Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @user007
    Hocam düşündüğünüz aşıları biz yaptırdık sorun olmadı influenza yaptırdık orada sadece.

Dışarıdan test kabul etmiyoruz dediler bir kaç kişiye bence rontgen için orada halledebilirsiniz, boşa gidebilir hastaneden aldığınız rapor.

• @sbsb2025 merhaba,
    Hayirli olsun 😊 mülakatta ing ilerlemeyi tercih etmenizin özel bir sebebi var mıydı? Türkçe veya İngilizce ilerlemek arasında bir fark var mı diye sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻

• @media bizim için gereklilik yok diye biliyorum, sadece orada beklerken turist vize görüşmelerinde bazı kişilere bir kağıt verip sosyal medya hesaplarını açtıktan sonra bizimle buradan iletişime geç, inceleyip ona göre vize durumunu belirleyeceğiz dediklerine şahit oldum.

• @Melek-Alan Teşekkürler cevabınız için. Ben de avukatıma sordum durumu o da gerekli olmadığını sadece bazı vize türlerinde bunu istediklerini söyledi. Şimdiye dek Greencard vize türünde istenmemiş

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu Daha önce Türkçe ilerlemek istiyorum diyenlerle de ingilizce konuşulduğu yazılmıştı forumda. Sanırım bu vize türünde nasıl ilerlemek istediğiniz formaliteden soruluyor ve ing devam ediliyor gibi anladım burada okuduklarımdan çıkardığım sonuç henüz deneyimlemedim

• Merhabalar. Bugün Unganlar muayenemiz vardı. Randevum 10:30 daydı. 12 gibi herşey hallolmuştu . İlk kayıt sonrası akciğer grafisi çekildi . Kan tahlili alınmadı . Oğluma 2 bana 4 aşı yapıldı . Dt ve influenza ve hepatit B KKK. Antikorlar kabul edilmiyor . Yaklaşık 37000 civarında ödeme yaptık. Doktor bey çok içten ve hoş sohbet . Herşey kolaylıkla halloldu.

• @mukavemeth
    Türkçe tercih eden birine oraya gittiğinizde nasıl iş bulacaksınız gibi birşey denmişti sanırım. Burada veya reddit te okudum.

İngilizce olarak CV nizi özetlemeniz yeterli aslında bunun dışında çok zorlayıcı bir soru gelmiyor.

• Arkadaşlar kasım 2024 tarihli eb2 nıw dosyamı geçtiğimiz hafta, kendimce koymuş oldugum 15 aylık zaman sınırı dolduğu için artık daha fazla beklemek istemeyip avukatımızında tavsiyediyle pp yaptık. Geçtiğimiz hafta süre başladı bakalım sonuç ne olacak gelişme olgunda merak edenler için sonucu paylaşacağım.

• Mart vize bulteni aciklanmis. EB2 icin DOF current gozukuyor, buyuk surpriz.

• @mutlu234, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Mart vize bulteni aciklanmis. EB2 icin DOF current gozukuyor, buyuk surpriz.

Vay be inanilmaz. 2023 Ekim donemlerine denk gelip ABD icinden basvuran benim icin buyuk talihsizlik olmus. Neyse yeni basvuran arkadaslara tebrikler. Timeline'in belirsizlik icinde olmasi benim canimi cok sikmisti, bunun duzelmesi cok olumlu.

• @chemistontheroad, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@user007
    Hocam düşündüğünüz aşıları biz yaptırdık sorun olmadı influenza yaptırdık orada sadece.

Dışarıdan test kabul etmiyoruz dediler bir kaç kişiye bence rontgen için orada halledebilirsiniz, boşa gidebilir hastaneden aldığınız rapor.

Tesekkurler, bu asilari yaptirip e-nabiz'a isletme isine bakicaz o halde.

ABD'deyim biraz zaman farki vb sebeplerden arayamadim, Ungan'lara telefonla ulasabilirsem arayip bu rontgen vb kismini da sorup teyit etmeye calisicam. Arayinca sekreter gibi birileriyle mi konusuluyor acaba? Email'a donus var midir bilmiyorum ama ogrenince buraya yazarim.

• Current oldum. Ayrıca bekleme sürelerinin bu kadar kısalması gerçekten yeni başvuran arkadaşlar için oldukça güzel gelişme.

• A tablosunun 6,5 ay ilerlemesi, B tablosunun current olması muazzam bir ilerleme. Current olanları tebrik ederim. O kadar heyecanlandım ki USCIS ın hangi tabloyu kullanacağına dair güncel direktifini okumadım.

• @Mayna Açıkçası güzel bir ilerleme oldu. USCIS, kendi sitesinde “For Employment-Based Preference Filings: For all employment-based preference categories, you must use the Dates for Filing chart in the Department of State Visa Bulletin for March 2026.” diyerek AOS için DOF tarihini dikkate alacağını belirtmiş. Sanırım Consulate ile devam edenler için de DQ olmaları gerektiği anlamına geliyor.

Peki bu durumda Chart B’de current olanlar ne yapmalı? CEAC üzerinden henüz ödeme yapamıyorum. Acaba önce NVC’den bir e-posta mı gelecek, yoksa welcome letter mı gönderilecek; sistem ancak ondan sonra mı aktif olacak?

• Çok heyecanlandım birden bu durumu görünce. Şuan ne yapacağız bilen aydınlatabilir mi?

• Avukatla konuştum chart b de current olanlar - eğer amerikadalar ise 485 gönderip ücreti mukabil seyahat izni ve çalışma izni başvurusunda bulunup bunları elde edip green cardlarını alabilmek için chat a da current olmayı çok daha stressiz bir şekilde bekleyecekler.
    Türkiye de Konsolosluk süreci bekleyenlerin pratikte chart b nin current olmasından doğrudan bir faydasının olmayacağını söyledi.
    Hemen kasaba kurnazlığıyla bende turist vizesi var gelsem ve bu imkandan faydalansam dedim. %90 bu arkadan dolaşmanın tespit edileceğini lifetime visa ban yiyeceğimi söyledi. Sakın aklından geçirme dedi.
    Türkiyede olanlar sadece A tablosunda ki 6.5 ay ilerlemeyi büyük bir atlama olarak görebilecek anladığım kadarıyla

• Benim eb2 niw pd tarihim Aralik 2024. Beklememek icin eb1 başvurusu yaptım 3 gün önce ve dün uscis e ulaştı dosyam.

Premium talebim vardı ve henüz ödemeyi hesabımdan çekmedi uscis, bugün yarın tahsilatı yapıp dosyayı inceleme başlayacaklar. Ancak. Şuan benim için çok değişik bir durum oluştu. 4000$ daha ödeme yapmama değecek mi değmeyecek mi süre konusunda eb1 benim icin bilemiyorum.

• @emkey her ne kadar current olmanıza 2 ay ilerlemeden az da kalmış olsa ilerleme garantisi olmadığı gibi geriye gitme ihtimali de az değil. Forumda current olmaya 10 gün kala aylarca bekleyen hocalarıma şahit oldum. Geçen mali yılın sonuna doğru hazirandan ekime 4,5 ay ilerleme oldu. Devam eden aylarda ilerleme durdu. Mali yıl sonunda ise bir buçuk ay geriye gitti. Şimdi yaşanan 6,5 aylık ilerlemeden sonra böyle bir şeyin yaşanmayacağı garantisi bence yok. O sebeple eb-1 başvurunuzun boşa yapılmadığı kanısındayım. Hayırlı olsun

• Herkese merhaba,

Ben EP (Ellis Porter) ile I140 surecini yonettim, ve PD'im Kasim 2024. I140 onaylanmasi durumunda bir sonraki asama olan consular processing surecini kendim yonetmek istiyorum. Aklima takilan sorular icin sizlerden fikir almak isterim:

1. Hangi asamada avukatima surece onlarla devam etmek istemedigimi bildirmeliyim? I140 onaylanmadan once mi, sonra mi?
    2. EP'nin veya ozellikle benim EP'nin artik benim legal representative'im olmadigini USCIS bildirme yukumlulugum var mi?
    3. Sizce EP'nin 2500 USD'lik consular processing ucretini odeyip onlarla devam etmek daha mi mantikli olur?

Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.

• @heis
    Avukat ile bunu ben en baştan konuşmuştum. Dosyaları göndermeniz için mail geldiğinde nvc ye mail atıp avukatı iletişimden çıkarmayı isteyebilirsiniz.
    Bence consular kısmı için kendiniz yapabilirsiniz forumda benimde yazdığım bir çok bilgi var.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 3164
  • 1
  • 47
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |