@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
Sabah haberlerde yine bir profesörü telefon ile dolandırdıklarının ve 750 bin TL çarptıklaırnın haberi vardı.
Benim anlamadığım bir şey var:
Neden şu ana kadar "Aslında GC başvuruları açıldı, el altından alınıyor"
"KCC'deki emmoğlum işini yapar ama adam başı 2500 USD alır" diyen birileri çıkmadı.Profesör kanıyorsa, buna inanacak en az 50 bin kişi bulurdu 🙂
Selam Gençler...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@MaxCaufield bi mecburiyetleri yok isteseler açmazlar ama açmaları gerekiyor. Son zamanlarda kaçak gelen dünya kadar göçmen var onlara oturum vermeden deport ederse devam eder diğer türlü belli süre askıda kalacağını düşünüyorum.
-
@melisbasdurmus yok Meliscim, bakan noem'in tweeti dışında yazılı bir satır birşey yok.
Rubio(dış işleri) da zaten işin daha çok lottery ve interview tarafında, bizi artık daha çok ilgilendiren kısmı noem(iç işleri) in söyledikleri, söyleyecekleri ve yapacakları çünkü bizim işimiz artık daha çok iç işleri ve ona bağlı olan uscis ile sanki.. (girişte sorun yaşamayacağımızı varsayıyorum)
Aslında rubio bence lottery ve interview süreçlerine istinaden(yani ben öyle çıkarım yaptım) olumlu bir bakış açısıyla birşeyler söylemiş, mantıklı da, sorunlu adımları revize edip devam edeceğiz gibi, dv2027 için bence bir ışık.. Ancak noem tarafı pek o kadar ılımlı değil, bizi ilgilendiren taraf da daha çok o taraf bence, bizimkiler gibi şovdan ibaret mi olacak yoksa gerçek ve uzun vadeli bir aksiyon alabilecekler mi göreceğiz.. -
@aysegul aynısını düşündüm dün rubio açıklama yaparken hatalı kısmı düzeltip devam etmeli dedi ama diğer tarafka henüz görüşmediklerini de iletti. bizler vizesini alanlar olarak tam da dediğin gibi girişte vs iç işleriyle iletişimde olacağız ve sert olmaları aynı şeyi düşündürdü. umarım sorunsuz bi giriş yaparız hepimiz🥹
-
Greencard çekilişinin tamamen iptal olacağını düşünmüyorum. Artık rastgele seçim yapmak yerine bazı kriterleri karşılayan insanları seçmeye dayalı bir sistem yapabilirler.E tabi bunun içinde bir süreç gerekiyor yani bu yıl çekiliş olmazsa bile diğer yıl devam ettireceklerdir ancak sistemin farklı olmasını bekliyorum.
-
@Can-3 bazı kriter noktalarının amerika için çok geçerli olacağını sanmıyorum çünkü kanadadaki puanlama sistemi gibi düşünürsek amerikada zaten bu tarz üst düzey kalifiye diyebileceğimiz kişiler için farklı farklı vize tipleri var. Komple Kaldırılır kaldırılmaz noktasına bir şey diyemiyorum ancak ben kanada gibi bir puanlama vs sisteminin geleceğinden çok emin değilim
-
Yeni açıklamalarla tamamen iptal edildi arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun.
-
@Emre-Kurtulmuş Açıkcası dediğinizde haklısınız ancak dün Rubio'nun yaptığı açıklamalara bakınca sanki para ve bazı güvenlik şartlarını getirip devam ettirecek gibi görünüyorlar. E tabi bu kararı tamamen Rubio veremez ancak hükümete yakın birisi olduğu için bu şekilde düşündüm. Özellikle Trump 2020-21'den ders aldıysa bu çekilişi tamamen bitirmeye çalışmak gibi anlamsız ve devamlılığı olmayan bir dönem başlatmak yerine bazı şartlar getireceğini ve bu yarattığı sistemle kendisine göre daha "medeni" insanları hedeflediğini düşünüyorum.Bu düşüncelerimin temel sebebi ise birkaç hafta önce "Neden sadece pislik ülkelerden göçmen alıyoruz, bize Danimarka, İsveç... gibi yerlerden göçmen gelmiyor?" diye isyan ediyordu diye hatırladığım için.Yani bu dediklerim sadece varsayım sizin dediğiniz gibi başka vize türleri de var ancak bu çekiliş açıkcası insanların gözüne biraz daha kolay geliyor(en azından çekilişi kazanana kadar)
-
@Can-3 Danimarka ya da İsveç'te yaşayan biri ABD gibi bir ülkeye neden gitmek istesin ki

-
@MaxCaufield Açıkcası ben de bu ülkelerde yaşayan insanların Amerikada yaşamak istediklerini düşünmüyorum ancak Trump söz gelimi de olsa bu ülkelerden insan istiyor bu yüzden bu ülkelerden olmasa bile göçmen insanların kalitesini arttırmayı hedeflediğini düşündüm
-
@Can-3 Danimarka'da olup Amerikaya göç eden çok Danimarkalı var..
-
@MaxCaufield ABD de yasayan Iskandinav ulkelerinde goc etmis cok insan var. Isvec, Danimarka ve diger Baltik ulkelerinden arkadaslarim var. Herkesin gerekcesi farklidir.
-
@MySea Ben de Danimarkada yaşıyorum ve Amerikaya göç etmeye çalışıyorum..
-
@Selimdiskaya52 2005 yilinda Frankfurt'daki ABD konsoloslugunda bir isim vardi ve cadde boyunca uzanan bir kuyruk vardi. Merakimdan icerideki gorevliye sordugumda, Almanlar gocmenlik veya ogrenci vizelerine basvuruyorlar demisti.
-
@MySea Aradan geçen uzun zamana rağmen pek bir şey değişmemiş anlaşılan

-
yalan oldu aşkımız ikimizde şaşkınız
-
@Selimdiskaya52 birkaç kişi görmüştüm ama çok kişi olduğunu bilmiyordum genelde hangi eyaletteler biliyor musunuz?
-
@Can-3 California ve NYC yoğunluklu olarak.
-
@Selimdiskaya52 neden hocam özel değilse orada olmayıp abd de olan ne var acaba merak ediyorum fikirlerinizi. Vatandaş mısınız danimarkada hocam ben daha çok orada doğup büyüyen vatandaşlar için söyledim. Çalışma ya da öğrenci vizesi ile vs. kuzey ülkeleri pek iyi değil arkadaşım finlandiya'da çalışıyor hiç memnun değil. Memnun olanlar orada doğup büyüyen insanlar. Sizi kastetmemiştim yani hocam
-
@Can-3 İsveç ve danimarka gibi ülkelerden mavi yaka işçileri nasıl toplamayı düşünüyor bu adam acaba, kuzey ülkelerinde ki beyaz yaka adamlar zaten abd'den daha iyi şartlarda yaşıyor yaptığı gerçekten çok anlamsız, gerçi dünyada mantıklı hareket eden pek şey kalmadı şaşırmamak gerekiyor bir yandan...
-
@MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Can-3 Danimarka ya da İsveç'te yaşayan biri ABD gibi bir ülkeye neden gitmek istesin ki

Adamın anlamadığı şey şu "Grönlandı baa satsağıza" diyen birinin asla anlayamayacağı bir eğitim alıyor o ülkedeki insanlar, sebep bu olabilir yani çok canı çekerse gider gezer döner ülkesine ve rahat yaşantısına devam eder, dandik bir avm de burger yemek yerine bir kampüs de bilim yapar, sanat yapar, dişi ağrıdı diye tüm eğitim masrafını bir dolguya yatırması gerekmez filan yada polis beni rasgele durdurup sokak ortasında vurur mu acaba derdi de yok niye gitsin. İş sağlık eğitim yaşam şartları hepsi iyi niye gitsin.
Benzer Başlıklar
165
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k