@gucarslan , @crazycells ve tüm adminlere ayrıca foruma tecrübeleriyle katkıda bulunan tüm üyelere teşekkür ederim.
Forumdan aldığımız bilgilerle doktor muayene işlemlerimizi hiç sorun yaşamadan tamamladık.
Gelelim bizim yaşadığımız muayene deneyimimize:
16.01.2026 tarihinde Dr. Unganlar'da sabah 9.35'te doktor muayene randevumuz vardı. Kuğulu Park'ın hemen yanında yer alan klinik için yakınlarda ücretli otoparklar var. Biz Buğday sokak no 7 de bulunan Karakaya otoparkına park ettik. Burada otopark ücreti 1 saati 200 TL kaldığınız her saat için 30 ar TL ekleniyor. Anahtarınızı bırakmanızı istiyorlar bunu da belirtmek isterim. Arabamızı park edip saat 9.15'te Dr. Unganların kliniğinde olduk. Ben eşim (@Satarer ) ve 5,5 yaşındaki kızım şeklinde 3 kişilik bir aileyiz. Üçümüz de doktor muayenesinde bulunduk. İlk önce giriş işlemleri için 4. kata çıktık. Önce pasaport ve aşı kartlarımızı istediler ve girişimizi yaptılar. Kalabalık olduğu için bu sırada biraz bekledik. Sıramız geldiğinde pasaportlarımızın ve aşı kartlarımızın fotokopilerini çekip kızımız dahil fotoğraflarımızı çektiler (Yanınızda fotoğraf götürmenize gerek yok). Giriş işlemi bittikten sonra pasaportlarımızı ve hazırladıkları belgeleri bize verip 5. kata kan vermeye çıkmamızı istediler. Burada da verilen pasaportumuz ve evraklarla giriş yaptırdık. 5,5 yaşındaki kızımızdan kan almadılar. Sadece eşim ve benden kan aldılar. Bu kan testleri sadece bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığımızı anlamak içinmiş. Burada kayıt yaptırırken 95 dolar yaklaşık 4.120 TL ücret istendi. Yanımızda bir miktar dolar olduğu için biz dolar olarak ödeme yaptık. İsterseniz kredi kartından TL olarak da ücreti tahsil ediyorlar. Kanlarımızı verdikten sonra asansörle 3. kata inip akciğer filmi çektirmek için giriş yaptık. Burada ekstra ücret alınmadı. Yine beş buçuk yaşındaki kızımızdan akciğer filmi talep edilmedi. 3. katta da işimiz bitince tekrar 4. kata çıkıp pasaportlarımızla birlikte evraklarımızı verdik. Doktor muayenesi için saat 12.00'ye tekrar randevu verdiler. Bu sürede biraz Tunalı'da gezdik. Saat 12.00'de tekrar döndüğümüzde 4. kata çıktık. Sabaha göre daha kalabalıktı. Doktor kontrolü için sıramızı beklemeye başladık. Burada biraz bekleme süresi uzun. Çocuklu aileler için çocuklarını oyalamak biraz zor olabiliyor. Yanınızda oyuncak gibi çocuğunuzu oyalayabilecek şeyler getirebilirsiniz. 5,5 yaşında kızımız da olduğu için önce eşimi içeriye çağırdılar. Ben kızımla dışarıda beklemeye devam ettim. Doktor eşimi muayene ettikten sonra aşı karnemizde olmayan su çiçeği kızamık kızamıkcık kabakulak gibi hastalıkların karma aşısını eşime yaptılar. Bu aşılar bize çocukken yapıldığı için aşı karnemizde yer almıyordu antikor testi yaptırmıştık. Ancak orada antikor test sonuçlarının hiçbir geçerliliği yok sadece aşı karnesine bakıyorlar. Ben ve eşim doktor muayenesine gitmeden önce eksik olduğunu düşündüğümüz Tetanoz, difteri, boğmaca, hepatit B, influenza, hepatit A aşılarını sağlık ocağında yaptırdık. Hepatit A'yı eczaneden ücretli almıştık diğerleri ücretsiz yapıldı. Ancak doktor hepatit A nın yapılmasına gerek olmadığını söyledi. Eşim çıktıktan bir süre sonra beni içeri çağırdılar. Bu sefer kızım eşimle dışarıda kaldı. Aynı şekilde bana da su çiçeği kızamık kızamıkcık kabakulak karma aşısı yapıldı. Muayene sırasında doktor sizinle sohbet ediyor ayrıca. Benim muayenem bitince kızımla birlikte tekrar içeri girmemi istediler. Kızımın boyunu kilosunu ölçtükten sonra doktor gelip muayene etti. Kızımın tüm aşıları yapılmış ve belgelenmiş olduğunu düşünürken kızımıza yaptırmadığımız influenza aşısını ve su çiçeği aşısının 2. dozunu (bizim ülkemizde yapılmıyor Amerika'da da 11 yaşında yapılıyormuş) yaptılar. Muayene işlemlerimiz bittikten sonra bekleme salonunda ödeme yapmak için biraz daha bekledik. İşlemlerinizin tamamı 32.012 TL yaklaşık 740 dolar tuttu. Burada ödemeyi kredi kartı ile TL olarak yapmayı tercih ettik. İşlemlerimiz yaklaşık toplamda 6 saat sürdü. Döndüğümüzde otoparka 350 TL ödeyip oradan ayrıldık.