DV2021 Bekleme Odası
-
@birumut Bir video altında gördüğüm yorumu aktarıyorum:
Hadi bekarlara bir kıyak yapayım. Buda size benden hediye olsun. Emrah kardeşimin dediği doğru ucuz kurslara vize vermiyorlar. Berlitz, Kaplan bunlar yılların dil okulları bunlara veriyorlar. Yöntem şu bunun gibi pahalı kurslara 1 yıllık kayıt oluyorsun.Kayıt ücretini veriyorsun. Amerika'ya gidip kursa başlıyorsun. Sonra nasıl oluyorsa oluyor kursu beğenmiyorsun. Tüketici hakları gereği cayma hakkını 1 ay içerisinde kullanıyorsun. 1 aylık paranı yakıyorsun 11 aylık paranı geri alıyorsun. Sonra vize statünün düşmemesi için daha ucuz ya da bedava bir kursa kayıt oluyorsun. Bu arada her türlü sosyal hayata takılıp Amerika'da oturma ve çalışma müsaadesine sahip olan biriyle aşk evliliği yapıyorsun. Eğer aşkın 5 sene sonra biterse sorun yok artık seninde oturma ve çalışma müsaaden vaaaar...
sizlerde bakınız lütfen: @ibrahimasar @Oradaki @proff01
tabii evlenme işi herkes için geçerli değil. -
Ara ara benim gibi dv lottery sitesine girip numarasını tekrar kontrol edenler el kaldırsın 🤣😅🤭😁🤗🗽😰👍🏻🇺🇸
-
@topraxxx DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:
Ara ara benim gibi dv lottery sitesine girip numarasını tekrar kontrol edenler el kaldırsın 🤣😅🤭😁🤗🗽😰👍🏻🇺🇸
Aynen ne yapsak aynı degismiyor🤔🙂👍
-
@caat çok iyi bir fikir gibi😀 turk akli hemen sistemin açığını buluyoruz işte 🤣 peki neden 6 ay digilde 1 yıl?
-
@olcayist Hocam valla farketmez 6 ayda olur sonuçta 6 aylık eğitimlere de i-20 formu veriyorlar. Hem maliyeti de daha az oluyor bu tercih meselesi gibi duruyor sanırım. Ama şöyle bir sorun var kafamda madem ucuz kurslara vize vermiyorlar e biz kayıt sildirdiğimizde tekrar ucuz veya bedava eğitim veren kurumların bizim kalmamız için herhangi bir olanak sağlıyor mu bu öğrenci burada devam edecek diye? yani sonra kayıt sildirdik kalma amacın kalmadı naş ülkene demesin abd.
-
@caat DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:
@olcayist Hocam valla farketmez 6 ayda olur sonuçta 6 aylık eğitimlere de i-20 formu veriyorlar. Hem maliyeti de daha az oluyor bu tercih meselesi gibi duruyor sanırım. Ama şöyle bir sorun var kafamda madem ucuz kurslara vize vermiyorlar e biz kayıt sildirdiğimizde tekrar ucuz veya bedava eğitim veren kurumların bizim kalmamız için herhangi bir olanak sağlıyor mu bu öğrenci burada devam edecek diye? yani sonra kayıt sildirdik kalma amacın kalmadı naş ülkene demesin abd.
Bencede biraz garip gibi🙂 ama şu varki herşey burdaki konsolosluk tan vizeyi koparabilme mantığına göre işliyor sanirim😎 yani köprüyü geçmek önemli 🙂👍 sonra oraya gidince de başka bir mantalite işliyor demekki. Yani bütün olay burayı çözmekte 👍
-
@caat birde sen ordaki 1 aydan sonra kursu beğenmeme gibi bir hakkın var yani. Sonuçta müşteri hakki😊 bu nekadar hakta görünse vize aşamasında filan buna dair bir olasılığı düşünmemişler sanirim.
-
O gemi bir gün gelecek... :slight_smile:
-
Bu sene bizde eşimle Allahın izniyle başvuru yapıcaz. Umarım ilk çekilişte çıkanlar kervanından oluruz.
-
Şuraya bir not bırakayım da seneye bakarim..😁2019 ve 2020 başvurduk ama olmadı.☹️2021 inşallah yuzumuze Güler ve olur.Hey Amerika bu sene bizi es geçmede şu sürecide birde biz yaşayalım.
-
@caat Güzel, kurstaki 1 ay ve sonra cayma işi gayet mantıklı buna derinleşe bilirim, biraz araştırayım net bir şeyler yazarım.
-
@topraxxx ben de öğrencilik işleri için kooperatif kuralım demeye getiriyorum. E2 için vize taliplisinin 50 bin $ yatırım ( bu eyaletlere göre değişiyor kesin bir rakam değil tavsiye edilen tahmini bir miktar) yapması gerekiyor. Parayı banka kanalıyla aktarmalı. Ve işletmenin en az %50 sine sahip olmalı. Başkalarına da sponsor olması için çok kuvvetli bir mali yapısı olmalı. Bir H1 sponsorluğu bile evrakiydi avukatiydi 3 bin $ tutuyor. Benim bahsettiğim öğrenci kooperatiflere maliyetler daha düşük. Sabit harcama az. Bankada gösterilmesi gereken para az.
-
@topraxxx DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:
şaka gibi :) en az günde 1 kere bakıyorum :smile:
-
@ibrahimasar sunduğun fikirleri dikkat ile takip ediyorum hocam yasal prosedürlere tam anlamı ile vakıf olmak lazım net bir planlama şart sonuç aşamasına gelindiğinde parçası olabilmek için payeme düşeni yerine getirmekten geri durmam beklemedeyim
-
@birumut ben bu ucuz kursa vize verilmiyor sözüne inanmıyorum. Öğrencilerle direk iletisime geçen her kurs için ortaya atılan bir şehir efsanesi bence bu. Örneğin Zoni için her yerde bu bilgi yazıyor.Vize için paravan görülüyor denliyor. Istanbuldaki bütün acenteler Zoni den kurs satıyor. Bence bunu acenteler biz bilgisiz adayları korkutup giriskenligin önünü kesmek için bilerek ortaya atıyor ve adeta forumlari trolluyorlar. Amerika bu yaa. Öyle usulsüzlük yapan okulu sadece vize vermeyerek mi cezalandiracaklar. Kökünü kazirlar valla.
-
Hey maşallah şimdiden 8 sayfa olmuş 😂😂
-
@proff01 hocam turist vizesi denedim alamadım. 4 yıllık işyeri yıllık 600 bin tl ciro son 3 ayda 60 bin tl banka hareketi ev tapusu vs sunduk. Karı koca gidip gelecek şekilde ve 12 yaşında kizimizi 15 gunlugune burada bırakacak şekilde tatile çıkacağımızı beyan ettik. Evraklara bile bakmadan RED verdiler. Yüzlerce kişi RED aldı aynı gün gözümüzün önünde. Biraz ugrastirarak da olsa öğrencilerin hemen hepsine vize verdiklerini gördüm.
-
@proff01 lütfen araştıralım bir şeyler çıkabilir belki. Bende araştırmaya devam edeceğim.
-
@ibrahimasar benim anlatmak istediğimde buydu arkadaşlara İbrahim Bey. İsterseniz konuyu dil okulu bölümüne taşıyalım hem daha alakalı bir başlık altında tartışmış oluruz ne dersiniz?
-
@ibrahimasar bende master olayını araştırıyorum. Olabilirse en az 4 yıl garanti gibi. Neden olmasın
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum