@Serdar-Emre-Ünsal, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@ilkerkaynar90 Türk kafasıyla düşünüp boyacıyı, sıvacıyı aşağılıyorsun ama sırf bunlar için ABD'nin verdiği özel vizeler bile var. Orada tutunmak için elinde bir altın bilezik olsun demenin neresi kötü? Sen gider gitmez üniversitede profesör olacağını falan mı zannediyorsun acaba? Arkadaşlar ABD'ye giriş yaptığınız anda kocaman bir sıfır olduğunuzu, Türkiye'de yaptığınız beyaz yaka işinizin, kredi geçmişinizin hiçbir geçerliliği olmadığını, kredi skorunuzu baştan aşağı inşaa etmek zorunda olduğunuzu, bu süreçte elinden iş gelenlerin buradan apostil edilmiş sertifikalar edinip oraya gitmelerini söylüyorum. böyle burnu havada insanlar gider orada uber çukuruna, amazon kargoculuğuna saplanır kalırlar, beğenmediğin işlerin Amerika'da yıllık 65.000-80.000 dolar arası gelir elde edebileceğinizi, union job un boyacılık sıvacılık olmadığı, sendikal haklarınızın Amerika'da korunduğu iş grupları olduğunu(devlet memuru, inşaat işçisi, fabrika işçisi, hizmet sektörü çalışanı vb. birçok meslek içeriyor. Hangi iş olduğuna göre maaş çok farklı) unutmayın. Böyle iş aşağılayarak gidip orada ubere çıkarsın günün sonunda, öyle de yaşar gidersin(en iyi ihtimal)
Yorumunuz ırkçı bir yorum ile başlıyor. Öncelikle Türk kafasıyla cümlesinden anlıyorum ki sizin dilinizde cevap verirsem toplum tarafından ben linç yiyeceğim. Malum ülkenin geldiği noktada Ne mutlu Türküm demenin sonuçları olduğu coğrafyaya evrilen yapıdayız.. ancak korkmuyorum ne Mutlu ki ben TÜRK üm ve o şekilde düşünüyorum.. konuya gelelim; O yorumda konu yabancı dildi Yabancı dilinizi geliştirmezseniz ya sıvacı ya boyacı olarak çalışmak zorunda kalabileceğinizdi. Siz çok istiyorsanız yine sıvacı olun ama hayatınızı sürdüreceğiniz ülkenin globalde en çok kullanılan dillerden birisinide bir zahmet öğrenin demekti amaç..
Ben gider gitmez orada profesör olma iddaasına sahip birisi değilim yapacağım meslek türkiyede yaptığım mesleğin birebir aynısı olabilir benim ? Ben sıfır değilim kusura bakmayın herkes sizin konjuktürünüzdede değil. Ben uber yapmaktan gocunmam mesleğimde çok vaktim var zaten hali hazırda türkiyedede yıllık 100.000 ile 140.000 dolar arası yıllık kazanca ulaşabiliyorum bunu amerikaya gittiğimdede yapabiliyorum. Ben ülkemdede katma değer üreten birisiyim gittiğim yada gitmeyi düşündüğüm ülkedede aynısı olacak. Kusura bakmayın sürekli insanlara kendi pencerenizden bakmanızdan yoruldum artık. Herkes sizin gibi amerikaya gidip duvar sıvalama hayaliyle yaşamıyor bunu anlayın artık