiliyor olacak mıyız ? Tesekkurler.

    Yukarida bu baslikta yazilanlari bir daha okuyun isterseniz. Kimleri etkileyecegi yaziyor.

    Vizenizin ustundeki tarihe gore giris yapabilirsiniz. Egitim hakkinizi tabii ki kullanabilirsiniz, bunu ilgilendiren bir degisiklik degil bu.


  • Merhaba. Ben gc- la geçen yıl geldim ülkeye. Nisan ayında evlendim burda, kocam vatandaş da değil, gc-lı da. Ben iki aydır medical kullanıyorum. İleride sigortalı bir iş buluncaya kadar kullanmayı düşünüyorum, şubat ayına kadar. Bu durum kocamın greencard başvurusunu etkilrrli acaba? Başvuruyu bir yıl pnce yapmış. İkinci sorumsa, şu anki qanunlarla kendi başvurusunu iptal edip benim greencardıma baş vursamı acaba? Aile birleşmesi programına yani. Teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hayel, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    Merhaba. Ben gc- la geçen yıl geldim ülkeye. Nisan ayında evlendim burda, kocam vatandaş da değil, gc-lı da. Ben iki aydır medical kullanıyorum. İleride sigortalı bir iş buluncaya kadar kullanmayı düşünüyorum, şubat ayına kadar. Bu durum kocamın greencard başvurusunu etkilrrli acaba? Başvuruyu bir yıl pnce yapmış. İkinci sorumsa, şu anki qanunlarla kendi başvurusunu iptal edip benim greencardıma baş vursamı acaba? Aile birleşmesi programına yani. Teşekkür ederim

    Gecen ay F2A'ya basvursaydiniz keske, esinizin islemleri hizlanirdi. Ama hala gec degil, esiniz hala F2A kategorisinden basvuru yapabilir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

    Problem degil, saglik sigortasini kullanmaniz basvurunuzu olumsuz etkilemez. Eger kendisi Medicaid kullaniyorsa, 12 aydan fazla kullanmadigi takdirde bir sorun yasamaz.

    1 yil once hangi kategoriden basvuru yapmis? Ayni anda iki basvuru yapabilir, yani oncekini iptal etmeden F2A surecine baslayabilir. Bilginize.


  • Bir sonraki adım çiftte vatandaş olup yurtdışında yaşanlar olabilir. Birini seç diyebilirler.




  • Merhabalar
    konu basligi ile alakala mi bilemedim ama yeni yasa ile ilgili bi sorum olacakti!
    9 yildir yesil kartla amerika da yasiyorum bugune kadar finansal olarak sikintimiz olmadi vergimizi verdik, sosyal yardim hic kullanmadik... yalniz son 3 yildir esimin saglik sorunlari (kanser teshisiyle bir bobregi alindi, kalp ameliyati gecirdi ve bir dizi daha operasyonlar ve tedavi sureci vs) saglik durumumuz suan iyi, tekrar islerimizin basina donduk, calisiyor ve vergilerimizi duzenli oduyoruz ama malumunuz bu hastalik ve tedavi sureci maddi olarak yipratti ve bankcrupsy yapmak zorunda kaldik...! Asil sormak istedigim seneye yesik kartlarimizin suresi dolacak ve I-90 Formunu martta doldurup gonderecegim lakin yesil kartimizin suresinin uzatilmama durumu soz konusu olabilir mi? Bir postunuzda 'vatandaslar ve green card sahipleri kapsam disinda' yazmissiniz ama bu kapsam disinda yesil kart sahiplerinin 10 yillik dolan surelerinde tekrar uzatmalarida dahil mi?
    vereceginiz cevap ve alakaniz icin simdiden tesekkur ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MrZeek, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

    Merhabalar
    konu basligi ile alakala mi bilemedim ama yeni yasa ile ilgili bi sorum olacakti!
    9 yildir yesil kartla amerika da yasiyorum bugune kadar finansal olarak sikintimiz olmadi vergimizi verdik, sosyal yardim hic kullanmadik... yalniz son 3 yildir esimin saglik sorunlari (kanser teshisiyle bir bobregi alindi, kalp ameliyati gecirdi ve bir dizi daha operasyonlar ve tedavi sureci vs) saglik durumumuz suan iyi, tekrar islerimizin basina donduk, calisiyor ve vergilerimizi duzenli oduyoruz ama malumunuz bu hastalik ve tedavi sureci maddi olarak yipratti ve bankcrupsy yapmak zorunda kaldik...! Asil sormak istedigim seneye yesik kartlarimizin suresi dolacak ve I-90 Formunu martta doldurup gonderecegim lakin yesil kartimizin suresinin uzatilmama durumu soz konusu olabilir mi? Bir postunuzda 'vatandaslar ve green card sahipleri kapsam disinda' yazmissiniz ama bu kapsam disinda yesil kart sahiplerinin 10 yillik dolan surelerinde tekrar uzatmalarida dahil mi?
    vereceginiz cevap ve alakaniz icin simdiden tesekkur ederim

    Cok gecmis olsun. Tez zamanda her sey duzelir umarim.

    I-90 basvurusunda bu konularla ilgili sorular sorulmadigi icin ve ayrica I-90'da mulakat da olmadigi icin bir sorun yasamaniz pek de olasi degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MrZeek ayrica su an yonergeyi "I-90" diye aradim, ama hicbir sonuc cikmiyor, o nedenle telas etmenizi gerektiren bir durum yok... Tekrardan gecmis olsun.


  • @crazycells cevabiniz ve alakaniz icin cok tesekkurler. 💚 Tedirginligimi giderdiniz... iyi gunler ve mutlu yarinlar dilerim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum