Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Olursa ihtimali en yüksek ay şahsen bu ay diye düşünüyorum. Ayı da ortaladığımıza göre umutları bağladık bekliyoruz..

• Benim düşüncem değişmedi değerli arkadaşlar. İlk açıklamalarının arkasında duracaklardır. Trump'ın gücü dvlottery engellemeye yetmez. Kongre onayı gereken bir süreçten bahsediyoruz. Muhtemelen dvlottery ile ilgili her konu elektronik ortama geçtiği için temmuz ayına kadar süreç öyle veya böyle tamamlanacak(Başvuru ve sonuçlar) daha sonrasında da yine daha önce duyurusunu yaptıkları gibi Ekım-2025-Eylul-2026 mali yıl arasında süreç olağan şekliyle devam edecek. Engelleme yapabilir mi yapabilir. Ancak bu yine konsolosluk yoluyla kontrol edebildikleri sahalarda gerçekleşir. Zaten 75 ülkeyi süreçten banlamaları da bunun bir göstergesi oluyor. Şuan ki hükümet ile de orta doğuda bir savaş hali çıkmadığı sürece aralarının bozulma ihtimali düşük olduğundan sadece bekleyip göreceğiz.

• @Keremtk Yani bu kadar ülkenin dv den banlandığı durumda bizim şansımızın yükselmesi de ekstrası bence.
    Umarım ki dediğin şekilde gerçekleşir süreç çünkü Tr den hiç almadıkları kadar talihli çıkacak bu denklemde bu da muazzam bir şans bizim için 🙂

• @dogucansevik şansımız artmıyor maalesef bir ülke toplam vizelerin %7 sinden fazlasını alamaz bizim şansımız avrupadan ve türkiyeden başvuranların sayısının azalmasıyla artabilir ancak

• @Onur-Kürekçi hayır şansımız artıyor.çünkü iranlılar ve azeriler ankaradan mülakata giriyorlardı.onların olmaması bızım ıcın daha hızlı mulakat almamıza yarayacak

• @Serhat-Tarhan-0 azerbaycanlılar tiflis konsoloslugundan giriyorlardı tr de oturumları yoksa kabul etmez muhtemel ankara, ayrıca azerbaycanlı afgan iranlı farketmeksizin ankaranın bastıgı vize tr kotasına yazılmıyor kendi ülke kotasına yazılıyor dostum ,
    Ancak dersen ki mülakat sadece türklere verceklerinden daha fazla mülakat planlayabilirler ordan bakıncada bültenin çok gerisinde kalmadıklarından bilemedim bi farkı olur mu olmaz mı.

• @istanbuladami

Katılıyorum, bence de ABD göçmen sürecini tamamen durdurmaz; en fazla kriterleri daha seçici ve detaylı hale getirir. Tarihsel olarak bakıldığında Amerika ekonomisi göçle büyüyen bir ülke ve iş gücü ihtiyacı sürdükçe bu kapıyı kapatması gerçekçi değil.

Avrupa tarafında ise son yıllarda Türkiye’den ciddi sayıda hekim, hemşire ve mühendis göçü olduğunu çevremizden de görüyoruz. ABD’de tablo biraz daha farklı. Uzun süredir orada yaşayıp hâlâ düşük vasıf gerektiren işlerde çalışan ve dil seviyesi sınırlı olan göçmen oldukça yaygın. Bu durum sistemde daha çok ABD’nin göç modelinin Avrupa’dan farklı olmasından kaynaklanıyor. Amerika ekonomisi düşük vasıflı iş gücünü de absorbe edebildiği için göçmen profili çok daha heterojen. Ama bence son dönemdeki politika söylemlerine bakınca bunun daha seçici hale getirmek istediklerini düşünüyorum. ABD göçü bitirmeyecektir Sadece şartları sıkılaştırır. Avrupa’daki gibi tamamen “nitelikli göç” modeline geçmesi kısa sürede zor olsa da başvuru ücretleri, pasaport zorunluluğunun yanında belki üniversite eğitim seviyesi ve yaş gibi kriterleri de getirebilir. Bekleyip göreceğiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@dogucansevik dvden banlanma değil durum 75 ülkeye göçmen vizesiyle alakalı bahsettiğiniz konu. Yani dv programına katılamazlar diye bir durum yok. Göçmen vizesi basılmayacaksa mülakat almazlar o zamanda diyemeyiz çünkü bunla ilgilide bir kesinlik yok. Nasıl ki şu an pause olmasına rağmen mülakat veriyorlar ama vize basamıyorlar aynısı bu 75 ülke içinde olabilir olurda dv programı devam ettirilirse. Türkiyeden daha fazla kişi seçecekler gibi bir çıkarım doğru değil yani

• @Emre-Kurtulmuş Konuyu daha iyi anlamamı sağladın teşekkür ederim 🙂

• Visa Bulletin gecikti , içimden bir ses bu gecikme dv-27 ile alakalı diyor, umarım dipnot ile birlikte güzel haberler alırız

• Yasaklı

Olası bir İran-ABD, israil savaşı dv sürecini vs. etkiler mi dostlar sizce?

• @Onur-AKYILDIZ Açıklanıcak vize bülteni ile dv27 nin bir alakası olduğunu düşünmüyorum sonuçta dv27nin açılması ile başvuru başlar.

• Bir gelişmeyi dostlar ile paylaşmak istiyorum;

Visas: Enhancing Vetting and Combatting Fraud in the Diversity Immigrant Visa" (Çeşitlilik Vizesinde Güvenlik İncelemesini Artırma ve Dolandırıcılıkla Mücadele).

Aralık ayından beri beklediğimiz güvenlik incelemesi bitmiş ve bu yasa tasarısı 10 Şubat 2026 tarihinde "Concluded" (Onaylandı/Sonuçlandı) statüsüne geçmiş.

alt metni

Şu anki tek ve son adım: Başvuru formunun yeni statüsünün "Approved" (Onaylandı) olması.

Sistemdeki eski formun yasal geçerliliği 28 Şubat 2026'da doluyor. Yani o imza bu ay sonuna kadar atılmak zorunda, tâbi eğer yine 1 ay ileri atmazlar ise tarihî.

Herkese bol şans dostlar! 🇺🇸

• @Onur-AKYILDIZ Merhaba Onur,toparlamak gerekirse ne anlamalıyız.Teşekkürler.İyi akşamlar.Hayırlı Ramazanlar.

• @Fer-0 yani sistem 28 subata kadar ımza atılırsa cekılıs ıcın tarıh belırlenebılır

• @Fer-0 Resmi onay geldiğine göre artık önümüzde bir engel kalmadı diyebiliriz. Mart başında yeni formun yayınlanmasını ve ertelemelerin kalkmasını bekliyorum. Evet, mülakat süreci ve 'Public Charge' (mali yük) kuralları eskisinden çok daha zorlayıcı olacak ama en azından çekilişin yapılacağı bence kesinleşmiş oldu.

• @crazycells bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz hocam sizce de açılma ihtimali var mı ? benim pek umudum yok bu sene için ama

• Merhaba herhangi bir yeni bilgi var mı çekiliş ile ilgili?

• @MySea Moderatör beni size hakaret ettiğimi sanıp yasaklamış sanıyorum, sözüm size değil yorumunuzu yaptığınız konuda, aklım da canlanan titanik deki kayık kavgası sahnesi geldiği için bir benzetme ile yorum yaptım.

Lütfen siz üstünüze asla alınmayın, doktorası cebinde olup, hesabında da milyonu doları olup hala yeşilkart çekilişi şöyle böyle diyenler içindi sözüm saygılar. (Hani üstün yeteneğin varsa onun vizesi ayrıya git ona başvur "yeşil kart" dan sanane...)

• @Onur-AKYILDIZ Bu adamın iletilerini gördükçe mutlu oluyorum. İçimdeki o heyecan canlanıyor. Bekliyoruz bakalım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |