Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
-
@crazycells, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
iyi etmissiniz, fazla pasaportun zarari yok
Teşekkürler.evet iyi oldu çıkarttığımız.ama türkiyede yaşayınca böyle iyice hesap kitap yapmak gerekiyor.
-
Kendim,eşim ve oğlum için salı günü pasaport başvurusu yapmıştık biz 10 ar yıllık iki yaşındaki ağluma yaşı itibari ile mecburen 5 yıllık başvuruda bulunduk bugün pasaportlarımız elimize ulaştı.biraz aceleci davrandık ama biz DV2021 başvurusuna hazırız :)
-
@sadikcagan, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
Kendim,eşim ve oğlum için salı günü pasaport başvurusu yapmıştık biz 10 ar yıllık iki yaşındaki ağluma yaşı itibari ile mecburen 5 yıllık başvuruda bulunduk bugün pasaportlarımız elimize ulaştı.biraz aceleci davrandık ama biz DV2021 başvurusuna hazırız :)
umarım çıkar sizede.
-
Yasa onaylandı mı? Bir bilgi varmı?
-
Bu ileti silindi! -
@jinglebells teşekkürler.inşallah çıkar
-
Yasayla ilgili bir gelişme var mı?
-
Hala destekliyorum ve hala başvurunun belli bir ücreti olması gerektiğine inanıyorum .
-
Bu bir yasa olmadigi icin hicbir zaman "bu yasayi gecirdik" diye bir aciklama duymayacaksiniz. Resmi gazetede uygulamaya konulmus gorunuyor, zaten onceden de oyle gorunuyordu.
Eger uygulanmaya konulup konulmayacagini kesin olarak gormek istiyorsaniz, DV2021 yonergelerinin aciklanmasini beklemelisiniz.
-
@crazycells yönergeler ne zaman açıklanır?
-
@LordBolton, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
gecen yil Eylul'de aciklanmisti diye hatirliyorum.
-
@crazycells, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
@LordBolton, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
gecen yil Eylul'de aciklanmisti diye hatirliyorum.
yönergeler başvuruların başladığı tarihten bir hafta ya da bir kaç gün önce açıklanıyor genelde. en azından geçen yıl sadece bir kaç gün önce açıklandı diye anımsıyorum ben de.
-
genel olarak "bir şey olmaz, etkilemez" desek de toplu talepler ve tepkiler bazen işe yarayabiliyor.. bence imzalamakla kimse bir şey kaybetmez.. :)
-
@hayallerabd hemen imzaladım..
Bu ve bunun gibi saçma o kadar çok ücret var ki..Hele ÖTV-KDV ikilisinde verigden vergi talep etmek nasıl bir mantıktır. Senelerdir aklım almıyor ve kabul edemiyorum..
-
@VolkanU elinize sağlık.. dünyanın en işlevsiz pasaportlarından birine, dünyanın en pahalı ücretlerinden birini ödüyoruz.. böyle bir sürü imza kampanyası açılıyor tabi ama benimki "ya tutarsa" umudu.. :man_shrugging_light_skin_tone:
-
@hayallerabd şahsen ben bardağın dolu tarafından bakıyorum uzun süredir konuştuğum ve kesinlikle gitmekte kararlı olan arkadaşım bu sene başvuru yapacaktı ama 303 TL dediğim zaman ''sana bol şanslar dedi'' kim bilir onun gibi kaç kişi vardır 🙏
-
@LordBolton orası öyle tabi ama pasaport isteyen herkes göçmenlik için çıkarmıyor ki.. bütçesine göre, turlarla ya da ne bileyim tanıdıklarının yanına turist vizesiyle - vize gerektirmeyen yerlere gitmek isteyen insanlar da var.. ki gerçekten istemeyen daha ucuz da olsa ona para vermez, çıkartmak için uğraşmaz diye düşünüyorum..
-
Geçenlerde şu veriye rastlamıştım: https://data.worldbank.org/indicator/ST.INT.DPRT?end=2017&locations=TR&start=1995&type=shaded&view=map
Detaylı inceleme fırsatım olmadı ama örneğin bir ülkeden yurt dışına veya yurt dışından o ülkeye seyahat eden kişi sayılarını gösteriyor. Örneğin Türkiye'den yurt dışına giden kişi sayısı (number of departures) 8,8 milyon olarak gösterilmiş, 2017 verisi (yurt dışından Türkiye'ye gelen ise 37,6 milyon). Azerbaycan 4,1 milyon kişi (giden).
Türkiye'de kaç kişinin pasaportu var gibi bir şey konuşulmuştu daha önce. Belki buradaki veriler fikir verebilir.
Benim en çok merak ettiğim ise bu yılki başvuru sayılarını ne ölçüde etkileyeceği. Onu öğrenmek için de daha en az 1 yıl var sanırım (:
-
@azuleverde Umarım çok kişiyi etkiler - ortalama sayıyı unuttum yıllık başvuran 250 300 bin kişiydi sanırım -
Umarım bir azalma olur - ama hala bir ücret olmadığı için yinede yuksek olur ...
-
@serkanist Ben 1 milyon kisiye yakin basvuru sayisi oluyordur diye dusunuyordum dediginiz gibi 250-300k ise pasaport sarti gelirse bu sayi 70knin altina cok rahat duser.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum