Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @MaxCaufield bi mecburiyetleri yok isteseler açmazlar ama açmaları gerekiyor. Son zamanlarda kaçak gelen dünya kadar göçmen var onlara oturum vermeden deport ederse devam eder diğer türlü belli süre askıda kalacağını düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@melisbasdurmus yok Meliscim, bakan noem'in tweeti dışında yazılı bir satır birşey yok.
    Rubio(dış işleri) da zaten işin daha çok lottery ve interview tarafında, bizi artık daha çok ilgilendiren kısmı noem(iç işleri) in söyledikleri, söyleyecekleri ve yapacakları çünkü bizim işimiz artık daha çok iç işleri ve ona bağlı olan uscis ile sanki.. (girişte sorun yaşamayacağımızı varsayıyorum)
    Aslında rubio bence lottery ve interview süreçlerine istinaden(yani ben öyle çıkarım yaptım) olumlu bir bakış açısıyla birşeyler söylemiş, mantıklı da, sorunlu adımları revize edip devam edeceğiz gibi, dv2027 için bence bir ışık.. Ancak noem tarafı pek o kadar ılımlı değil, bizi ilgilendiren taraf da daha çok o taraf bence, bizimkiler gibi şovdan ibaret mi olacak yoksa gerçek ve uzun vadeli bir aksiyon alabilecekler mi göreceğiz..

• @aysegul aynısını düşündüm dün rubio açıklama yaparken hatalı kısmı düzeltip devam etmeli dedi ama diğer tarafka henüz görüşmediklerini de iletti. bizler vizesini alanlar olarak tam da dediğin gibi girişte vs iç işleriyle iletişimde olacağız ve sert olmaları aynı şeyi düşündürdü. umarım sorunsuz bi giriş yaparız hepimiz🥹

• Greencard çekilişinin tamamen iptal olacağını düşünmüyorum. Artık rastgele seçim yapmak yerine bazı kriterleri karşılayan insanları seçmeye dayalı bir sistem yapabilirler.E tabi bunun içinde bir süreç gerekiyor yani bu yıl çekiliş olmazsa bile diğer yıl devam ettireceklerdir ancak sistemin farklı olmasını bekliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Can-3 bazı kriter noktalarının amerika için çok geçerli olacağını sanmıyorum çünkü kanadadaki puanlama sistemi gibi düşünürsek amerikada zaten bu tarz üst düzey kalifiye diyebileceğimiz kişiler için farklı farklı vize tipleri var. Komple Kaldırılır kaldırılmaz noktasına bir şey diyemiyorum ancak ben kanada gibi bir puanlama vs sisteminin geleceğinden çok emin değilim

• Yeni açıklamalarla tamamen iptal edildi arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun.

• @Emre-Kurtulmuş Açıkcası dediğinizde haklısınız ancak dün Rubio'nun yaptığı açıklamalara bakınca sanki para ve bazı güvenlik şartlarını getirip devam ettirecek gibi görünüyorlar. E tabi bu kararı tamamen Rubio veremez ancak hükümete yakın birisi olduğu için bu şekilde düşündüm. Özellikle Trump 2020-21'den ders aldıysa bu çekilişi tamamen bitirmeye çalışmak gibi anlamsız ve devamlılığı olmayan bir dönem başlatmak yerine bazı şartlar getireceğini ve bu yarattığı sistemle kendisine göre daha "medeni" insanları hedeflediğini düşünüyorum.Bu düşüncelerimin temel sebebi ise birkaç hafta önce "Neden sadece pislik ülkelerden göçmen alıyoruz, bize Danimarka, İsveç... gibi yerlerden göçmen gelmiyor?" diye isyan ediyordu diye hatırladığım için.Yani bu dediklerim sadece varsayım sizin dediğiniz gibi başka vize türleri de var ancak bu çekiliş açıkcası insanların gözüne biraz daha kolay geliyor(en azından çekilişi kazanana kadar)

• Yasaklı

@Can-3 Danimarka ya da İsveç'te yaşayan biri ABD gibi bir ülkeye neden gitmek istesin ki 😃

• @MaxCaufield Açıkcası ben de bu ülkelerde yaşayan insanların Amerikada yaşamak istediklerini düşünmüyorum ancak Trump söz gelimi de olsa bu ülkelerden insan istiyor bu yüzden bu ülkelerden olmasa bile göçmen insanların kalitesini arttırmayı hedeflediğini düşündüm

• @Can-3 Danimarka'da olup Amerikaya göç eden çok Danimarkalı var..

• @MaxCaufield ABD de yasayan Iskandinav ulkelerinde goc etmis cok insan var. Isvec, Danimarka ve diger Baltik ulkelerinden arkadaslarim var. Herkesin gerekcesi farklidir.

• @MySea Ben de Danimarkada yaşıyorum ve Amerikaya göç etmeye çalışıyorum..

• @Selimdiskaya52 2005 yilinda Frankfurt'daki ABD konsoloslugunda bir isim vardi ve cadde boyunca uzanan bir kuyruk vardi. Merakimdan icerideki gorevliye sordugumda, Almanlar gocmenlik veya ogrenci vizelerine basvuruyorlar demisti.

• @MySea Aradan geçen uzun zamana rağmen pek bir şey değişmemiş anlaşılan 🙂

• yalan oldu aşkımız ikimizde şaşkınız

• @Selimdiskaya52 birkaç kişi görmüştüm ama çok kişi olduğunu bilmiyordum genelde hangi eyaletteler biliyor musunuz?

• @Can-3 California ve NYC yoğunluklu olarak.

• Yasaklı

@Selimdiskaya52 neden hocam özel değilse orada olmayıp abd de olan ne var acaba merak ediyorum fikirlerinizi. Vatandaş mısınız danimarkada hocam ben daha çok orada doğup büyüyen vatandaşlar için söyledim. Çalışma ya da öğrenci vizesi ile vs. kuzey ülkeleri pek iyi değil arkadaşım finlandiya'da çalışıyor hiç memnun değil. Memnun olanlar orada doğup büyüyen insanlar. Sizi kastetmemiştim yani hocam

• @Can-3 İsveç ve danimarka gibi ülkelerden mavi yaka işçileri nasıl toplamayı düşünüyor bu adam acaba, kuzey ülkelerinde ki beyaz yaka adamlar zaten abd'den daha iyi şartlarda yaşıyor yaptığı gerçekten çok anlamsız, gerçi dünyada mantıklı hareket eden pek şey kalmadı şaşırmamak gerekiyor bir yandan...

• @MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Can-3 Danimarka ya da İsveç'te yaşayan biri ABD gibi bir ülkeye neden gitmek istesin ki 😃

Adamın anlamadığı şey şu "Grönlandı baa satsağıza" diyen birinin asla anlayamayacağı bir eğitim alıyor o ülkedeki insanlar, sebep bu olabilir yani çok canı çekerse gider gezer döner ülkesine ve rahat yaşantısına devam eder, dandik bir avm de burger yemek yerine bir kampüs de bilim yapar, sanat yapar, dişi ağrıdı diye tüm eğitim masrafını bir dolguya yatırması gerekmez filan yada polis beni rasgele durdurup sokak ortasında vurur mu acaba derdi de yok niye gitsin. İş sağlık eğitim yaşam şartları hepsi iyi niye gitsin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |