Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ecafk2000

DV2026’da 20,822,624 başvuru sahibinden 129,516 kişi seçildi tüm dünyada, bunların içerisinden yaklaşık 50.000 kişiye vize verilecek. Türkiye’den vize görüşmesine çağrılmaya hak kazanan kişi sayısı 3.191 kişi (tüm bu kişiler aile üyeleri dahil hepsi vizesine kavuşamayacak ne yazık ki, bazısının CN numarası cut off olmayacak bazısı da çekilişin kriterlerini karşılayamayacak - eğitim düzeyi yanlış beyan edenler, sağlık raporu alamayacaklar veya adli sicil kaydı kabul edilmeyecekler vb). 3191 kişiyi 20,822,624 toplam başvuru sayısına oranladığımızda seçilmiş olma şans yüzdesi %0,0153 (on binde 1.53).

TOKİ çekilişine şimdiye kadar 5.314.000 kişi başvurmuş, toplam yapılacak konut sayısı 500.000. Normal şartlarda seçilme şansınız %9,41, bol şans ve gönlünüzden geçtiği gibi olması dileğiyle 🍀

• @jumalus, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Evli barklı çocuklu ve ortalama gelirin üzerinde bir gelire sahip birisi olarak gelecek kaygısını dibine kadar hissediyor, evladımın ve ailemin güvenliğinden endişe ediyorum. Bu yüzden orada tüm riskleri göze alarak kariyerimi sıfırlayıp başlamaya hazırım. Keşke bu şekilde düşünmesem ve ülkemin ve toplumun düzelebileceğine, ülkemizdeki olan hukukun üstünlüğüne olan inancımı kaybetmeseydim.

Orta gelire sahip beyaz yakalılar için konuşuyorum, mevcut konjonktürde gelir odaklı yaklaşıp ABD'ye ya da avrupaya taşınmayı düşünenler hesap ettiklerinde kardan çok zarara uğrayacaklarını göreceklerdir. Göç, hele ki ABD'ye göç, yalnızca gelir odaklı bakılıp yapılacak bir hamle değil.

Harika bir yere değinmişsiniz. Etrafımda amerikaya yerleşmeyi düşünüyorum cümlelerinden sonra en sık gördüğüm işittiğim şey genelde arkadaşımın kuzeni gitti falanca arabayı aldı hafta sonu evinin bahçesinde mangal yapıyor ıvır var zıvır var gibi bomboş cümleler oluyor daha sonrasında ise green card çekilişine başvuran genel kesimin beklentilerini ve hayallerini görüyorum.
    Telefon almak, markete girip markette daha uyguna sepet doldurmak, müstakil evde yaşamak vs bunların hiçbirisi hatta iyi bir arabaya binmekte.. sizin kültürel farklılığa adaptasyonunuzu açıklayacak şeyler yada insanı gerçekten mutluluğa ulaştıracak şeyler olmadığını düşünüyorum. Amerika yada avrupa farketmeksizin bu şekilde giden insanların sürekli geri dönüş hikayesini izliyorum. Bir süre sonra alacağınız şeyleri taksitlerle alıp sonra bunun hissinin geçmesiyle baş başa kaldığınız taksitleri dışında hiç bir his kalmayacak diye düşünüyorum. Ben şahsım adıma güvenlik endişeleri, kültürel farklılıklar, özgürlüğüm temelimde değerlendiriyorum. Sanırım hiç çalışmasamda hayatımın son gününe maddi olarak az çok yetecek bir sistemdeyim ancak sokağa çıktığımda anksiyetelerim tetiklenmeye nefes alamamaya ve gerçekten yaşayamamaya başladığım için gitmek istiyorum. Haberleri açtığımda okuduklarımı görmek istemediğim için gitmek istiyorum, sosyal medyada birilerine özgürce cevap yazabilmek istediğim youtube videosunu özgürce çekebilmek, bisiklet yada motosikletimle sokak köpeklerine yem olmadan seyahat edebilmek evime girecek hırsızı kameraya kaydedip vurabilecek ve ceza almayacak bir sisteme ileride çocuğumun güvenle okuluna gidip geleceği bir servise bineceğini bilerek yaşadığım bir ülkeye taşınmak istiyorum.. bence önceliklerinizi değiştirmeyi ihmal etmeyin.
    Bu değildir ki ben maddi çıkarlarım için gitmek istiyorum diyene hayır yanlışsın demek.. ancak türkiyede hem bir üretici hemde aracı firma sahibi birisi olarak söyleyebileceğim tek şey ; maddi anlamda biraz birşeyleri elde etmiş birisinin sadece maddiyat anlamında daha iyisini hedefleyerek gideceği bir sistemde geri dönüşünün çok hızlı olacağına inanıyorum. Maddi beklentinin çok ötesinde düşünmek lazım.. nitekim arka mahalleye evimizdeki eşyaları taşıdığımız bir sistemden bahsetmiyoruz ; binlerce kilometre uzaklığa dil ve kültür farkına yelken açmak var işin ucunda..

• @ATS16

Burada yanlışım yoksa atladığın bir kısım olabilir. Dünya genelinde toplam başvuru sayısına ve toplam kazanana endeksmişsin. Ancak burada dikkate alman gereken kısım bence Avrupa bölgesinden yapılan başvuru sayısı ve Avrupa bölgesinden kazanan kişi sayısı. Örnek veriyorum 2025 çekilişinde kazananların %33 avrupa bölgesinden. Her bölge için belli bir yüzdelik kazanma olasılığı söz konusu. Ayrılmış gibi de düşünebilirsin. Bu çeşitliliğe göre belirleniyor. EU bolgesinden basvuran ve kazanan sayisini tam bilmen gerekiyor ki bu olasiligi hesaplayabilesin.

• İzninizle bir ekleme yapayım. Sanki olasılık hesaplamalarınız biraz yanlış. Ülke kotası diye bir şey yok. Limit var o da %7. Yani Türkiyeden yapılan başvuru sayısı azaldıkça sizin şansınız artmaz. Türkiyeden o yıl 1000 kişi başvursun 1000 ine de çıkmama ihtimali var. Genelde limitler 3000 tekil 4500 aile kuralına göre yapılıyor. Bu sayılar duruma göre belli bir miktar artabiliyor. Örneğin kura sırasında aile üyeleri ile beraber Türkiyeden 4500 kişi seçildi ise artık Türkiyeden kazananlar eleniyor. Haliyle o numaralar boş kalıyor. Case no atlamaları da bu yüzden oluyor. Ama başta da belirttiğim gibi Türkiyeden seçilen sayısı o sene bir tane bile olmayabilir.

• Arkadaşlar son dakika bir haber vereyim. Trump Beyaz Saray önünde ulusal muhafızlara yapılan saldırıdan sonra bir açıklama yaptı. 3. Dünya ülkelerinden artık hiç bir göçmenlik başvurusunu kabul etmeyeceğini söyledi. Buna istinaden ilk olarak Afganistan vatandaşlarının tüm işlemlerini askıya aldı. Bu açıklaması bir kaç ülke dışında dünyanın yarısından fazlasını Greencard dahil tüm süreçlerde başvuru dışında bırakabileceği anlamına geliyor.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Ozden-0 Aslında hiç depresyonda değilim elhamdulillah, Hatta geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyiyim Allah'a şükürler olsun. Geçen bir yazı yazdım ABD ile ilgili onda da sadece fikirlerimi beyan ettim. Bu en son attığım videoda şiddet içeriği yoktu ama @Witch-Lilith güzel dille rica ettiği için hemen kaldırdım saygı duyup. Şimdiye kadar sadece tek bir video paylaşmıştım o da zaten kendimde şok olduğum için. Farkettiysen ki zaten özellikle o videodan sonra o uzun yazımı yazıp ABD yaşama hayalimin son bulduğunu anlattım. Genellikle gün içinde @T-C-Kubilay-Dikici ile pasif gelir, new york tatili vs. gibi konuşurum. Depresyonda olduğumu vs. nereden çıkardınız pek anlamadım. Attığım bir video harici (ki onda bende şok olmuştum) başka ne zaman bu denli korkacağınız bir şey paylaştım hiç hatırlamıyorum. Kaldı ki ''Herkes kurulu düzenini, işini, kariyerini silip ailesini silip can güvenliğini düşünecek aşamaya geldi.'' demişsiniz fakat ben zaten kimseye herhangi bir fikir aşılamaya da çalışmadım. Hatta buna rağmen gelip fikrime fazlasıyla katılan ve aynı düşünme aşamasında olduğunu da söyleyen çok kişi oldu. Geçen bir arkadaş mesela abd'nin bireysel silahlanma konusunda ki endişesini yazmıştı ona nazaran bende cevap vermiştim vs. Kendim konudan bağımsız sadece tek bir video attım ondan sonrada zaten ABD'de yaşama hayalimin son bulduğunu yazmıştım. Yani herhangi bir vahşet ter*r olayı vs. paylaşıp durduğum yok. Ayrıca şunu da belirtmek isterim öğüt vermeye çalışmışsınız fakat herkesin içinde verilen öğüt öğüt değil hakarettir. Allah'a şükürler olsun hayatımda her şey yolunda fakat dediğiniz gibi depresyonda olmuş olsaydım (ki depresyon çok ağır bir hastalıktır) bunu burada herkesin içinde söylemeniz hoş değil. Sonuçta burası sohbet odası kimi arkadaşla bireysel silahlanma sohbeti yapabilir, kimisiyle artan cinayet haberlerini konuşabiliriz. Oturup her gün herkese umutlu olun demek zorunda olduğumuz bir yer değil burası. Tekrar dediğim gibi son 1 aydır paylaştığım tek bir video haricinde sohbetlerim tamamen diğer arkadaşlar ile pasif gelir, new york turu, bireysel silahlanma hakkındaydı.

• @Keremtk Açıklanan 19 ülkenin içinde Türkiye yok. Greencard kazananların bile reexamine yapılacağı açıklandı o 19 ülke için. Merak edenler için 19 ülke şu şekilde;
    1-Afganistan
    2-Burma
    3-Chad
    4-Republic of the Congo
    5-Equatorial Guinea
    6-Eritrea
    7-Haiti
    8-İran
    9-Libya
    10-Somalia
    11-Sudan
    12-Yemen
    13-Burundi
    14-Cuba
    15-Laos
    16-Sierra Leone
    17-Togo
    18-Turkmenistan
    19-Venezuela

• Yasaklı

@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaşlar son dakika bir haber vereyim. Trump Beyaz Saray önünde ulusal muhafızlara yapılan saldırıdan sonra bir açıklama yaptı. 3. Dünya ülkelerinden artık hiç bir göçmenlik başvurusunu kabul etmeyeceğini söyledi. Buna istinaden ilk olarak Afganistan vatandaşlarının tüm işlemlerini askıya aldı. Bu açıklaması bir kaç ülke dışında dünyanın yarısından fazlasını Greencard dahil tüm süreçlerde başvuru dışında bırakabileceği anlamına geliyor.

3.dünya ülkeleri dediği hangileri acaba?
    Afganistan başlı başına sıkıntılı ülke , dünyaya kapalı ve dibine kadar şeriatla yönetiliyor bunu anladımda diğer ülkeler kim olabilir acaba? Eritre , Türkmenistan , felan kesin vardır onlarda dünyaya kapalı , Rusyayı merak ediyorum her yere saldırıyor ama dv çekilişlerinde varlar bu bana çok garip geldi , sarı kafanın mantığına göre direk Rusyayı elemesi lazımdı

• @Keremtk Sanırım süreç yasalaşmadığı için bir ihtimal vize süreçlerinde eleyebilirler. Yasa veya bir kural bulunmadığı için şu an için hukuken bir yaptırım uygulayamaz diye biliyorum.

• @emircan_ Peki anlamadığım şu: o ülkelerin vatandaşları mı, yoksa ülkeden direkt başvurular mı? Anlamadım gerçekten. Örnek veriyorum, Türkmenistan vatandaşı ve Türkiye'de yaşıyor, başvurabiliyorlar mı?

• @Witch-Lilith Okuduğum kadarı ile, bu 19 ülkeden ABD'ye göç etmiş veya fiziki olarak göç edilen ülke fark etmeksizin vatandaşı olunan ülke bu 19 ülkeden birisi ise Amerika'da kaç senedir kaldığına bakılmaksınız statüleri yeniden incelenecek ve greencardları tekrardan değerlemeye tabi tutulacakmış.

• @Witch-Lilith

Vatandaşlık durumlarına göre bazı değerlendirmeler yapılabilir ama kişinin Türkiye’de yaşıyor olması bence süreci çok değiştirmez. Sonuçta önemli olan başvuranın vatandaşı olduğu ülke ve o ülkenin kategorisi.

Trump’ın söylemlerinde; bunlar yasal süreçlerden geçip resmileşmediği sürece tek başına bir anlam ifade etmez. Ancak şöyle bir gerçek de var bu tarz politik açıklamalar, süreçlerde özellikle bazı ülke vatandaşları için dolaylı etkiler yaratabilir. Green Card kazansalar bile mülakatta ek inceleme, AP süreci ya da vize reddi ihtimali her zaman mevcut. Konsolosluklar, gerekli gördüklerinde bunu dayanaklandırıp daha detaylı sorgulama yapabilir, süreç ilerlemeyebilir.

Ama bunların hepsi şu an için sadece çıkan haberler ve yorumlarımız bence. Resmi süreçle ilgili net ve bağlayıcı olarak https://dvprogram.state.gov/ adresinde yapılacak açıklamalar olacak. Şu anda elimizde olanlar sadece basında dolaşan haberler ve bunlara yönelik değerlendirmeler var. Resmi açıklama geldiğinde hep birlikte göreceğiz.

• Amerikada sadece green kartlılar değil sonradan vatandaş olan göçmenlerde güvenlik incelemesinden geçirilecekmiş arkadaşlar

• @SUAT-GUNAY Maalesef Suat abi. Bende büyük lider için bazen böyle düşünüyorum. Bu millet hak-adalet-hukuk ve insan gibi yaşamayı, modern bir hayatı hak ediyor mu acaba?

Daha önceki mesajımda bahsettim.
    Umutsuz değilim, başarılı olacağıma inanıyorum. Tek Fark, Anavatan yerine gurbette başaracağım. Kurduğum her iş, yapacağım her proje Türk unvanı taşıyacak ve Atatürk"ün değerini yaşatacak.

Maalesef Ana vatan benim kariyerimi, projelerimi ve hayalimi &m planlarımı engelliyor.

• @emircan_, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Keremtk Açıklanan 19 ülkenin içinde Türkiye yok. Greencard kazananların bile reexamine yapılacağı açıklandı o 19 ülke için. Merak edenler için 19 ülke şu şekilde;
    1-Afganistan
    2-Burma
    3-Chad
    4-Republic of the Congo
    5-Equatorial Guinea
    6-Eritrea
    7-Haiti
    8-İran
    9-Libya
    10-Somalia
    11-Sudan
    12-Yemen
    13-Burundi
    14-Cuba
    15-Laos
    16-Sierra Leone
    17-Togo
    18-Turkmenistan
    19-Venezuela

Bu durumda bu ulkeleri DV lottery sisteminden cikartmalari gerekiyor, yani sistemde yeni guncellemeler olabilir.

• pasaport sarti olup olmayacagina dair bilgisi olan var mi acaba

• @MySea Yani bu kadar sert çıkıldığına göre greencard boyutunda da el atarlar muhtemelen. Çok fazla soru işareti birikti, bu senenin durumu resmi olarak nedir ne değildir açıklansa herkes bir rahatlasa 🙂

• Dv2027 ile ilgili yapılan tek resmi açıklama talihlilerin aynı tarihlerde(Ekim-2026 Eylül-2027) mülakatların başlayacağını sürecin gecikmeyeceği ile ilgiliydi. Muhtemel 30 Kasım tarihi gerçekçi gibi görünüyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |