Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
-
@jinglebells kaynağı var mı acaba?
-
@lordbolton hangi konu hakkında ki kaynak.alıntı yaparsan bir bakarım
-
@jinglebells pasaportlara tüm dünya ülkelerinin bakabilmesi?
-
ohal doneminde bununla ilgili bir şeyler hatırlıyorum.interpol turkiye ye bu sıstemi kapatmıştı.aklımda ordan kalmış sanırım.biraz araştırayım bende merak ettim.kımsenin kafasına gore pasaport kontrolu yaptığı bir sistem olduğunu sanmıyorum.
-
@lordbolton buldum var ama hemen link vermem mujdemi isterim.aslında link var ama sanırım interpol kaldırmış webden googleda kalan ekran kısa bir açıklma var.ekran goruntusu alırım koyarım.bunu foruma nasıl yuklerım onu bilmiyorum sade.@crazycells ekran goruntusu nasıl foruma eklenır.
-
-
@jinglebells iyi çok güzel artık o zaman uyduruk pasaport numaraları da elenecektir mutlaka uydurup yazan olacaktı oraya çünkü..
-
dahasıda var interpolle ilgli mesela çocouk istismarı databesi
https://www.interpol.int/Crimes/Crimes-against-children/International-Child-Sexual-Exploitation-database
buda çalıntı suça karışmış vs silahlarla ilgili
https://www.interpol.int/Crimes/Firearms-trafficking/Illicit-Arms-Records-and-tracing-Management-System-iARMS
çalıntı sanat eserleri vs
https://www.interpol.int/Crimes/Cultural-heritage-crime/Stolen-Works-of-Art-Database
buda kalan 17 databes linki
https://www.interpol.int/How-we-work/Databases/Our-17-databases -
@lordbolton Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:
@jinglebells iyi çok güzel artık o zaman uyduruk pasaport numaraları da elenecektir mutlaka uydurup yazan olacaktı oraya çünkü..
uyduruk yazanı sistem algılamayabilir.çalıntı vs olmadığı surece.ayrıca dv sistemi doğrudan interpole bağlı değildir.sonunda bir ulkenin sistemi.diğeri uluslararası.her başvuruyu bu sisteme girmek o kişileri açığa çıkarır.diğerleri en kotusu kendi ulkesi oğrenebilir.ne ulkeler var adam evden cıkar bir daha goren olmaz.ama uyduruk numara yazıp kazanana sonra vizeyı mah verirler.getir pasaportu yok adam bakıcak boyle pasaportta o ulkede yok. onu yapıcak akıllıyla tanışmak isterim şahsen konsoslosluk gorusmesinden sonra yuzundekı ifadeyi gormek icin.
-
@jinglebells Evet ama ABD isterse interpol verilerine çok rahat erişebilir. interpol=ABD=Dv sistemi gibi gidebilir diye düşünüyorum. kanalların son derece açık olduğunu düşünüyorum şahsen
-
@lordbolton bu verilere butun uye ulkeler erısebilir.her ulkede polis teskilatlarında ınterpol bırımı var ınterpole uyeyse.rastgele pasaport numarasına bır onlem alınmıştır bencede
-
@lordbolton @jinglebells su tip basvurulari unutmamak lazim, basvurularda 'balik avciligi' yapan gereksiz sirketler vardi. Elindeki database'e gore basvuru yapip (cunku basvuru icin isim-soyisim, dogum tarihi gibi temel bilgiler yetiyordu) eger kazanirsa kisiye ulasip "kazandiniz, bize para verirseniz bilgileri size iletiriz" diyen sirketler... Bu sirketleri sanirim fotograf yenilenme kurali durduramadi, cunku hala yuzsuzce ellerindeki eski fotolarla basvurulara devam ettiler. Su an pasaport numarasiyla bu sirketlerin isi cok zorlasacak, cunku basvuru zamani verdiginiz pasaportu mulakat gunu gosteremezseniz yalan bilgi verdiginiz anlasilir, sahte bilgi vermeyin diye de "butun bilgiler dogru ve tam olmali, yoksa diskalifiye olursunuz" diye sart getiriyorlar. Yani, her acidan iyi bir uygulama bence de. Hem program, hem bakanlik, hem de bizler icin win-win-win...
-
@lordbolton Kesinlikle katiliyorum bencede iyi bir uygulama.
-
Sizce bu uygulama ile birlikte şansımız yüzde kaça çıkmış olabilir?
-
dv2021 başvuru sayısı açıklanınca bellı olur.bır artış olucak kesin yalnız soyle bir durum var biz eu bolgesindeyız.pasaport almak eu bolgesinde cok ucuz ve kolay turkıye harıc.yuzde ile filan sınırlı kalır gıbıme geliyor.asya afrika olsa 2 - 3 kat derdim.
-
@jinglebells aynen doğru ama ben daha çok Avrupa bölgesi değil de ülkesel düşünüyorum 400 bin başvuru varsa ve 3500-4000 kişiye çıkıyorsa bu 400 bin kaça düşebilir. çok büyük bir düşüş bekliyorum şahsen
-
@lordbolton şuan onun oranını bilmeyiniz yarıyada ınebilir %3-5 te dusebilir.başvuran profilini tam bılmiyoruz.nekadarında pasport var ne kadarında yok belli değil.ayrıca pasaportu olmayan pasaport başvurusuda yapabilir.olanın sureside bitebilir.
-
herkes olan pasaportlar ve numarası ustunden tahmin yurutuyor.ama şu ihtimalde var.başvuru ekranında sade numara ıstenmeyebilir.geçerlilik suresi vs bilgilerde ıstenebilir.boyle bır durumda pasaportu olanın suresı bıterse oda gecersız olur.olmayanda pasaport alabılır.bu cekilis ilginc olucak.
-
Hala Extra bir ücret alınmasından yanayım umarım bir gün oda gelir kişi başı bir vize ücreti - … Bakalım görelim…. Umarım Trump onuda getirir. Yok kanada gibi göçmenlik şartları getirmesi bence gereksiz dil iş ve başka şeyler değil- onlar olsa zaten kanadaya giderim.
-
@serkanist her sene yeni bir yöntem deniyorlar. Geçen sene evrak isteme maili bu sene sosyal medya ve pasaport isteme yani dediğin yere muhakkak gelecekler ama emrah ateşin son videosunun 8:15 - 12:18 arasını seyredersen amerikalının Türkiye ile ABD yönetimleri hakkında konuşması herşeyi anlatıyor zaten
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum