@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@Emre-Kurtulmuş olay şu sen aslında ds260 formunu doldurduğun anda vize mülakatı için sıra alıyorsun. Yüzlerce insan sırf sıra gelemediği için Türkiye de mülakat alamayıp mecburen başka ülkelere dosya taşıdılar. Bu sene dosya taşıma olayı da kalktı. Ds260 formu doldurup işin sonunu getiremeyen kişiler işte kazananların bile haklarını gasp ediyor.
-
Dostoyevski diyor ya "Belirsizlik en kötü ihtimalden daha fazla acı verir" diye. Şu an bu konuşmaların olmasının bir sebebi de bu. Aslında genel olarak talimatların ve kılavuzların zorunluluk sebebi de bu. Kılavuz açıklandığı zaman göreceğiz pasaport şartı var mı, başvuru ücreti var mı varsa ne kadar. Ama işte belirsizlik oldukça da ortaya yorum çıkıyor ve kişisel münakaşaya gidiyor. Kırk yıl düşünsem bu forumda "özelden numaranı yaz" gibi bir mesaj göreceğim aklıma gelmezdi.
Herkesin kendi fikrinin olması normal, mesela ben de pasaport şartının olması gerektiğini düşünüyorum. Ya da 1 dolarlık ücret mesela ne için olacak? Eğer fake başvuruların önüne geçmek için ise başvuru sahibi ile ödemeyi yapan kredi kartı sahibinin aynı kişi olması gibi ikincil bir doğrulama gelecek mi? Ya da sadece gerçekten isteyenler başvursun diye ise 1 dolar az değil mi? Evet çok fazla tartışma oldu 1 dolar az veya değil diyenler arasında. Ben de burada az olduğunu düşünenlerdenim ama maksimum da 10 dolar olmalıydı bence. Hatta en ideali direkt 10 dolar olmasıydı. Çok parası olanlar 1 milyon dolar vererek golden green card alabilir mesela.

Sözün özü sakin olmakta fayda var. Önce kılavuzun çıkmasını sonra da başvuru sonuçlarını bekleyeceğiz. Her yerde gerginlik var zaten, bari "hayallerin kovalandığı" burada olmasın.
-
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
1 dolar başvuru ücreti ile çoğu spam başvurudan kurtulmuş oluyoruz fakat inşallah pasaport şartı gelmez. 1-2 üniversite öğrencisi tanıdığım var gelirse başvuru yapamayacaklar. İnşallah zorunlu tutmazlar pasaport şartını. Şunu da tekrar söylemek istiyorum başvuru ücreti 1000 dolar da olsa ve siz bu 1000 doları verecek güçte iseniz bu sizin ABD'ye çok daha fazla gitmek istediğinizi göstermez. Ya da başvuru sırasında bu ücreti veremeyecek kişinin green cardı kazanmış olsa bu parayı bulamayacağı anlamına da gelmez. Yani inanın kimseden çok daha fazla hak etmiyorsunuz ABD'ye gitmeyi seçilmiş kişi felan değilsiniz. (Bunu başvuru ücreti 1000 dolar olsun en çok isteyen gitsin yeağğ, başvururken bu parayı veremeyen adam gc çıkınca nasıl gidecek yeağğğ) diyen tayfa için söylüyorum lütfen diğerleri alınmasın. Dediğim gibi spam başvurulardan kurtulmak için cüzi bir miktar başvuru ücreti şart fakat sırf katılım sayısı aşırı az olsun diye 1000 dolar başvuru ücreti olsun diyen bencillerin kazanamamasını görmek çok mutlu ediyor ne yalan söyleyeyim. Sonuçta bu bir çekiliş ve herkes için eşit şartlarda katılım şartları sağlanması gerek. Bu çekilişe dünyanın en fakir ülkelerinden katılanlarda oluyor. Onları geçtim ülkemizde bir umut çıksa bir şekilde para bulup gitmeye can atan öğrenci dostlarımız var. Fakat malum ekonomide döner bile alamayacak durumda oldukları için başvuru şartları konusunda bu kadar bencil düşünmeniz cidden çok kötü. Herkes kalbindekini yaşar bunu unutmayın
Normalde çok fazla mesaj yazmak istemediğimi kendime telkin ettiğim bir konu bu ancak yazayım ; pasaport şartı gelirse başvuramayacak arkadaşlar var dediğin arkadaşların çekiliş sonrası nereye gideceğini biliyormu merak ettim sadece soru.. hani çekilişi kazandı diyelim konyayamı aksarayamı gidecek bu arkadaşlar ?
Diğer husus para konusu.. mesele senin az paran var onun çok parası var konusu değil bugün türkiye içinde ev değiştirmeye kalksan zaten 2000 3000 dolarlık bir masraf altına giriyorsun ki amerikaya gidecek birisinin cebinde 1000 dolar nasıl çok olabilir ?
Trump ne diyor ? Benim ülkemin sırtına yük olmayan adam gelsin.. ben devlet başkanı olsam değil 1000 dolar gelmeden önce mülakatta 15.000 dolarlık bakiye gösterimi nasıl talep ediliyorsa (rakamlar net değil) başvurmadan öncede isterim şahsen.. kusura bakmayın yazdığınızın hiç bir elle tutulur yanı yok. Mesele para meseleside değil pasaport şartına bile çıkışan birisine uzun uzun amerikaya göç masraflarının neler olduğunu sıfırdan anlatmakta boynumun borcu değil ancak düşünceniz gerçekten çok sıkıntılı bence detaylı bir araştırma yapın bir soluklanın amerikaya giderken nerelere ne para harcayacağınıza bakın ; unganlarda ödeyeceğinizden tutunda konsolosluk, uçak bileti gittiğinizde geçici ev kiralama sonrasında normal kiralık ev eşyaları vs araba ıvır zıvır herşeyi bir bir not alıp sonra 1000 doları olmayanda başvursun mottosuyla yazın derim ne yazacaksanız

-
@Serdar-Emre-Ünsal Tavsiye veriyorsak eğer o zaman bende bir tavsiye vereyim. Bu kadar İngilizce öğrenmeniz yerine belirli seviyede İngilizce öğrenip ( gündelik hayatınıza devam edebileceğiniz kadar ), kalan vaktinizi Kombi bakım, Ev boyama, tesisat tarzı işleri öğrenmeye ayırın arkadaşlar. Kendinize yatırım yapmak istiyorsanız inanın çok iyi derecede İngilizce bilmekten daha faydalı olacak bunlar. Dünyanın neresine giderseniz gidin az buçuk İngilizce ile bir şekilde anlaşır kaldığınız süre boyunca da İngilizce'nizi geliştirirsiniz fakat bu dediklerim kolay kolay öğrenebilecek şeyler değil. O yüzden imkanınız varsa dediğim tarzda işlerde kendinizi geliştirmeniz çok daha faydalı olacaktır.
Buda baştan aşağı yanlış.. insanlar burda senin çevrendekiler gibi değil.. insanlara kombici ol boyacı ol tavsiyesini verecek birisinin amerikayla yasal yolla işide olmamalı diye düşünüyorum atla uçağa meksikadan git inşaatlarda çalış yani.. burada amerika hayali kuran kişilerin genelinin hayali amerikaya gidip boyacı sıvacı olmak değil.. insanlar zaten belirli bir iş sahibi ve hayat tecrubeleri olan kişiler, burdaki işleriyle orantılı işler yapacaklar bir çoğunun en büyük eksiği dil problemi oluyor. Öyle adres tarif edip market kasasından ürün geçirecek ingilizceyle giderseniz zaten ya sıvacı ya boyacı olursunuz lütfen bu yorumuda çok dikkate almayın derim.
