Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Olursa ihtimali en yüksek ay şahsen bu ay diye düşünüyorum. Ayı da ortaladığımıza göre umutları bağladık bekliyoruz..
-
Benim düşüncem değişmedi değerli arkadaşlar. İlk açıklamalarının arkasında duracaklardır. Trump'ın gücü dvlottery engellemeye yetmez. Kongre onayı gereken bir süreçten bahsediyoruz. Muhtemelen dvlottery ile ilgili her konu elektronik ortama geçtiği için temmuz ayına kadar süreç öyle veya böyle tamamlanacak(Başvuru ve sonuçlar) daha sonrasında da yine daha önce duyurusunu yaptıkları gibi Ekım-2025-Eylul-2026 mali yıl arasında süreç olağan şekliyle devam edecek. Engelleme yapabilir mi yapabilir. Ancak bu yine konsolosluk yoluyla kontrol edebildikleri sahalarda gerçekleşir. Zaten 75 ülkeyi süreçten banlamaları da bunun bir göstergesi oluyor. Şuan ki hükümet ile de orta doğuda bir savaş hali çıkmadığı sürece aralarının bozulma ihtimali düşük olduğundan sadece bekleyip göreceğiz.
-
@Keremtk Yani bu kadar ülkenin dv den banlandığı durumda bizim şansımızın yükselmesi de ekstrası bence.
Umarım ki dediğin şekilde gerçekleşir süreç çünkü Tr den hiç almadıkları kadar talihli çıkacak bu denklemde bu da muazzam bir şans bizim için
-
@dogucansevik şansımız artmıyor maalesef bir ülke toplam vizelerin %7 sinden fazlasını alamaz bizim şansımız avrupadan ve türkiyeden başvuranların sayısının azalmasıyla artabilir ancak
-
@Onur-Kürekçi hayır şansımız artıyor.çünkü iranlılar ve azeriler ankaradan mülakata giriyorlardı.onların olmaması bızım ıcın daha hızlı mulakat almamıza yarayacak
-
@Serhat-Tarhan-0 azerbaycanlılar tiflis konsoloslugundan giriyorlardı tr de oturumları yoksa kabul etmez muhtemel ankara, ayrıca azerbaycanlı afgan iranlı farketmeksizin ankaranın bastıgı vize tr kotasına yazılmıyor kendi ülke kotasına yazılıyor dostum ,
Ancak dersen ki mülakat sadece türklere verceklerinden daha fazla mülakat planlayabilirler ordan bakıncada bültenin çok gerisinde kalmadıklarından bilemedim bi farkı olur mu olmaz mı. -
Katılıyorum, bence de ABD göçmen sürecini tamamen durdurmaz; en fazla kriterleri daha seçici ve detaylı hale getirir. Tarihsel olarak bakıldığında Amerika ekonomisi göçle büyüyen bir ülke ve iş gücü ihtiyacı sürdükçe bu kapıyı kapatması gerçekçi değil.
Avrupa tarafında ise son yıllarda Türkiye’den ciddi sayıda hekim, hemşire ve mühendis göçü olduğunu çevremizden de görüyoruz. ABD’de tablo biraz daha farklı. Uzun süredir orada yaşayıp hâlâ düşük vasıf gerektiren işlerde çalışan ve dil seviyesi sınırlı olan göçmen oldukça yaygın. Bu durum sistemde daha çok ABD’nin göç modelinin Avrupa’dan farklı olmasından kaynaklanıyor. Amerika ekonomisi düşük vasıflı iş gücünü de absorbe edebildiği için göçmen profili çok daha heterojen. Ama bence son dönemdeki politika söylemlerine bakınca bunun daha seçici hale getirmek istediklerini düşünüyorum. ABD göçü bitirmeyecektir Sadece şartları sıkılaştırır. Avrupa’daki gibi tamamen “nitelikli göç” modeline geçmesi kısa sürede zor olsa da başvuru ücretleri, pasaport zorunluluğunun yanında belki üniversite eğitim seviyesi ve yaş gibi kriterleri de getirebilir. Bekleyip göreceğiz.
-
@dogucansevik dvden banlanma değil durum 75 ülkeye göçmen vizesiyle alakalı bahsettiğiniz konu. Yani dv programına katılamazlar diye bir durum yok. Göçmen vizesi basılmayacaksa mülakat almazlar o zamanda diyemeyiz çünkü bunla ilgilide bir kesinlik yok. Nasıl ki şu an pause olmasına rağmen mülakat veriyorlar ama vize basamıyorlar aynısı bu 75 ülke içinde olabilir olurda dv programı devam ettirilirse. Türkiyeden daha fazla kişi seçecekler gibi bir çıkarım doğru değil yani
-
@Emre-Kurtulmuş Konuyu daha iyi anlamamı sağladın teşekkür ederim

-
Visa Bulletin gecikti , içimden bir ses bu gecikme dv-27 ile alakalı diyor, umarım dipnot ile birlikte güzel haberler alırız
-
Olası bir İran-ABD, israil savaşı dv sürecini vs. etkiler mi dostlar sizce?
-
@Onur-AKYILDIZ Açıklanıcak vize bülteni ile dv27 nin bir alakası olduğunu düşünmüyorum sonuçta dv27nin açılması ile başvuru başlar.
-
Bir gelişmeyi dostlar ile paylaşmak istiyorum;
Visas: Enhancing Vetting and Combatting Fraud in the Diversity Immigrant Visa" (Çeşitlilik Vizesinde Güvenlik İncelemesini Artırma ve Dolandırıcılıkla Mücadele).
Aralık ayından beri beklediğimiz güvenlik incelemesi bitmiş ve bu yasa tasarısı 10 Şubat 2026 tarihinde "Concluded" (Onaylandı/Sonuçlandı) statüsüne geçmiş.

Şu anki tek ve son adım: Başvuru formunun yeni statüsünün "Approved" (Onaylandı) olması.
Sistemdeki eski formun yasal geçerliliği 28 Şubat 2026'da doluyor. Yani o imza bu ay sonuna kadar atılmak zorunda, tâbi eğer yine 1 ay ileri atmazlar ise tarihî.
Herkese bol şans dostlar!

-
@Onur-AKYILDIZ Merhaba Onur,toparlamak gerekirse ne anlamalıyız.Teşekkürler.İyi akşamlar.Hayırlı Ramazanlar.
-
@Fer-0 yani sistem 28 subata kadar ımza atılırsa cekılıs ıcın tarıh belırlenebılır
-
@Fer-0 Resmi onay geldiğine göre artık önümüzde bir engel kalmadı diyebiliriz. Mart başında yeni formun yayınlanmasını ve ertelemelerin kalkmasını bekliyorum. Evet, mülakat süreci ve 'Public Charge' (mali yük) kuralları eskisinden çok daha zorlayıcı olacak ama en azından çekilişin yapılacağı bence kesinleşmiş oldu.
-
@crazycells bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz hocam sizce de açılma ihtimali var mı ? benim pek umudum yok bu sene için ama
-
Merhaba herhangi bir yeni bilgi var mı çekiliş ile ilgili?
-
@MySea Moderatör beni size hakaret ettiğimi sanıp yasaklamış sanıyorum, sözüm size değil yorumunuzu yaptığınız konuda, aklım da canlanan titanik deki kayık kavgası sahnesi geldiği için bir benzetme ile yorum yaptım.
Lütfen siz üstünüze asla alınmayın, doktorası cebinde olup, hesabında da milyonu doları olup hala yeşilkart çekilişi şöyle böyle diyenler içindi sözüm saygılar. (Hani üstün yeteneğin varsa onun vizesi ayrıya git ona başvur "yeşil kart" dan sanane...)
-
@Onur-AKYILDIZ Bu adamın iletilerini gördükçe mutlu oluyorum. İçimdeki o heyecan canlanıyor. Bekliyoruz bakalım.
Benzer Başlıklar
132
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k