Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV Kapsamında İkinci Giriş Kartla Mı Yapılmalı?

• Herkese merhabalar ve 2020 için bol şanslar.
    2019 DV talihlisiyim. Nisan ayı ortasında ilk girişimi pasaporta basılan vize ve sarı zarf ile yaptım. Hatta gider gitmez ikinci günümde SSN numaramı da aldım. Daha sonra işlerimi toparlayıp kalıcı gidişi yapmak amacıyla Türkiye'ye döndüm.

Önümüzdeki ay içerisinde ABD'ye ikinci (ve inşallah kalıcı) girişi yapmayı planlıyorum. Ancak geçen hafta itibariyle ABD'deki adresime Green Card'ım gönderildi. Bu adreste şu an arkadaşlarım oturmaya devam ediyorlar. Dolayısıyla gerekirse kartı bana posta yoluyla göndermeleri mümkün.

Benim sormak istediğim, ikinci girişi yine pasaportumdaki vize ile mi yapmalıyım, yoksa Green Card'ımı posta yoluyla alıp kart ile mi giriş yapmalıyım? Bu ikisi ile giriş açısından bir fark var mıdır? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hgdemirler DV Kapsamında İkinci Giriş Kartla Mı Yapılmalı? içinde söyledi:

Herkese merhabalar ve 2020 için bol şanslar.
    2019 DV talihlisiyim. Nisan ayı ortasında ilk girişimi pasaporta basılan vize ve sarı zarf ile yaptım. Hatta gider gitmez ikinci günümde SSN numaramı da aldım. Daha sonra işlerimi toparlayıp kalıcı gidişi yapmak amacıyla Türkiye'ye döndüm.

Önümüzdeki ay içerisinde ABD'ye ikinci (ve inşallah kalıcı) girişi yapmayı planlıyorum. Ancak geçen hafta itibariyle ABD'deki adresime Green Card'ım gönderildi. Bu adreste şu an arkadaşlarım oturmaya devam ediyorlar. Dolayısıyla gerekirse kartı bana posta yoluyla göndermeleri mümkün.

Benim sormak istediğim, ikinci girişi yine pasaportumdaki vize ile mi yapmalıyım, yoksa Green Card'ımı posta yoluyla alıp kart ile mi giriş yapmalıyım? Bu ikisi ile giriş açısından bir fark var mıdır? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Aktarmali ucus yapacaksaniz kartla yapmanizi oneririm. Aktarmasiz ucus icin ikisi arasinda herhangi bir fark yok.

Su mesajima bakin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/158

Ayrica su konuya da bakabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

Benzer Başlıklar

• Green Card ile Girişte Yeşil Pasaport Sıkıntı Yaratır mı?

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    7
    0 Oy
    7 İleti
    2k Bakış
    D
    Kendi hakkınız olup yeşil alıyorsanız sıkıntı yok zaten 10 yıl süresi var artık. Üstündeki vize basılı pasaport 10 yıl boyunca geçerli olduğundan ülkeye girişlerde 10 yıl kafanız rahat eder ki zaten düşünceniz varsa 5 yıl sonunda ABD vatandaşı olacaksınız. Yeşil hakkı olan birinin çocuğuysanız o zaman yanlış hatırlamıyorsam 25 yaşınıza kadar geçerli bir pasaport verecekleri için bir süre sonra pasaportunuz iptal olacak ve bu sefer iki pasaport taşımak zorunda kalacaksınız. 1 tanesi geçerli pasaport, diğeri vize basılı eski pasaport olmak üzere. Böyle bir durum varsa bordo pasaporta vize işletmek daha mantıklı bir karar olur gibi. Yine de forumdan arkadaşlar düzeltebilir belki yanlış bildiğim bir nokta vardır.
  • Amerika ilk giriş tecrübesi

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    13
    28 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @roccorocco Evet, ilk giristen sonra vize 12 ay sureyle green card yerine gececek. ABD'ye kart olmadan sorunsuz girebilirsiniz. Ama baska ulkelerden (kart veya gecerli vize olmadan) aktarma yaparken sorun olabilir, o nedenle aktarmasiz ucus tercih edin.
  • ikinci girişten önce birkaç önemli soru

5
    0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    B
    ilk girşimi 2018 nisanda yaptım yani daha 3 ay oldu. cevaplarınız için çok teşekkürler
  • 2019 DV Çekiliş Sonuçları (ANKET)

71
    8 Oy
    71 İleti
    15k Bakış
    solitaS
    2.katilisimdi malesef bu yil day cikmadi...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k