Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@güneşinkızı, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaşlar merhaba herkese. Ben "benim için" önemli bir konuda bilgi edinmek istiyorum. Zira dv2027 açıldığı takdirde ona göre başvurumu yapacağım. Benim bir mesleğim yok lise mezunu da değilim. Ancak liseyi açıktan alıyorum ve seneye mezun oluyorum ayrıca yaşım 32. Şimdi sorularım şunlar;
    1- green card açık liseden alınmış diplomayı kabul eder mi?
    2- başvuru esnasında henüz öğrenciyken, çekiliş veya current olma sürecinde diplomamı almış olursam kabul görür mü?
    Bu iki soru benim için çok önemli, bir engelim varsa boşuna başvuru yapıp başkalarının hakkına girmek istemem. Şimdiden teşekkürler bol şans herkese🙏🏻🌸

1-mevcut kurallara göre açık lise diplomasi kabul ediliyor.

2-mevcut kurallara göre DV2027 kapsamında mülakatların yapılacağı tarih periyodu (mali yıl) 01.10.2026 - 30.09.2027. Kazanan olursanız, diğer tüm şartları yerine getirirseniz, olası mülakat tarihi alabilirseniz, bu tarihler arasında gerçekleşecek mülakatınız esnasında lise diplomamızın aslını ibraz edebilirseniz göçmen vizeniz onaylanabilir. Mülakat tarihi olarak 01.10.26 tarihi de olabilir, 29.09.27 de olabilir, sizin elinizde olan bir durum değil, asıl soru bu tarihlerin herhangi birisinde lise diplomanız elinizde olabilecek mi? Çekiliş şartları açıklanınca tekrar değerlendirirsiniz, çıkma ihtimali çok az olan bir ihtimale göre hayallerinizi ve şartlarınızı planlamayın. Çıkmayınca daha çok üzülüyorsunuz.

• @ATS16, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaşlar merhaba herkese. Ben "benim için" önemli bir konuda bilgi edinmek istiyorum. Zira dv2027 açıldığı takdirde ona göre başvurumu yapacağım. Benim bir mesleğim yok lise mezunu da değilim. Ancak liseyi açıktan alıyorum ve seneye mezun oluyorum ayrıca yaşım 32. Şimdi sorularım şunlar;
    2- başvuru esnasında henüz öğrenciyken, çekiliş veya current olma sürecinde diplomamı almış olursam kabul görür mü?
    Bu iki soru benim için çok önemli, bir engelim varsa boşuna başvuru yapıp başkalarının hakkına girmek istemem. Şimdiden teşekkürler bol şans herkese🙏🏻🌸

2-mevcut kurallara göre DV2027 kapsamında mülakatların yapılacağı tarih periyodu (mali yıl) 01.10.2026 - 30.09.2027. Kazanan olursanız, diğer tüm şartları yerine getirirseniz, olası mülakat tarihi alabilirseniz, bu tarihler arasında gerçekleşecek mülakatınız esnasında lise diplomamızın aslını ibraz edebilirseniz göçmen vizeniz onaylanabilir. Mülakat tarihi olarak 01.10.26 tarihi de olabilir, 29.09.27 de olabilir, sizin elinizde olan bir durum değil, asıl soru bu tarihlerin herhangi birisinde lise diplomanız elinizde olabilecek mi? Çekiliş şartları açıklanınca tekrar değerlendirirsiniz, çıkma ihtimali çok az olan bir ihtimale göre hayallerinizi ve şartlarınızı planlamayın. Çıkmayınca daha çok üzülüyorsunuz.

Hayatta herşey mümkün olabilir bilemeyiz tabi. Diyelim kazandı ve 1 Ekime mülakat verildi ve elinde henüz lise diploması yok. Ama örneğin Ağustos 2027 de diplomasını alacak. O tarihe kadar bir şekilde mülakatını erteletebilir diye düşünüyorum.

• Tüm olay DS260 formunu doldurmak ile alakalı. DS260 Formunu dolduracağınız sırada eğer lise diplomanız yoksa ve mülakat tarihi alırsanız elenme ihtimaliniz var. Şöyle olur mu mesela Mayıs ayında başvurular açıldı siz haziran veya temmuz ayında diploma alacaksınız o zaman herhangi bir sorun olmaz. Ancak 2027 haziran veya temmuz ayında mezun olacaksınız o zaman mülakat alma şansınız zora giriyor. Erken mülakat tarihi alıp gittiğinizi düşünelim. Başvurucu yeterli gereklilikleri o an itibari ile sağlamıyor denilerek iptal edilir. Tekrar mülakat alamazsınız. DS260 formu dolduracaksınız kazanırsanız. Orada mezuniyet belirtmeniz gerekecek. Ve insanlar kazandıklarında DS260 formunu ilk 1 ay içerisinde dolduruyor. Mezun olana kadar ds260 forumunu doldurmayayım derseniz geç kalırsanız geç mülakat alma durumunuz oluşur ve mülakat tarihi kota dolumuna veya son zamanlara denk gelir.

• @ersinors ben gecenlerde bir email attim soyle bir donus aldim

Thank you for your inquiry.

Registration for the 2026 Diversity Visa program (DV-2026) is closed. Registration for the 2027 Diversity Visa program (DV-2027) will begin shortly. Individuals who submit more than one entry during the registration period will be disqualified. The website at DVprogram.state.gov will be the only way to register for DV-2027. Entries will NOT be accepted through the U.S. Postal Service.

Yani evet hala 2027 kisa zamanda baslayacak diyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Ayvaz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@ATS16, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Hayatta herşey mümkün olabilir bilemeyiz tabi. Diyelim kazandı ve 1 Ekime mülakat verildi ve elinde henüz lise diploması yok. Ama örneğin Ağustos 2027 de diplomasını alacak. O tarihe kadar bir şekilde mülakatını erteletebilir diye düşünüyorum.

AP’ye kalır, diplomasi eline geçince vizesini basılmasını talep edebilir ama o tarihe kadar basılacak vize de kalmayabilir. Bu şekilde vizesine kavuşan talihli oldu Ankara’dan, tercih ve risk talihliye kalmış.

• Baya baya çırpınıyorlar

5cbf6f9f-fd34-470d-ab13-0412aee5fe4c-17734821786667847871068427923619.jpg

• Basın ve avukatlık ofislerine göre sistem devreye alınmış ve bu süreçte uzun bekleme durumu olası yorumları var. Dv26 başta olmak üzere birçok mağduriyete sebep olabilir deniliyor.

U.S. Citizenship and Immigration Services Establishes New Center to Strengthen Immigration Screening and Target Bad Actors
    Release Date
    12/05/2025
    New vetting center will focus on powerful screening resources to keep America safe

WASHINGTON – Today, U.S. Citizenship and Immigration Services announced the establishment of a specialized unit to strengthen the ability of America’s immigration system to screen out terrorists, criminal aliens, and other foreign nationals who pose potential threats to public safety or who have committed fraud or other crimes. Once fully operationalized, the USCIS Vetting Center, headquartered in Atlanta, will centralize the enhanced vetting of aliens and allow the agency to respond more nimbly to changes in a shifting threat landscape.

“USCIS’ role in the nation’s immigration system has never been more critical. In the wake of several recent incidents of violence, including a foreign national attacking National Guard service members on U.S. soil, establishing this vetting center will give us more enhanced capabilities to safeguard national security and ensure public safety,” said USCIS Director Joseph B. Edlow.

“Under the Biden administration, U.S. Citizenship and Immigration Services was pushed to expedite the immigration and naturalization processes with little regard for how that affected national security and the safety of our communities,” said Edlow. “We changed that approach on day one of the Trump administration. Under President Trump, we are building more protective measures that ensure fraud, deception, and threats do not breach the integrity of our immigration system.”

Once the new vetting center is fully operational, it will draw on the full spectrum of classified and nonclassified screening and vetting capabilities and provide a more thorough supplemental review of immigration applications and petitions. These reviews will leverage state-of-the-art technologies, including artificial intelligence.

The center will utilize Department of Homeland Security and other law enforcement and intelligence community screening resources to conduct this critical work and will be tasked with conducting reviews of pending applications as well as a more holistic review of already-approved applications for aliens. Reviews will prioritize applications from presidentially designated countries of concern.

This announcement adds to a series of recent efforts that align with presidential Executive Order 14161, Protecting the United States from Foreign Terrorists and Other National Security and Public Safety Threats. These include the recent implementation of national security measures allowing for immigration officers to consider negative, country-specific factors (such as a nation’s lack of government-issued identity documents and inability to conduct criminal background checks) when vetting aliens from 19 high-risk countries; the recent pause on affirmative asylum application decisions; record-breaking hiring numbers for new USCIS homeland defenders; a proposed rule to ensure more robust screening and vetting of certain aliens before extending their employment authorizations; and the establishment of USCIS special agents with law enforcement authority to investigate, arrest, and prosecute immigration violations.

Kaynak: https://www.uscis.gov/newsroom/news-releases/us-citizenship-and-immigration-services-establishes-new-center-to-strengthen-immigration-screening

• @elbruz bu yazı pause kararından önce yayınlanmıştı. demek istediğiniz bu yazıda bahsedilen sistemin basın ve avukatlık ofislerine göre yeni devreye alınmış olması mı?

• Trumpın böyle yeni bir açıklamasını göremedim

• @moboz ilgili merkez artık aktif olarak çalışmaya başlamış. Önümüzdeki süreçte yaşanması muhtemel gecikmelerden bahsediliyor basın ve avukatlar aracılığı ile.

Basın yada avukatların yorumları üzerine çok veri paylaşmayı sevmiyorum (sonuçta kendi etkileşim çıkarlarına göre yorum yapıyorlar) herkesin ulaşabileceği bilgiler ancak bir örnek aşağıda paylaşayım. Burada direk DV için değil tüm göçmen vizeleri için yorum yapılmış mesela.

On December 5, 2025, U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) announced the establishment of a specialized center to centralize and enhance the screening and vetting of foreign nationals within the U.S. immigration system. This new center is a major development in the administration’s purported efforts to safeguard national security and public safety.

The USCIS Vetting Center
    The new USCIS Vetting Center (the “Center”), to be headquartered in Atlanta, Georgia, is designed to screen out individuals who may pose a threat to the U.S., including terrorists, persons with criminal backgrounds, and those who have committed fraud. The creation of the Center is part of a broader series of efforts to implement Executive Order 14161, Protecting the United States from Foreign Terrorists and Other National Security and Public Safety Threats, issued on January 20, 2025.

The Center will centralize security screening leveraging advanced technologies, including AI, to conduct intensive reviews of all applications. At the outset, the center is tasked with reviewing pending applications and conducting a retroactive review of already-approved applications for foreign nationals, prioritizing applications from presidentially designated “countries of concern”. USCIS has stated that they will utilize the classified and non-classified screening and vetting capabilities from the Department of Homeland Security (DHS), other law enforcement agencies, and the intelligence community in conducting their reviews.

What We Don’t Know
    The USCIS announcement leaves many unanswered questions. USCIS has stated the Center will take on its full role “once fully operationalized,” however they have not released a specific date for when that will occur. Also, they have not provided estimates on how much time the new enhanced vetting will add to current processing times for cases that are flagged for review. USCIS has not publicly released the criteria that it will use to conduct additional review on applications received by individuals coming from “countries of concern”. Additionally, USCIS has not disclosed how they will identify “fraud and security risks.” Further, if a case is flagged due to error, there does not currently appear to be a process or timeframe for applicants to challenge that finding and/or correct the record.

What Employers Need to Know
    Employers should be prepared to factor significant additional time into immigration-related planning for new hires or transfers. We recommend that all renewal applications be filed as early as possible (typically 6 months prior to the expiration date) to allow additional time for processing, if needed. Employers should consider utilizing the USCIS Premium Process Service, where available for an adjudication within an established time frame. Employers should also consider developing or enhancing plans for employees who may experience sudden loss or gap in work authorization, such as temporary overseas reassignments and leave-of-absence policies.

Additionally, it will be critical for employers and employees to ensure that employment records, travel documents, and the documentation confirming same are accurate, consistent, and readily available. Prior to international travel, employees should be advised to alert HR and immigration counsel to identify any risks and to ensure they have the appropriate documentation for travel.

• @Ramazan-Altan biraz araştırma ile bulunabilecek bilgiler

• @elbruz Demokratlardan oy çıkmaz. Böyle bir durum zor gibi...

• @mertcank34 cumhuriyetçiler içinde de onaylamayanlar var. Ama ilk iletimde dediğim gibi; "Çırpınıyorlar"

• @elbruz Kapanma sırasında neler yaşandığına bakarsak böyle kapsamlı bir yasada birleşmeleri hiç ihtimal bile değil. Çook büyük olaylar gerçekleşirse belki karşı tarafı baskı altına alabilirler. Trump bunu ilk zamanlarda yapmaya çalıştı. Ancak şuanda epstein belgeleri daha fazla kamuoyunu meşgul ediyor.

• Bu DV Çekilişlerin durdurulması, O-1 veya EB gibi vize türlerinde de sorun yaratıyor mu? O-1 Yetenek vizesine başvurmayı düşünüyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Tüm olay DS260 formunu doldurmak ile alakalı. DS260 Formunu dolduracağınız sırada eğer lise diplomanız yoksa ve mülakat tarihi alırsanız elenme ihtimaliniz var. Şöyle olur mu mesela Mayıs ayında başvurular açıldı siz haziran veya temmuz ayında diploma alacaksınız o zaman herhangi bir sorun olmaz. Ancak 2027 haziran veya temmuz ayında mezun olacaksınız o zaman mülakat alma şansınız zora giriyor. Erken mülakat tarihi alıp gittiğinizi düşünelim. Başvurucu yeterli gereklilikleri o an itibari ile sağlamıyor denilerek iptal edilir. Tekrar mülakat alamazsınız. DS260 formu dolduracaksınız kazanırsanız. Orada mezuniyet belirtmeniz gerekecek. Ve insanlar kazandıklarında DS260 formunu ilk 1 ay içerisinde dolduruyor. Mezun olana kadar ds260 forumunu doldurmayayım derseniz geç kalırsanız geç mülakat alma durumunuz oluşur ve mülakat tarihi kota dolumuna veya son zamanlara denk gelir.

