Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• $1 = 44 TL

• ....bizim australya dolarida 30 liranin ustune cikti, dun 31 filandi bu sabah biraz geriye gitmis,ortalik cok karisik doviz kurlarinda ne olacagi hic belli olmaz.gecen gun bir ara bir turk tv kanalina bir kac dakika baktim, haberde bayram ve ramazan dolayisiyla baklava fiatlarina zam yapilmiyacagini soyluyorlardi, baklavanin kilosu 1400 tl civarlarindaymis,soyle bir australya dolarina vurdum aha baklavanin kilosu 45 dolara geliyor......hayat bu kadarmi pahalli olmus diye dusundum,.turkiyeye tatile gidecek lerin her zaman goturdukleri paranin 5 mislini goturmeliler diye dusunuyorum.

• @sir-altan Aynen oyle. Turkiye'deki fiyatlar buradan cok daha yuksek.

• ⭐⭐⭐⭐

@sir-altan @MySea

Bir pilot arkadaşımız getirdi dün, meraktan sordum kendisine. Güllüoğlu fıstıklı kuru baklava kilogram fiyatı TL 2.200 = USD 50 = AUD 71 😏

• Benzin fiyatlari 1 hafta icinde $2.80'den $3.50'e yukseldi. Savas yaza kadar devam ederse, daha da yukselecektir.

• @ATS16 Pilot deyince, gecen hafta Delta da pilot olan birisinin vergi beyanini yaptik. 2025 deki yillik geliri $570k idi. Pilot olmak isteyenlere duyurulur.

• ⭐⭐⭐⭐

Uzun suredir benzini galonu 2.60-2.70 civarinda aliyordurk. Bir kac gundur fiyatlar 3 dolarin uzerine cikti. Dun 3.08'den aldim. Normali 3.20-3.30 arasinda, bizim uyeligimiz oldugu icin indirimli olarak 3.08'den aldik.
    1 galon 3.8 litre civari. Yani litresi 81 cent. Turk parasi ile litresi 35 TL gibi bir sey. Bu son yukselisten once litresi 30 TL civariydi.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@ATS16 Pilot deyince, gecen hafta Delta da pilot olan birisinin vergi beyanini yaptik. 2025 deki yillik geliri $570k idi. Pilot olmak isteyenlere duyurulur.

Her pilot o kadar kazanamiyor. Delta dunyada en cok ucret veren bir kac firmadan birisi.
    300K+ uzeri kazaniyorsa hem en az 20 yildir kaptandir hem de buyuk, genis govde ucak kullaniyordur (A350 gibi) ve ekstra gorevleri vardir (TRI gibi). Bu konumdaki pilotlarin sayisi fazla degil.
    Delta'da bile normal bir pilot, first officer, yillik 90-110K arasi kazanir. Diger hava yollarinda first officer'lar ayda 6-8K arasi kazanir. Kaptanlar 170-220K arasi

Bir tir soforu ayda 7-10K'yi cok rahat kazanabilir. Eger kendi kamyonu ile calisiyorsa ayda 15-20K arasi hatta daha ustunu gorebilir. Yani kendi kamyonu ile calisan, owner operator bir tir soforu havayaolu kaptanindan daha fazla, 2 tane first officer pilottan daha fazla kazanir.

• ⭐⭐⭐⭐

@smartcells çok haklısınız, son 10 gündeki artış $0.30 - $0.40 per gallon.

3/8/26, Carmel, Indiana
    $3.59 gallon, regular

• @smartcells dun $3.39 dan aldim neyse ki 70 cent indirimimiz varmis da biraz hafifletti hasari 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

Bizde de işte 65tl oldu mazotun Litresi :)))
    geçen gece de 12tl zam gelecekti, eşel meşel yaptılar birşeyler, 12tl yerine 3tl zam geldi de şimdilik 70i geçemedi, bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak..

• Tampa da bugun doldurdum depoyu. Gallon fiyati $3.60

• Kaliforniya, Costco $4.70

• Bugun benzin gallon $3.75

• ⭐⭐

@MySea Dün aile büyüklerinin olduğu bir ortamda iftarda davetliydim ve oradan +60yaş üstü nakliye iş yapan bir abi ufak bir sesle amerika'da benzinin litre fiyatının 4usd olduğunu avrupada ise 3 euro olduğunu söyledi tam düzeltecektim bu rakamları TL ile çarptı ve biz çok iyiyiz bu konuda dedi ve sessizce çayımı içtim televizyona bakmaya devam ettim en komik kısmı da bunu söyleyen kişi devam eden sohbette türkiyedeki yakıt fiyatlarının çok olduğundan dolayı kamyonunu garaja çektiği ve nakliye yapmadığını söyledi 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici Baskan Trump da yukselen benzin fiyatlarinin, Iran savasindan dolayi katlanmamiz gereken gecici bir durum oldugunu soyledi.

• ⭐⭐

@MySea Sizin gibi yıllardır orada olan yada orada doğup büyümüş kişiler bu artışa nasıl yaklaşıyor bilmiyorum geçen sene amerikaya geldiğimde amerikaan vatandaşı bir türk abim vardı türkiyede aynı iş yerinde birlikte çalıştık daha sonra o amerikaya döndü gittiğimde de sağolsun benlede çok ilgilendi o sırada trump'dan sonra oluşan ekonomi hakkında çok konuştuk orada şöyle bir cümle söylemişti kendi işi iç mimar amerikada saatlik ücret+pirim alıyorum dedi trump yasa dışı göçmenleri gönderdiğinden beri çalıştığı şirketin çok fazla eleman sıkıntısı çektiğini gelen elemanların yüksek ücretler istediğini söylemişti bu yüzden de her alanın bundan etkilendiği mimarlık işi olduğu için evinin içini yenileyeceklerin fiyatları duyduğunda ertelediği eskisi gibi iş yapamadığını kazancının çok düştüğünü uberblack yapacağını söyledi kendisi NJ kalıyor.

Amerikadaki ufak artışların ekonomik anlamda oradaki kişileri etkiliyor medyanın ve halkın trump bakış açısını değiştiriyor mu 3 kasımda bir ara seçim var başkanlık olmasa da önemli bir seçim

• @T-C-Kubilay-Dikici Yazinizdan anladigim kadariyla, arkadasinizin calistigi sirket yasadisi gocmenleri ucuz isgucu olarak calistiriyormus ama artik, ICE vb nedenlerle, bunu yapamayinca, ayni sekilde dusuk ucretlerle calisacak yasal iscileri bulamiyorlarmis yada bulmakda zorlaniyorlarmis. Yani onceden yaptiklari, yani yasadisi gocmenleri calistirmalari zaten federal bir suc! Ve bir de bundan dolayi zorluk cekmelerinin ifade edilmesi de biraz piskinlik olmus gibi geliyor bana 🙂 Ayni dusuk ucretlerle calisacak yasal iscileri bulamamalari elbette normal bir sonuc.

Benzin fiyatlarinin iki haftada yaklasik gallon basina $1 artmasi, kisa vadede cok fazla etkisiz gibi gorunse de orta ve uzun vadede olumsuz sonuclara yol acacaktir. Trump bunun gecici bir durum oldugunu soyledi ama sanirim kendisi savasin birkac hafta icinde bitecegini ve herseyin normale donecegini bekliyor veya umut ediyor. Umarim oyle olur, bekleyip gorecegiz...

• $1 = 44.20 TL

• ...sevgili trump bey,baskanlik yemini ettigi gunden beri tam 20,000 tane yalnis bilgilendirme yapmis,yani bir nevi yalancilik,adamin kafayi yemis gibi bir hali var, iki gun once obur devletlere sizin yardiminiza ihtiyacimiz yok savasi zaten kazandik diyor,bir kac gun sonrada dostlarimiz yardima gelmiyor diye konusuyor,baskan olduktan sonra bir cok ulkeye acayip tarifler uyguladi, yani ithal gumruk vergileri o devletlerde kolay kolay yardima gelmezler,amerika icindede populerligini kaybetmek uzere, bizim burdada dizel litresi 2,65 aud, normal dusuk oktanli benzin 2,30 civarlarinda iki hafta kadar 1,44 den benzin satiliyordu , bir gun hatuna bak son 20 yilin en dusuk fiatli benzinini aliyoruz demistim...bu bir kac aylik savas bir cok devletin ekonomilerini alt ust edecek gibime geliyor.

..kriz var australya merkez bankasi kredi oranlarina zam yapti,merkez bankasi yapinca tabni diger bankalaras gun doguyor.

Benzer Başlıklar

• 32
  • 50
  • 6
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |