Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
512 102 37.7k 69

• Benimde kanaatim şansımız çok yükselmez.hatta şöyle yapalım bakalım kaç kişi pasaportu olmadan başvuru yapıp 2020 yi kazanmış.Çok düşük bir orandır.
    Örneğin biz adına ne derseniz deyin bu Amerika rüyasına başlayınca işlerin nasıl olduğunu detaylı şekilde öğrenince(DS260 formunu tekrar açtırmamak için) ikizler 1 yaşında iken pasaportlarını çıkartmıştık.Şimdi 3.5 yaşındalar.

• İşimize yarayacak hertürlü olumlu habere ihtiyacımız var. Bu da gayet güzel bir haber. Tr den çekilişe katılacak kişileri yüzde 30 bile azaltsa şansımız artar. Başvuru zamanı youtube izleyip gaza gelenlerin önüne bir engel çıkmış olur hiçdeğilse. Ciddi ciddi göçmek isteyenlere artısı olan bir durum.

Bırkalım da birazda biz bencillik yapalım. Şansımı deneyeyim diyenler yeteri kadar bencillik yaptılar, sıra bizde... Bizim onlardan artımız var eksiğimiz yok... 👍🏻🗽🇺🇸

• Dünyada ki pasaport ücretleri yılına ve süresine göre Türkiye de ki gibi değişmekte. Ancak ortalama değerleri 10 yıllık bir pasaport için 100 dolar civarında . Amerika da 110 dolar olan pasaport ücretinin Avrupadaki ortalaması 90 dolar . Türkiye’de 2019 yılı dolar kuruna göre ise 182 dolar civarında . Dolardaki geçen yılki kura göre ise 270 dolar.

Tunus 20 dolar (5 yıllık) ve Tayland ta 29 dolar (5 yıllık) olan pasaport ücreti, İspanya da 25 dolar (10 yıllık), Singapore da 59 dolar (5 Yıllık), Rusya da 42 dolar (10 Yıllık), Polonya da 35 dolar (10 yıllık), İsrail’de 75 dolar (10 yıllık) Hindistan’da ise 23 dolar . Dünya ticaretinin önemli ülkesi olan Almanya da ise on yıllık pasaport 66 dolar , Çin’de ise 29 dolar . En pahalı ülkeler arasında olan İngiltere’de bile on yıllık pasaportlar 90 dolar .

Türkiye de pasaport ücretleri diğer dünya ülkelerinden pahalı olmasına rağmen her yurt dışı çıkışında da ayrıca 15 TL karşılığında yurt dışı çıkış harcı ödenerek pul alınması gerekiyor . Bu ücretler de TOKİ de toplanmaktadır . 2018 de toplanan miktarın 120 milyon liranın üstünde olduğu tahmin ediliyor.

Yeni havalimanın açılmasıyla birlikte geçen yıl Kadri Samsunlu’nun imzasını taşıyan duyuru ile yolculardan 20 Euro alınacağı bildirilmişti. Durumun bilet ücretleri üzerinden mi yoksa yurt dışı çıkış harcına gelecek zam ile karşılanacağı henüz belirsizliğini korusa da, vatandaşın cebinden daha çok para çıkacağı aşikar.

• @crazycells sayın @crazycells 25 yaş ve altı öğrenciler, sadece pasaport cüzdan bedeli 133.50 TL vererek 5 yıllık pasaport alabiliyorlar(bu şartları sağlayan öğrenciler harç ödemiyor iyi ki)

• @muhtaradana belki acımasız olduğumu bile dusunebilirsin ama pasaport alıcak parası olmayan kısı amerikaya nasıl gider gidersede bir şekilde ne sıkıntılar çeker bence pasaport alamayan gitmesin zaten once kendi mali durumunu iyileştirsin zaten

• @jinglebells benim bir sorum var, peki sadece başvuranın mı pasaportu olması lazım yoksa aile bireylerinin tümünün mü(eş, çocuklar)

• @muhtaradana bunu bilmiyorum dv2021 başvurusunun kayıt ekranı açılınca kesinlik kazanır bence.muhtemelen herkes için ister.

• @jinglebells ben bunu şundan dolayı söylüyorum, her insanın şu anki durumu ile 1yıl sonraki durumu aynı olmayabilir, bugün pasaport alacak parası bile olmayabilir, 1 sene sonunda çok iyi bir konumda çok iyi paralar kazanan birisi olabilir, tam tersi de olabilir, Dv lottery bir çekiliş ve umut, ben kimsenin önünün bir setle kesilmesi taraftarı değilim sadece, umut beslemek iyi bir şey sonuçta(Ama bende bu uygulama belki iyi olur düşüncesindeyim)

• @jinglebells anladım, teşekkürler

• dv 2021 başvurusuna ait Instructions travel.state.gov sitesinde yayınlanınca derhal bakılıp ona gore gerekliyse cocuklarınız dahil herkes için pasaport başvurusu yapın

• @muhtaradana

@muhtaradana Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

@jinglebells ben bunu şundan dolayı söylüyorum, her insanın şu anki durumu ile 1yıl sonraki durumu aynı olmayabilir, bugün pasaport alacak parası bile olmayabilir, 1 sene sonunda çok iyi bir konumda çok iyi paralar kazanan birisi olabilir, tam tersi de olabilir, Dv lottery bir çekiliş ve umut, ben kimsenin önünün bir setle kesilmesi taraftarı değilim sadece, umut beslemek iyi bir şey sonuçta(Ama bende bu uygulama belki iyi olur düşüncesindeyim)

dediğiniz şeyın olma ihtimalide var ama oyle bir durum sozkonusuysa amerikada tutunmakta cok zor olucaktır.maalesef konsolosluk sponsor yada parayı gormek istiyor.

• @muhtaradana Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

@crazycells sayın @crazycells 25 yaş ve altı öğrenciler, sadece pasaport cüzdan bedeli 133.50 TL vererek 5 yıllık pasaport alabiliyorlar(bu şartları sağlayan öğrenciler harç ödemiyor iyi ki)

evet, oyleymis... bilgilendirme icin tesekkurler.

1 yillik zannediyordum, 25 yasinin sonuna kadar alinabiliyormus.

foruma aktarilan bilgileri ben de ilgili konuya ekledim :slight_smile:

• @muhtaradana Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

@jinglebells benim bir sorum var, peki sadece başvuranın mı pasaportu olması lazım yoksa aile bireylerinin tümünün mü(eş, çocuklar)

ikinci iletiye aktarmistim aslinda, sadece basvuranin olmasi yeterli.

Fakat bu sart sadece basvuru sahibi icin gecerli, yani ornegin esiniz ve cocuklariniz varsa ve kendi basvurunuza ekleyecekseniz, kendileri icin pasaport bilgisi istenmeyecek. Eger esiniz ayri bir basvuru yapacaksa, tabii ki o durumda kendi basvurusunda sadece kendisinden pasaport bilgisi istenecek...

• @crazycells şimdi okudum, aslında soruyu sormadan ilk iletiyi dikkatlice okumuştum orada göremeyince sordum, kusura bakmayın🙏bilgi için teşekkür ederim

• @jinglebells Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

dv 2021 başvurusuna ait Instructions travel.state.gov sitesinde yayınlanınca derhal bakılıp ona gore gerekliyse cocuklarınız dahil herkes için pasaport başvurusu yapın

30 gunluk halk yorumu periyodu var, eger bu surecte cok guclu bir endise gelirse, bunu goz onunde bulundurup degisiklikler yapip son halini yayimlarlar. Ama bu uygulama oyle bir uygulama degil :slight_smile: , tam tersi programi daha da iyilestiren ve gereksiz basvurularin onune gecen bir uygulama, dolayisiyla elestiriden cok destek gelecektir buna. 30 gunluk surec sonunda da ayni sekilde "final rule" olarak basilip uygulamaya konulacaktir diye dusunuyorum. Ekim-Kasim aylarina daha cok var, o nedenle o zamana kadar uygulamaya gecmis olacaktir...

• ⭐⭐

çok iyi olmus tugralı doblocu takımı dayoglu emmooooglu bacolarbu sene yok artık

• Uygulama hayata geçerse güzel olur. Dediğiniz gibi öylesine başvuru yapanları ciddi oranda engellerken bence en çok evli çiftlerin eşlerine nede olsa çıkmaz deyip katılanları işin ciddiyetini hissettirip boşuna katılımlarını ve boşuna giden kazananları düşürecektir.

Pegasus sahibi Ali Sabancı; Pegasus'u kurduğu yıl en az lise mezunu ve ingilizce bilen 128 personel alacak . Kriterleri sağlamadıkları halde 76000 kişi katılmış. Bunun üzerine işe başvuruda 15 TL kayıt parası almaya başlıyorlar. Bir anda 4000-5000 lere iniyor başvurular.

• Bu ileti silindi!

• @fposul Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

2020 seçilenlerini etkileyecek mi

Sorunuzu anlayamadim, nasil bir etkiden bahsediyorsunuz?

• @fposul Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

2020 seçilenlerini etkileyecek mi

Çekilişe katılmak için pasaport gerekli değildi. Artık gerekli olacak. 2020 kazananlar zaten pasaport çıkartmak zorunda.

Benzer Başlıklar

• Greencard arkaplan değiştirme

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    242 Bakış
    crazycellsC
    @thermo suradan devam edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir/
  • Greencard (sponsorluk)

2
    0 Oy
    2 İleti
    547 Bakış
    crazycellsC
    @berkayy11 Greencard (sponsorluk) içinde söyledi: Merhabalar Sponsorluk yoluyla greencard ı almış biriyle evlensem bende greencard sahibi olabilirmiyim? Greencard ı almak için illaki Abd vatandaşıylamı evlenmek gerekli yoksa greencardı almış biriyle evlenmek yeterli olurmu? Eger Green Card alma surecinde ya da oncesinde evlenirseniz siz de dosyasina eklenirsiniz, ama Green Card'i aldiktan sonra evlenirseniz ya da evli olsaniz bile oncesinde surece dahil olmazsaniz o durumda F2A basvurusu yapmaniz gerekecek. Ilgili konu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari
  • Evlilik ile Greencard

6
    0 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @Liliac, içinde söyledi: Evlilik ile Greencard Merhabalar ben greencardliyim 4 sene ulke disinda kaldim gecerli sebeplerim vardi tekrar ulkeye giris yaptim. Nisanliyim ve nisanlimi en kisa surede buraya getirmek istiyorum. iltica basvurusunda bulunsa sponsor olan biriyle benim bulundugum yere getirilse iltica eden biri greencardli biriyle evlenebilir mi sorum bu. Birde ben evlenip bosandigim icin greencardimi eski esim sayesinde almistim cekilis ona cikmisti buda bir sorun teskil eder mi ? Cevaplar icin simdiden tesekkuler:) Maalesef Green Card'lilar nisanlilarina sponsor olamiyorlar, ABD vatandasi olduktan sonra nisanliniza K1 ile sponsor olabilirsiniz. Genelde yeniden evlenip Green Card sponsoru olacaksaniz gocmen olma tarihinizin ustunden en az 5 yil gecmis olmasini istiyorlar.
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

1
    4 Oy
    1 İleti
    839 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k