@crazycells Çok sağolun. Evet Parole protokol geçiyor. Normalde birkaç senelik geçici olarak veriliyormuş. Bize 5 senelik vereceklerini söylediler. Greencard sürecimiz bitmemiş olursa uzatabilecegimizi söylediler. Department of State incelemesi ne kadar sürer Bu konuda bilgisi olan varmidir acaba?
-
DHS işlem ücreti (DHS processing fee) nedir?
“DHS işlem ücreti”, ABD Department of Homeland Security (DHS) tarafından alınan resmî bir başvuru/işlem ücretidir.
Göçmenlik başvurularını işleyen kurum olan USCIS, DHS’ye bağlıdır ve birçok form için ücret alır.Bu ücretler:
Başvurunun işlenmesi Güvenlik ve geçmiş kontrolleri Biyometrik işlemler Dosya incelemesi
gibi masrafları karşılamak için alınır.USCIS’in resmî açıklamasına göre, birçok göçmenlik formu için doğru ücreti ödemek zorunludur; aksi hâlde başvuru reddedilir veya geri gönderilir.
-
@gucarslan çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
-
@crazycells Çok sağolun. Evet Parole protokol geçiyor. Normalde birkaç senelik geçici olarak veriliyormuş. Bize 5 senelik vereceklerini söylediler. Greencard sürecimiz bitmemiş olursa uzatabilecegimizi söylediler. Department of State incelemesi ne kadar sürer Bu konuda bilgisi olan varmidir acaba?
-
@gucarslan merhaba teşekkür ederim bize Amerika danışmanı 1500/2000 civarı dedi.
-
@14batu SE vize reddinden sonra ABD'ye gitme yollari içinde söyledi:
@crazycells yani yasa dışıda kalmayacağım ailemin gitmesinden bende faydalanayım bari dil öğrenmek olsun deneyim olsun ama ne yazıkki buna ikna etmek oldukça zor
Sizi anliyorum, maalesef TR'e geri donmenize inandirmak zor olacak. Bu arada yukaridaki tavsiyelere bir tane daha ekliyorum...
Eger master/doktora egitimi icin F1 vizesi basvurusu yaparsaniz, o durumda konsolosun gozunde daha farkli durabilir basvurunuz. Rastgele bir yer yerine, iyi -yani bilinen bir universitede- bir programa kabul almak, vize onayi sansini arttirir.
SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
-
@blibli, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@Ryback boarding foil sadece seyehat edebilmemi mi sağlıyor abdye? ikinci bir sorum diyelim ki boarding foil verdiler memur yine amerikaya girişte beni sorgulamayacak mı öyleyse direk SB-1e direk başvurmak daha mantıklı değil mi
Durumunuzu biraz arastirdim. Boarding foil alabilmeniz icin 1 yildan fazla ABD disinda kalmamiz olmaniz gerekiyor diyor Hong Kong ABD konsoloslugunun sitesi. Sb1 e basvurmaniz gerekebilir.Yukaridaki sorunuzu asagidaki linkten yeni bir konu basligi olusturup, Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim. Onlarin verecegi cevap daha saglikli olur.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
gucarslan
-
merhaba,
suresı dolan greencard sahıbı kısı ne yapabılır? sb 1 da olmadı. f 1 orencı vızesı alabılır mı?
tesekkur ederım sagoul varolun -
@Hayro-Shoes bu çok kapsamlı kontrol edilmesi gereken bir durum.
gc'niz fiziki olarak elinizde mi?
süresi ne zaman doldu?
en son abd'ye ne zaman giriş yaptınız? -
Bu ileti silindi! -
Merhabalar benim eşim ve çocuklarım Amerikan vatandaşı ben ise yeşil karlıydım taki 2013 senesine kadar eşim hastalandı Amerika’da çalışamayacak duruma geldi ve malulen emekli oldu o zaman çocuklarım küçüktü ve ben hem eşime hem çocuklarıma bakmakla yükümlü olduğum için çalışamadım ve Türkiye’ye dönmek zorunda kaldık şimdi çocuklarım büyüdü liseyi bitirdiler ABD vatandaşı oldukları için doğal olarak orada okumak ve yaşamak istiyorlar eşimde biraz düzeldi ama benim green kartım 2016 da süresi bitti ve 12 senedir ABD girmiş yapmadım şimdi ise sb1 vizesine başvurmak istiyorum eşimin sağlık raporları var ve 7 senedir ABD ye vergi ödüyoruz oradaki bağlarımızı koparmadık eşimin banka hesabı verği beyanı ve sağlık raporları var elimde sizce bu vizeye uygunmuyum sb1 vizesi verirlermiş teşekkür ederim
-
@haluknalan, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Merhabalar benim eşim ve çocuklarım Amerikan vatandaşı ben ise yeşil karlıydım taki 2013 senesine kadar eşim hastalandı Amerika’da çalışamayacak duruma geldi ve malulen emekli oldu o zaman çocuklarım küçüktü ve ben hem eşime hem çocuklarıma bakmakla yükümlü olduğum için çalışamadım ve Türkiye’ye dönmek zorunda kaldık şimdi çocuklarım büyüdü liseyi bitirdiler ABD vatandaşı oldukları için doğal olarak orada okumak ve yaşamak istiyorlar eşimde biraz düzeldi ama benim green kartım 2016 da süresi bitti ve 12 senedir ABD girmiş yapmadım şimdi ise sb1 vizesine başvurmak istiyorum eşimin sağlık raporları var ve 7 senedir ABD ye vergi ödüyoruz oradaki bağlarımızı koparmadık eşimin banka hesabı verği beyanı ve sağlık raporları var elimde sizce bu vizeye uygunmuyum sb1 vizesi verirlermiş teşekkür ederim
Cok gecmis olsun. Esinize acil sifalar diliyorum. Ben sb1 vizesi icin uygun oldugunuzu, vizeyi verebileceklerini dusunuyorum. Tabi karari verecek olan konsolos. Kesin birsey diyemiyorum maalesef. Bence basvurmalisiniz.
-
@Ryback cevabınız için çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız inşallah verirler
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@haluknalan merhaba.
bahsettiğiniz durumlar ziyadesiyle SB1 için yeterli sebepler.
tavsiyem bir an önce ilgili sürece başlayın ve gerekli adımı atın. zaten öncesinde sizi bir görüşmeye çağıracaklar ve uygunluğunuzu sorgulayacaklar.
size kanıt sağlayacak bütün verileri / dökümanları yanınızda hazır bulundurun. (sağlık raporları, vergi ödemeleri, abd banka hesapları, çocuklarınızın pasaportlarının renkli çıktıları vb)
gerekçelerinizi iyi anlattıktan sonra olumlu karşılanacağına inanıyorum.şimdiden bol şans dilerim.
-
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız Allah’ın izni ile pazartesi görüşmeye çağırdılar inşallah olur olursa buradan bildiririm
-
Arkadaşlar yeni birşey öğrendim doğruluk payı varmı diye size danışmak istedim süresi dolmuş green card ile bilet alıp sorunsuz ABD gidiliyormuş bunun doğruluğu varmış bilgilendirirseniz çok sevinirim (Expired Cards:
Residents who have a 10-year Permanent Resident card in their possession may board a U.S.-bound flight even if their card is expired. They need no additional travel document. Arrive at the airport 3 to 4 hours before your flight departs, however, to allow your airline time to address the issue.
A Resident with an expired 2-year Permanent Resident card and an original I-797 Notice of Action extending the expiry date of the card may also board. Again, check in early for your flight. If you have only a photocopy of the I-797, you will need a Boarding Foil.)
-
Bu ileti silindi! -
@gucarslan @Ryback Merhaba bugün sb1 vize interview girdim ve vermediler adamlar dosyama bile bakmadı herşeyim tamdı eşimin sağlık raporları Amerika’dan malulen emekli olduğuna dair resmi evraklar banka hesapları son 3 senenin vergi beyanları çocuklarımın ABD vatandaşı ve ABD okumak istemeleri yani bu durumda bana vermiceklerde kime verecekler anlamadım birde dosyama hiç bakmadılar parayı aldılar üfürükten iki soru sorup red ettiler eşim çok sinirlendi bundan sonra ne yapmam gerekiyor yardımcı okursan sevinirim
-
@haluknalan ilgili iletimi inceleyin lütfen;
-
@haluknalan geçmiş olsun öncelikle.
ailenizin durumunun size vize verip vermeyecekleri ile bir alakası yok. sahip olunan haklar / ayrıcalıklar kişiyi bağlar.bir önceki iletimde belirttiğim yolu izleyebilirsiniz dilerseniz.
-
@gucarslan gerçekten 9 yıl günü geçmiş green card ile bilet alıp ABD ye gidebilirmiyim daha önce böyle giden oldunmu merak ettim ve sorumsuz giriş yapabildiklerimi bu arada cvp için çok teşekkür ederim
-
@haluknalan bu tür deneyimler çoğunlukla paylaşılmıyor.
size resmi kurumun konuyla ilgili belgesini yolladım. orada resmi süreci ilerletmenizi tavsiye ederim. -
@gucarslan çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Benzer Başlıklar
155
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k