@gizemyavuz92 Government Grant Konulu Telefon Çağrısı içinde söyledi:
Herkese selamlar arkadaşlar.
Dün tuhaf bir olay yaşadık, yaşanılan olayı buraya aktarmak istedim ki yeni gelen arkadaşlara yardımı olsun hem de diğer arkadaşların da bilgileri olsun diyerek, olaya geliyorum..
Dün beni +1 445 316 8279 United States den bir numara aradı. Telefondaki adama başta yanlış kişiyi aradığını söyledim, yeni telefon hattı alanlarda bu sık sık olacaktır veya oluyordur başkasını arıyorlar veya spam arama yapıyorlar reklam vs. amaçlı.. Adam da ısrarla ' hayır isminiz kim olduğunuz önemli değil, sizin telefon numaranız government tarafından rastgele seçildi, geliriniz düşük olduğu için ( adam attı ve tuttu resmen!) siz bu seneki para yardımını almaya hak kazandınız. Tutar da $9200 !' Ben doğru anladım tabi ama telefonu hemen eşime verdim, dedim bir adam var böyle böyle diyor, bi de sen konuş belki ben yanlış anladım dedim
aldı ona da aynılarını anlattı adam, sonra bize yine kendi uydurduğu Grant ID numarası verdi ve $200'lık google play kartına ihtiyacımız olduğunu ve parayı ona atacaklarını, en güvenli yolun bu olduğunu söyledi
Tabi eşim de böyle bir şeye inanamayacağını bunun bir Fraud olabileceğini söyledi bunun üzerine adam bir internet sitesi verdi, biz legaliz şöyleyiz böyleyiz diyerek, obama.net diye bir site.. En sonunda eşim inanmadığını başka bir arkadaşımızı arayıp soracağını falan söyleyince adam hemen vazgeçti, siz kartı alınca tekrar ararsınız ben Richard White (Walter White'ın kuzeni mi artık neyimse
) dedi.. Biz baya güldük tabi kapatınca ama ilk başta gelirimizin düşün olduğunu söyleyince, parayı ve United States aramasını görünce yoksa mı demedik değil, ta ki olayı Google play card'a bağlayana kadar 
Başvurmadan zaten devlet kimselere ne para yardımı ne yiyecek yardımı ne de sağlık sigortası yapar.. Başvurmadığınız halde böyle bir arama ve bu yönergelerle gelen kimseler olursa sakın itimat etmeyin 
Yine böyle bir durum olursa paylaşırım, sizler de paylaşmayı unutmayın.
Not: Para da iyi paraydı hee 
Bilgilendirme icin tesekkurler, evet "government grant" konulu bir scam furyasi var, genelde kosulsuz rastgele secildiginiz ya da background check ile suc cikmazsa alacaksiniz gibi vaatler veriliyor.
Bu tur scam'lerin amaci sizin kisisel bilgilerinize erismek. Dolayisiyla kesinlikle ne isminizi, ne adresinizi, ne de baska kisisel bilgilerinizi telefonda boyle arayanlara vermeyin.
Bu tur aramalara kesinlikle itibar etmeyin ve hatta numarayi FTC'ye sikayet edin:
https://www.ftccomplaintassistant.gov/