DS260 doldurmakla alakalı değil aslında, mülakat anında elinde diploma olup olmaması ile alakalı. Mülakat esnasında diploma varsa sorun yok DV’ye uygunluk şartı için. Diploma yoksa ama geri kalan her şey tamamsa, eksik belge sebebiyle AP’ye kalır. Fiscal year bitene kadar ya da eldeki tüm vizeler tükenene kadar diploma alınması halinde, eksik belge tamamlanır ve vize talep edilir.

• @EzgiLera AP incelemesi diğer konularda olabilir. Mesela adli sicil belgesi veya askerlik durum belgesi gibi evraklarda olabilir. Ancak en az lise diploması yada teknik işlerde uzmanlık gerektiren işlerde 2 yıllık son 5 yılda iş deneyimi göstermesi gerekiyor. Bunlar en temel gereklilikler olduğu için diğer evraklar gibi AP incelemesine bırakılmadan red yeme olasılığı çok yüksek.

• @Keremtk bencede ayrıca basvuruda var işaretliyeceksin yani yokken var beyanında bulunacaksın sıkıntı olur bu durum fikrimce tabi konuyu iyibilen biri acıklayabilir

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera AP incelemesi diğer konularda olabilir. Mesela adli sicil belgesi veya askerlik durum belgesi gibi evraklarda olabilir. Ancak en az lise diploması yada teknik işlerde uzmanlık gerektiren işlerde 2 yıllık son 5 yılda iş deneyimi göstermesi gerekiyor. Bunlar en temel gereklilikler olduğu için diğer evraklar gibi AP incelemesine bırakılmadan red yeme olasılığı çok yüksek.

Eğer başvuru zamanı lise mezunu olunmadığı halde lise mezunu seçilirse evet red ihtimali çok yüksek yalan beyan yüzünden. Ancak lise mezunu olmadığını beyan ederse ve mülakata girdiğinde de diplomasını “henüz” almadığını söylerse AP’ye kalır.

Süreç ve vizeler bitmeden belge sunulmazsa zaten vize basılmaz.

Daha önce bu şekilde lise mezunu olmayan ve çalışma şartını şartıladığını anlayamadıkları birini AP’ye bırakıp CV istemişlerdi. Sonra onayladılar.

Önemli olan vizenin basılması gereken zamanda diploma sahibi olmak. AP’ye bırakıp vizenin basılacağı zaman öteleniyor ve diploma için şans tanınıyor gibi düşünebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@EzgiLera AP incelemesi diğer konularda olabilir. Mesela adli sicil belgesi veya askerlik durum belgesi gibi evraklarda olabilir. Ancak en az lise diploması yada teknik işlerde uzmanlık gerektiren işlerde 2 yıllık son 5 yılda iş deneyimi göstermesi gerekiyor. Bunlar en temel gereklilikler olduğu için diğer evraklar gibi AP incelemesine bırakılmadan red yeme olasılığı çok yüksek.

Eğer başvuru zamanı lise mezunu olunmadığı halde lise mezunu seçilirse evet red ihtimali çok yüksek yalan beyan yüzünden. Ancak lise mezunu olmadığını beyan ederse ve mülakata girdiğinde de diplomasını “henüz” almadığını söylerse AP’ye kalır.

Süreç ve vizeler bitmeden belge sunulmazsa zaten vize basılmaz.

Daha önce bu şekilde lise mezunu olmayan ve çalışma şartını şartıladığını anlayamadıkları birini AP’ye bırakıp CV istemişlerdi. Sonra onayladılar.

Önemli olan vizenin basılması gereken zamanda diploma sahibi olmak. AP’ye bırakıp vizenin basılacağı zaman öteleniyor ve diploma için şans tanınıyor gibi düşünebilirsiniz.

@keremtk @erhan-yildiz Sorunuza @özlem-toraman‘a ait aşağıdaki DV2024 deneyimini ve eski iletiler cevap olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/post/475566
    https://yesilkartforum.com/forum/post/504606
    https://yesilkartforum.com/forum/post/235472

Anahtar kelime: Lise diploma, Ankara, mülakat

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |