Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaslar fifa pass ile mulakata giren oldu mu? Olumlu bir etkisi oluyor mu?

• Herkese merhaba olumsuz da olsa yaşadığım turist vizesi deneyimini paylaşmak istedim.Öncelikle randevum 13 mayıs 13.15 teydi.Çok önce gitmenize gerek yok randevu saatine göre içeri alıyorlar 13.00 gibi içeriye aldılar, güvenlikten geçtikten sonra başka bir bina var ileride mülakatın yapıldığı oraya geçiyorsunuz orada parmak izi ve vesikalıklara bakıyorlar sonrasında mülakat için uzun kuyruklar başlıyor.Randevum 13.15 te olmasına rağmen 15.30 gibi binadan çıkabildim yani 2 saat kadar bekleme oluyor.Daha çok ailelere vize verildiğini gözlemledim gençlere pek olumlu yaklaşılmadı.Bazı memurlar türkçe biliyor mülakatı da tercüman olmadan yapıyorlar.Bana denk gelen pek türkçe bilmiyordu o yüzden bir tercüman çağırdı .Bana sorulan sorular :
    k(konsolos)
    b(ben)
    k:neden abd’ye gitmek istiyorsunuz?
    b:amerika’da yaşayan ailemi bayram tatilimde ziyaret etmek istiyorum.
    k:orada yaşayan aileniz amerikan vatandaşı mı?
    b:hayır greencard sahipleri.
    k:daha önce göçmenlik başvurusunda bulundunuz mu?
    b:babamın greencard süreçinde prosedör gereği benim adıma da başvura yapıldı yaş sınırı gereği vize verilmedi.(ama benim elimde olan bir şey değildi ve bildiğim kadarıyla zaten konsolos bu başvuruyu görüyor o yüzden olduğu gibi söyledim ama bu cevabımdan sonra zaten red kesinleşmişti sanırım)
    k:siz öğrenci misiniz şu anda?
    b:evet üniversite 4.sınıf öğrencisiyim.
    k:maalesef şu anda vizenizi onaylayamıyoruz.
    dedi ve pasaportumu bir kağıtla beraber uzattı(214b)
    orada yaşayan ailemi ziyaret etmek için bu vizeden yararlanamama üzüldüm ve anlamsız buldum benim deneyimim bu şekildeydi.önümüzdeki süreçte f1 vizesine başvurmak istiyorum ama turist vizesinden red almamdan dolayı f1 vizesinden tereddütlüyüm okulumu uzatacağım finans bölümünde okuduğum için ingilizce dil kursuyla f1 vizesine başvurmayı düşünüyorum sizin önerileniniz varsa yazarsanız çok sevinirim.

• Tüm forum üyelerine. Yeşil pasaportlu 3 kişilik ailemiz ile maalesef vize başvurumuz yaklaşık bir aylık bekleyiş sonrasında red edildi. pasaportlarımızı bugün vfs globalden alabileceğimi gösteren bir mail alınması sonrası vize kontrol sayfasından "refused" olarak kaldığını gördüm. zannediyorum başka yapacak bir şey kalmadı 🙂

• ⭐⭐

@harunelresit Sizin sonucu bende merakla bekliyordum üzüldüm proflinizi biraz daha güçlendirerek tekrar başvurursunuz en azından yeşilpasaportunuz var schengen vize derdi olmadan avrupa damgaları ile dolu pasaportun artısı olacağını düşünüyorum.

• Maalesef sebep ile alakalı bir açıklamada olmadığı için hep merak edeceğim neden reddedildiğimizi 🙂

• ⭐⭐

@harunelresit maalesef şu sebep demiyor geçen hafta bir tanıdığım red yedi ve kesinlikle ihtimal vermeyeceğim bir profili vardı çok iyi bir üniversitede okuyor son sınıf öğrencisi onlarca kez avrupaya gitti pasaport yaprakları hep dolu aile şirketinde hisse sahibi şirketin yıllık cirosu 22milyon dolar burada hisse sahibi babasının amerika vizesi var kız kardeşinin vizesi var bu arkadaşım red yedi hiç soru sormamış bile annen baban ne iş yapıyor yurt dışına gittin mi sonra ret demiş dediğine göre o gün herkes red verdiler sırada beklerken hiç onay alan yoktu demişti

• @T-C-Kubilay-Dikici eşim ve bizim ufaklığın hala inceleme aşamasında görünüyor. sadece beni mi red ettiler diyorum artık 🙂

• Herkese Merhaba,

Randevumu erkene nasil alabilirim, destek olabilir misiniz
    Agu 27 alabildim.

• ⭐⭐

@icore Merhaba

Bunu yapmak için bir kaç yol var

1. Sürekli kontrol ederek boş slot açılması (ben bu şekilde öne almıştım)

2. Acil randevu (expedite) talebi göndermek
      *Sağlık / tedavi
      *Acil iş seyahati
      *Eğitim başlangıcı
      *Yakın ailevi acil durumlar
      Sadece “turistik gezi” için expedite çoğu zaman kabul edilmiyor.

3. Öne çekme hizmeti veren danışman şirketler var (Birçok danışmanlık şirketi “erken randevu garantisi” veriyor ama çoğu aslında senin yapabileceğin manuel slot takibini yapıyor. )

Tavsiyem sürekli kontrol etmen Gece geç saatlerde ve sabah erken kontrol et (özellikle 04:00–08:00 arası)

• ⭐⭐⭐⭐

@harunelresit, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Tüm forum üyelerine. Yeşil pasaportlu 3 kişilik ailemiz ile maalesef vize başvurumuz yaklaşık bir aylık bekleyiş sonrasında red edildi. pasaportlarımızı bugün vfs globalden alabileceğimi gösteren bir mail alınması sonrası vize kontrol sayfasından "refused" olarak kaldığını gördüm. zannediyorum başka yapacak bir şey kalmadı 🙂

Pasaportları almadan kesin emin olmayın derim. Bazı durumlarda sistemde önce refused görünüp daha sonra issued’a dönebiliyor. Böyle örnekler de oldu.

• @Serapp keşke dediğiniz gibi olsa 🙂 çok mutlu oldurduk ailecek. bir grup halinde bir gezi planlayıp sadece bizim gidemeyecek olmamız beni çok üzecek açıkçası.

• @T-C-Kubilay-Dikici bilgi icin tskler

• @Serapp, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@harunelresit, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Tüm forum üyelerine. Yeşil pasaportlu 3 kişilik ailemiz ile maalesef vize başvurumuz yaklaşık bir aylık bekleyiş sonrasında red edildi. pasaportlarımızı bugün vfs globalden alabileceğimi gösteren bir mail alınması sonrası vize kontrol sayfasından "refused" olarak kaldığını gördüm. zannediyorum başka yapacak bir şey kalmadı 🙂

Pasaportları almadan kesin emin olmayın derim. Bazı durumlarda sistemde önce refused görünüp daha sonra issued’a dönebiliyor. Böyle örnekler de oldu.

merhaba tekrardan. Bugün pasaportu almaya gittiğimde ufaklığın pasaportunu gönderdiklerini gördüm. içerisine de sarı kağıdı koymuşlardı idari işlemler sebebiyle bizlerden haber bekleyen yazan. ama benimki veya eşim ile ilgili hala bir işlem yok. bu konuda biraz daha bekleyelim mi sizce yoksa bir mail atılmalı mı konuyla ilgili olarak? fikirlerinizi merak ettim.

• tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 104
  • 51
  • 5
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |