ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@leony3553 Merhaba hocam, biz de 3 haziran tarihinde DQ olduk ama henuz interview letter maili gelmedi.
EB-2 NIW
I-140 Applied (Priority Date): 30.01.2026
Premium Processing
I-140 Approved: 27.04.2026
NVC DQ: 03.06.2026
Interview Letter: ?
Interview Date: ? -
@sabahattin Merhaba hocam,
Esim muhendis. Onun uzerinden EB2-NIW kategorisinden I-140 petition'i doldurduk. Bu basvuruda North America Immigration Law Group (Chen Immigration Law Associates) avukatlik firmasi ile anlastik ve esime gelen bir is teklifi olmamasina ragmen USCIS I-140 petition'i RFE gelmeden direkt olarak onayladi (akademik olarak yayinlari, dergilerde yaptigi hakemlikler ve patenti vardi). Biz de su anda interview letter maili bekliyoruz. Sizin mulakat deneyiminizi okuduktan sonra biraz endiseye kapildik cunku esime gelen bir is teklifi yok. Amerikada bir sirkette direktor olarak calisan eski arkadasi ile iletisime gecti. Direktor ona green card i olmadan esimi aday olarak degerlendiremeyeceklerini ve is teklifi yapamayacaklarini soyledi. Mulakata buyuk ihtimalle is teklifi olmadan girecegiz. Bu sorun yaratir mi merak ediyoruz. Sizden direkt olarak is teklifinizi ya da davet mektubunuzu istediler mi? Siz is teklifinizi ya da davet mektubunuzu NVC'ye yuklemis miydiniz?EB-2 NIW
PD: 30.01.2026
I-140 Approved: 27.04.2026
DQ: 03.06.2026 -
@gunduzguleryuz Çok teşekkür ederim. Darısı en güzeliyle başınıza...
-
Merhaba herkese. Normalde benim basvurum EB-3 professional uzerine idi. Perm basvurumuzu da yapmistik tam onay alicaz derken avukat hatasindan red aldik. MTR surecimiz basladi ama ayni zamanda her ihtimale karsin surece yeniden de basladik. Bununla beraber 5-6 ay sonra red almamiz halinde maalesef 2 yilimiz bosa gidecek. Kisaca ozetlemeye calistim durumumu simdi asil soruma geceyim. Normalde hem MBA derecem var hemde gerekli is tecrubesine sahibim. O zamanda basvuru yapabilirdik ama avukatin tavsiyesi uzerine ozellikle maastan oturu is ilanina cok basvuru olabilir mulakat surecini cok verimli goturemeyiz diye EB-2 den beni vazgecirmisti. Simdi yukarda bahsettigim sebeplerden oturu ayni pozisyon ve sirket ile eger tum kosullar yani red surecim kotu gitmesi halinde EB-2 kartimi yeniden kullanma niyetindeyim. Fakat bu risklerden oturu ve sanirim ayni firma icin 2 ayri kulvarda PERM yapamayacagimiz icin sizce kumar oynamaya degermi yani EB-2 yapmalimiyim?
-
@Didem-Karaca hocam merhaba. Endişe etmenize gerek yok. Ben de bir avukatlık firması ile çalıştım. Ben de I140 onayımı herhangi bir iş teklifi ya da ünv. davet mektubu olmadan aldım. Bizim kategorimizde bunlar zaten şart değil (National Interest Waiver olduğu için). Avukatım mülakat öncesi, şart değil ama olursa daha iyi olur diye tavsiyede bulunduğu için ve benim de akademik çalışmalarım olduğu için bir ünv. den davet mektubu (iş teklifi değil, tüm masraflarım bana ait olacak diye de yazıyordu mektupta) alma imkânım vardı, aldım. Böyle bir teklif almadan vize onayı alanları da forumda gördüm.
Bana mülakattan hemen önce evraklarımı istedikleri sırada bir iş teklifiniz var mı diye sordular, ben de bizim kategoride şart değil ama ben bir ünv. den visiting scholar olarak bir teklif aldım, dedim ve belgeyi verdim.
Şahit olduğum olay EB1 kategorisinde bir başvurucu için idi ve o kategoride bazı alt kategoriler için bu tür iş teklifleri ya da davet mektubu şartmış sanırım (@mby25 hocam benim paylaşımıma cevaben yazdı). Ben mülakattaki gözlemlerimi yazdım, konunun detaylarına hakim uzman değilim. Sizi kesinlikle endişelendirmek istemem. Avukatınız sizi en iyi bir şekilde yönlendirecektir. Endişe etmeyiniz, umarım en güzeliyle sonuçlanır. -
@sabahattin Estağfurullah hocam. Hepimizin deneyimleri birbirinden farklı oluyor :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum