Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Greencard beklerken Trump'tan Gold Card atağı geldi. 1 milyon dolares artı fee.

-
@Kekw, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Greencard beklerken Trump'tan Gold Card atağı geldi. 1 milyon dolares artı fee.

parayı veren hemen düdüğü çalamayacak , araştıracaklar seni ondan sonra onay gelirse kabul alacaksın , onay alamazsan 15.000 doları hediye etmiş olacaksın , bu sarı kafayı ben çok seviyorum bu konuda , seçerek insan almak müthiş bişi , bizde acaba sistem nasıl işliyor? bizimkiler araştırıyor mu? benim bildiğim 400.000 dolara ev alıyorsun , 3 yıl satamıyorsun , 3 yıl sonra satıp verdiğin paradan daha fazlasını kazanıp vatandaş oluyorsun tam bir kepazelik , vatana ihanetlik resmen
-
Arkadaşlar kimsenin değinmediği bir konu daha var hatta büyük bir tehlike de diyebiliriz. Önümüzdeki süreçte Amerika'da bir dünya kupası organizasyonu olacak. Bu sebeple insanların ülkeye girip çıkmadığı bir senaryo var. Bu da göçmenlik ve iltica gibi konular nedeniyle büyük bir kargaşanın çıkacağını bu sebeple uzun bekleme sürelerinin bizi beklediğini düşünüyorum. Konsolosluklarda da yine bu sebeple yoğunluklar oluşacak. Temennim bu sebepler yüzünden sürece balta vurulmaması. Geçmişte covid yüzünden neler olduğuna hepimiz az çok şahit olduk. Niyet okumak gibi olmasın ama sınırdan zorla memlekete girmeye çalışanlar dünya kupasını bahane ederek yine istemediğimiz olaylara sebebiyet verebilir...
-
Amerika içinde iltica edenin Turkiye'deki konsoloslukta nasıl yoğunluk yaratağını anlayamadım

-
@Emrah-Borazan Yazıyı okumadan cevap vermeyin. Sizin gibi arkadaşlar birden bire türemeye başladı forumda. Konsolosluklarda yoğunluk oluşacak kısmından anladığınızı tam olarak yazar mısınız ? Konsolosluklar b1/b2 vizelerinin yoğunluğu sebebiyle Greencard vize görüşmelerinde Current durumunu sekteye uğratabilir. Ayriyeten lotoya katılacak ülkeler son 5 yılda ülkelere toplam verilen GC'lere göre katılıp katılamayacağı belirleniyor. Sizce süreç bu sebepler yüzünden etkilenmeyecek mi ?
-
Arkadaşlar merhaba,
Ümidimi kaybetmiş birisi olarak başvurulardan vazgeçmiştim. Bugün aklıma düştü yine. Biraz Googleda da arama yaptım. Dv 2027 başvuruları hala daha açılmadı mı? Şimdiye kadar geçmiş olması gerekiyordu
-
@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Emrah-Borazan Yazıyı okumadan cevap vermeyin. Sizin gibi arkadaşlar birden bire türemeye başladı forumda. Konsolosluklarda yoğunluk oluşacak kısmından anladığınızı tam olarak yazar mısınız ? Konsolosluklar b1/b2 vizelerinin yoğunluğu sebebiyle Greencard vize görüşmelerinde Current durumunu sekteye uğratabilir. Ayriyeten lotoya katılacak ülkeler son 5 yılda ülkelere toplam verilen GC'lere göre katılıp katılamayacağı belirleniyor. Sizce süreç bu sebepler yüzünden etkilenmeyecek mi ?
Türemeye başladı derken? 64 iletisi olan kişi 1000 den fazla iletisi olan kişiye bu cümleyi kuramaz/kurmamalı. B1/B2 mülakatları ile dv mülakatları aynı bankoda yapılmıyor. Biraz daha fazla mülakat deneyimi okuyunuz. Türkiye'nin dünya kupasına katılacağı kesin değil ki katılsa dahi dünya kupasını takip etmek isteyen kisilerin işlemleri aynı bankoda işlem görmediği için işlem yoğunluğu olma ihtimali giden herkesin iltica etme ihtimali ile % olarak yakındır. İmkansız demiyorum ama ihtimali çok düşük. Arti olarak bu kadar agresif olmanıza gerek yok sadece anlayamadığım bir şeyi sordum. Burasi bir forum ve bilgi paylasimi icin var diye biliyorum. Bilmedigim bir sey ile ilgili yazilan ileti ile ilgili soru sorma hakkım olduguna inaniyorum. Soru ile karşılaşmak istemiyorsanız ileti yazmama özgürlüğüne sahipsiniz. Saygılar
-
@Emrah-Borazan İleti sayınız herşeyi yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Tartışmaya gerek yok sadece birinin yaptığı yoruma yorum yaparken daha detaylı okumanız tavsiyesinde bulunuyorum. Başka bir isteğim yok. B1/B2 vizesine özel bir banko ben vize alırken görmedim. Hangi banko uygunsa o bankodan işlem yapılıyor. Her görevli süreçlerin hepsiyle alakalı bilgi sahibi zaten tıkandıkları noktada arkada bekleyen başka bir sorumlu var onu çağırıp süreçle alakalı danışıyorlar. Yani siz okuduklarınızı ben gördüklerimi yazıyorum.
-
Soru sorduğum icin kusura bakma forumu hatim etmiş biri olarak saygılarımı sunuyorum.
-
@Emrah-Borazan Bilmukabele...
-
@Thracian Başvurular açılacak ama tam zamanı belli değil. Noel tatili sebebiyle ocak şubat arasına kalabilir.
-
@Emrah-Borazan dünya kupası haziranda başlıyor temmuzun ortasında bitiyor doğal olarak dünya kupası için bileti olup turist vizesi almak isteyen kişi mülakatını zaten hazirandan önce alması gerekecek DV27 süreci henüz başlamamış olacak zaten hangi bankodan girip ettiğini bile düşünmeye gerek yok aslında. Kaldı ki kaç kişi dünya kupasına bilet aldıda turist vizesi randevusu almaya kalkışacak yoğunluk oluşturacak. Dünya kupası için gelip dönmeyecekler düşüncesine gelirsekte adamlar zaten vize randevusunda bunu değerlendiriyor, dünya kupası biletin var tamam vizen onay deyip geçmeyecekler sonuçta. Bende sizin gibi düşünüyorum dv süreciyle hiçbir alakası olmayacak bir fikir olmuş
-
World Cup 2026 Haziran'da. Konsolosluklarda vize nedeniyle yoğunluk oluşacak olsa şimdiden başlaması lazımdı. Kupaya gidecek olsam en az altı ay önceden işlemlerimi bitirmiş olurdum. Ne olur ne olmaz.
Kaldı ki bizi değil 2026 kazananlarını etkilerdi çok çok ama onlarda da ilginç bir şekilde hızlı bir ilerleme var diye okumuştum.
Kupa Sonrası iltica ihtimali evet var ama bunun fazla olacağın düşünmüyorum. İltica edilse de abd içi ilticalar konsolosluklarda değil abd içi federal kurumlarda yoğunluk oluşturacak. Yine bu vize başvurularını etkiler mi, evet olabilir. Bunun önemli olduğunu düşünmüyorum çünkü 2019 2025 arası sadece meksikadan abd'ye giren kişi sayısı 11 milyon.* Yani bu senelerde Hem vizeler verildi hem de inanılmaz yoğunluk vardı. İşin ilginci yoğunluk hala var çünkü mahkemeler başvurular başvuru süreçleri hala sürüyor. Sürecek. Ben kupanın bir tehlike olduğunu düşünmüyorum.
Fırsattan istifade elimde abd vizesi bulunsun belki ilerde aos şansım olur diyenler kupayı bahane ederek vize başvurusunda bulunabilir, bu da şimdi aklıma geldi
-
@heyysanadiyom Zaten ABD'ye gitmenin başka yolları da var yatırım ile. Daha düşük paralar ile. Trump'ın populist politikası diye yorumluyorum. Bizdeki vatandaşlık kısmı ise "patron çıldıdı" kampanyası gibi bir şeydi. 250k ile vatandaş olundu bir aralar. Evin değeri de arttı. Vatandaşlık promosyon geldi kimilerine. Şimdi başvuru sayıları epey düşmüş diye okumuştum.
-
@Kekw Evet kimsenin değinmediği bir konu aslında. Süreci etkiler mi yoksa bunun için ayrı bir kategori mi açılır bilmiyorum. Belki önüne geçmek amacıyla dünya kupası sebebiyle ülkeye girecekler için bazı şeyler kısıtlanabilir. İltica talepleri vs.
-
yasaklanan 19 ülke konusunda ne düşünüyorsunuz neye etki eder sizce
-
@Erhan-Yildiz Bizi etkilemez diye düşünmekteyim.
-
Ev sahiplerinden birisi olan ABD’de düzenlenecek Dünya Kupasının gerçekleşeceği tarih 11.06.26 - 19.07.26 ve çekiliş olursa DV2027 sürecinde işlemlerin yapılacağı mali yılın periyodu 01.10.26 - 30.09.27.
Periyotları çakismayan, Department of State’in kararlarını organizasyon özelinde etkilemeyecek, konsoloslukların performansına yansımayacak bir durum ile bagdastirmissiniz.
-
@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
forumda kullanıcıları kışkırtıcı ifadeler kullanamazsiniz. "Sizin gibi arkadaşlar birden bire türemeye başladı forumda." gibi. bu tavrınıza devam ederseniz sizi forumdan kalıcı olarak uzaklaştırmak zorunda kalacağım. döndüğünüzde bu tutumunuza son vermiş olmanız dileğiyle..
-
Değerli forum üyeleri yukarıda bu yasaklı ülkeler konusu açılmışken bende şunu sormak istiyorum. Biliyorsunuz ki İran'da bu yasaklı ülkelerin içerisinde, ülkemiz avrupa yani eu kotasında değerlendiriliyor İran'ın yasaklanmasının kota olarak bize bir faydası yok bunu biliyorum lakin ben şunu merak ettim; İran'da ABD büyükelçiliği olmadığından iranlılar Ankarayı kullanıyordu ve bu Ankara büyükelçiliğinde bir yoğunluk oluşturuyordu. Mülakat deneyimlerini okurken çok sık denk gelmiştim. Sizce bu durumdan dolayı bu sene zaten hızlanan mülakatlar önümüzdeki dönem çok daha fazla hızlanır mı? Teşekkür ederim.
Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k