Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Aciklama nerden yapildi orda gece yarisi arkadasim amerikada suan konusuyorum haber kanallarinda boyle birsey yok suan diyo ama hersey olabilir 😀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐

burada yayınlanmadığı sürece ben iptal haberini fake olarak kabul ediyorum 😃 https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news.html

• Geçmiş olsun Greencard iptal

• image.png

• @freedom hayat bitti. on binde bir şansla loto oynuyorduk onu da elimizden aldılar.

• @freedom pause yapabilirler, askıya alabilirler ancak kongre onayı olmadan bunu iptal edemezler ya da askıda belli süre tutamazlar.

• Bu karara karşı dava açacaklardır ama faydası olacağını zannetmiyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@barisakkaya

Haklısınız, 22.04.2020’de yaptığı gibi Baskanligi süresince yeni yayınlanmasi muhtemel kararname ile milli güvenlik nedeniyle hali hazırdaki uygulamalari askıya alma hakkı mevcut. Bir sonraki seçim tarihi 7 Kasım 2028.

22.04.2020’de yayınlanan kararname Proclamation on Suspension of Entry of Immigrants and Nonimmigrants Who Continue to Present a Risk to the United States Labor Market

• hayatımda ilk defa başvuracaktım yeni 18 oldum diye denk gelen şansa bak 😃

• Geçmiş olsun green card çekilişi süresiz olarak kaldırıldı. Trump gidene kadar çekiliş yok.

• image.png

noemin tweetinin altında herkes bunu yazmış şahıs öğrenci vizesi ile gelip 2003 te ayrılmış ne kadar doğru bilmiyorum ama eğer mahkeme bunu delil olarak sundukları ıcın yalan oldugunu tespıt ederse belkı bır ıhtımal karar senatodan gecmeyebılır ya da ıptal olabılır

• Trump 2017 attığı twitte "Terörist, Chuck Schumer'ın harika bir projesi olan "Çeşitlilik Vizesi Çekiliş Programı" aracılığıyla ülkemize girdi. Ben liyakate dayalı bir sistem istiyorum." demiş. Zaten uzun zamandır da GC çekilişinin iptali ya da değiştirilmesi için söylemlerde bulunuyordu.
    Öncelikle derdi gerçekten liyakatlı bir sistem yaratmak olsa gidip "Trump gold card" diye bir saçmalığı yaratmazdı. Dv çekilişi ile bedavadan ülkeye terörist giriyor dediğin bir yerde 1m$ karşılığında direkt vatandaşlık satıyorsan, senin derdin liyakat, ulus, güvenlik falan değil. Direkt para!..
    Trump korkunç samimiyetsiz bir adam. Derdi çeşitlilik vizesi ile kendi deyimi ile 'ne idüğü belirsiz insanları' bedava kabul etmek yerine para bastıranı buraya almak. Bu kafayla başkanlığı uzun sürmez bu herifin.

• @istanbuladami Trump için Liyakat=Para. Parası olan adam onun için dünyanın en başarılı ve işinde en iyi insan.

• Yasaklı

@Keremtk Herkese selamlar foruma ben geldim çekiliş kalktı 😞 Bütün mesajları okudum sanırım Atlantis'in ahı tuttu hocam. 😃 Çekilişin armut piş ağzıma düş olduğunu düşünmüyorum açıkçası fakat artık çekiliş ertelendiğine göre sizi önümüzdeki yıl ABD'de görmeyi umuyoruz hocam o kadar laftan sonra 😃

• @ATS16 seçimler konusunda insanların pek de aklına getirmediği bir şey var, o da kasımda yapılan seçimin hemen yetki vermediği, ocakta görev devri yapıldığı. Yani kasım 2028'de yapılan seçimde yeni hükümet ocak 2029'da göreve başlayacak. Hemen ilk iş bir karar değişikliği olsa bile bu ancak dv2031'i etkileyebilir yani taa 6 sene sonraya kadar çekilişle vize alma ihtimali yok demek bu. Kaldı ki bir sonraki seçimde mevcut hükümetten farklı düşünen birinin kazanma ihtimali de kesin değil.

Kısacası ya yazıldığı gibi karar iptal olacak bir şekilde ya da uzun bir süre çekilişle green card alan görmeyeceğiz. Şahsi fikrim ömrümün 5 senesini daha bir çekilişi düşünerek geçirmemek yönünde. Yavaştan kendi yolumu çizmekte fayda var (dediğim gibi benim düşüncem/planım)

• ABD İç Güvenlik Bakanlığı:

"Brown Üniversitesi’ndeki saldırıyı gerçekleştiren Claudio Manuel Neves Valente, 2017 yılında Çeşitlilik Vizesi Göçmen Programı (DV1) kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yaptı ve yeşil kart aldı. Bu korkunç kişinin ülkemize asla alınmaması gerekirdi.

2017 yılında Başkan Trump, DV1 programı kapsamında ülkeye giren ve sekiz kişinin hayatını kaybettiği New York’taki IŞİD bağlantılı kamyonlu saldırının ardından, bu programın sona erdirilmesi için mücadele etmişti.

Başkan Trump’ın talimatı doğrultusunda, daha fazla Amerikalının bu felaket program nedeniyle zarar görmemesi için USCIS’e DV1 programını derhal durdurma talimatı veriyorum."

• ⭐⭐⭐⭐

@dilmel

Düşüncelerinizde haklılık payı olan noktalar var ancak şunu da hatırlamak lazım, Demokrat Baskan Joe Biden başkanlığının ilk günü olan 21.01.21 tarihinde bahsi geçen vize ve ülkeye giriş kısıtlamaları kapsamında yayınlanan kararnameyi iptal etmişti ilk iş olarak.

Biden Revokes Trump’s “Discriminatory” Travel Ban

Zamanla şekillenecektir hususlar, planlamalarınızda bol şans ve kolaylıklar 🍀

• Programın yasal statüsü 1990 yılında Kongre'den geçen Göçmenlik Yasası'na dayanmaktadır. Bu yasayı iptal etmek veya değiştirmek için hem Temsilciler Meclisi hem de Senato'nun onayı gerekir. Bakalım zamanla göreceğiz ama şu an için her şey sokak jargonuyla 56 durumunda.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |