Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• dv program state gov a şuandan itibaren erişim sağlanmıyor. bugün büyük ihtimal veriler siteye aktarılıyor büyük olasılık yarın başvuruların resmi şekilde açılabilir. ya da gelenekselleşen bir başvuru günü olan çarşamba günü başvurumuzu yapacağız

• Merhaban ben hayırlısıyla ilk defa bu sene green card başvurusu yapacağım. Ama pasaport olayı duydum. İlk başvuruda olaması zorunlu mu?

• @Emrah-Borazan
    Aa bunu bilmiyordum. Yani Avrupa'ya dahil olduğumuzu biliyordum ama her ülkeye ayrı ayrı kontenjan veriliyor sanıyordum.
    Diğer arkadaş da bahsetmiş. Türkiye'ye%35-40 pay verilmiş diye.
    Peki diyelim ki bu kontenjana ve geçen senenin alım sayısına bakarak(1450-1500 denilmiş) ben cn 1200 gibi bir sayıya sahip oldum. Bu halde ben kesinlikle kazandım diyebiliyor muyum? (Belge eksiği, mülakatta ya da sağlıkta herhangi bir sorun yaşamadığımı var sayıyorum)
    Ayrıca geçen sene arkadaşlar 4-5 binli hatta bazıları 7-8 binli dosya numaraları elde ederlerse kazanacaklarını söylüyorlardı ama tabi o zaman dosya taşıma vardı, şimdi yok galiba.
    Peki bu durumda yine ben 8000 gibi bir dosya numarasına sahip olursam kazanma durumum ne olur ve neye göre değişir?

• @randomlyselected

Eğer gerçekten pasaport şartı da gelecekse başvurular için süreç daha uzun sürecektir. Yasalaşma süreci kamuoyu yorumu vs daha uzun iş çünkü. Daha önce bu nedenle yasal süreç ilerletilmediği için zaten mahkeme tarafından iptal edilmişti.

• @barisakkaya zaten 1 ay başvuru süreci var. niye uzun sürsün oldu olacak mayısa kadar başvurular devam etsin 😃 zaten günümüzde pasaport çıkartmak maksimum 1-2 hafta sürüyor yaşadığın şehir küçükse daha hızlı ilerler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@randomlyselected kılavuz açıklanmadan başvurular açılmaz ondan dolayı önce kılavuz yayınlanır. Bu kılavuz da başvuru tarihleri sonra sonuçların açıklanma tarihi ve de başvuru yaparken hangi şartlar geliyor diye açıklama yapmak zorundalar. Ondan dolayı önce kılavuz gelecek sonra başvuru yapılır. Ayrıca başvuru da hangi ülkeler başvuru yapabilir hangi ülkeler yapamaz bu bilgiler de yazar

• arkadaşlar ben 18 yaşında yeni girdim liseden mezunum hane ne mezunun diye bi kısım var ya oraya ne diyecem

• ⭐⭐⭐⭐

@Savaş-0 CN ile seçilen kişi sayısı arasındaki bağlantıyı yanlış anlamışsınız gibime geliyor. CN numaranız avrupa içindeki numaranız yani 1200 numaraya sahip olursanız türkiyeden kazanan 1200. kişi olduğunuz anlamına gelmiyor

• @randomlyselected

Mevzu pasaport cikartmak degil. Abd herhangi bir yasa ya da mevzuat kararinda ya da degisikliginde kamuoyu yorumu alinir. Yasal surec bu sekilde. Kamuoyu yorumu ve tebligi yapimadan karar uygulanamaz. Yani ya pasaport sarti olmayacak ya da olacaksa bu surec tamamlanmasi lazim. İnce kamuoyu yorumu, daha sonra karar (tasari onayi) ve 30 gun sonra da uygulanmaya baslar en erken 30 en gec 90 gun. Normal surec boyle.

• Umarım Pasaport şartı gelir de çer çöp, ergen, plansız programsız, ciddiyetsiz, zevkine katılanların bir kısmı katılamaz.

• ⭐⭐

@Savaş-0 tamamen Ankara'nın performansına göre değişir. Çok mülakat verirler ise (bu seneki gibi) sorun yaşamazsın. Ancak geçen seneki gibi çok az mülakat dağıtırlarsa mülakat alamadan seneyi tamamlarsın. Yani bu konuda kimse sana garanti bir cevap veremez.

• Yasaklı

@Cemda, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Umarım Pasaport şartı gelir de çer çöp, ergen, plansız programsız, ciddiyetsiz, zevkine katılanların bir kısmı katılamaz.

pasaport taratma (pdf veya jpeg) şekilde olursa daha seçici olur , diğer türlü pasaport numaranı yaz geç , taratma olursa insanı biraz daha zorlar buda gerçek kişilerin işine gelir temennim bu şekilde olması 😁

• ⭐⭐

@heyysanadiyom taratma eski usul sadece Turkiye'de kalan bir uygulama gibi geliyor bilmiyorum.

Pasaport numarasi da bir seydir sonucta 😃

• @celica, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom taratma eski usul sadece Turkiye'de kalan bir uygulama gibi geliyor bilmiyorum.

Pasaport numarasi da bir seydir sonucta 😃

Passport taratma veya ID card taratma hala kullaniliyor ABD'de. Kimlik dogrulama veya vatandaslik icin proof istenen durumlarda, taratip PDF veya JPEG olarak upload yapip gonderiyorsunuz.

Passport taratmada, ilk bilgilerin oldugu ilk sayfa ile barcode bulunan son sayfa gonderiliyor.

• https://dvprogram.state.gov/ site kaç saatdir açılmıyor. Bence güncelleme yapıyorlar başvurular açılacak gibi

• ⭐⭐

@Shahidoglu İnşallah 🙂

• Arkadaşlar ben resmi olarak açıklanmadan inanmıyorum o sadece bir öneri metni kesin değil

• @Shahidoglu bende fark ettim dün geceden beri açılmıyor umuyorum ki dediğiniz gibi olur 🙂

• Hoşbuldumm Lilith 💖 tanıdık isimleri görmek çok hoş. 🙂

• @Emrah-Borazan Bu sene bu aylarda kaçta sıra olduğunu bilginiz varsa söyler misiniz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |