Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Mayna 2024 mayıs da başvurmuştum PP olmadan 10 ayda onaylandı. Ancak 2025 başvurularından PP siz kabul alan görmedim henüz.

• Merhabalar herkese, USTravelDocs sitesine kayıt işlemlerini tamamladım. ancak TansactionCompleted Sekmesine tıkladığımda sayfa yeni sayfa açılmadan var olan sayfaya yeniden yönlendiriyor. Acaba aynı durumu yaşayan oldu mu?

• @Melek-Alan Ben yaşamadım, aldım o sayfanın çıktısını ayrıca "Notes and Instructions" sayfa çıktısının da alınması isteniyor sanırım.

• @sbsb2025 Sorun tercih edilen dilin Türkçe olmasından kaynaklıymış, eğer bizim gibi bir sorun yaşayan olursa TransactionCompleted sekmesine basıp ilgili sekmeye gidemiyorsanız profilden tercih edilen dili İngilizce olarak değiştirip sonrasında çıkış yapıp tekrar login olursanız ilgili sekme açılıyor, umarım ihtiyaç olmaz ancak olursa bizde çözüm böyle oldu.

• @caner1245 merhaba bende 9 kasım 2024 te başvurdum henüz yanıt gelmedi. Vize bülteninden ötürü bekleme olacagı için pp yapmadım.

• Bu ileti silindi!

• @NNDDD Merhaba Hocam, Oncelikle cok tesekkur ederim. Forumdaki butun arkadaslar tesekkur etmek istiyorum. Alhamdulillah bugun passport teslim aldim, yaninda uc tane zarf aldim, uç kişi için. Fakat bir sey soracaktim, EB2 NIW için daha önce buyuk bir zarf veriyordu başvurdugu zaman butun evraklar, buyuk bır zarf içerisinde. Size verdiler mi? yoksa şimdi sistem mi değişti. Acaba şimdi büyük bir zarf vermiyor mu? Bilmek istiyorum.

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar merhaba.

Kendim için değil, bir yakınım için Chen grubundan EB1-A ve EB2-NIW ön değerlendirme talebinde bulundum.

EB2-NIW için çok daha uygun olduğuna dair geri bildirim aldım. Toplam ücret olarak da vade farksız 20 taksit imkanı sundular. Böyle olunca aslında aylık ödeme anlamında ödenebilecek bir rakam ortaya çıktı.

Ancak herhangi bir aracı firmaya ya da avukata ücret ödemeden, dosyayı kendimiz hazırlayıp süreci de baştan sona kendimiz takip etsek nasıl bir sonuç alırız diye düşünüyoruz.

Bu konuda tecrübesi olan hocalarımın fikirlerini duymak isterim.

Profil: Sosyal bilimler alanında PhD, halihazırda bir üniversitede Öğretim Görevlisi, 30'dan fazla uluslararası dergi hakemliği, 30'dan fazla atıf, sayısını hatırlamadığım makaleler ve kitap bölümleri.

Teşekkürler.

• @fyucel bence avukat olması şart değil. Avukatın yaptığı petition letter ve ekleri kurmak yapay zeka ve https://oscarsgreencard.com/ gibi sitelerden 200-300 dolara başvuru hazırlık programını satın alıp kendiniz yapmanız mümkün. Olay başvuru dilekçeleri ve referans mektuplarını organize etmekten ibaret.

• @fyucel kabul oranlarının düştüğü bir dönem olması ve ayrıca STEM olmamasından dolayı ben bu riski almazdım. Avukatla hazırlamak sizin için avantaj sağlar.

• @smmu99 Hocam tebrik ederim, gözünüz aydın. Bizde 4 adet ( ben ve 3 aile üyesi) A4 boyutunda sarı zarf vardı. Aile üyelerine ait sarı zarflar normal kalınlıkta ve A4 boyutundaydı. Benim zarfım oldukça kalındı, sanırım mülakatta onların önünde duran dosya. Hatta yanılmıyorsam, bir çok forum üyesi hocam posta yolu ile geldiğinde kendilerine ait kalın dosyaların ya bir kutu içerisinde ya kalınca sarılmış olarak geldiğini ifade etmişti. Bizim pasaportları eşim Ankara'ya gidip elden teslim aldığı için, kalın da olsa zarf içinde vermişler, eşim kırtasiyeden kutu edinmiş. Yani aslında sizin gönderdiğimiz dökümanlar ne ise onlar ve ona dair yazışma ve formlar var dosyada diye biliyorum hocam.

• @fyucel Merhabalar, ben de Chen ile çalıştım ve bu gün buraya kadar öğrendiklerim ile beraber yine başvurmam gerekse yine avukat ile çalışırdım. Arkadaşınızı eğer zorlamayacaksa, risk almadan, stres olmadan ( ki avukata rağmen stressiz mümkün değil) ve bu işi bana göre en iyi yapanlardan biri olan Chen ile devam etmesini öneririm. Tamamen kişisel fikrim. Bol şans ve kolaylıklar diliyorum.

• @NNDDD Hocam Tekrar Tesekkur ediyorum. Benim zarfi biraz kalindi.

• Arkadaşlar bu 19 ülkenin vizelerinin durdurulması vize bültenini hızlandırır mı sizce. Ayrıca konsolosluğu hızlandıracağı kesin iranlılar olmayacağı için.

• @Megadeth tebrik ederim, darısı bekleyenlerin başına.

• Merhaba hocalarım, 2024 Nisan'dan sonra regular process başvuru yapmış ve I-140 onayı almış olan var mı? (eb-1 veya eb-2niw)
    Vizelerini almış hocalarımı kutlar, henüz bekleme sürecinde olan hocalarıma da bol şans dilerim.
    Tüm paylaşımlar için de çok teşekkürler.

• @Melek-Alan hocam o siteye kayit olmak mi gerekiyor? Son zamanlarda takip edemedim forumu, bir arkadasa ocak ayina randevu verildi o yuzden soruyorum

• @VDGG Merhabalar sanırım benimde bekleme sürem çok uzayacak çünkü 2025 yılı için gecikmeler daha fazla sanırım.
    EB2-NIW
    PD:21.03.2025
    İ-140..........

• Merhaba hocalarım bende 18.03.2025'de EB2 NIW başvurdum. CK law'dan Ergül Çeliksoy hoca ile çalıştım ve dosyanın hazırlık kısmı gayet güzel geçti. Başvuru yaparken PP yapmadım çünkü acelem yoktu ve 6-8 ayda en geç açıklanacağını düşünmüştüm. Ama geldiğim bu süreçte keşke PP yapsaydım diyorum çünkü bu belirsizlik devam ediyor ve ne kadar devam edecek belli değil. Neyse herkese başarılar dilerim.

EB2 NIW
    PD: 18.03.2025
    I-140:.......

Benzer Başlıklar

• 1
  • 5
  • 4
  • 15
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |