Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
51 19 3.3k 19

• @Muhtaradana, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

@crazycells
    Teşekkür ederiz, bu bilgiler içimize su serpti
    Bugünden sonra resmi gazetede tam metin yayınlandıktan sonra daha çok konuşulacaktır, birde abd de ben yaptım oldu durumu yok sanırım, bu değişikliklere vakıflar, dernekler itiraz edip dava konusu yapabiliyor

Evet, bence de dava edilmeli. Eger bu programi insanlarin kullanmalarina izin veriyorsaniz o durumda boyle yaptirimlar uygulamamalisiniz. Devletin gorevi insanlara -ihtiyac sahiplerine- hizmet sunup, sonra onlari bu hizmetlerden dolayi cezalandirmak olmamali.

Tabii ki sozum gercek ihtiyac sahipleri icin, eger yalan veya yanlis bilgi vererek bu yardimlari almislarsa bazi yaptirimlar uygulanmali bu kisilere.

Eger illaki degisiklik yapilacaksa, bu programlarin sartlarinda degisiklik yapilip, daha siki bir elemeyle gercek ihtiyac sahiplerine ulastirilmali.

• @usanyc, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

eğer maddi durumu iyi ve ingilizce konuşabiliyorsa sadece lise mezunu ise green cardı alamaaz mı üniversite mezunu olmak şart mı olacak ?lise diploması kabul göremeyecek mi?

Siz Green Card'dan degil, Cesitlilik Vizesinden bahsediyorsunuz... Bu uygulamanin direkt olarak cesitlilik vizesiyle bir alakasi yok.

Green Card Alma Yontemlerini inceleyebilirsiniz:

alt metni

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Kurala dair yayin yapildi:
    https://www.federalregister.gov/documents/2019/08/14/2019-17142/inadmissibility-on-public-charge-grounds

Acik bir sekilde yazmiyor ama ABD disinda konsolosluklarda vize alanlari ilgilendirebilecek su an icin tek sey, CBP (Custom and Border Protection)'nin ABD'ye girerken gocmen vize sahiplerine maddi durumlarini sormasi olabilir...

CBP'nin zaten boyle bir hakki var, su anda da CBP, "kamuya yuk" olabilecek bir vize sahibini geri cevirip, ulkeye almayabilir. Ama tabii ki bunu insanlarin kasinin gozunun rengine bakarak yapamaz :) Su ana kadar bu konuda hickimsenin problemi olmadi, ama bundan sonra sorgulamalar artabilir.

Bu durumda hickimsenin sorun yasamamasi icin, ABD'de nasil yasamayi dusunuyorsaniz, hangi kaynaklarla ABD'ye giriyorsaniz buna dair belgeleri ayrica onlem olarak yaninizda tasimaniz iyi olur. Eger sorulursa, bu belgeleri gosterirsiniz. Eger sponsorunuz varsa, yine bu sponsorluga dair belgenin bir kopyasini da ilk giris sirasinda yaninizda bulundurabilirsiniz.

• Merhabalar @crazycells ben durumu simdi sosyal mediadan gördüm ancak pek bişey anlayamadım yani beni etkilermi yada ileride etkileyecek bir durum var mı bilemedim. Ben Agustos itibariyle vizemi aldım. Ocak 2020 de US ilk girişimi yapıcam ve Greencard ımı alarak tekrar TR gelicem. US girişte tekrar bir belge sponspor felan bende de istenirmi yoksa zaten onaylanmıs vizem ile beni etkilemiyor mu bu durum? Ekimden önce mi gitmeliyim ? Birde egitim hakkı vs. bunları hala alabiliyor olacak mıyız ? Tesekkurler.

• @se-du, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

Merhabalar @crazycells ben durumu simdi sosyal mediadan gördüm ancak pek bişey anlayamadım yani beni etkilermi yada ileride etkileyecek bir durum var mı bilemedim. Ben Agustos itibariyle vizemi aldım. Ocak 2020 de US ilk girişimi yapıcam ve Greencard ımı alarak tekrar TR gelicem. US girişte tekrar bir belge sponspor felan bende de istenirmi yoksa zaten onaylanmıs vizem ile beni etkilemiyor mu bu durum? Ekimden önce mi gitmeliyim ? Birde egitim hakkı vs. bunları hala alabiliyor olacak mıyız ? Tesekkurler.

Yukarida bu baslikta yazilanlari bir daha okuyun isterseniz. Kimleri etkileyecegi yaziyor.

Vizenizin ustundeki tarihe gore giris yapabilirsiniz. Egitim hakkinizi tabii ki kullanabilirsiniz, bunu ilgilendiren bir degisiklik degil bu.

• Merhaba. Ben gc- la geçen yıl geldim ülkeye. Nisan ayında evlendim burda, kocam vatandaş da değil, gc-lı da. Ben iki aydır medical kullanıyorum. İleride sigortalı bir iş buluncaya kadar kullanmayı düşünüyorum, şubat ayına kadar. Bu durum kocamın greencard başvurusunu etkilrrli acaba? Başvuruyu bir yıl pnce yapmış. İkinci sorumsa, şu anki qanunlarla kendi başvurusunu iptal edip benim greencardıma baş vursamı acaba? Aile birleşmesi programına yani. Teşekkür ederim

• @Hayel, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

Merhaba. Ben gc- la geçen yıl geldim ülkeye. Nisan ayında evlendim burda, kocam vatandaş da değil, gc-lı da. Ben iki aydır medical kullanıyorum. İleride sigortalı bir iş buluncaya kadar kullanmayı düşünüyorum, şubat ayına kadar. Bu durum kocamın greencard başvurusunu etkilrrli acaba? Başvuruyu bir yıl pnce yapmış. İkinci sorumsa, şu anki qanunlarla kendi başvurusunu iptal edip benim greencardıma baş vursamı acaba? Aile birleşmesi programına yani. Teşekkür ederim

Gecen ay F2A'ya basvursaydiniz keske, esinizin islemleri hizlanirdi. Ama hala gec degil, esiniz hala F2A kategorisinden basvuru yapabilir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

Problem degil, saglik sigortasini kullanmaniz basvurunuzu olumsuz etkilemez. Eger kendisi Medicaid kullaniyorsa, 12 aydan fazla kullanmadigi takdirde bir sorun yasamaz.

1 yil once hangi kategoriden basvuru yapmis? Ayni anda iki basvuru yapabilir, yani oncekini iptal etmeden F2A surecine baslayabilir. Bilginize.

• Bir sonraki adım çiftte vatandaş olup yurtdışında yaşanlar olabilir. Birini seç diyebilirler.

• Merhabalar
    konu basligi ile alakala mi bilemedim ama yeni yasa ile ilgili bi sorum olacakti!
    9 yildir yesil kartla amerika da yasiyorum bugune kadar finansal olarak sikintimiz olmadi vergimizi verdik, sosyal yardim hic kullanmadik... yalniz son 3 yildir esimin saglik sorunlari (kanser teshisiyle bir bobregi alindi, kalp ameliyati gecirdi ve bir dizi daha operasyonlar ve tedavi sureci vs) saglik durumumuz suan iyi, tekrar islerimizin basina donduk, calisiyor ve vergilerimizi duzenli oduyoruz ama malumunuz bu hastalik ve tedavi sureci maddi olarak yipratti ve bankcrupsy yapmak zorunda kaldik...! Asil sormak istedigim seneye yesik kartlarimizin suresi dolacak ve I-90 Formunu martta doldurup gonderecegim lakin yesil kartimizin suresinin uzatilmama durumu soz konusu olabilir mi? Bir postunuzda 'vatandaslar ve green card sahipleri kapsam disinda' yazmissiniz ama bu kapsam disinda yesil kart sahiplerinin 10 yillik dolan surelerinde tekrar uzatmalarida dahil mi?
    vereceginiz cevap ve alakaniz icin simdiden tesekkur ederim

• @MrZeek, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

Merhabalar
    konu basligi ile alakala mi bilemedim ama yeni yasa ile ilgili bi sorum olacakti!
    9 yildir yesil kartla amerika da yasiyorum bugune kadar finansal olarak sikintimiz olmadi vergimizi verdik, sosyal yardim hic kullanmadik... yalniz son 3 yildir esimin saglik sorunlari (kanser teshisiyle bir bobregi alindi, kalp ameliyati gecirdi ve bir dizi daha operasyonlar ve tedavi sureci vs) saglik durumumuz suan iyi, tekrar islerimizin basina donduk, calisiyor ve vergilerimizi duzenli oduyoruz ama malumunuz bu hastalik ve tedavi sureci maddi olarak yipratti ve bankcrupsy yapmak zorunda kaldik...! Asil sormak istedigim seneye yesik kartlarimizin suresi dolacak ve I-90 Formunu martta doldurup gonderecegim lakin yesil kartimizin suresinin uzatilmama durumu soz konusu olabilir mi? Bir postunuzda 'vatandaslar ve green card sahipleri kapsam disinda' yazmissiniz ama bu kapsam disinda yesil kart sahiplerinin 10 yillik dolan surelerinde tekrar uzatmalarida dahil mi?

Cok gecmis olsun. Tez zamanda her sey duzelir umarim.

I-90 basvurusunda bu konularla ilgili sorular sorulmadigi icin ve ayrica I-90'da mulakat da olmadigi icin bir sorun yasamaniz pek de olasi degil.

• @MrZeek ayrica su an yonergeyi "I-90" diye aradim, ama hicbir sonuc cikmiyor, o nedenle telas etmenizi gerektiren bir durum yok... Tekrardan gecmis olsun.

https://www.federalregister.gov/documents/2019/08/14/2019-17142/inadmissibility-on-public-charge-grounds

• @crazycells cevabiniz ve alakaniz icin cok tesekkurler. :green_heart: Tedirginligimi giderdiniz... iyi gunler ve mutlu yarinlar dilerim :)

• @MrZeek, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

Merhabalar

Öncelikle çok geçmiş olsun. Konuyu saptırmış olacam ama bir şey aklıma takıldı, bilmediğimden soruyorum. 9 senedir greencard ile Amerika'da yaşadığınıza göre vatandaşlığa başvurma hakkınız olmuyor mu? Buradaki sorunu anlamadım. Eğer özel bir nedeni varsa veya tamamen kişisel bir tercihse tabi ki sorun yok ama ben prosedür olarak bir sorun mu var onu sormak istiyorum.

• @tesko, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

@MrZeek, içinde söyledi: 15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)

Merhabalar

Öncelikle çok geçmiş olsun. Konuyu saptırmış olacam ama bir şey aklıma takıldı, bilmediğimden soruyorum. 9 senedir greencard ile Amerika'da yaşadığınıza göre vatandaşlığa başvurma hakkınız olmuyor mu? Buradaki sorunu anlamadım. Eğer özel bir nedeni varsa veya tamamen kişisel bir tercihse tabi ki sorun yok ama ben prosedür olarak bir sorun mu var onu sormak istiyorum.

Eger son 5 yil icerisinde 6 aydan fazla ABD disinda kalmadiysaniz ve en az 30 ay ABD'de yasadiysaniz boyle bir hakkiniz oluyor ancak.

• @crazycells 9 senedir yaşıyorum dediği için bu şartı çoktan yerine getirmiştir diye düşünmüştüm. @MrZeek Sürekli gir-çık yapıyorsa ve henüz bu şartı yerine getirememişse orada yaşıyor diyemeyiz bence :) Neyse zaten sorma amacım bilmediğim bir prosedür mü var diyeydi. Teşekkürler.

• @tesko neden ozel olsun! Herkesin birbiri hakkinda bu tarz konularda bilinclenmesi kadar guzel ne olabilir :)

normal sartlarda zaten GC li iken 5 yil sonunda Amerikada surekli ikamet ettiginiz ve yurt disinda 6 aydan fazla kalmadiginiz surece vatandasliga gecme hakkiniz var...

2011 Agustosta geldik, 2013 te cocuklarimiz (ikiz) oldu, sonrasinda esimin rahatsizligi derken ve islerimizden firsat bulamadik. Aslinda bu 10 yil sonunda dusunuyordum fakat simdide bu yeni yasanin GC den vatandasliga geciste engel olabilecegini dusundugumden, araya 3-4 yil daha sure girmesini bekleyip sonrasinda vatandaslik islemlerine baslamak daha mantikli geldiginden beklemedeyiz simdilik...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

https://www.uscis.gov/i-485

Sayfasinda gorulebilecegi uzere, bolge mahkemeleri USCIS'in 15 Ekim'den sonra uygulamak istedigi yeni kurali durdurmustur. Bu durum cozulene kadar USCIS eski uygulamalara devam edecek.

ALERT: Judges before U.S. District Courts for the Southern District of New York (PDF (PDF)), Northern District of California (PDF (PDF)), Eastern District of Washington (PDF (PDF)), Northern District of Illinois (PDF (PDF)), and District of Maryland (PDF) (PDF) have ordered that DHS cannot implement and enforce the final rule on the public charge ground of inadmissibility under section 212(a)(4) of the Immigration and Nationality Act. The court orders also postpone the effective date of the final rule until there is final resolution in the cases. Most of the injunctions are nationwide, and prevent USCIS from implementing the rule anywhere in the United States. Until final decisions in these cases are issued or the injunctions are lifted, USCIS will only accept the version of this form that is available on this landing page. We will reject any other version of this form and will notify you to submit your benefit request on the correct form. If we reject your benefit request, you will not keep your filing date.

Benzer Başlıklar

• 2019 Green Card Mülakat Zamanım Gelmedi

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik @crazycells
    4
    1 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    DV2019 sureci sona erdi maalesef, artik DV2019 sansindan yararlanamazsiniz. sorunuzla ilgili olarak DV2019 basligini incelemelisiniz ve sorulari dogru yerlerde sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri
  • 0 Oy
    2 İleti
    473 Bakış
    crazycellsC
    @ahmet-furkan Ebeveyn başvurusunda çocuğu 20 yaşında olup green card çıkınca 21 olursa ne olur? içinde söyledi: Selam ebeveyn başvurusunda 20 yaşında olup çıktığı zaman 21 e girerse haktan yararlanabilir mi acaba? https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi
  • green card mülakatı

2
    0 Oy
    2 İleti
    733 Bakış
    crazycellsC
    Mulakat deneyimleri konusunu incelemelisiniz ve sorunuzu yine o konuda sormalisiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri
  • Amerika green card

2
    0 Oy
    2 İleti
    535 Bakış
    crazycellsC
    @lmspay Amerika green card içinde söyledi: Arkdaslae merhaba istanbulda yaşıyorum evim var 5 binlira gelirim var ortalama duzenim kurulu bir sekilde devam ediyorum hayatima. Sizce amerikada yasam nekdr mantikli green card cekilisi ile veya baska yollarla yerlesmek nasil olur evliyim . Smdiden teskkr ederim su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/663/amerika-da-gocmen-olmali-miyim-kararsizlik-artilar-eksiler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k