@Onur-Kürekçi, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@barisakkaya Hocam şunları da ben ekliyim Epstein vakası bile ABD kurumlarının çözülmeye başladığı ve bazı insanların dokunulmaz olduğu kanısına halkı sürüklüyor. Adalet, demokrasi ve özgürlükleriyle anılan bir ülke için bu tablo gerçekten çok kötü. İkinci olarak, ekonominin hala kötüye gitmesi ve belirsizliğin devam etmesi söz konusu. Örneğin ABD ekonomisi kağıt üzerinde büyüyor, ancak bu bana göre boş bir büyüme. Bununla ilgili bir makale okumuştum; büyük teknoloji devlerinin yapay zeka yatırımları ekonomiyi büyüyormuş gibi gösteriyor fakat reel hayatta bu büyüme hissedilmiyor. Bence en önemlisi ise ABD’nin şu anda Çin’le mücadele etmesi gerekirken, içerdeki Yahudi lobilerinin etkisi nedeniyle Orta Doğu’dan bir türlü çıkamaması. Bu durum ABD’yi her geçen dakika geriye atıyor ve eminim ki ABD’nin bu denli oyalanması Çin’in oldukça hoşuna gidiyordur.
Sonuna kadar haklısın Onur.
"Amerika devlettir, borcu borçla kapatır" devri kapandı.
Adamların durumu şu an mahalledeki tefeciye düşmüş, kredi kartının asgarisini bile başka karttan nakit avans çekerek ödemeye çalışan elemana döndü.
Rakamlar yalan söylemez: Borç 38.4 trilyon dolar olmuş, şaka değil. Adamlar her gün, bak her Allah’ın günü borç batağına 8 milyar dolar daha batıyor. İşin en patlak tarafı ne biliyor musunuz? Yıllık faiz ödemesi 1 trilyon doları devirdi. Yani herifler koskoca Amerikan ordusuna, uçak gemilerine, o artistlik yaptıkları teknolojiye harcadıkları paradan daha fazlasını sadece faiz olarak "çöpe" atıyorlar. Topladıkları her 5 dolar verginin 1 doları direkt faiz lobisinin cebine gidiyor, şaka gibi.
"E basarlar doları öderler" diyenler var sosyal medyada onlar için söyleyeyim; o iş öyle olmuyor. Borç, ülkenin toplam gelirinin %124'üne gelmiş. Yani bütün Amerika bir sene yemese içmese, sadece çalışıp kazandığını borca yatırsa yine de kapatamıyorlar. Bu saatten sonra tek yapacakları şey enflasyonu patlatıp doların değerini kağıt parçasına çevirerek borcu eritmek.
Yani demem o ki; o "süper güç" dediğimiz yapı şu an bildiğin yürüyen bir borç sarmalı. Yarın bir gün kredi notları bir kademe daha düşse, dünya piyasaları nakavt olur. Milletin harıl harıl altına, mta ya kaçması boşuna değil; herkes geminin su aldığının farkında aslında...
Geçen sene Ağustos ortasında (14.08.2024) paylaştığım video : https://x.com/barisakkaya/status/1823640416060645842?s=46 O zaman bir mevzudan bahsetmiştim, şimdi taşlar yerine oturuyor. Bir sayfa vardı (sonra kapattılar kendilerini), Çin’in altın hamlesini anlatıyordu, bu video da onlara ait. Verileri tek tek teyit ettim, durum sandığınızdan çok daha derin.
Mevzu şu: Çin dediğimiz ülke zaten dünyanın en büyük altın üreticisi. Adamlar topraktan en çok altını çıkaran ülke olmasına rağmen, üstüne bir de dışarıdan resmi kayıtlara göre 2024 yılında 330 ton altın satın almışlar. Düşünün, dünyanın en kapalı kutu ülkelerinden biri bile dışarıya "bu kadar aldım" diye gösteriyorsa, kim bilir el altından, bilmediğimiz ne kadar devasa bir rezerv istiflediler. (https://x.com/barisakkaya/status/2013531843660796072?s=46)
Neden mi yapıyorlar? Adamlar uyandı. Ekonomik savaşta doların boyunduruğundan kurtulmak, ABD bir gün "fişi çekerse" açıkta kalmamak için kendilerini altına gömdüler. Amerika şu an bu hamlenin acısını fena yaşıyor. Ekonomik olarak tıkandılar, hareket alanları kalmadı. Çin artık hiçbir ülkeye, özellikle de ABD’ye göbekten bağlı değil; kendi oyununu kuruyor.
Ben o dönem videoyu paylaştığımda durumu çakıp bütün fonu, yatırımı altına gömmüştüm. O gün gramı 2650 TL civarıydı. Bugün geldiğimiz noktada ne kadar doğru bir öngörü olduğunu rakamlar söylüyor zaten.
Gelelim fasulyenin faydalarına: Amerika bu saatten sonra bu bataktan nasıl çıkar? Önlerinde iki yol var, ikisi de birbirinden beter:
Para matbaasını kökleyecekler: Deli gibi para basıp borcu borçla kapatmaya çalışacaklar, bu da dünyayı inanılmaz bir enflasyon sarmalına sokacak.
(Bu durumla ilgili izlemenizi öneririm. https://x.com/barisakkaya/status/2013519517259808838?s=46)
Savaş çıkaracaklar: Tarih boyu ne zaman köşeye sıkışsalar yaptıkları şey. Bu borç yükünü ancak büyük bir kaosla sıfırlayabilirler.
Yani anlayacağımız , o "güvenli liman" dedikleri doların devri biterken, Çin kasayı altınla doldurup kenara çekildi.
ABD bu masadan savaşsız kalkabilir mi yoksa matbaanın kolunu çekip hepimizi enflasyona mı boğacak göreceğiz. Merakla bekliyorum. Green Card serüveni konusunda da bu süreç beni biraz tedirgin ediyor.
*** Adminler için not : Paylaşmış olduğum videolara kendi x sosyal medya hesabıma aittir. Forum açısından yasaklı mı değil mi bilmiyorum. Eğer öyle bir durum söz konusu ise upload edip link de paylaşabilirim ya da kaldırabilirim.*