Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @eyupyildiz turist vizesi göçmenlik vizesinden farklı bir tür etkilemez

• ⭐⭐

@eyupyildiz açıklamanın yapıldığı yazıya göz geçirirseniz linkini aşağıya bırakıyorum turist vizelerinin etkilenmeyeceğini söylemişler.

b85993e1-3509-465a-9431-e77316efc9fc-image.png

Kaynak: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/immigrant-visa-processing-updates-for-nationalities-at-high-risk-of-public-benefits-usage.html

• @MertHRB yeni form doldurup iptal edememenize rağmen bu şekilde gittiniz mi randevuya? Bir sorun yaşadınız mı paylaşabilirseniz tecrübenizi çok memnun olurum. Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum bire bir.

• @eyupyildiz merhaba ben de aynı sorunu yaşıyorum ,bir sorun oldu mu ? İsminizi duzeltebildiniz mi ?

• Bugün babamın İstanbul konsolosluğunda mülakatı vardı. Çok şükür vizesini aldı. Babam emekli. Vize memuru, babamın ne iş yaptığını, benim green card ım olup olmadığını, daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığını sormuş . Her ihtimale karşı dosyasına eklemiştim green card ımı. İyi ki eklemişim çünkü “Elinizde bununla ilgili belge var mı” diye sorunca babam da göstermiş. Sonrasında ise “Vizeniz onaylandı” demiş. Umarım bu sevinci herkes yaşar. 😊

• Merhaba
    Bu hafta içinde yeğenimin annesiyle beraber mülakat randevusu var. Yeğenim 18 yaşından küçük olduğu için noterden alınacak muvafakatnameyi yeminli tercüme bürosundan ingilizceye çevirtip apostil yaptırmaya gerek var mıdır? Yardımcı olmanızı rica ederim.

• Selamlar
    Mevcut vizem var ve temmuz ayinda suresi doluyor. Nisan ayi icin gidis donus bilet almistim.
    Yenileme icin basvurdum ve red aldim. Bu durum ulkeye giriste sorun yaratir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@fafaynk geçerli bir vizeniz varsa bu abd'ye giriş için yeterlidir.
    ilgil başvurudan almış olduğunuz olumsuz cevap girişinizi etkilemez.

• ⭐⭐

@gucarslan Yeni bir bilgi daha öğrendim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici çünkü ilgili başvuru bir vize yenileme işlemi için.
    eğer yenileme onaylansaydı mevcut vize iptal edilecekti. ama şu an yenileme başvurusu reddedildi, vize değil.
    bu yüzden mevcut vize geçerliliğini korur 😉

• YENI BASVURU YAPACAGIM. SU AN RANDEVU DURUMU HAKKINDA BILGISI OLAN VAR MI ?

• @NickLeo ankara lokasyonunda randevular acik. bir kac hafta sonrasina bile acik slotlar var. Bilginiz olsun.

• @gucarslan cevabiniz icin tesekkurler. Passportdaki mevcut vizemi kontrol ettigimde uzerine gecersiz oldugunu belirtecek herhangi birsey basilmadigini goruyorum. Bu haliyle hala gecerli oldugunu dusunuyorum ben de. Fakat sinirdaki yetkili gecerli bir vizem olmasina ragmen ekraninda yenileme talebimin reddedildigini(214-b) goruyorsa bunu sorgulayacaktir diye dusunuyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@fafaynk vize yenileme talebiniz reddedildi dediğim gibi.
    bu durumu görmesi hiçbir şeyi değiştirmez. sorarlarsa da mülakatsız yenileme talebim, "mülakat almanız gerek" gerekçesiyle reddedilmişti, mülakat alıp o zaman yenileyeceğim vizemi dersiniz.

• Merhaba,
    Benim ve eşimin Mayıs ayına kadar geçerli turist vizelerimiz var. Yenileme başvurusunda bulundum. Sırasıyla ds formunu doldurdum, ödemeyi yaptım ve randevu sisteminde hesap oluşturdum. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra sistem beni posta yoluyla yenilemeye yönlendirdi. Randevu ekranı açılmadı! üzerinden ise 15 gün geçti ne mail geldi, nede başka bir bilgi! Birşeyi eksik mi yaptım? Veya evrak gönderimi için sadece beklemem mi gerekli? Chatcpt evrak gönderimi için mail beklemenize gerek yok diyor.

• @tryeveryting posta yoluyla gondermek icin de randevu almaniz lazim.
    Randevu gununde ups'e teslim edebilirsiniz belgeleri. Belge teslimi icin vfs uzerinden online odeme yapip barkod almaniz lazim. Bu barkodla birlikte ups'e teslim etmelisiniz, aksi durumda vfs belgelerinizi kabul etmeyebilir.

• @gucarslan tesekkurler

• Merhabalar, kayınvalidem 15.01.2026 tarihindeki B1/B2 mülakatında vizesini aldı🙏🏼🙏🏼 üzerinize ev var mı ve oğlunuz ne iş yapıyor orda diye sormuş konsolos daha sonra da tebrikler vizenizi onaylıyorum demiş. O gün çoğu kişiye vermişler vizelerini. 22sinde de eşimin ablası ailecek girdiler mülakata. Malesef onay alamadılar. Biraz zaman geçtikten sonra yeniden deneyebilirsiniz demiş konsolos.
    Okulu devam eden 9 yaşında bir çocukları var, ev araba vs var, ikisi de çalışıyor kendi iş yerleri var. Onların söylediğine göre de kimseye vermemişler o gün, 100 kişiyi izlemişler 10 kişiye anca vermişler vize. Kısmet değilmiş biraz zaman geçsin tekrar deneyeceğiz.

@ebd, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar
    Kayınvalidem, annemle birlikte B1/B2 turist vizesi ile gelmek istiyor.
    Emekli, düzenli geliri var. Eşi vefat etmiş. Eşimle ABD’ye Aralık ayında Green Card çekilişiyle yerleştik, diğer çocuğu ve torunu Türkiye’de yaşıyor.
    Seyahat amacı kısa süreli turistik ve aile ziyareti (yaklaşık 2–3 hafta).
    Masraflar için aile desteği gösterildi, kendi emekli geliri de mevcut. Üzerine kayıtlı mülk yok.
    Bu profil sizce riskli mi, özellikle ABD’de çocuğu olması ve sponsor gösterilmesi olumsuz değerlendirilir mi?
    Teşekkürler.
    Artı olarak ocak şubat aylarında çok fazla randevu boşluğu var ankara konsolosluğunda bilgilerinize...

• ⭐⭐⭐⭐

@ebd hem gözünüz aydın anneniz için, red alan diğer aile üyeniz içinde geçmiş olsun. Red alan ailenin pasaportlarında vize ile seyahat edilen başka ülkelere seyahat geçmişi nasıldı?

• @ATS16 Herhangi bi yurtdışı seyahatleri yoktu. Muhtemelen DS160a tatil + kardeşimi ziyaret edeceğim demişlerdi. Bir hafta önce de anne aldı vizeyi, tüm aile gidiyolar dönmezler gibi düşündüler heralde. Bilemedik biz de ret sebebini 🙂 Benim bütün ailemin var vizesi 2018 senesinde almıştık hepimiz ben turist vizemi ilk aldığımda üniversitedeydim tek başıma tatile gidicem demiştim heyecanlı bi şekilde, git gez bakalım diyip vermişlerdi. Şans olduğuna inanıyorum tamamen artık 😃

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |