Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
828 198 86.8k 153

  • @slipsψ Hocam merhaba önemli olan adli sicil kaydınızdır arşivli adli sicil kaydı aldığınızda E-devlette eğer bu konu gözükmüyorsa herhangi bir mahkeme kaydından veya HAGB gibi ek konulardan vize görüşmenizde bahsetmek zorunda değilsiniz.

    Sadece Arşivli Adli Sicil Kaydında gözüken ve oraya konu olan suç ve hükümler için açıklama yapma zorunluluğunuz vardır eğer bu dosyayı E-devletten aldığınızda Adli Sicil Kaydı yoktur Ve Arşivli Adli Sicil Kaydı Yoktur diyorsa tamamen sicili temiz biri gibi görüşmeye girip devam edebilirsiniz.

    Bu zorunluluk sadece belgede gözüken suç ve hükümlerin açıklanması üzerinedir. Yani devam eden bir davanız HAGB gibi havada kalan hükümlerinizin açıklanması aranmaz. Adli sicilinizdeki kesinleşmiş hüküm ve cezaların açıklanmasını şart koşar eğer siciliniz temizsse açıklama yapmadan normal biri gibi görüşmenize girebilirsiniz. Saygılarımla.


  • gerçekten bu mesajla ne kadar mutlu ettiğnizi düşünemezsiniz, teşekkür ediyorum vize görüşmesinden sonra neler olduğnu tekrar yazarım buraya aynı dosyayı yemiş birisi için yardımım dokunur


  • Merhaba
    15 Temmuz sonrası gözaltına alınmıştım. Sonrasında takipsizlik ile süreç tamamlandı. Adli sicil ve arşivde herhangi bir kayıt yok haliyle. Ancak gözaltına alındığım için ds-260’daki soruya evet demeyi ve takipsizlik belgesini çevirisiyle birlikte ceac sistemine tüklemeyi planlıyorum. Bu doğru bir strateji midir? Yalan beyan durumuna düşmek istemiyorum. İdari işleme gönderilir mi dosyam?
    Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
    (EB2 NIW)


  • @isenturk Merhaba Adli sicil ve Arşivli Adli sicil kaydınızda bulunmayan hiçbir sorgulama,dava,gözaltı için açıklama yapmak zorunda değilsiniz bu pek çok durumda dosyanızın daha çok incelenmesine bile sebebiyet verebilir çünkü temel olarak beklenen şey arşivli adli sicil ve normal adli sicil kaydınıza yansıyan hüküm,tutuklama,dosya artık her ne varsa onların açıklamasıdır o yüzden strateji olarak yüklemenize gerek yok.

    Yalan beyan olduğunu düşünmüyorum çünkü günün sonunda adli sicil kaydınızda bir gözaltı ve buna benzer bir ibare yok eğer arşivli adli sicil kaydınız temizse bahsetmenize gerek yok.

    Çok kaygılanıyorsanız yinede bahsedebilirsiniz fakat dosyanızı idari işleme veya ekstra incelemeye yol açılmasına sebebiyet de verebilir bunu lütfen unutmayın. Şahsi ve öznel tavsiyem arşivli adli sicil kaydınızda belge üstünde gözükmeyen hiçbir suç göz altı veya hüküm için kendi kendinize beyan vermemek ve süreci bulandırmamak yönünde.

    Dipnot : Ben göçmenlik avukatı,hakim polis değilim gördüğüm deneyimler kendi düşüncelerim özelinde öznel fikir beyan ediyorum günün sonunda son karar başvurucuya aittir.


  • @Ekto-Oktan cevabınız için teşekkür ederim.
    Gozel Law firmasından görüş aldım. Bu soruya evet dememi ve vize mülakatında da bundan bahsetmemi tavsiye ettiler.


  • @isenturk hocam benim sürece bakabilirsiniz aynı davalardan yargılandım ve hüküm giydim. Arşiv kayıtlı adlı sicil belgenizde herhangi bir mahkeme kaydı çıkmıyorsa hiç kurcalamayın. Eşim beraat etmişti. Arşivli kayıtta herhangi birşey çıkmadığı için onunla ilgili süreçten bahsetmedim ve problem olmadı. Ama benim kayıtlar olduğu için bahsettim ve mahkeme evraklarımı sundum sonuç ekstra incelemeye kaldım. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olurum.


  • @Talha-Furkan
    Cevabınız için teşekkür ederim. Ben gözaltı yaşadığım için doğru bilgiyi vermek istedim. Takipsizlik ve çeviriyi de ekledim. Avukatın söylediği de bu yöndeydi. Artık idari işleme kalırsam da nasip 😊


  • @isenturk kolaylıklar diliyorum umarım sorunsuz alırsınız🤲


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    4 İleti
    693 Bakış
    crazycellsC
    @dancing-queen , içinde söyledi: Cumhurbaşkanına hakaret suçundan alınan cezanın göçmen vize başvurusuna etkisi Merhaba yaklaşık 5 yıl önce Cumhurbaşkanı hakaret ve halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 2 ayrı dava açıldı ve 1 ay tutuklu kaldım. Halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 7 ay hapis cezası aldım ama hükmün açıklanmasının geri bırakılması oldu Cumhurbaşkanı hakaret davası 5 yıl oldu hala devam ediyor ve ondan da hükmün açıklanmasının geriye bırakılması alacağım büyük ihtimalle. Şu an adli sicil temiz arşiv kaydıda yok. Yaklaşık 1 yıl önce evlendim eşim Amerikan vatandaşı ve vize sürecindeyiz. Forumu okudum buna benzer yazılar gördüm bazı arkadaşlar arşiv kaydı yoksa sicil temizse söyleme göremezler demiş kimisi her şeyi görebiliyorlar demiş. Sorum şu bunu söylemesem öğrenebililer mi öğrenirlerse yalan beyandan red mi alırım ya da bu durumu belirtsem bu dava süreçleri benim vize sürecimi olumsuz etkiler mi ama kriminal bir suç işlemedim Amerika'ya göre bunlar ifade özgürlüğü kapsamında. Bu konuda bilgi sahibi olan cevaplayabilir mi Bu soruya vereceginiz cevaplari adli sicil kaydiniza gore doldurmaniz gerekiyor. Eger vereceginiz belgelerde bilgiler varsa bu bilgileri belirtin, eger yoksa belirtmenize gerek yoktur. Su baslikta da bilgileri bulabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi/ Eger mulakatta sorulursa, tabii ki tum sorulara dogru cevap vermelisiniz. Ayrica dediginiz gibi Turkiye'de aldiginiz cezanin yanisira, ayni cezanin ABD'deki karsiligi da degerlendiriliyor. ABD'deki "First Amendment" sizin devletle olan iletisiminizdeki ozgurlugu korudugu icin hukumete veya devlet gorevlilerine soyleyeceginiz cumleler nedeniyle ABD'de ceza almiyorsunuz. Amerikan vizesi sureclerinde de bu durum goz onunde bulundurularak degerlendirilecektir.
  • CR_1 vize

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    197 Bakış
    crazycellsC
    @bonadea CR_1 vize içinde söyledi: Merhabalar bir sorum olacak. CR_1 vize işlemim Ceac'da , belgeler kabul olundu, randevu zamanı bekliyorum. Sorum şu : Ben 23 Ekim 2018 de Colorado Denver'de evlendim, bir ay sonra Türkiye'ye geldim. Bu 23 Ekim 2019 da evliliğimin 2. yılı doluyor. Ben 23 Ekim 2019 sonra gidersem 10 yıllık Green Cart alabiliyormuyum ? Eliliğimin 2 yıllık süreci Türkiyede geçmiş oluyor. 10 yıllık Green Cart alabilmek için illaki Amerikada geçmesi mi gerekiyor. Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim . Saygılar... Sorunuzu su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • TR'de yabancilarin adli sicil kaydi almasi

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    513 Bakış
    G
    herhangi bir adliyeden alabilirsin
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Kürşat TürkayK
    sağolunuz. siz de olmasanız hapı yuttuk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum