Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mendebur ben burada ''armut piş, ağzıma düş'' düzeni hayali kuran birilerinin olduğunu sanmıyorum! Herkesin tek derdi sarf ettiği gayretin karşılığını almak ya zaten!


  • gayet haklı bir şekilde sadece hakkımız olanın karşığını istiyoruz. Adalet, vicdan, eşitlik, Ahlak vb. temiz bir toplum istiyoruz. Çocuğuma okul, öğretmen araştırırken kaygı duymamak istiyorum ve geleceğinden endişe etmemek. Bunlar gayet insani ihtiyaçlar ya da devletinden beklentiler, adı her neyse... Yoksa kim bırakıp gitmek ister ki?
    Sevgiler, saygılar Diyarbakır' a kaldı 21 gün 🙂


  • @dreams_usa var... herkes için genelleme yapmıyorum ama özellikle bu başlığı ilk gününden itibaren düzenli takip ediyorum, geçmiş bazı postlara bakarsanız bazı kişilerin tek çıkış noktasını grene card a bağladığını bütün umutlarını bu Loto çekilişine bağladığını görebilirsiniz. İnsanların şahsi algılamasını istemediğim için bireysel cevap vermektense özellikle böyle bir genel post attım.


  • @mendebur bütün umudu green carda bağlamakla, armut piş ağzıma düş hayali arasında bir bağ kuramadım. Ben umudunu Amerikaya bağlayan kimse yok demedim, aksine umudunu Amerikaya bağlayanlarla dolu burası ve onlardan biri de benim!
    Tekrar belirtmek isterim, herkes alın terinin, emeğinin hakkının peşinde.
    Saygılar...


  • Temiz bir toplum yetiştirebilmek için önce kendimizi düzeltmeliyiz.
    Şahsi kanaatimdir. Toplumun düzelmesini beklemek veya birden bunun olması beklemek zaten imkansızı istemek gibi 🙂
    Kendimizi düzelterek, çoluk çocuğumuza örnek bir anne baba olarak, onlara dürüstlüğü aşılayarak başlayabiliriz.


  • ........


  • acayip bir aydınlanma geldi 😃
    amerika ile ilgili bütün hayallerim minimuma indi ve son 15 gündür falan saldım iyice.
    Bu iyiye işaret mi? Yoksa (mecazi anlamda) ölmeden önceki son güzellikler mi? :))))


  • @apex :)Bence fırtınadan önce ki sessizlik 🙂


  • Herkese selamlar 2018 Kasım’da green card başvurusu yaptım ve confirmation numaramı kaybettim.Şimdi siteden forgot confirmation number sekmesine tıklıyorum ama sadece DV2019 için şifre hatırlatma seçeneği var.DV2020 için olan hatırlatma,sonuçlar açıklandıktan sonra mı belli oluyor?Daha önce başına gelen var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @luckyone16 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Herkese selamlar 2018 Kasım’da green card başvurusu yaptım ve confirmation numaramı kaybettim.Şimdi siteden forgot confirmation number sekmesine tıklıyorum ama sadece DV2019 için şifre hatırlatma seçeneği var.DV2020 için olan hatırlatma,sonuçlar açıklandıktan sonra mı belli oluyor?Daha önce başına gelen var mı?

    Evet, sonuclar aciklandiktan sonra deneyebilirsiniz.


  • @crazycells Teşekkürler.


  • @mendebur Selamlar büyük şirketlerin kendilerine ait shop'larında uzun yıllar yöneticilik yaptım. Kendimi alnı terlememiş biri olarak görmediğim gibi armutlu benzetmeyi birçok arkadaşın burada hakettiğini sanmıyorum. Aynı zamanda umut etmek, umuda yolculuğu hayal etmek ayıp birşey değil sizin çocuklarınız için duyduğunuz kaygıları bende duyuyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu kriz aşamasında işsiz kalmış biri olarak umut etmek en doğal hakkım olsa gerek. Sizin gibi çok uluslu bir amerikan şirketinde çalışan arkadaşımda geçenlerde işsiz kaldı, sizin ve benim duyduğumuz kaygılar şu anda onda tavan geçen ay konuştuğumuzda ahkam kesip caka satıyordu, yapma dedim; şimdi ise oda gc umudu ile bekliyor. Sözün özü biz beyaz yakalılar işsiz kalınca bu koşullarda iş bulmamız daha da zor. Ne olduğumuzu değil ne olacağımızı sorgulamamız daha doğru olur. Burada ki birkaç kişinin yaptığını değil çoğunluğun umutları ile bizde umutlanmalıyız. Ayrıca çaresi kalmamış insanlarında tek kurşununu gc için kullanmalarını da hor görmemeliyiz.

  • Yasaklı

    @mendebur DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @numbwalker Ben kendi adıma cevaplayayım, bahsettiğin rakamın üzerinde kazanıyorum, çok iyi bir Amerikan firmasında çalışıyorum. Her özel sektör çalışanının olduğu kadar iş kaygım var ama şöyle söyleyeyim bir üst terfime az bir zaman kaldı... Dışarıdan baktığımda şükürler olsun iyi şartlarda yaşıyorum. 2 ufak çocuğum var ve her geçen gün yozlaşan toplumda onlara iyi bir eğitim olacağı sağlayabilme korkusu yaşıyorum.. sırf bu yüzden her şeyi geride bırakıp pizza dağıtmayı , uber, çift yapmayı göze almış durumdayım. Benim temel paydam ekonomi değil, işsizlikle değil bunlar yüzeysel şeyler..
    Neden bu cevabı yazıyorum, ben bu sorunları burada aşamayanların orada da çok da aşabileceklerini düşünmüyorum, Amerika bir çıkış yolu değil, evet avantajları var ama armut piş ağzıma düş bir düzen yok... bence hayatta en değerli olgu alın teridir, siz başarabilmek için yeterli gayreti sarf ederseniz sonuçlarını almak için herhangi seçili bir ülkede olmanıza gerek yok.

    size katılıyorum @Mendebur gitmek istiyorsam iki önemli sebebi var birincisi egitim olanakları ikincisi ise daha iyi bir hayat standardı.. Fakat agır basan ilk sebeb... Egitim sistemimiz vakti zamanında(yaklaşık 40 yıl kadar önce) öyle bir berbad edildi ki düzelmesi için en az 4-5 nesil daha geçmesi lazım... ve benim 4-5 nesil beklemeye tahammülüm yok...

  • Yasaklı

    armut piş agzıma düş kavramı ise abd ye gidince herşeyin aniden güllük gülistanlık olacagını sanan arkadaşlar için kullandıgını düşünüyorum ve buna da hak veriyorum. Tr deki zor hayat koşullarına "dayanamayıp" Greencard a başvurup ümidini buna baglayan arkadaşları kanımca ABD de ola ki greencard çıkar ve gidebilirlerse büyük bir hayal kırıklıgı bekliyor. Zira ABD kapitalizmin baş ülkesi ve orada buradaki "esnekligi" ve "pazarlık kültürünü" bulmanıza imkan yok ... Türk arkadaşlar da bunu bildikleri için eger iyi niyetli iseler siz dersinizi alana tecrübe sahibi olana kadar sizden uzak duracaklardır yok kötü nyetli iseler sizi sonuna kadar sömürerek tecrübelerinize tecrübe ekleyeceklerdir. Bunu bilerek gitmenizde sonsuz fayda var. Keza bunu bile bile gidenler bile bir hayli sıkıntılılar bunu da bazen yazdıklarında hissettiriyorlar Polyannacılık yapmanın alemi kesinlikle yok. gerçekçi olup imkansızı isteyip azmetmek lazım... başarırsak ne ala başaramazsak dünyanın sonu degil tecrübe küpü olmuş olacagız. 🙂


  • Ben bu ''alın teri'' ve ''armut piş, ağzıma düş'' olayını anlayamadım. Allah aşkına burada, Amerikaya gidince yattığı yerden para kazanacağına inanan birileri mi var? Biri bana anlatsın?
    @Sinem eğer ''pazarlık kültürü''n den kastın, anladığımız pazarlık olayı ise, Amerika da yaşayan youtuber ların videolarını izlemini tavsiye ederim. İnan bizde ki pazarlık kültürünün aynına sahipler. Özellikle araba ve ev satışlarında! Esnekliğe gelince, inan orada ki esneklik buradakinden daha fazla. Özellikle iş ve çalışma şartları ile ilgili videolardan gördüğüm kadarıyla (bir çoğunun belirttiği ortak nokta), çalışabilecekleri gün ve saatleri belirtip, bu koşullarda iş bulabiliyorlar. Biz burada böyle bir şart koşsak elimize verirler bir top ''al bu topu sektirip git'' derler.
    Bizde ki esneklik sadece kanunların çiğnenmesi konusunda geçerli. Hemen hemen tüm iş ilanlarında ''esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek'' kriteri belirtiliyor. Ve bu esneklik, kanunen 1 ay içerisinde yapılabilecek fazla mesai çalışmasının (ki bu fazla mesai çalışması işçinin inisiyatifinde olmasına rağmen) kat kat fazlası olarak çıkıyor karşımıza. Ve yine fazla mesai hak edişleri ya elden veriliyor sigortadan çalmak için, yahut hak edilen şekilde hesaplanmıyor. Asgari ücretten sigorta olayına hiç girmiyorum bile!


  • Sevgili arkadaşlar,
    Hepimizin umudu var, ben armut piş ağzıma düş derken bunu umutla bağdaştırmadım. Ben sadece okuduğum bazı postlarda sapkınlık derecesinde hayatını bu loto çekilişine bağlamış ve oraya giderse hayatındaki tüm sorunlar çözülecekmiş gibi düşüncelere ithafen yazdım. Örnek vermek gerekirse ben çalıştığım şirketin ABD ayağına gc. Im olsa bile başvuru yapamıyorum. Demek istediğim kimse kollarını açmış beklemiyor orda bizi ki bunun bir çoğumuz farkındayız, benim söylemim bunun farkında olmayanlara.. daha doğup büyüdüğün bildiği yerde pes etmiş, azim gücünü kaybetmiş, hiç bilmediği bir dünyada başaracağım diyenler içindi postum. umut güzel ama tahminimce 500/1 tutacak bir Loto’ya ekonomik hayatını bağlamak, huzuru burada aramak bence yanlış.. bunlar bir insanın ABD de değil kendi içinde çözmesi gereken problemler bence.
    Hepinize saygılar, umarım hepinize çıkar...


  • @mendebur işsizlik oranı %14,7 olan bir ülkede yaşıyoruz. Ve bu devletin açıkladığı resmi oran, gerçek oranı var sen düşün. Hal böyle olunca kimileri sayısal, süper lotoya bağlıyor umudunu, kimileri GC lotosuna. Ki ben GC a bağlanan umutları çok masumane buluyorum diğerlerinin yanında. Zira hem oran daha yüksek, hem de alın teri ile helal kazanç umudu bu. (Zaten diğerinde ki hilelerden bahsetmeye bile gerek yok, onu da yandaşlarına çıkarıyorlar!) Hele bir de işsiz isem. Sonuçlar açıklanmadan (işsiz geçen koca 2 yıldan sonra) ben de bir iş bulursam belki sizinle aynı pencereden bakarım konuya (ki hiç sanmıyorum!).
    Umuduna saygılar ve Amin.


  • Yaşlarınızı eklesenize bizdeyaslimiyiz gencmiyiz diye düşünsek nasil olur moral olur belki 47

  • ⭐⭐ Yasaklı

    üniversite mezunuyum her işi yapmaya razıyım iki dili iyi biliyorum. Bim a101 bile işe almıyor siz neden bahsediyosunuz. Tuzunuz kuru galiba. Grin kard bana umut olmayacakta kime olacak? Türkiyede 100 binliralık arabaya binen evlenme cesareti gösterip grin karda umut dayayanlar utansın. Veya cıkıpta gitmeyenler utansın


  • ABD’ye gittiğinde eğitim denkliği olmayacak geçin bunları arkadaşlar. Türkiye’de varda ne oldu ??

    Bende yazayım 1-2 birşey. Kendimizi övmek değil niyetimiz. Fizik öğretmenliği bitirip, İş Güvenliği Mühendisi olarak 7 yıllık meslek tecrübesi(4 yıl yurtdışı). İngilizce ve Rusça yabancı dil. Mesleğimde; uluslararası 3, toplamda 4 sertifika mevcut. Ocak-Haziran arası 6 ay işsiz kaldım sonunda 3000₺ civarı maaşla iş bulduk mecburiyetten. Belki ABD’de ilk etapta sıkıntı çekeceğiz ama inanıyorum ki TR’de ki gibi olmaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum