-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@Onur-AKYILDIZ arkadaş geriden takip ediyor durumu
bunlar zaten sızdırılan görüntüler. 1.5-2 aydır bunlar zaten biliniyordu. dv durumu 31 ocak gösteriyor ama sadece bir ssden ibaret resmi bir link gösterilmemiş -
@mertq ben olsam TRT haberine pek güvenmem ...
-
forum o kadar kirlenmiş ki, gereksiz bilgi akışı oluyor. forumda gerçek bilgiye ulaşmak zorluk yaşanacak.
-
@kemal85 Siz diyene kadar TRT olduğunu bilmiyordum, x'den önüme çıkan ilk sayfadan paylaştım. ek olarak burada da kaynaklar mevcut.
-
Arkadaşlar içinizde daha önce tek başına yurtdışı seyahati yapmış olan var mı? Tek başıma çıkmayı düşündüğüm için turla gitmem daha mı mantıklı olur? Düşündüğüm yerler Tokyo - New York - Londra ( harry potter stüdyoları ) gibi yerler. Sizce tek başıma sıkıcı mı olur? Arkadaşlarımı ya da aile bireylerimi bekleye bekleye hayallerimi durmadan ertelediğimi fark ettim.
-
@MaxCaufield kendi imkanları ile seyahat kişiye daha fazla özgürlük alanı sunar. Kendi programı dahilinde, kendi istediği yere, kendi istediği zamanda, kendi istediği şartlarda gider, kendi istediği gibi yemek yer, gezer, eğlenir. Tur ile yapılan seyahat belirli bir plan dahilinde olur. Belli yerde kalınır, belli şartlarda seyahat edilir, belli yerlere gidilir, gidilen yerde ne bulunursa yenilir. Serbest zaman genelde akşamları program bitimindedir. En önemli özelliği sadece turistik bazı yerlerin görülmesi sağlanır.
Ana fark; kendi kendine seyahat kişi sayısı nedeni ile daha maliyetli ama daha özgürdür. Tur ise kişi sayısı nedeni ile maliyetin bölünmesi kaynaklı daha ekonomik ancak sabit bir programa dahil olması nedeni ile daha kısıtlı imkan sağlar.
Kendi üzerimden örneklendirmem gerekir ise;
Ben turizmci olduğum için işin tricklerini bilmek ve uygulamak biraz daha bahsettiğim iki farklı uygulamayı birleştirme açısından seyahatlerimi kolaylaştırıyor.
Gideceğim seyahati tur şirketi üzerinden alıyorum. Bu şekilde konaklama ve yol maliyetimi düşürüyorum. Bu program dahilinde hiç bir suretle ekstra satılan tur programlarını almıyorum. Tur şirketlerinde genelde ilk gün yol yapılıp, ilgili tur şehrinde panoramik (araç içinde) şehir hızlıca görülüp otele gidilir. Oda yerleşimi sonrası satın alınan programa devam edilir. İşte bu noktada ben daha önce çıkardığım kendi programıma göre gezmeye başlıyorum.
Örneğin; en son yaptığım İspanya Turunda, 3 gün Barcelona, 1 gün Sevilla, 1 Gün Valencia, 3 Gün Madrid vardı. İlk gün tur şirketi havalimanından rehber eşliğinde bizi alarak panoramik şehir turu yaptırdı ve otele bıraktı. Akabinde aynı tün ve sonraki 2 gün ekstra tur programları vardı. Ben hiç birine katılmadan şehri kendim gezdim. Bazı noktalarda grupla çakıştık. Onların tur için ekstra ödediği paraların 1/4 maliyetle aynı yerleri gezmiş olduk. Sonraki şehir ve günlerde de aynı şekilde devam etti. Tur şirketini sadece şehirlerarası seyahat ve konaklama için kullandım.
Tabi gitmeden önce seyahatim ile ilgili plan çıkardım. Google Maps üzerinden her gün için ayrı ayrı harita oluşturdum. Nerelerde gezeceğim, nerelerde hangi meşhur yemeği yiyeceğim, nerelerde manzara var, nerelerde hangi içecek içilmeli, hangi outlet e gidilmeli vb vb. Gün gün haritamı takip ederek 8 günde 100 km yol yürüyerek talan ettim. Hangi şehirde hangi otelde kalacağıma bakarak merkeze hangi toplu taşımayla gidilir? Bilet nereden alınır? Ne kadara alınır? Ne kadar sürer? Araç değişir mi? Değişmez mi? vb tüm cevaplar online da mevcut
-
@elbruz Hocam öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler için. İnanın tam sizin yaptığınızı yapmayı düşünüyordum. Tur şirketi ile gidip sonrasında kendim gezmeyi. Çünkü daha önce yurtdışı deneyimim de olmadı stres yapıyorum açıkçası. Bu sayede otel uçak vs. hep tur ayarlamış olacak. Fakat bazı tur şirketleri extra turlara katılmadığımız zaman sıkıntı çıkarabiliyormuş. İşte şu saatte şurada olacaksın gelmezsen beklemeyiz tarzı gibi bunlar hakkında bilginiz var mı acaba?
-
@MaxCaufield Tek başıma yurt dışına çıkmadım ama yıllarca tek başıma motorla türkiyeyi gezdim içine kapanık biri olmadığım için gittiğim yerlerde insanlarla tanıştım kamp yerlerinde ateş başlarında gece 3 4 kadar sohbetimizi edip kımızımı içerdik kaldığım yerlerde sohbet güzel olduğun da bir kaç gece daha kalırdım eğer güzel bir sohbet yok ise sabah toplanır başka yere sürerdim eşimle de böyle tanıştık şimdi yurt dışını birlikte geziyoruz norveç turu satın aldık oraya gideceğiz.
Gelelim yurt dışı gezilere şimdi burada ne kadar atik olsam da dil olmadığı için insanlarla kaynaşma konusunda öz güvenim eksik bu yüzden tek başıma gitseydim tek tabanca takılırdım buda sıkıcı olurdu en azından kendim için bunu söyleyebilirim bir çok gezdin dünyayı tek başına geziyor hatta şuan bir gezgin var yıllardır ilk videosundan beri takip ederim oğuzhan tıraş isminde youtube video atıyor şuan yürüyerek moğolistana gidiyor bugun sanrım 47 yada 48 gün olması lazım azerbaycan yarısını geçti video atarak hem yalnızlık hissine kapılmıyor yolda onlarca insanla muhabbet ederek gidiyor.
Eşimle italya fransa ispanya gemi turu almıştık orada yaşıtımız bir kaç kişiyle tanıştık onlarda çiftlerdi güzel sohbet ederek gezmiştik her yeri akşam yemekleri birlikte yiyor gündüz durdukları limanlarda ülkeyi birlikte geziyorduk. size de tavsiyem bu yönde olur yaşınızı bilmiyorum ama eğlence arıyorsanız otobüsler 10 15 ülke gezen turlar var onlara katılabilirsiniz yada diliniz var ise öz güveninizde var ise dünyanın her yerinde yalnız kalmazsınız

-
@T-C-Kubilay-Dikici Hocam çok teşekkür ederim bilgiler ve tavsiyeler için
Norveç turunu hangi firmadan aldınız acaba -
@MaxCaufield Tur şirketi ile gidip sonra kendiniz gezmek istiyorsanız tur almayın 2025'de mimai ve new york gitmiştim eşimle tur şirketleri istediği fiyattan daha az bir rakama daha güzel gezdim tur şirketleri yaptıkları şu sizi havalimanında karşılıyor otobüsle otele götürüyor sonra size şuraya gideceğiz şu kadar para verirseniz diyor sizde buraya kadar geldik vereyim diyorsunuz vermeyecekseniz turla gezmeyecekseniz havalimanında otel ulaşmak için o kadar para vermenize gerek yok

Kendi turumu kısaca özetleyim size uçak biletimi aldım türkiyedeyken aracımı kiraladım yeşilkart froumda florida grubuna girdim orada yaşayanlardan nereleri gezmemiz gerektiği konusunda tavsiyeleri aldım hepsine bir program çizdim googlede işaretledim çevrimdışı haritalarıda indirim ilk günden son güne kadar gece yarılarına kadar aracımda olduğu için doya doya gezdim miamide ile sınırlı kalmadım gün geldi west palm beach gittim son iki gün orlandoya gittim orada universal studio gittim saat sınırı olmadan saatlerce eğlendik vaktim kalmadı kalsa tampa'yada gidecektim
new yok içinde araç kiralamadım orada park sorunu var otel times meydanına 2 dk mesafede otel seçtim metro ağı çok iyi gezilecek yerler her yere doya doya gezdim çok çok rahattı bir günümüde niegarafalls gittim.Tur aldım gezilerim oldu italya ispanya fransaya gittim ama gemi ile gttim gemi limanı gezilecek yerlere uzaktı ve saat sınırım vardı gemi hergün 08:00 limana yanaşrı 18:00 gibi limandan ayrılıyordu bu sürede gezmem gerekiyordu her yere doya doya gezmek için ve gemiyi kaçırmamak için tur aldım ve gittiğim yerler her yeri tarihi yerlerdi rehberin tarihi anlatmasına ihtiyacım vardı dil olmadığı için anlayamazdım geçen hafta norveç turu satın aldım orada da kara turlarını peşin satın aldım yine gemi turu firyotlara gideceğim zaman süre sıkıntımdan dolayı tur satın aldım
tur konusunda net olun eğer siz kendiniz gezmek istiyorsanız tur şirketleri para tuzağı kültürel tur yapacaksanızda dil bilmiyorsanız biraz daha fazla verin tur satın alın derim
-
@MaxCaufield o durum şöyle oluyor;
Aldığınız program her gün farklı bir noktada konaklama yapıyordur. İki konaklama arası seyahat süresi içinde ekstra satışlı tur programı koymuştur. Yolda giderken ekstra turu icra eder. Bu sırada siz turu almadıysanız sizi ya bir benzin istasyonunda yada belli bir noktada araçta bekletir. Sonra yola devam eder. Yada program şehir merkezinde ise size free time verir ve şu saatte teker döner der. Siz de o saate uymakla yükümlü olursunuz. Buna örnek program genellikle Balkan Turlarıdır. Biz bu tarz turlara sektörde koşuşturmalı turlar deriz. İnternetten örneklerine bakabilirsiniz size daha net fikir verir.
Ama örneğin 3-4 şehir ve içinde bir yada birkaç şehirde birden fazla gün konaklama varsa, genelde ilk bahsettiğim şekilde programınızı kendiniz yapabilirsiniz. Kimse size zorla tur satamaz, satın almadınız diye farklı şekilde davranamaz. Ha ne olur? Maliyet nedeni ile genelde konaklamalar biraz şehir merkezi dışında olur. En fazla merkeze giderken beni de bırakın dediğinizde sizi otobüse almazlar. O nedenle toplu taşıma ve uber gibi seçenekleri önceden araştırmak inanılmaz kolaylık sağlıyor
Şahsi bir görüş; ben genel olarak gruptakilerle araç harici takılmıyorum. Çünkü sizin gitmek istediğiniz yeri o beğenmez, onunkini siz beğenmezsiniz vb sonra saçma sapan bir ortam oluyor. Tek başıma sıkılmam derseniz tek tabanca takılın. Sıkılırım derseniz sizinle fikirleri en yakın kişi ile ortak bir noktada buluşmayı deneyebilirsiniz.
-
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. O zaman şu an en mantıklısı örnek veriyorum 5 günlük bir TOKYO turu. Hem aynı şehir. ilk günden zaten uçak otel giderim sonrasında full serbest zaman sonra da turla dönerim zaten. Farklı şehirli turlar zor oluyor bence. Sadece Tokyo ya da sadece New York turu daha mantıklı gibi
-
@MaxCaufield tek şehir olacaksa hem tur ile hem kendi başınıza maliyet çıkarın. Tur ile olanda; uçak ve konaklama size maliyet olacak. Kendi başınıza olanda; konaklama (airbnb, booking, tripadvisor vb) ve uçak değerlendirin. Ortak maliyet; yemek, toplu taşıma yada uber vb. müze ve ören yeri girişleri vb. Hangisi işinize geliyorsa ona göre devam
-
@MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. O zaman şu an en mantıklısı örnek veriyorum 5 günlük bir TOKYO turu. Hem aynı şehir. ilk günden zaten uçak otel giderim sonrasında full serbest zaman sonra da turla dönerim zaten. Farklı şehirli turlar zor oluyor bence. Sadece Tokyo ya da sadece New York turu daha mantıklı gibi
Tokyo buyuk bir dehliz ve kesfedecek cok sey olsa da bu yolu gitmisken Karuizawadaki Ginza Shotengai cevresini, karuizawa shiraito selalesini, edo donemi stiliyle meshur Kawagoe'yi, tapinaklari ve yuruyus yollari ile essiz Kyoto'yu da listeme alirdim. Tokyo'dan 30 - 75 dakikalik tren yolculugu ile ulasabilirsiniz bu noktalara. En uzak olani Kyoto, shinkansen ile 2.5 saat uzaklikta Tokyo'dan.
-
@aliyonel vize almak için iyi bir yöntem fakat bilet fiyatlarına baktım (https://fifaworldcup26.hospitality.fifa.com/us/en/choose-matches?src=home_hero_browse_matches) ortalama fiyatlar 1.500 dolar (1 maç) demem o ki vize almak için bile ki kesin olmamakla beraber epey bir masrafa girmek gerekiyor

-
@ebaris86 paylaştığınız hizmet, karşılama/ağırlama paketi oluyor. Sadece bilet değil, garanti bilet, yeme-içme, maç önü etkinliklere katılma vb. gibi durumları kapsıyor. Detayı için linkte maç seçip inceleyebilirsiniz.
"Garanti bilet" derken neyi kastettiğimi merak ediyor olabilirsiniz. Şu ana kadar birkaç defa bilet dağıtımı yapıldı, bunlar çekiliş yöntemiyle oldu.
Olay şu; belirli dönemlerde bilet çekilişi(random selection) açılıyor. Kaydoluyorsunuz, spesifik maç seçiyorsunuz(potansiyel maçları da seçebiliyorsunuz, örneğin TR'nin muhtemel oynayacağı maç, play-offları geçerse.).
Sonrasında belli bir süre sonra random selection yapılıyor ve size bilet çıkıyor veya çıkmıyor.Garanti bilet için karşılama/ağırlama paketi düşünülebilir ancak çok pahalı. Bunun yerine "Stubhub" gibi sitelerden biletini açığa satan kişilerden bilet alınabilir ya da ara sıra Fifa Marketplace üzerinden(açılırsa) biletini devretmek isteyenlerden alabilirsiniz.
İleride Play-off bittikten sonra sanırım bir kez daha açacaklar bilet çekilişini, sonra da son kez bir "last call" için açacaklar tarih yaklaşınca.
NOT: Çekiliş denince aklınıza bedava bilet gelmesin. Çekilişe Fifa resmi sitesi üzerinden katılıyorsunuz.
Marketplace üzerinden bilet almak isterseniz: https://fwc26-resale-usd.tickets.fifa.com/secured/list/events
Brezilya - Fas maçı için Fifa Marketplace'de en uygun re-sold bilet:

Random selection çekilişlerinde ise çok daha uygun fiyatlı bulunabiliyor. Bu tarihleri kaçırmamak lazım. Sonuncusu 13 Ocak'ta sona erdi yaklaşık 1 ay açık kaldı sistem. Sonuçlar 5 Şubat'ta gelecek.
Örnek olarak, San Francisco Bay Area Stadium'da Türkiye(potansiyel) / Paraguay karşılaşması için 2 kişilik bilet fiyatı: Total amount 280.00 USD böyleydi.
Çekiliş size denk gelirse çekilişe katılırken girdiğiniz karttan 280USD çekilecek. Sistem bu şekilde.
Tarihleri takip etmekte fayda var. Ayrıca Stubhub'a da bir bakın derim. Toplam 280USD olmasa da marketplace üzerinden tanesi 700 dolara bilet almaktansa ikisini Stubhub gibi yerlerden toplamda 700 dolara çözebilirsiniz belki.
Son tahlilde yine, ister 280 verin ister 1500+1500 toplam 3000 dolar verin, vizeyi garantilemiyor

-
@mertq Kar fırtınası nedeniyle teksas a kadar ohal ilan edilmek istenmiş, fakat sizin ilk mesaj sanki çıkan olaylarla ilgili gibi anlaşılıyor ve mesaj da trt görünce kesin portakal bıçaklıyorlardır dedim, çünkü malum kanalın haber anlayışı böyle. Paylaştığınız için teşekkürler, nediyim fırtınadan etkilenenlere baş sağlığı diliyorum.
-
Dv ile giriş yaparken kişisel laptopumuzda yada kindle e kitapta vs gibi dijital içeriklerde orjinal lisans yoksa sorun yaşanıyormu? Yada giriş yaptıktan sonra ucuza satılan windows keylerle yüklenen bir laptop sorun olugormu? Keza e kitaptaki kitaplar orjinal değilse bir sorun olurmu? Telif hakları vs. Bilgisi olan varmı? Şimdiden teşekkür ederim
-
@rhabdo DV ile olmasi bir fark yaratiyor mudur bilmiyorum ama bazi arkadaslarim bu sekilde giris yapmislardi ogrenci vizesi ile sikinti olacagini zannetmiyorum ki zaten bu tarz seyleri de giriste hic kontrol etmediler
-
@rhabdo kimse sizin kişisel verilerinize veya bilgisayarınıza bakmaz bu konuda rahat olabilirsiniz.
Düzeltme: Nadiren de olsa bakabiliyorlar ama ekstrem bir durum olması gerekiyor.
Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k