Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Baska basliklari alakasiz gonderilerle kirleten arkadaslara uyarida bulunup gerilmemek icin cevabimi daha genellestirip serbest kursude yazma ihtiyaci hissettim.
    Ulkenin ve yonetenlerin yaptigi yapacagini tartisip duruyoruz ya, "bakin bakin size ne anlatacagim".
    Yili bosverin, yasim 4-5. O zamanlar sag-sol alevi bir tutusuyor bir sonuyor. Sonra komple memleketi yakti zaten ya neyse. Anlatacaklarim sekil ve bicim degistirse de gunumuzde maalesef ayni boslukta surmeye-suruklenmeye devam ediyor.
    Sehir lokalleri vardi, o yillarin gunluk hayata deginen tum kitaplarinda veya guncelerinde, kose yazilarinda mutlaka tasvir edilmistir.
    Genelde bol rakinin sigara dumani tabakasinin hemen altindaki dandik masa ve sandalyelerde tunemis, kimi memur kimi beyaz yakali, kimisi tuccar ama hepsi - sorsan- memleket sevdalisi onlarca, sehire gore solcu, sehire gore sagci ama simdilik hic birisi ortayolcu degil, vatandasin zamanlarini, yasamlarini gibi su gibi tukettigi, tuketildigi yerlerdi bu sehir lokalleri. Uclari sararmis naylon orgu masa ortulerini garip sekilli plastik masalarla tutururlardi. Uzerleri dusen sigara korlarindan delik delik olur masa gorunurdu.
    Haaah iste gozunuzde canlandi ya biraz, Ceyhan Sehir lokalide uc assagi dort yukari boyle bir yerdi, sicak yaz aksamlari Ceyhan nehrine bakan tarafin camlarini sonuna kadar acarlardi, gidim esmezdi namussuz.
    Tavla, okey, kagit oynanmayan masalarda genelde icilirdi, tasi kafasina vurmayan, Cihar-i Dü ile 4 kapisi alinmayan, Bloflerin pistilere karismadigi, saman kagitlarina heryeri dolarcasina puantaj yazilmayan masalarda, hem icilir hem de siyaset konusulurdu. Siyaset konusulmaz, "memleket kurtarilirdi". Tezler, anti-tezler havada ucusur, mantik kurgulari, if-else donguleri falan filan.
    Oradaki sagcilarla solcular ya yeniden memur oldular ya da tuccar-mutahit. Yasayan yasadi, olen olduguyle kaldi.
    Memlekete mi ne oldu, memleket hala kurtarilmayi bekliyor, ama duble olanindan 😉


  • @caglaror En onemli seyi unutmusum. Tee o zamanlar Amerika bitti, bundan sonra kimse takmaz, yeni dunya duzeni falan filan. 35-40 yildir duzenli olarak Amerika bitiyor. Gunes Dogudan doguyor filan... Sanirim ben olene kadar da yine ara ara boyle olmaya devam edecek.
    Ne diyelim kolay gelsin herkese...


  • Seçim olan ülkelerde seçmenler 20-30 yıl sağ partilere oy verir alım güçleri düşüp, aç karnına siyaset olmayınca sol tarafa oy verirler onlarda 4 yıl kalır. Bu 4 yılda siyasetten çok çalışmaya kalkınmaya çalışılır. Karınları tok, cepleri dolunca başlarlar siyaset yapmaya, sağ partilere basarlar oyları. İyice dibe vurasıya kadar da sağ partilere oyunu verirler. Bu böyle bir kısır döngüde döner durur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum