Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hotfordom Randevunuz ne zaman hocam? Ben en erken nisanin sonuna bulabildim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @hotfordom En son ben de 12 marta cektim, umarim alirsiniz hocam. Instagraminiz vs. var mi? Profillerimiz cok benzer, neler soracagini pek kestiremiyorum. Benimki emrecanaksk

• Son gelişmelere bakılırsa mülakatta gelir/kazanç konusundaki soruların arttığı aşikar, o sebeple sakın "belge götürmeyin hiç birine bakmıyorlar" diyenlere kulak asmayın, isteyebiliyorlar, neden götürmeyesiniz ki?

Ayrıca "ben dürüst olacağım hesabımda para neyse onu gösterir geçerim" triplerine girmeyin, eğer yoksa birinden rica minnet de olsa hesabınıza göze gelir bir miktar usd koyun. Evet aylarca durmayacak bile olsa hesap hareketleri dökümünde anlamlı bir rakam gözükmesi önemli sakın bir kaç bin usd'lik hesaplar göstermeyin komik kalıyor.

Ek olarak son dönemde yeni çıkan klasikleşmiş bir soru olan "eviniz sizin mi kira mı?" sorusu var ki aslında çok saçma. Zira biz, "evimiz kentsel dönüşümde biz de o sebeple kiraya geçtik" dedik(gerçek olan buydu) bunu duyunca "hmmmm" diyerek devam etti. Yani bu sorunun sorulacağını bilseydim tapuyu da götürüp evet evim var derdim örneğin.

Bu önerilere uyun dostlar, belgesiz gitmeyin.

• Herkese merhaba, bugün annemin İstanbul’da görüşmesi vardı ve onaylandı.
    Annem işitme cihazı kullanıyor ve tek gözünde hafif görme kaybı var. İçeri girdiğinde görevliye durumunu söyleyince, hemen yardımcı olmuşlar ve hem parmak izinde hem de mülakatta yanında olup yönlendirmişler.
    Sorular ise;
    -Amerika’da kızın mı var oğlun mu var?
    -Kızın orda ne iş yapıyor?
    ( Bu sırada annem davetiye ve kimliklerimin fotokopisini uzatmış sadece onlara bakmış)
    -Burda başka çocuğun var mı?
    -Burda kiminle yaşıyorsun?
    Ve vizesi onaylanmış😊

• Merhabalar, geçen yıl eşimle birlikte tatil yapmak ve açıkçası biraz da ucuz alışverişin cazibesine kapılıp ABD tatili niyetiyle DS160 formlarımızı doldurduk. Formları doldurduğumuzda sadece Sırbistan ve Fransa girişlerimiz vardı (1 Schengen’e sahiptik) bu iki ülkeye de evlilik sonrası gittik. Formları doldurduktan sonra Aralık sonunda ve Ocak başında 8 gün kadar Londra tatili yaptık. Hala aktif bir UK vizemiz bulunmakta.

Herhangi bir sabıkamız, suç kaydımız yok. Üniversitelerin son senesinden beri çalışan bir çiftiz, ABD’de herhangi bir arkadaş veya akrabamız yok ve önceden de başvurmadık.

Profilimizden detaylı bahsedecek olursak; 2 yıldır evliyiz, 28 yaşındayız, eşim 3 yıldır bir girişimde proje yönetici olarak çalışıyor ben ise database administrator olarak 2 yıldır aynı firmada tam zamanlı çalışıyorum.

Geçtiğimiz gün mülakat için İstanbul ABD Başkonsolosluğuna gittik. Kontroller yapıldı, parmak izlerimizi verdik ve sırada beklemeye başladık. Orada bir hanımefendi bir bankoyu işaret ederek bizi yönlendirdi, girdiğimizden beri hiç gergin bir çalışana rastlamadık, genel olarak iyi bir hava vardı, insanlar son derece yardımcıydı.

Bulunduğumuz bankoda önümüzde yapılan görüşmenin bitmesini takiben vize memuru hanımefendi, bizi çağırdı ve merhaba diyerek başladık. Sonrasında;

VM; Birbirinizin nesi oluyorsunuz?

Biz; Eş

VM; Çocuğunuz var mı?

Ben; Hayır. Eşim; Köpeğimiz var
(Burada herkes bir an güldü fakat vize memuru hanımefendi bir süre not aldı sorudan sonra)

VM; Ne iş yapıyorsunuz?

Ben; DBA olarak çalışıyorum.

Eşim; Proje yöneticisiyim.

VM; (Eşime doğru dönerek) Ne tür bir proje?

Eşim; E-Ticaret platformları için yazılımlar üretiyor ve satıyoruz.

VM; Ne zamandır ve hangi firmada
    Eşim; 3 yıldır, firma adı.

VM; Peki siz?

Ben; Ben x bankasındayım, 2 yıldır
(Bu noktada yine not alınan bir vakit oldu)

VM; Aylık ne kadar gelire sahipsiniz?

Biz; Gelirlerimizi beyan ettik. (Burada şöyle bir husus var, DS160’da yazandan farklı bir gelirimiz vardı o an. DS160’dan sonra hem yılbaşı zammı aldık hem de ikimizde terfi aldık)

VM; ABD’ye ne amaçla gitmek istiyorsunuz?

Ben; Tatil yapmak için.

VM; Daha önce nerelere gittiniz?

Biz; Sırbistan, Fransa, İngiltere-Londra

VM; ABD’de arkadaşınız veya akrabanız var mı?

Biz; Hayır yok.

Bu noktadan sonra bir süre not aldı, genel olarak tebessüm eder bir hali vardı ve açıkçası onay alacağımızı düşünüyordum. Sonra bir anda sıfır bir mimikle bize döndü ve “üzgünüm vize başvurunuz reddedildi.” diyerek pasaportlarımızı bize geri verdi. Yanında da bir 214B kağıdı verdi.

Dışarı çıktık ve mülakatımız son bulmuş oldu.

Açık konuşmak gerekirse şaşırdık, iki haftalık bir tatil planımız vardı Japonya ve ABD arasında kalmıştık tatilimizi yapıp işlerimize geri dönmeyi istiyorduk. Nedeni üstünde çok fazla düşündük; Az mı gezdik? 2 yıldır (nispeten yeni) evli olmamız mı problem oldu? Gelir mi düşük kaldı? Bir türlü cevap bulamadık.

Ne olabilir acaba 🙂 Muhtemelen uzun bir süre başvurmayacağız, gezebilecek çok yer var ama günün sonunda gerçekten aklımıza takıldı bu red durumu. Danışmak ve fikrinizi almak istedim. Profilimizde, niyette ve beyanlarımızda nasıl bir sorun olmuş olabilir?

• ⭐⭐⭐⭐

@etarhan Profiliniz aslında oldukça iyi görünüyor. Ben bir tek ne için gidiyorsunuz sorusuna verdiğiniz cevap üzerine bir yorum yapabilirim.

Sadece tatil demek yerine, seyahatin amacı, kısa bir plan ve Türkiye’ye geri döneceğinizi gösteren unsurlar içeren bir cevap daha iyi olabilirdi. Ancak mülakatta zaman çok kısıtlı olduğu için uzun uzun anlatmak da mümkün olmuyor, tek bir cümle içinde göç niyetiniz olmadığını hissettirmek yeterli olurdu. Örneğin “10 günlük yıllık iznimizi, Washington DC’de birkaç gün geçirip müzeleri ve şehri görelim, sonra New York’a geçelim... gibi çünkü Türkiye’deki işimize ve düzenimize geri döneceğiz” şeklinde kısa ama plan içeren bir cevap daha iyi olurdu. Belki cevabın bu kısmı biraz zayıf kalmış olabilir.

Bir diğer handikap da yaşınız oldukça genç olduğu için konsolosluk görevlileri bazen bu grupta göç potansiyelini daha fazla görüyor olabilir.

• @Serapp Merhabalar, çok teşekkür ederim cevabınız için. Mülakata girerken özellikle net ve direkt soruya cevap verelim diye kararlaştırmıştık açıkçası. Seyahat amacı sorusunu takiben bir "Nereye seyahat edeceksiniz?" veya "Seyahat planınız nedir?" sorusu beklemiştik.

Tam olarak da bu şekilde bir seyahat planımız vardı iki şehir ve belli destinasyonları ziyaret edecek şekilde. Doğrudan seyahat amacı sorulduğu için bu cevapla başladığımızı düşünmüştük aslında 🙂 Fakat bu hususta hiç soru sorulmadı, meslek sorusunu takiben "Ne tür bir proje?" sorusu bile gelince bende bir -Herhalde detay istiyorsa doğrudan belirtiyorlar- çıkarımı da oluşmuştu ki bankoların hepsinde bu şekilde detay sorular geliyordu. O nedenle direkt tatil şeklinde cevap vermiştik.

Biz ABD'yi ciddi bir süre pas geçerek gezmek istediğimiz diğer yerleri ziyaret etmeyi planlıyoruz fakat gün gelir tekrar başvurmak istersek ne farklı yapılmalıdır acaba? Tavsiyeniz var mıdır? Tekrar teşekkür ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@etarhan

Geçmiş olsun, şanssız bir deneyim olmuş.

Belli bir süre ara verdikten sonra tekrar başvurmak (en az 1 yıl, 2 yıl sonra daha iyi olabilir) ne amaçla gitmek istiyorsunuz sorusu tekrar gelirse amacınıza ilave olarak gün süresini soru gelmeden beyan etmek ve DS160 formda beyan ettiğiniz tarihleri de vurgulayarak cevap vermek, vizeli destinasyonlara gitmeye devam ederek pasaportu güçlendirmek, bir sonraki mülakatı farklı bir memur ile gerçekleştirmek için niyet etmek ve biraz daha fazla şans 👍

• ⭐⭐

@etarhan Merhaba 1 2 sene sonra başvurunuzda diğer arkadaşlarımızın da söylediği gibi kısa net sizin döneceğinize inandıracak kelimeleri sormasa da söylemeniz olacak Ben görüşmemde ne için gidiyorsunuz dediğinde şu şekilde cevap vermiştim '' tatil için gidiyoruz 4 gün miami daha sonra gemi turu ile tropikal adalara gideceğiz'' demiştim memur daha sonra gemi turu yapıp yapmadığımı sorduğunda evet daha önce yaptığımı ...... ülkere gittiğimi söyledim.. Ve sormasa da türkiyedeki yapmış olduğum yatırımlarımı söyledim '' yeni ev aldığımızı bunu kutlamak için gidiyoruz'' dedim işimizle ilgili çok sorular sordu kaç yıldır çalıştığımı hangi pozisyonda çalıştığımı sordu iş yerimin ne üzerine olduğunu sordu bunları da söylerken son iş yerimi söylemek yerine 2010 yılından beri çalıştığımı ......yıldır iş hayatında olduğumu şuan çalıştığım yerde 11 yıldır çalıştığımı .... yıldır müdür pozisyonundayım demiştim eşime de sorduğunda eşimde aynı şekilde .... yıldır çalıştığını şuanki iş yerinde 6 yıldır çalıştığını 3.5yıldırda müdür pozisyonunda olduğunu söylemişti

Özetle evet uzun cümlelerden kaçının ama sizi iyi anlatacak kelimeleri de söylemenizde sizin faydanıza olacaktır. yaşlarımız +30 du eşimin de benimde sizin gibi yurt dışı deneyimimizde yoktu forumda deneyimleri okuduğumuzda b1b2 başvurmadan önce pasaportumun da en az bir schengen olması iyi olacağını söylediler hatta niyetimiz UK vizeside almaktı ama randevumu başvurumdan hemen sonraya aldığım için araya bir başka ülke sıkıştıracak vaktim olmadı giderken büyük umutlarla gitmemiştim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   G GH25 

• 2014 te eşimin ve oğlumun vizesi bitti benimde 2012 de bitti. + kez ben gittim geldim ailecek de bir kez gittik geldik. Ama yenileme olduğunu ben bilmiyordum. şimdi tekrar randevu aldık ve tekrar vizeye başvurduk görüşmeye gideceğiz. Acaba daha önce vizesi olup da tekrar uzatmaya gidenlerin deneyimleri ne oldu ? kolay bir şekilde alınıyor mu yoksa sıfırdan vize almak gibi mi oluyor ? Sonuçta gidildi ve dönüldü bir çok kez.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• Bugun ailemin Istanbul'daki gorusmeleri sonucu vizeleri onaylanmis. Sorular su sekildeymis:
    Amerika'ya neden gitmek istiyorsunuz?
    Kiziniz/damadiniz orada ne yapiyor? (green card fotokopisi gormek istemis)
    Ne is yapiyorsunuz?
    Aylik kazanciniz nedir?
    Daha once yurt disina ciktiniz mi?
    Ne kadar sure kalacaksiniz?
    Kendi eviniz var mi?

Ailem daha once yurt disina cikmadi, babam 30+ yildir asker. Memur bu sureyi duyunca biraz sasirmis. Ayrica mulakata baslamadan once kardesimde Asperger Sendromu oldugunu belirtmisler, o yuzden konusma esnasinda memur kardesimle de kibarca biraz sohbet etmis. 🙂 Raporunu da gormek istemis tabi. Green card/pasaport fotokopisi ve kardesimin raporu haric bir sey sorulmamis.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Randevu bulmak

Kayinvalidemin b1 Turist vizesi vardi 10 yildan sonra yenilemek istiyoruz, ds-160 i doldurdum ama odemeyi yapamiyorum, 2 aydir bakiyorum siteye ama hic randevu yok, bu ara randevu bulabilen var mi?

• Çocuğu ABD' de olan Aileye Turist Vizesi Başvurusu Yapmak
    Herkese merhaba, ben 2024 yılında B1/B2 ile 2 defa ABD'ye geldim ve 2. gelişimde bir okula kayıt olarak statümü F1'a çevirdim. Bu aşamadan sonra malum seyahat izniniz olmuyor ve eğitimim de farklı şekilde uzadı, şuan bi üniversiteye kaydım var. Bu şekilde aileye turist vizesi başvurusu yapan var mı?

• @xkira7 Statü değişimine sıcak bakmıyorlar. İki çocuğu da ABD de yaşayan (biri statü değişikliği ile ama artık greencard aşamasında) teyzem ve eniştem ikinci defa red aldılar B1/B2 vizesinden. Son mülakatta "oğlunuzun biri turist vizesi ile gidip, oradan statü değiştirmiş, onun için vizenizi onaylayamıyoruz" demiş... Gerçi memurdan memura değişebilir..

• Bu ileti silindi!

• @Müberra-Dikici Hadi ya öyle mi, üzüldüm şimdi.

• ⭐⭐

@xkira7 Merhaba maalesef statü değiştirip de ailesi b1b2 başvuran bir deneyime denk gelmedim

• 2024 yılı Aralık ayında Ankara'da yapılan vize görüşmesinde babam red almıştı. Bugün ise İstanbul'da tekrar görüşmeye girdi ve vizesi onaylandı. 🎉

İlk görüşmedeki profili ile bugünkü profili arasında aslında hiçbir değişiklik yoktu. Hâlâ emekli ve aktif olarak çalışıyor, yeşil pasaport sahibi, Türkiye'de yaşayan başka bir çocuğu var ve Avrupa seyahati geçmişi bulunmuyor.

Bence bu kez fark yaratan şey, görüşmeye daha hazırlıklı ve kendinden emin gitmesiydi. İlk görüşmede heyecandan oldukça etkilenmişti. Hatta doğum tarihimi sorduklarında kitlenip dogru cevap verememişti. 🤓

Bu kez sorulan sorular şunlar olmuş:

1-Gidiş amacınız nedir?

Kızımı ve torunlarımı ziyaret edip döneceğim.

2-Kaç tane torununuz var?

Sayılarını ve isimlerini söylemiş. Ayrıca Green Card görsellerimizi uzatmış, memur bakıp geri vermiş.

3-Çalışıyor musunuz?

Evet, aktif olarak çalışıyorum. Aynı zamanda emekliyim.

4-Aylık geliriniz nedir?

Gelirini söylemiş

5-Daha önce yurt dışına cıktınız mı ?

Evet Balkan ülkelerine gittim.

Ve memur "Onaylıyorum" diyerek görüşmeyi bitirmiş.

Biz birçok farklı soru kombinasyonuna çalışmıştık. "Daha önce neden red aldınız?", "Ne zaman gideceksiniz?", "Ne kadar kalacaksınız?", "Kızınız orada ne iş yapıyor?", "Türkiye'de başka çocuğunuz var mı?" gibi soruların geleceğini düşünüyorduk. Ancak bunların hiçbiri sorulmadı. Bu durum bizi oldukça şaşırttı çünkü ilk görüşmede çok daha fazla soru yöneltilmişti ve red sonrası daha da zorlanabileceğini düşünüyorduk.

Bir red sonrası onay almanın verdiği rahatlığı ve mutluluğu yaşıyoruz. Çok şükür. 🌸

Bekleyen tüm arkadaşlara bol şans diliyorum

• ⭐⭐

@Didem-G Red den sonra onay almanız çok güzel bir çok kişi içinde umut verici oldu

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |