Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• @caat DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:

@olcayist Hocam valla farketmez 6 ayda olur sonuçta 6 aylık eğitimlere de i-20 formu veriyorlar. Hem maliyeti de daha az oluyor bu tercih meselesi gibi duruyor sanırım. Ama şöyle bir sorun var kafamda madem ucuz kurslara vize vermiyorlar e biz kayıt sildirdiğimizde tekrar ucuz veya bedava eğitim veren kurumların bizim kalmamız için herhangi bir olanak sağlıyor mu bu öğrenci burada devam edecek diye? yani sonra kayıt sildirdik kalma amacın kalmadı naş ülkene demesin abd.

Bencede biraz garip gibi🙂 ama şu varki herşey burdaki konsolosluk tan vizeyi koparabilme mantığına göre işliyor sanirim😎 yani köprüyü geçmek önemli 🙂👍 sonra oraya gidince de başka bir mantalite işliyor demekki. Yani bütün olay burayı çözmekte 👍

• @caat birde sen ordaki 1 aydan sonra kursu beğenmeme gibi bir hakkın var yani. Sonuçta müşteri hakki😊 bu nekadar hakta görünse vize aşamasında filan buna dair bir olasılığı düşünmemişler sanirim.

• O gemi bir gün gelecek... :slight_smile:

• Bu sene bizde eşimle Allahın izniyle başvuru yapıcaz. Umarım ilk çekilişte çıkanlar kervanından oluruz.

• Şuraya bir not bırakayım da seneye bakarim..😁2019 ve 2020 başvurduk ama olmadı.☹️2021 inşallah yuzumuze Güler ve olur.Hey Amerika bu sene bizi es geçmede şu sürecide birde biz yaşayalım.

• @caat Güzel, kurstaki 1 ay ve sonra cayma işi gayet mantıklı buna derinleşe bilirim, biraz araştırayım net bir şeyler yazarım.

• @topraxxx ben de öğrencilik işleri için kooperatif kuralım demeye getiriyorum. E2 için vize taliplisinin 50 bin $ yatırım ( bu eyaletlere göre değişiyor kesin bir rakam değil tavsiye edilen tahmini bir miktar) yapması gerekiyor. Parayı banka kanalıyla aktarmalı. Ve işletmenin en az %50 sine sahip olmalı. Başkalarına da sponsor olması için çok kuvvetli bir mali yapısı olmalı. Bir H1 sponsorluğu bile evrakiydi avukatiydi 3 bin $ tutuyor. Benim bahsettiğim öğrenci kooperatiflere maliyetler daha düşük. Sabit harcama az. Bankada gösterilmesi gereken para az.

• @topraxxx DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:

Ara ara benim gibi dv lottery sitesine girip numarasını tekrar kontrol edenler el kaldırsın 🤣😅🤭😁🤗🗽😰👍🏻🇺🇸

şaka gibi :) en az günde 1 kere bakıyorum :smile:

• @ibrahimasar sunduğun fikirleri dikkat ile takip ediyorum hocam yasal prosedürlere tam anlamı ile vakıf olmak lazım net bir planlama şart sonuç aşamasına gelindiğinde parçası olabilmek için payeme düşeni yerine getirmekten geri durmam beklemedeyim

• @birumut ben bu ucuz kursa vize verilmiyor sözüne inanmıyorum. Öğrencilerle direk iletisime geçen her kurs için ortaya atılan bir şehir efsanesi bence bu. Örneğin Zoni için her yerde bu bilgi yazıyor.Vize için paravan görülüyor denliyor. Istanbuldaki bütün acenteler Zoni den kurs satıyor. Bence bunu acenteler biz bilgisiz adayları korkutup giriskenligin önünü kesmek için bilerek ortaya atıyor ve adeta forumlari trolluyorlar. Amerika bu yaa. Öyle usulsüzlük yapan okulu sadece vize vermeyerek mi cezalandiracaklar. Kökünü kazirlar valla.

• Hey maşallah şimdiden 8 sayfa olmuş 😂😂

• @proff01 hocam turist vizesi denedim alamadım. 4 yıllık işyeri yıllık 600 bin tl ciro son 3 ayda 60 bin tl banka hareketi ev tapusu vs sunduk. Karı koca gidip gelecek şekilde ve 12 yaşında kizimizi 15 gunlugune burada bırakacak şekilde tatile çıkacağımızı beyan ettik. Evraklara bile bakmadan RED verdiler. Yüzlerce kişi RED aldı aynı gün gözümüzün önünde. Biraz ugrastirarak da olsa öğrencilerin hemen hepsine vize verdiklerini gördüm.

• @proff01 lütfen araştıralım bir şeyler çıkabilir belki. Bende araştırmaya devam edeceğim.

• @ibrahimasar benim anlatmak istediğimde buydu arkadaşlara İbrahim Bey. İsterseniz konuyu dil okulu bölümüne taşıyalım hem daha alakalı bir başlık altında tartışmış oluruz ne dersiniz?

• @ibrahimasar bende master olayını araştırıyorum. Olabilirse en az 4 yıl garanti gibi. Neden olmasın

• Artık işimi sadece şansa lotoya bırakmak istemiyorum

• @ibrahimasar Senin iş daha da karışık eş ve çocuk durumu da var sende! Turist vizelerinin bir çoğu olumsuz sonuçlanıyor farkındayım ama eş çocuk para size neden red çıkmış onu anlamadım.Sıkıntılı bir süreçte mi gittiniz acaba malum başımızda sığır sürüsü var sürekli abd ye b*k atan!! Neyse bunları geride bırakalım . Şimdi siz diyorsunuz ki bu iş f1 ile uygun peki tek kişi için tam bir maliyet raporu çıkardınız mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@olcayist DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:

@ibrahimasar emeğine sağlık her olasılığı düşünmüş arastirmissin🙂 ama anlamadığım 25 30 kişiye ne gerek var🤔

Işin inceliği burada yatıyor. Nihayet sen takıldın ve sordun 25-30 kişi neden diye. Diğer yorumlarda kısaca değindiğim kooperatif oluşumunu kuracağız. Aslında bizim Türk tipi akıl için pek mümkün olmayan birşey bu. O yüzden de gidemiyoruz. Örneğin ben ticaret yapıyorum. 5-6 bin dolar hesapta gösterilecek olan para en az 3 aylık hesap dökümü ile isteniyor. Ben 35 binlirami 3 ay biritirerek de olsa banka hesabimda bekletemem. Sürekli lazım o para bana. Kiminin bu kadar birikim yapacak imkanı da yok. Kimi de aynı benim gibi bekletmeye tahammülü yok. Fakat sabit giderler için 1000 dolari ayırıp harcadım gözüyle bakabilir ve geri dönüşünü beklemeyebilirim. Bu durumdaki 30 kişi bir araya gelirsek 1000 er dolardan 30 bin dolarimiz olur. Aramızda çekiliş yapıp sıralama yapariz. o sıraya göre her seferinde 5 - 6 kişi gidecek şekilde o kişilerin hesaplarına 5-6 bin usd yi yatırıp geçecek olan 3 aylık sürede farklı 2-3 okula 30 kişinin kayıtlarını yaptiririz. Kayıt tarihlerini aramızda belirlediğimiz gitme sırasına göre yaparız. Gidecek kişi vizesini alınca bankadan parasını çekip bir sonraki gideceklerden birinin hesabına aktarır. Gidecek olanın bilet masrafı vs de koperatif bünyesindeki ortak paradan sağlanır. Giden oraya henüz varmadan is ve konaklama yeri için yapılabilecek ayarlama yapılır. Kurs ve konaklama ücretini cebine koyup giden kişi en hızlı şekilde ise girip para kazanmaya başlar ve geride kalıp gelecek olanlara maddi ve lojistik destek sağlar. Kooperatife belli bir miktar para gönderir. Varişlarinda arkasindan gelecek olanlari karşılar, is olanaklarını hizlandirir vesaire detaylar anlaşacak kişi sayısı olustugunda netlestirilir. Yani birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için çalışırız. Yoksa burada boooyle kedi gibi bekleriz.

• ⭐⭐⭐⭐

@proff01 sıkıntılı süreç her zaman var. O ara amerikan in suriyeden çekilme konusunda kavga ediyorlardı. Hangi gün her hangi bir sebeple kavga etmiyorlar ki?

• merhaba arkadaşlar , herkese 2021 çekilişinde bol şans, keşke sayısal loto gibi her hafta çekilse

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k