-
@Aydın-0 1 dolarlık ücrete ödeme kısmında başvuru sahibine ait kredi karti bilgileri istenirse sistem tam olur. Bir diğer konu danışmanlık şirketlerinin yazılım kullanarak ellerindeki datalarla çoklu başvuru yapıp içlerinden birine ikisine çıktığında çıkan kişilere ulaşarak şu evrak masrafı şu dosya masrafı diyip binlerce dolar insanları dolandirma hikayeleriydi. Asıl amaç bunların önüne geçmek. 1 dolar gibi düşük bir ücret getirme nedenlerinin bu iki sebep olduğunu düşünüyorum. Bir diğer doğrulama da pasaport olursa yine bu danışmanlık şirketlerini devreden çıkarmış oluyorlar.
-
@Youmut Yurtdışına çıkamadıktan sonra geçerli tek kimliğin bir faydası olmuyor bundan bahsediyorum zaten. Kazandıktan sonra herkes bir yolunu bulur gider çıkarır zaten, pasaport zorunluluğunun olması için bir gerekçe değil bu. Gerekçeniz değişik olmuş. Zaten 1 yıllık pasaport 3450 lira. Defter bedeli de bunun yarısı. Son yılında olan birine zaten en fazla 6 aylık veriyorlar. Sonra tekrar çıkarmak zorunda harç ücretiyle birlikte. Peşin olarak çoğu insan gidip 12 bin tl verip 10 yıllık alamıyor. Yıllık alınca da çok pahalıya geliyor. Yazdığım yazıyı anlayamamışsınız. Herkesin kendi fikri tabii
1 yıllık pasaport 12000 tl dediğiniz para 300 dolar etmiyor cebinde 300 doları olmayan adam gidip amerikan dreams yaşayacaksa öncelikle çok güzel amerikan dizileri önerebilirim netflix 250tl internet faturası 600 tl desek komşunun televizyonunuda ödünç aldığınız senaryoda 850 tl + marketten 2 çerez alsanız 1000 tlye amerika rüyasını evinizde yaşarsınız.
-
@Keremtk 2 ileti önce ben Amerika'da yaşama hayalimin kalmadığını, artık eskisi kadar cazip gelmediğini, ülkemde elhamdulillah işlerimin çok iyi gittiğini ve aileme istediğim an ulaşılabilir olmanın beni daha fazla mutlu ettiğini ve bu sene GC çekilişine dahi katılmayacağımı söylemişim. Daha dikkatli okuyun iletilerimi
8 yıl boyunca gayet güzel şansa bırakmışsınız. Vizeniz içinde tebrik ederim. Amerika'da bol bol fotoğraf çekilmeyi unutmayın kolay gelsin 
Neden bu forumdasınız ? İnsanları sadece kışkırtıp bundan primmi kasacaksınız ? Ne gibi çıkarınız olabilir ki. ? Madem amerikayla işiniz yok ve bunu her mesajınızda belirttiğinizi iddaa ediyorsunuz green card çekilişi alanında bir forum sayfasına bukadar mesai harcama sebebiniz nedir ? İnsanların şakalaşıp eğlendiği huzurlu şekilde hayaller kurduğu ve çekiliş öncesi sonrası farketmeksizin aşırı derecede bilgilendiği, kendimden örnekle bu forum sayesinde b1/b2 alma yolunada girip 8 avrupa ülkesi ve balkanları gezmeme vesile olmuş ufuk açıcı bir sitede madem hayaliniz ve beklentiniz yok niye saçma sapan yok pasaport yok para ağlayıp zırlayıp duruyorsunuz ?
@gucarslan saygıdeğer moderatörlerin gözünden kaçtığını yoğunluklarına bağlıyor ilgilenilip konunun tekrar eski akışına dönmesini saygıyla bekliyorum iyi günler diliyorum. -
@ilkerkaynar90 Türk kafasıyla düşünüp boyacıyı, sıvacıyı aşağılıyorsun ama sırf bunlar için ABD'nin verdiği özel vizeler bile var. Orada tutunmak için elinde bir altın bilezik olsun demenin neresi kötü? Sen gider gitmez üniversitede profesör olacağını falan mı zannediyorsun acaba? Arkadaşlar ABD'ye giriş yaptığınız anda kocaman bir sıfır olduğunuzu, Türkiye'de yaptığınız beyaz yaka işinizin, kredi geçmişinizin hiçbir geçerliliği olmadığını, kredi skorunuzu baştan aşağı inşaa etmek zorunda olduğunuzu, bu süreçte elinden iş gelenlerin buradan apostil edilmiş sertifikalar edinip oraya gitmelerini söylüyorum. böyle burnu havada insanlar gider orada uber çukuruna, amazon kargoculuğuna saplanır kalırlar, beğenmediğin işlerin Amerika'da yıllık 65.000-80.000 dolar arası gelir elde edebileceğinizi, union job un boyacılık sıvacılık olmadığı, sendikal haklarınızın Amerika'da korunduğu iş grupları olduğunu(devlet memuru, inşaat işçisi, fabrika işçisi, hizmet sektörü çalışanı vb. birçok meslek içeriyor. Hangi iş olduğuna göre maaş çok farklı) unutmayın. Böyle iş aşağılayarak gidip orada ubere çıkarsın günün sonunda, öyle de yaşar gidersin(en iyi ihtimal)
-
@Serdar-Emre-Ünsal Ağzı olan konuşuyor hocam cevap vermiyorum bile sizin de vermemenizi tavsiye ederim. Bırakın haklı sansın kendini. Yanlış hatırlamıyorum 8-9 yıldır forumdayım onlarca insana yardımım dokunmuştur oturmuş niye buradasın diye hesap soruyor bana. Cevap vermeyin hocam. Diğer adamın bana etmediği hakaret kalmamış ben kimseye oturup hakaret içeren bir söz söylememişim gelmiş bana uzun uzun yazılar yazıyor. Küçümsediği işlerin ABD'de ne denli para kazandığının farkında değil bilgisi yok konuşuyor işte. Öyle bir kudurma noktasına gelmişler ki insanlara bu işleri öğrenin ucu açık ve çok ihtiyaç var dememe bile kudurmuş maalesef. O yüzden cevap vermiyorum artık hocam. Sizle de muhtemelen birbirimizi tam anlayamadık kırdıysam hakkınızı helal edin. Benim ki helal olsun. Sağlıcakla kalın. Dün konuşulanlar arasında dahi defalarca rahatsızlık verdiğimiz için bireysel olarak özür diledim herkesten ama nefret bürümüş gözlerini birkaçının maalesef
-
@ilkerkaynar90 Ben yaptıkları yorumları sırf forum etiketi alabilmek için yaptıklarını düşünüyorum. Konu dışında yüzlerce yorum yapmışlar. Yaptıkları yorumlarda doğru düzgün hiç birşey yok. Sadece çok iyi kral inşallah maşallah.
-
@Keremtk Bak bir değil iki değil argo argo konuşuyorsun, hadi diyorum bir şey demeyeyim üslubuna dikkat et. 30 yaşında insanlarız. Özelden yaz bana telefon numaranı gel yüz yüze gelelim yüz yüze konuşalım bu şekilde.
Vallahi pes

Arkadaşım arkaya doğru inip yorumları okuya okuya geliyordum öğlen 12.35 gibi uyandım hemen akşamdan kalmalığımı atmak adına aç karnıma bir bira daha devirip kahvaltımı yaptım şöyle zevkli zevkli pc açıp dv program sitesini kontrol ettim düzenlememem gereken işler için hanım dedi ben bugün çıkar hallederim sen takıl.. oh dedim tamamdır.. sonra telefonu aldım elime geçtim salona biraz kitap karıştırdım (harry potter serisi) hayaller eşliğinde geçen uyanık kalış süremle birlikte totalde 2.5 saat falan var yada yok sonra bir anda twitterda ülke gündemiyle alakalı saçma sapan birşey gözüme çarpınca hemen kapatıp moral bozmamak adına hayallerimle yürüyebileceğim bu forumun bu sayfasını açtım.. yorumlara 3 4 sayfa inmeme rağmen bir tartışmanın olduğunu görerek başını bulayımda neymiş konu diyerek okumaya başladım. Şu an elimde çay bardağı biraz sinirlenmiş huzursuz hissettiren bir bakış ile ekrana bakıp bu cümleleri yazıyorum.
Bak güzel kardeşim burası yukarıda yazdığın gibi seninde babanın çiftliği olmamakla birlikte buraya sadece amerika hayali olanlarmı geliyor gitme planı olanlarmı geliyor kısmındaki yanlışınıda düzelterek seni son kez alıntı yaparak (umarım aşağılara indikçe dahada çirkinleşmemişsindir) yorum yapmayı bırakıyorum
buraya insanlar hayallerine giden yolda toplanmış bireylerle sohbet etmeye giriyor bilgilenmeye, huzurlu şekilde planlar yapmaya ve hayatını şekillendirmeye adım atarken yanlışlarına bakmaya giriyor
burası sokak değil, burası ciddi ciddi hayallerinin peşinden gitmeye çalışanların mekanı, burada sokak kavgasına benim gönlüm razı değil. Hatta okumayada razı değil
hayatı aksiyonlu geçen birisiyim bir çok el parmak kemiğim bu aksiyonların sonucu sağa sola ayrı ayrı taraflara bakıyor arogdaki kaleci gelsin aklına burada bu şekilde sanal klavye delikanlılığı yorumları okumayı ne ben nede bu forum insanları istemiyor. Eğer birdaha bu forum konusunda size ceza verilmemiş şekilde yorum atmaya devam ettiğiniz senaryoyla iç içe bulunursam bende bilgi anlamında bundan sonraki süreçte birşey yazacağımı düşünmüyorum. En azından bu profilde bir insanın bulunduğu ortama girmek istemem. Sadece ben değil başkalarıda istemeyecektir. Bu sebeple tekrar hatırlatalım @crazycells @gucarslan -
@Serdar-Emre-Ünsal, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@ilkerkaynar90 Türk kafasıyla düşünüp boyacıyı, sıvacıyı aşağılıyorsun ama sırf bunlar için ABD'nin verdiği özel vizeler bile var. Orada tutunmak için elinde bir altın bilezik olsun demenin neresi kötü? Sen gider gitmez üniversitede profesör olacağını falan mı zannediyorsun acaba? Arkadaşlar ABD'ye giriş yaptığınız anda kocaman bir sıfır olduğunuzu, Türkiye'de yaptığınız beyaz yaka işinizin, kredi geçmişinizin hiçbir geçerliliği olmadığını, kredi skorunuzu baştan aşağı inşaa etmek zorunda olduğunuzu, bu süreçte elinden iş gelenlerin buradan apostil edilmiş sertifikalar edinip oraya gitmelerini söylüyorum. böyle burnu havada insanlar gider orada uber çukuruna, amazon kargoculuğuna saplanır kalırlar, beğenmediğin işlerin Amerika'da yıllık 65.000-80.000 dolar arası gelir elde edebileceğinizi, union job un boyacılık sıvacılık olmadığı, sendikal haklarınızın Amerika'da korunduğu iş grupları olduğunu(devlet memuru, inşaat işçisi, fabrika işçisi, hizmet sektörü çalışanı vb. birçok meslek içeriyor. Hangi iş olduğuna göre maaş çok farklı) unutmayın. Böyle iş aşağılayarak gidip orada ubere çıkarsın günün sonunda, öyle de yaşar gidersin(en iyi ihtimal)
Yorumunuz ırkçı bir yorum ile başlıyor. Öncelikle Türk kafasıyla cümlesinden anlıyorum ki sizin dilinizde cevap verirsem toplum tarafından ben linç yiyeceğim. Malum ülkenin geldiği noktada Ne mutlu Türküm demenin sonuçları olduğu coğrafyaya evrilen yapıdayız.. ancak korkmuyorum ne Mutlu ki ben TÜRK üm ve o şekilde düşünüyorum.. konuya gelelim; O yorumda konu yabancı dildi Yabancı dilinizi geliştirmezseniz ya sıvacı ya boyacı olarak çalışmak zorunda kalabileceğinizdi. Siz çok istiyorsanız yine sıvacı olun ama hayatınızı sürdüreceğiniz ülkenin globalde en çok kullanılan dillerden birisinide bir zahmet öğrenin demekti amaç..
Ben gider gitmez orada profesör olma iddaasına sahip birisi değilim yapacağım meslek türkiyede yaptığım mesleğin birebir aynısı olabilir benim ? Ben sıfır değilim kusura bakmayın herkes sizin konjuktürünüzdede değil. Ben uber yapmaktan gocunmam mesleğimde çok vaktim var zaten hali hazırda türkiyedede yıllık 100.000 ile 140.000 dolar arası yıllık kazanca ulaşabiliyorum bunu amerikaya gittiğimdede yapabiliyorum. Ben ülkemdede katma değer üreten birisiyim gittiğim yada gitmeyi düşündüğüm ülkedede aynısı olacak. Kusura bakmayın sürekli insanlara kendi pencerenizden bakmanızdan yoruldum artık. Herkes sizin gibi amerikaya gidip duvar sıvalama hayaliyle yaşamıyor bunu anlayın artık
-
@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@ilkerkaynar90 Ben yaptıkları yorumları sırf forum etiketi alabilmek için yaptıklarını düşünüyorum. Konu dışında yüzlerce yorum yapmışlar. Yaptıkları yorumlarda doğru düzgün hiç birşey yok. Sadece çok iyi kral inşallah maşallah.
Eğer forum içerisinde etiket alma gibi bir amaçları için bu şekilde çirkinleşiyorsalar patolojik problem vardır bu konuda malesef ne gelir elden..
-
pasaport değilde pasaport taratma şartı olmalı ( bu şekilde olursa aracı kişiler direk boşa düşer), hatta biraz daha şartların , gerçek kişileri koruyacak cinsten olması gerekli , mesela ödeme için döviz hesabı şartı olmalı , türk lirası vadesiz mevduat hesaptan ödeme yapılmamalı , ödeme yapılan kart başvuran kişiye ait olmalı bunlar olursa herkes için faydalı olur , bundan dahada ötesi her yıl başvuru ücreti artmalı , umarım bunlar olur

-
@heyysanadiyom muhtemelen düşünülen ve kamuoyuna çıkarılan pasaport taratmaydi. Süreç bu kadar uzadigina göre gelebilir diye düşünüyorum. Zaten kamuoyundan yorumlama yapılması Eylül ayında bitmiş. Şuanda Aralık ayına girdiğimiz için yasalaşma adımı ile birlikte başvurular açılır fikrim bu. Daha önceki pasaport zorunluluk iptali bu adımların izlenmemesi nedeniyle iptal edildi. İşi resmilestirme amacıyla 30 gün kamuoyu yorumları alındı 30-60 gün arasında da yasalaşması bekleniyordu. Şuanda 60 günü geçmiş durumdayız ne olacağını bizde merakla bekliyoruz.
-
@Serdar-Emre-Ünsal Ağzı olan konuşuyor hocam cevap vermiyorum bile sizin de vermemenizi tavsiye ederim. Bırakın haklı sansın kendini. Yanlış hatırlamıyorum 8-9 yıldır forumdayım onlarca insana yardımım dokunmuştur oturmuş niye buradasın diye hesap soruyor bana. Cevap vermeyin hocam. Diğer adamın bana etmediği hakaret kalmamış ben kimseye oturup hakaret içeren bir söz söylememişim gelmiş bana uzun uzun yazılar yazıyor. Küçümsediği işlerin ABD'de ne denli para kazandığının farkında değil bilgisi yok konuşuyor işte. Öyle bir kudurma noktasına gelmişler ki insanlara bu işleri öğrenin ucu açık ve çok ihtiyaç var dememe bile kudurmuş maalesef. O yüzden cevap vermiyorum artık hocam. Sizle de muhtemelen birbirimizi tam anlayamadık kırdıysam hakkınızı helal edin. Benim ki helal olsun. Sağlıcakla kalın. Dün konuşulanlar arasında dahi defalarca rahatsızlık verdiğimiz için bireysel olarak özür diledim herkesten ama nefret bürümüş gözlerini birkaçının maalesef
“ Öyle bir kudurma noktasına gelmişler ki insanlara bu işleri öğrenin ucu açıK ve çok ihtiyaç var dememe bile kudurmuş malesef”
Karşında hemcinsin yok bu yüzden muhtemelen sizin semptomlarınızı bu forumda kimse taşımıyor.
Hayal Dünyanızda başarılar diliyor huzur için engelliyorum. -
@Atlantis00 @ilkerkaynar90 @syzcky @keremtk
eğer kendi aranızda mesajlaşmaya / tartışmaya / cevap vermeye devam ederseniz ne yazık ki sizleri forumdan kalıcı olarak uzaklaştırmak zorunda kalacağım.
bu durumun kimin haklı / haksız olduğu konusu ile ilgisi yok.
bu sayfa 3-4 kişinin kendini kanıtlama, haklı çıkarma, diğerini yerme yeri değil.forum kurallarına uymak konusunda sorun yaşıyorsanız, bana özelden ulaşın.
gereken neyse hızlı şekilde yaparız. -
@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@heyysanadiyom muhtemelen düşünülen ve kamuoyuna çıkarılan pasaport taratmaydi. Süreç bu kadar uzadigina göre gelebilir diye düşünüyorum. Zaten kamuoyundan yorumlama yapılması Eylül ayında bitmiş. Şuanda Aralık ayına girdiğimiz için yasalaşma adımı ile birlikte başvurular açılır fikrim bu. Daha önceki pasaport zorunluluk iptali bu adımların izlenmemesi nedeniyle iptal edildi. İşi resmilestirme amacıyla 30 gün kamuoyu yorumları alındı 30-60 gün arasında da yasalaşması bekleniyordu. Şuanda 60 günü geçmiş durumdayız ne olacağını bizde merakla bekliyoruz.
sizin mesajlarınızdan fark ettim , aracı kişilere gerçekten tüm bilgilerini veren var mı? böyle bişi mantık dışı geldi bana yani bu kadar saf insanlar yoktur ama varsa böyle şeyler , pasaport taratma ile aracıların ekmekleri kesilir
arada instagramda denk geliyorum işte diyorki bu yıl hindistan başvuramayacak , kazanma şansınız arttı felan diye , buna inanan olmuyordur inş -
@gucarslan, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
eğer kendi aranızda mesajlaşmaya / tartışmaya / cevap vermeye devam ederseniz ne yazık ki sizleri forumdan kalıcı olarak uzaklaştırmak zorunda kalacağım.
bu sayfa 3-4 kişinin kendini kanıtlama, haklı çıkarma, diğerini yerme yeri değil.forum kurallarına uymak konusunda sorun yaşıyorsanız, bana özelden ulaşın.
gereken neyse hızlı şekilde yaparız.@gucarslan, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
gereken neyse hızlı şekilde yaparız.Bu sayfaya uzun zamandır yazmıyordum şu olayların gelişimiyle süresiz uzaklaştırma almakla tehtit ediliyorsam bir moderatör tarafından hesabımın tüm yorumlarıyla birlikte silinmesini talep ediyorum.database den komple yazdığım ve beğenilerim falan dahil silmenizi rica ediyorum
-
Özel mesajda gönderdim hesabımı banlayıp yorumlarım kalmamalıdır. Özel talebimdir gerekirse hukuk önündede talebimi yinelerim. Hesabımı tüm yorumlarımla birlikte silmenizi talep ediyorum. Forumunuza katkım olsun istemem @gucarslan
Benzer Başlıklar
127
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k