Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Onurfidan, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Kekw, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Gün doğmadan neler doğuyor. Vay canına. Pasaport veödeme kısmının gelmesine ben de sevindim. Sevineceğim. Gereksiz Başvuruları Engelleyecektir. Bir de Bu Sene Başvurunun Sarkması çoğu insanın çekilişe katılmasını azaltacaktır çünkü çoğu insan unuttu bile. Bakalım Ne zaman belli olacak bu işler. Merakla Bekliyoruz.

Merak etmeyin Twitter sayfaları haber sayfaları tiktok'lar , Instagram Reels ile birçok kişiye duyurulur ha bir de YouTube videoları 😀 pasaport şartı gelirse şayet duyursalar bile daha az kişi başvurur

1 dolarlık ücret de fake başvuruyu engeller, hadi bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.

• @Ozden-0 Hoşgeldiniz tekrardan ♥

• Umarım daha başvurular dahi başlamadan şimdiden bu grupta dolanıp yeni gelişmeleri takip eden, gerçekten gönülden gitmek isteyen herkese bu sene green card çıkar. 🙏

• Arkadaşlar herkese selamlar. Geçen mayıs hüsranından sonra ilk defa yazıyorum. Pasaport şartı ve 1 dolar ödeme şartı gelmiş sanırım. Aşırı mutlu oldum ya sizle paylaşayım dedim:) etrafımdaki kimseye konuyu bile açmadım hem rakip artmasın hem de nazara gelmeyeyim diye haha
    Bu arada merak ettiğim bir konu var. Türkiye için alım limiti 5000 diye aklımda kalmış. Şimdi oldu da kazandık ve dosya numaramız 6000 gibi bir sayı oldu. 5000 ve üstü sayıların kazanan olması neye göre değişiyor? Dosya numarası 1-2 veya 3-4 binlerde olanların kesin kazandı diye kabul edilmesi hatalı bir çıkarım mıdır?

• ⭐⭐

@Savaş-0 5000 alım sayısı diye bir durum yok. Ortalama her sene 2500-3000 arası Türk vize alıyor (aileleriyle beraber toplam sayı) ve cn numarası EU yani Avrupayı kapsıyor. Yani başvuran Türklere Cn1 den başlayıp dağıtılmıyor. Tüm avrupayi baz almak gerekiyor. Yani en düşük Cnli kazanan Türk 20 bir sonraki 1300 olabilir.

• Merhaba, bu pasaport zorunluluğu için merak ettiğim bir konu var. Başvuran kişini pasaportu olması başvuru aşaması için yeterli mi yoksa çocuklar için de gerekli olacak mı? Benim bebeğim oldu 1 aylık onun pasaportu henüz yok ondan merak ettim.

• @Gönül-Özata sizin pasaportunuz olması başvuru aşamasında yeterli.

• https://www.reginfo.gov/public/do/PRAViewIC?ref_nbr=202508-1405-004&icID=15041
    pasaport olayı sanırım sızdırma degil resmi olarak bu sitede var zaten

• Bu yılda başvurular oldukça yoğun olur diye düşünüyorum. Hiç bir şekilde gitmeyi düşünmeyen ve internetle arası olmayan arkadaşlarım bile başvurdu geçen yıl.
    Umarım her isteyene çıkar bu yıl .

• Yasaklı

Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

@Erhan-Yildiz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

https://www.reginfo.gov/public/do/PRAViewIC?ref_nbr=202508-1405-004&icID=15041

Bu link Türkiyeden açılmıyor , vpn ile açıldı bende

• @Ekto-Oktan 2 seçeneğin var ya sen de silah taşıyacaksın, ya da alttan alan tarafta olacaksın. sonuçta adamların polis teşkilatı çok iyi çalışıyor bırakırsın işleri onlar yapar, karın ve çocukların dışında hiç bir şey canını tehlikeye atmaya değmez bu tarz şeyleri çok düşünürsen kendini işin içinde bulursun daima hazır ol yeterli.

• @Ekto-Oktan Trade School'lari bir arastirmani oneririm. Otomobil ve ucak tamirciligi, kaynakcilik, elektrikcilik vs gibi meslekleri ogreten meslek okullari. Devletten burs alabilirsin.

Alternatif olarak firmalarin ve sendikalarin "Apprenticeship" programlari var. Hem is ogrenip , hem de para kazanabilirsin.
    Universiteye alternatif olarak bu yolu da arastirmani oneririm.

• ⭐⭐⭐⭐

@Witch-Lilith brit simonun yorum ve videoları en son forumda paylaşılmasına izin verilmiyordu hala öyle mi bilmiyorum gerçi bu kural sohbet sayfası için geçerli olmayabilir

• @kadargo Merhaba hocam bu güzel öneriniz için çok teşekkür ederim bunu not olarak aldım bunu ben kesinlikle araştırırım şuanda temel fikirlerim arasında 3 fikir var bunları kovalıyorum aslında ne kadarını uygulayabilirim bilmiyorum

ASVAB'a hazırlanıp iyi bir branş ve sivilde iş yapıcak bir meslek ile eğitim alıp hem askerlik benefitlerinden hem hızlandırılmış vatandaşlıktan vs yararlanmayı düşünüyorum part time olarak kendimi enlist edip kalan süredede normal hayatıma devam edip ABD'yi deneyimleyebilirim diye düşünmekteyim fakat bunu başarabilirmiyim bilemiyorum ikinci planım üniversite ve şuan itibariyle üçüncü planım ise sizin dediğiniz bu programlar not olarak aldım tekrardan çok çok teşekkür ederim ^^

Hayatın benim için neler getiriceğini bilmesemde işin bir noktasında bir vasıf sahibi olmam gerektiği çok bariz bir teknik meslek veya diploma sahibi olmalıyım çünkü bu şekilde Lise mezunu olarak ABD'ye değil marsa bile gitsem çok özel koşullar yoksa bir iş yapıp tuturmadıysam ciddi Influencer olmadıysam sonu belli yani hayat kalitesi bir noktaya sabitleniyor. Tekrardan bu değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler en büyük avantajım kesinlikle dil. İngilizceyi çok akıcı ve iyi konuşmam ilerlememe yardım edicek en azından bunun için mutluyum kendi adıma tekrardan sağ olun ^^

• @dogan28 Teşekkür ederim hocam bu yorumunuz için silah kullanmak için ufak bir eğitim alıp bir tabanca alıcağım bu kaçınılmaz zaten hayatım hakkında polislere veya bir başkasına güvenebiliceğimi sanmıyorum. Yani benim demem ile ABD'de sivil silahlanma durmayacak madem durmayacaksa tek yapabiliceğim şey ayak uydurup kendimde bir silah sahibi olmak çok teşekkür ederim tekrardan...

• ⭐⭐⭐⭐

@Witch-Lilith şunuda unutmayalım aynı arkadaş avukatlarla iş birliği içinde olan onların ve kendi cebini doldurmak için clickbait konulara dokunmayıda seven biri

• @heyysanadiyom aynen vpn ile acılır ve 11/30 olarak tarih görünüyormuş

• ⭐⭐⭐⭐

@Emrah-Borazan aile üyeleri dahil 2500-3000 tahmininiz biraz iyimser olmuş. Geçmiş yıl istatistiklerine ve bilinen sayı kadarıyla yaklaşık Türkiye’den seçilen toplam kişi sayısının (aile üyeleri dahil) %35 - %45’i vizesine kavuşabiliyor.

DV2025 için toplam kazanan kişi sayısı 4,194 idi, %35’i 1450-1500 sayısına denk gelir. Kesin sayıyı kimse bilemiyor ne yazık ki, isteyen herkesin kavuşması dileğiyle 🙏🏻

• Reginfo.gov ABD’de yeni düzenlemeler ve yönetmelik taslaklarının kamuya açık olarak yayınlandığı bir sitedir. Kurumların hazırladığı yasa taslakları - onay süreçlerinde kamuoyu yorumu ve görüşü için burada paylaşılır. Green Card pasaport şartıyla ilgili son duyurunun da bu sitede yer alması, 2019 yılında Trump döneminde pasaport zorunluluğunun kamuoyu süreci tamamlanmadığı için kaldırılığı ve bu yasal boşluğu doldurmak için yaptıklarını gösteriyor bence. Şimdi ise süreç resmi prosedürlere uygun şekilde ilerliyor ve şartın yeniden getirilmesi bu kez yasal olarak sorunsuz olacak demektir.

Neden kaldırıldığıyla ilgili kaynak olarak buraya bakabilirsiniz :

@Erhan-Yildiz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

https://www.reginfo.gov/public/do/PRAViewIC?ref_nbr=202508-1405-004&icID=15041

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |