Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kaptan kabul etti üyelik oluşturdum, ehliyeti bekliyorum. @caglaror Benim de yaş az değil bakalım yapabilecek miyim 🙂


  • @travelleth Her gun duzenli calisirsan cikartirsin. Part time yaparsan zor. Aslinda ride isi biraz uyaniklik isi. Is merkezlerine yakin bir yerde veya bar cikislarina yakin yerlerde takilirsan ride sayisi artar ride basi ucret duser. Havalani gibi yerlerde (gece) ride azalir ridebasi ucret artar. Promosyonlarin temel amaci disarida belirli sayida surucuyu homojen olarak dagilmis bir sekilde bulundurmak. Havalaninda ortalama bekleme suresi 45dk civari buralarda. 1 saati gectigi de oluyor. Eger ogleden sonra cikarsan sabah dalgasini kacirmis oluyorsun, geceye kalmazsan da bar cikisi dalgasini kaciriyorsun. Cuma, Cumartesi en hareketli gunlerdir. Yine de ben bir Cuma ogleden sonra ve gece 4 ride aldim toplamda.
    4 Temmuz kopar sandim, incin top oynuyordu sokaklarda. Mecbur havalanina gidip sirada yattim. 12 kisi vardi onumde 1,5 saatte sira geldi.
    Bolgeye ve calisma saatlerine gunune gore cok degisir.


  • @ckanak SF donusu neredeyse uyuyordum gece 12:30 gibiydi. Bazilari abarttigimi dusunebilir ama evde bekleyenin varsa hic kasma. Ayda 10k da kazansan bir kazada cok cok uzulur insan.


  • @ckanak yaparsin tabiki bu is zaten senin Yaşa cok uygun:) neyse ehliyet gelsin bakalim


  • @caglaror, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    zellikle kiralik aracla yapma

    evet bende ilk senemde bir suru mil hesabini tuttum sene sonu hepsi husran oldu 🙂 diger butun giderlerini dokumantasyonlayin ancak. aldiginiz sakiz dahil.


  • Bu isi 1 yildan fazla yapanlar ne kadar yil sonu ne kadar yapti ve tax ne kadar aldi yada verdi paylasabilecek birileri varmi bu forumda?


  • Year: 2015
    Make: Audi
    Model: Q5
    Series: quattro 4dr 2.0T Prestige Hybrid
    VIN: WA1C8AFP2FA062934
    Stock #: 934
    Condition: Used
    Mileage: 64,330
    MPG: 24 city / 30 highway
    Exterior: Black
    Interior: Beige
    Body: Hybrid SUV
    Transmission: Automatic
    Engine: 4 Cylinder Engine
    Drivetrain: AWD
    ( 2015 Audi Q5 ) olabilir Lyft lux lux black gibi hemde normal icin olabilir. Bilmiyorum arayis icindeyim ( nissan hybrid suv AWD)( Kia hybrid suv FWD ) ( Toyota hybrid suv RAV4 AWD) gibi araclar olabilir kis sezonu olunca ( AWD 4 Ceker) olsunki olmadik yerlere gidebiliriz o yuzden suv olsun istiyorum. Varmi bilgili arkadaslar onerilerini yazabilirmi tesekkurler.


  • @kaptan Bilmedigim yerden cikti soru.


  • @caglaror benim merak ettiğim bir şey var (İstanbul da malum uber bitti, ama motosikletle yapılan scotty uygulaması var,bu uygulamada müşterilerin gideceği lokasyonu beğenmeyip talebi red edebilme imkanı var) Eğer sizin dediğiniz gibi çok fazla ride yapılacak yerlerde doğru zamanlarda bulunursak, her gelen talebi kabul etmek zorundamıyız, çok tenha iş olmayacak bir yere müşteri götürüyorsunuz,eğer talebi Red etme imkanınız varsa bunu hangi kriterleri baz alarak yapıyorsunuz bir sırrı var mı, yoksa yakıt ucuz zaten, müşterinin bol olduğu yere tekrar dönerim bana dokunmaz mı diyorsunuz?
    Müşterileri seçiyor musunuz, seçerseniz lyft yada uber size bir yaptırım uyguluyor mu?


  • @kaptan Selamlar..
    lyft lux 4.85 or higher rating istemekte. bu puana gelene kadar en düşük versiyondan başlatabilirler.. ben sizin yeriniz de olsaydım sanırım xl bir araç alıp, onunla öğrenip sonra lux'e geçebilirdim.. bir de segment ne kadar yükselirse, müşteri bulmak da o kadar zorlaşıyor sanırım.. malkoç ömer de bir videosunda bundan bahsetmişti öyle hatırlıyorum.. uber select'in kazandırmadığını, para kazanabilmek için diğer seçenekleri de açtığını, sürümden kazandığını anlatıyordu.. yolunuz açık olsun bu arada.. bol kazançlar.. 🙂

    https://help.lyft.com/hc/en-us/articles/115012923147-Lyft-Lux-Lux-Black-and-Lux-Black-XL-rides-for-drivers


  • @smyael tesekkurler tavsiye icin. Verdiginiz linkten baktim cok arac var ama 30bin den asagi degil Mesela Audi Q5 2015 alsam lux yapabilirim. Lux olmadiginda normal Lyft ile Devam edebilirim onla ama yakit gideri daha artacak diye dusunuyorum. Listede bir onceki yazdigim mesajda 2 arac yazmistim hybrid olanlar ama listede Olmadigi icin lux fikrim yeterince mantikli olmuyor simdi bendeki arac corolla 1.8 L. Q5 2.0T yani turbo yakiti kisa surede bitirir diye dusunuyorum.


  • @caglaror, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    @kaptan Bilmedigim yerden cikti soru.

    Dur bildigin yerden sorayim:) en cok bonus %kac denk Geldi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semavi yakın bir arkadaşını videosu var bence önce bunu seyredin ondan sonra tekar gözden geçirin derim


  • @kaptan Bu yuzdeli bonus bana denk gelmedi. Bana bolge icinde max bonus geliyor (7-8$) sonra bolgeden ayrilsan da o max bonusu ilk ride alirsan eklemek uzere bekletiyor. Eger uygulamayi kapatirsan bonus iptal oluyor. Ben hic bir turlu bonus alamadim. Sadece trafik fazla yogun olunca vb bir miktar para ekliyor alacagina o kadar (milage dan bagimsiz).


  • @Muhtaradana Iki turlu var, birisi ekrana dusunce almazsan sonraki surucuye yonlendiriyor. Digeri alirsan sonradan iptal edebiliyorsun. Iptal sebebini soruyor, "bu musteriyi istemedim", "Belirli bir sebebi yok" gibi secenekleri var. Ekrana dusen bilgileri hizlica okuyup mesafeye ya da gidilecek yere gore almayabilirsin. Ama su var, cok fazla almazsan veya belli bir sayinin uzerinde iptal edersen muhtemelen once uyari sonra baska yaptirimlar olabilir. Ben simdiye kadar 100% kabul ettim. 1 tane iptalim var o da havalanina yolcu birakmistim, gelen yolcu katindan istek geldi, kabul ettim. Ama yollari karistirip ciktim havalanindan. SFO da GPS sapitiyor biraz. Farkli yoldan geri donmesi 7dk surecekti, yolcuyu bekletmemek icin iptal ettim.
    Musteri secen var ama bu hakkini cok siradisi musterilere saklamalisin. Cok uzun ride gelirse kabul dugmesinin altinda "uzun ride" uyarisi cikiyor. Almayabilirsin.
    2 defa kelimenin gercek anlamiyla ormana yolcu goturdum, birisinde bos dondum, digerinde cilginca ama ormandan musteri aldim. Orada seni dograsalar her dilimi ayri agacin altina gomerler. Ama yapacak bir sey yok 🙂


  • @caglaror anladım scotty sistemi ile aynı ilerliyormuş, bizde sürücüler bölge seçer genellikle Mecidiyeköy, Beşiktaş, Şişli veya taksim dışına çıkmak istemezler, bu alanlara çok uzak mesafe yolculuklarını genellikle red ediyorlar, çünkü gittiği bölgeden genellikle müşteri bulamazlar, eğer giderlerse tekrar aynı bölgeye dönmeleri lazım, o zamanda dönüşteki yakıt parası ceplerinden çıkar.


  • @caglaror Sen en iyisi tasin Başka eyalete yada buraya tasinnn 🙂


  • @ayvalik10 Ben daha once izlemistim ama simdi daha dikkatli izledim.full time İste calistigim icin is cikislari gece 11-12 gibi basliyorum 3am gibi eve donuyorum cumartesi gece 12 baslayip sabah8 de eve donuyorum izinli Günlerimde full simdi calisiyorum bu sekilde uygun olan arac secmekte zorlaniyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kaptan @kivo yada @semavi özelliklerini yazarsan sana araç bulurlar.


  • vergi konusu cok karisik olur. ben 2 sene boyunca yaklasik 90 haftadan fazla kiralik araba ile yapmisimdir ama verdigim vergi ile sizin bisey cikarmaiz sacma olur. cunku yasadigim eyalet medeni durumum bir suru faktor var vergiyi etkileyen. Colorado`ya ilk geldigim zaman lyft surucusu cok azci yazin her cuma cumartesi aksami yuzde 500 le yolcu aldigimi biliyorum. o zaman is cok guzeldi ama simdi burada da yavasladi. lux arac yerine 7-9 kisilik bir arac almanizi sahsim adina oneririm.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum