@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@Witch-Lilith Ne güzel bir dilekte bulunmuşsunuz, aynı şekilde umuyorum hesaplıyorum ben de. Bu hızla giderse 21–22 binleri görmek gerçekten mümkün gibi duruyor. İnşallah hepimiz için güzel bir süreç olur diğer konsolosluklar gibi Ankara Konsolosluğu da artık bizim rakamlara ulaşır
-
Chatgpt'ye aynı bizim varsaymamız gibi afaki bir bu örüntüde gider ise yıl sonunda yaklaşık hangi sayıya gelir dediğimdede aynı değerleri veriyor. Mantıken bakıyoruz tabii ki ama olaylar zaman vb. faktörler eklenebilir hızlanabilir yavaşlayabilirde ama bu sevincinizden sonra birde chatgpt sormak istedim benim yaptığım tahminimi yapacak diye evet öyle gözüküyor.
Sevindim mutlu olmanıza Allah herkesin gönlüne göre ulaşmayı nasip etsin CN hızlıca gelir ve alır herkes vizesini 
-
@Witch-Lilith evet zaten EU bölgesindeki çoğu konsolosluk bu şekilde ilerliyordu bizim konsoloslukta bir sorun vardı, bu sene Ankara gerçekten çok güzel gidiyor umarım böyle devam etsin kavuşalim vizelere, şimdi imzanızı fark ettim 2027’de aynı heyecanı yaşamanız dileğiyle

-
@tumra çok teşekkür ederim umarım

-
@asencan doğru düşünüyorsunuz
Yönerge yayınlanacak, başvuru şekil/şartları, tarihleri belirlenip ilan edilecek vs.
edit : o yüzden ben başvuruyu bekliyor olsam, dv instructions sayfasını kontrol ederim ara ara, ki zaten yayınlandığında burada da hemen paylaşılır. -
@aysegul aktif olarak sürekli bakıyorum Ayşegül hanım
-
selam arkadaşlar, youtube da bir videoda Türklerde middle name olmaz fln gibi bir şeyler diyor birisi. Yani mesela Hasan Ali Yılmaz ise adınız, Surname: Yilmaz, First Name: Hasan Ali olacakmış ve middle name boş olacakmış bana pek mantıklı gelmedi bu bilgi siz ne diyorsunuz bu konuda?
-
@heyysanadiyom gorsel sahte foruma ait oldugu icin siliyorum.
-
@Serdar-Emre-Ünsal Senelerdir aklımda olan bir soru bu.
Benim de bir arkadaşım middle name'in bazı ülkelerde yasal olan bir isim olduğunu hatta pasaportta middle name diye bir bölüm olduğunu biz de böyle bir şey olmadığını söylemişti. Benim ismim tek olsa da oğlumun iki ismi var. Ben başvurularda o yüzden isim kısmına iki ismi de giriyor, middle name'i yok seçiyorum. Hatta öylesine şimdi yaptığım bir google aramasında da şöyle bir fotoğraf buldum. Ama daha iyi bilen biri varsa ben de ona uyabilirim bu sene 

-
@Aydın-0 şu an pasaportumun alt kısmına bakınca <<soyad<<isim1<isim 2 şeklinde yani middle name pasaportta alt satırda görünmüyor verdiğin örneğe göre. Dolayısıyla ben de şu an iki ismimi first name kısmına yazmayı ve middle name i yok olarak işaretlemeyi doğru olarak düşündüm ama daha iyi bilen biri bizleri aydınlatırsa çok sevinirim
-
@Serdar-Emre-Ünsal bu konuyu net bilen birisi varsa bizleri de aydınlatırsa çok mutlu olurum. Cevabını net bulamadığım bir konu bu.
-
@Aydın-0 Ben 2 isimli biriyim. 13 senedir başvurularda ilk ve orta isim olarak doldurdum. Ancak burada karıştırılan hatta mülakatta bizim başımıza gelen durum ise şuydu. Middle name orta isim diye bakıyoruz biz ama paylaştığımız örnekte olduğu gibi middle name üst aile soyismi olarak geçiyor. "Örnek; İspanya'da kadınların sadece %4'ü eşlerinin soyadını kullanmaktadır. İspanya'da çocuklar, babasının ilk soyadı ve annesinin ilk soyadı olmak üzere iki soyadına sahiptir"
Mülakatta konsolos eşime middle name'ini yaz dedi eşimde 2 isimli ve 2. ismini yazdı. Sonrasında konsolos bunu kabul etmedi ve örnek verdi. Ardından tek tek açıladı. Evlenmeden önce soyismin neydi? xxx diye cevap verdik. Şimdi buraya annen için olanı yaz lütfen diyerek yönlendirdi. Yani Middle name 2. isim ve aynı zamanda annenin evlenmeden önceki soyismi gibi olmuş oldu.
-
@nsercan bu örnekten çıkarımım ilk isim kısmına 2 ismimizi de yazıyoruz. Middle name kısmını boş bırakıyoruz. Teşekkür ederiz bilgilendirmeniz için.
-
@nsercan dediklerinden hiçbir şey anlamadım, yani middle name evlenmiş kadınların öz annelerinin kızlık soyadı mı? böyle bir sonuç çıkıyor dediklerinden daha açıklayıcı olursan süper olur
-
Dv program için fotoğrafçıda biyometrik çekindim. arka plan photoshopla değiştirildi. beyazlaştıırldı. bu başvuruda bir problem çıkar mı? chatgpt ye sordum arka plan photoshop olmamalı amerika bunu önermiyor cevabı aldım. aramızda fotoğrafçıda biyometrik çekinip ve ardından arkası photoshopla değiştirilip ve çekilişe katılıp kazanan var mı? yoksa arka plan gerçek bir beyaz mı olmalı?
-
Sayfaya giriliyor çok rahat girdim bence güncelleme vs yok şu an için..
-
2-3 gündür sıkıntılı , bazen Türkiyeden girmiyordu şimdi avrupadan ve diğer kıtalardanda sayfaya girilmiyor
-
amerika da yazan bazı bilgilere bizim Türkiyede ki sistem tam uyumlu değildir bu yüzden bazı hataları küçük basit hata olarak göz ardı ediyorlar. Eğer ismin mehmet ali ise name kısmına mehmet ali yazabilirsin neden middle kısmına yazmadın diye sana sormazlar. İkinci bir olayda country olayı amerika da eyalet sistemi var fakat bizde eyalet yok ondan dolayı bu kadar stres yapmayın bu iki olay yüzünden kimse konsoloslukta elenmedi çıkmadıysa adresten dolayı yada ikinci ismini middle yazmadı diye elenmedi şansı yok kurada çıkmadı bu kadar basit. Zaten şunu unutmayın middle name yada country olmadığını konsoloslukta biliyor hangi evrakta bizim adı - ikinci ismi - soyadı yazıyor. Yada eyalet yazıyor. Kazandıktan sonra yazdığın bilgilerin doğru olduğunu evraklarla ispat ediyorsun orada ne yazıyor adı - soyadı yada il ve ilçe bu kadar yani kafaya takılacak bir şey değil rahat olun kendinizi sıkmayın. O bilgiyi veren yer ise bu forumun çakmasını yapan yerdir.
-
@heyysanadiyom Eve bu sene eşime çıktı Green Card ilk defa ama sıra numaramız çok gerilerde. Dosya Taşıma yeni kuralından önce Viyanaya taşıdım . Eğer Sürpriz olursa tüm numaralar Current olursa ve Viyana çağırırsa gideriz .
-
@Witch-Lilith, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Ben ne dedim pasaport gelecek dedim dimi !!! Bu adam görüntüleri sızdırmış ve pasaport giriş yeri ve para ödeme yeri var 03:55 saniyeye bakın. Sızmışşşş.
Bu ya çok tehlikeli,yada fake bir pdf hazırlamış.nasıl siteye girmiş ve test adında başvuru yapmış anlayamadım.Bu gerçekse bence suç işlemiş gibi.pasaport tamamda ödeme 1$ başvuran adına tüm aile fertlerini kapsamıyor görünüyor.Eşler birlikte başvurmada 1$+1$-2$ ödeyecek galiba çocuklara ödeme yok olarak anladım.siteye girebilen varmı?
Benzer Başlıklar
117
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k