DV2020 bekleme odası
-
Listeningten 8 alan kanadada gocmen olabilir diye kim dedi?
-
O sizin dediginiz gocmen olupta vatandaslik statusune basvuruda ek olarak fazla puan almak icin ielts yada toefl score gosteriliyor.
-
listening 8 reading speaking ve writing den 7 puan alındığında bayağı yüksek puan oluyor. En azından benim için yetiyor.
-
Bu ileti silindi! -
........
-
ben yüksek puan için demiştim isterseniz deneyin bakın listening 8 reading writing speaking 7 olunca bayağı puan getiriyor. Ama listening 7.5 olsa bayağı puan düşüyor.
-
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp buradan bakabilirsiniz
-
göçmenlik için minimum her birinden 6 puan alınması gerekiyor. Ama Kanada tecrübesi yoksa kesinlikle 6 puana havuzdan seçilme ihtimaliniz olmuyor.
-
@SUV2019 kesinlikle haklisiniz. Minumum kaç puan olduğu önemli değil. Dediginiz gibi listening den en az 8 almanız puan açısından çok fark yaratıyor. Hesaplamada puanınız 450 ve üzeri ise şansınız var. Takıp ediyorsunuzdur mutlaka. Bu aralar puanlar 450 den aşağı düşmüyor bildiğim kadarıyla. Şahsen puanım tutsa kanada önceliğim ama maalesef. Burada bazı insanlar kanadayı kucumsuyordu bir aralar. Çok şaşırmıştım. Zira eğitim, sağlık, güvenlik vs. her açıdan amerikadan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
-
Bu ileti silindi! -
400 puanı geçseniz yetiyor. Ontario 400 üzeri puanı olanlara eyalet göçmenliği veriyor.
-
@Labrador 3 defa gittim. 2 defa dil okulu için 1 defa turist vizesi ile. Dil okulu için 3 er ay kaldım.
-
Kanada ve ABD yi kıyaslarsak ABD de iş bulmak daha kolay. Araba benzin konut daha ucuz. Zaten Kanadanın ekonomisinin ABD ye bağlı oldugunuda Kanadadaki çoğu yerleşimin ABD sınırına yakın kurulduğunu görünce anlaşılıyor.
-
Anladım. Yani açıkçası benim için şuan bulunduğum yerden daha iyi olacağı kesin. Amerika için önceliğim yoktu. Akrabalarim kanadada. Bir süre avustralya da yaşadım. Umarım kazanırsam kesinlikle yerleşeceğim her ne kadar gelirim Türkiye standartlarına göre iyi olsa da. Zaten sorun maddi değil yada gidince zengin olmak değil amaç🙂 Az kaldı bakalım.
-
Kaldı 5 gün. Aynen katılıyorum. Evet maksat zengin olmak değil, iyi bir çevrede iyi insanlarla etkileşimde olmak.
-
Kanada da 9 ay kaldim. Kanadanin ekonomisi amerikayla neredeyse ayni. Hatta saatlik ucreti 2018 de 10 dan 15 e yukselttiler. Daha guvenli. Saglik ucuz. Herkes kafasina gore silahlanamiyor.
-
@aysegul teşekkür ederim :)
-
@hcanbyrm Evet söylenenlere göre sağlık ve bireysel silahlanma ciddi durumlar. Amerika sohbetleri isimli youtube kanalında kadın dil kursundaki bir durumu anlatıyor. Öğrenci sınıfa silah ile gelmis ve lavaboya giderken öğretmen çantanı da yanında götür demiş. Birde diyor ki başlarda anlamamıştım ama öğretmenler her ders başlangıcında silahınız varsa görünmeyecek biryere koyun ders esnasında vs diye uyarıyor🙄.
-
Bu forum sitesinde 3800 kişi var. Her 100 kişiden 1 kişiye çıktığını düşünürsek bu forumdan en az 38 kişiye çıkması lazım en iyi ihtimalle . Kötü ihtimal diyelim forumdan 1000 kişiden birine çıksa en kötü ihtimal de 4 kişiye bu forumdan çıkacak green card.
-
@suv2019 Kaçıncı başvurun? Açıkçası ben geçen yıl büyük hayaller sonucu kazanamadığımı öğrendikten sonra bu yil çok fazla şaaapmiyorum🙂. Ha çıkmasını istemiyor muyum tabi ki cok istiyorum. Ama ihtimaller dahilinde kendimi frenliyorum bir yandan.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum